Şimdi Ara

Ben yandım siz yanmayın, Dark kasa almayın! (Teknobiyotik içerir!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, Dark Guardian Pro kasa satın aldım, internetteki yorumlar oldukça olumluydu. Kasa elime ulaştığında kasayı beğendim, güzel dedim. Fanlar biraz kalitesiz plastik havasında da olsa güzel dedim. Koronavirüs dolayısıyla diğer parçalar elime oldukça geç tarihlerde ulaştı, bu yüzden kasayı test edemedim.

Kasaya diyecek pek lafım yok. Olayın kahramanı fanlar! Fanlardaki ARGB 'yi anakart üzerindeki RGB portlarından kontrol edemeyeceğimi ve anakartımın üzerinde ARGB portu olmadığını anladığımda bir şok yaşadım zaten. Sonrasında neyse renklerle zaten sürekli oynamıyorum, sabit bir renge ayarlar geçerim karşıya. Çok önemli değil dedim.

Kasayı bin bir heyecanla toplayıp güç düğmesine bastım. Bilgisayara işletim sistemini yükledikten sonra heyecanla biosa girip fan hızlarını ayarlamak istedim. Fanlar kontrolcüden çıkan PWM kablosu ile anakarta takılı olduğu halde fanların hiçbirisini(belki tek fan olarak gözükmeli) biosta göremedim. Bağlantılarda bir hata yapmış olabileceğimi düşünerek bağlantıları tekrar kontrol ettim sonuç aynı. Olabilir, kontrolcü bozuktur. Değiştirilir dedim. Fanların hava akışlarını kontrol edeyim dedim ve hava akışları eski kasama göre çok yetersiz geldi. Testte Spec-Delta 'yı nasıl geçti hala anlamış değilim. Fanların hızını da kontrol edemediğim için durumdan oldukça rahatsız olarak firmayı aradım. Firma ile iletişime geçmek tam bir işkence, telefonları kopuyor, her seferinde olayı baştan anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Site üzerinden attığınız mesajlara bakmıyorlar bile. Allah 'tan N11 üzerinden almıştım kasayı da oradan attığım mesaja dönüş yaptılar. Oradan attığım mesajda da "Merhaba Ürün sıfır ayarından çıktığı için iade alınamamaktadır. İyi günler dileriz" şeklinde cevap yazdılar. Gerçekten iyi günler mi diliyorlar. Onca para verdiğim kasadan memnun olamadığım için sinirlerim zıplıyor aklımı toplayamıyorum. Farkındaysanız şu anda yazdığım yazıda bile bir ton anlatım bozukluğu olmuştur, gerçekten aklımı toparlayamaz oldum. Sen o kadar para ver ve sisteminde sorun çıksın muhattap bulama. Sattıkları malın arkasında değiller, resmen bu kasayı kaptırdılar bana. Nereden tercih ettim bu markayı.

Kısacası kasadan memnun değilim, kontrolcüsü de arızalı geldi. Belki kontrolcü sorunu aşılabilir ama fanların hava akışı yetersizliği aşılacak gibi durmuyor. Almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmiyorum. Fanlar kesinlikle beklentimi karşılamadı.

Yinede ben ürünü firmaya göndereceğim, şansımı deneyeceğim. Eğer kabul etmezler ise kasayı ikinci el olarak satmayı düşünüyorum. Bir daha evime dark marka hiçbir ürünü sokmayacağıma dair yemin ettim... Dark pişmanlıktır!

Hadi fanları kontrolcüye uğramadan doğrudan anakarta takalım. Böyle bir şey mümkün olabilir çünkü anakart üzerinde saymadım ama 4-5 tane fan çıkışı var. Nereye takıyorum? 6 pinli fan yapmışlar...

Fan hızlarıyla ilgili açtığım konu :https://forum.donanimhaber.com/dark-guardian-pro-kasanin-fanlarini-anakarttan-kontrol-edemiyorum-yardim-eder-misiniz-fotograf--143738501

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 2 Haziran 2020; 19:2:39 >

• Kasanın argb fanları olup tercih ettiğiniz anakartta bağlantı soketinin olmaması sizin hatanız. Fan kontrolcüsünün bozuk gelmesi kabul edilebilir değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark
  • Marka kasaların üst modellerei dışında kasyla gelen fanlar hep dandik olur. Bir arka, bir ön fan mşnumum olması gerekensir , arka üst bir tane öne 2. Fan 4 fan gayet yeterli olur 6 yane 8 tane fanlı dandik kasları almaya gerek yok. Keşke tamamen fansız satılsa kasalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis hatirlamiyosam diger konunuzda fan hizlarinin kumanda ile kontrol edilebildigini ve yavas - hizli olarak ayarlanabildigini belirtmistiniz. Fan kontrolcu bozuk demenizin sebebi BIOS uzerinden kontrol edememeniz mi? Belki bunun baska bir ayari vardir?

ikinci konu ise fiyat mevzusu. aldiginiz kasa 620 lira'ya 4 tane RGB fan ile geliyor. anliyorum su an uzgunsunuz, kizginsiniz ama ortalama bir hava akimi saglayan RGB'siz bir fan su an 90 liradan basliyor ( Ornek ) . Iyi bir RGB fan set aldiginizda 3 fan ve kontrolcu icin fiyat neredeyse 500 lirayi buluyor ( Ornek ). Fan kontrolcusundeki ariza baska bir mevzu ama bu fiyata bu kadar kofte cikiyor, onu kabullenmeniz gerekli.

• 4 pin olmayan fanları kontrol edemezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 liraya kasa alip pwm fan beklentisi kardes 4 tane pwm fan zaten 400tl kafayi mi siyirdin
    Sirf dark guardianla gelen flitreleri ayri alsan 160tl tutuyor beklentilere bak inanamıyorum ozaman keşke t220 corsair ice alsaydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 5 Haziran 2020; 13:26:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yandım ben yardım edin lütfen
    13 yıl önce açıldı
    sakın mazda almayın ,neden mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    3 pin olan fan'lar da DC secenegi ile kontrol edilebiliyor BIOS uzerinden, anakart pwm'ile donus hizini yonetemiyor ama giden voltaji duzenleyerek fanin hizini belirleyebiliyor.

MOLEX baglanti varsa o zaman direkt PSU'dan full guc ceker fan ve son hizda doner. MOLEX baglanti tek secenekse hiz dusurucu kablolar alternatif olabilir.

Buradaki durum ise yuksek ihtimalle fan'lar sadece kendi RGB kontrolcusune baglanabilecek bir baglanti birimine sahip. RGB kontrolcusu de gucu Molex veya Sata araciligi ile PSU'dan aliyodur direkt, bu yuzden anakart uzerinden kontrol saglayamaz, rgb kontrolor un kendi kumandasi ile kontrol edebilir sadece. Konu sahibi tum baglantiyi sokup bize fanlarda hangi girisler var, RGB kontrolcude hangi girisler var, hangi kablo nereye bagli diye gostermedigi surece yorum yapmak cok zor.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    3 kademe kumandasi var yavas orta hizli
    Muhtemelen slowda calisiyor fanlar arkadaş abartiyor 😂

• Dark Prestige kullaniyorum , kontrolcuye bagli 7 adet ARGB fan var , Ancak kontrolcu Anakartin PWM baglantisina takilinca 1 fan olark gorunmektedir . Yaptigin ayar tum fanlari ayni sekilde etkiler .

ARGB ye gelince malesef kendi sucun , ama yinede fanlari argb olarak kullanabilirsin , ama anakarttan yonetemezsin . cok onemli degil bana kalirsa .

Edit : Dark'in dandik bir marka oldugunu sonuna kadar destekliyorum , almayin ,aldirmayin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 5 Haziran 2020; 13:37:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

3 pin olan fan'lar da DC secenegi ile kontrol edilebiliyor BIOS uzerinden, anakart pwm'ile donus hizini yonetemiyor ama giden voltaji duzenleyerek fanin hizini belirleyebiliyor.

MOLEX baglanti varsa o zaman direkt PSU'dan full guc ceker fan ve son hizda doner. MOLEX baglanti tek secenekse hiz dusurucu kablolar alternatif olabilir.

Buradaki durum ise yuksek ihtimalle fan'lar sadece kendi RGB kontrolcusune baglanabilecek bir baglanti birimine sahip. RGB kontrolcusu de gucu Molex veya Sata araciligi ile PSU'dan aliyodur direkt, bu yuzden anakart uzerinden kontrol saglayamaz, rgb kontrolor un kendi kumandasi ile kontrol edebilir sadece. Konu sahibi tum baglantiyi sokup bize fanlarda hangi girisler var, RGB kontrolcude hangi girisler var, hangi kablo nereye bagli diye gostermedigi surece yorum yapmak cok zor.
    Bu ayrı bir durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dark-everest-frisby-boost vb kasa alıp da memnun kalan var mı?
    Benim de power boos vk-g1008 kasam var, geçen hdd ekliycem kullanma klavuzuna bakıyım dedim distrübitör sayfasından kaldırmış ürünü, kasa yanında verilen kullanma klavuzu zaten 2 yapraklık kağıt parçası.
    Thermaltake-Silverstone-Corsair-Cooler Master vb. Markalı kasalardan şaşmamak lazım.

• Dark marka kasadan sonrasını okumadım.

Geçmiş olsun dostum bir daha bulaşmaman dileğiyle...
  • dark kasa çok güzel bir kasadır ve teknobiyotik son derece düzgün işini yapan bir firmadır alın aldırın böyle mesajlarada da inanmayın arkadaşlar......

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.