Şimdi Ara

sakın mazda almayın ,neden mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
12.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Servislerdeki lift sayısına göre aracı kabul eden -bunu bilen-biz butiğiz diyen bir marka.Avrupada elde kalan araçları getirdiğini ,ne yazık ki bizzat 2 kez MX5 ND ve CX-3 araçlarımda deneyimlediğim bir durum.

İki aracımı da power sense istemiş olmama rağmen -bayi gelen araçların son dakikaya kadar power sense geleceğini söylüyor olmasına rağmen gelen donanımlar her ikisi içinde power oldu.

2-Diğer bir nokta CX-3 araçlarında klima kontrolünde fabrika çıkışı hata olmasına rağmen servis bültenleri Mazda tarafından İngilterede yayınlanmış olmasına rağmen Mazda Türkiyeden çıt çıkmaması.

3-Yine Mazda MX-5 ND aracımda klima kompresörünün 1000 km yi doldurmadan patlaması.Değişiminin serviste 5 gün sürmesi evet yanlış okumadınız 5 günde bir klima kompresörü değişimi yapılıyor ,kompresör vs herşeyin depoda olmasına rağmen.

4-Mazda Türkiyenin sayfasında şikayet notu ilettiğinizde notun silinmesi ve /veya ilgili iletinin kaldırıldığı gibi durumlar da cabası.

5-Ben herhangi bir sorunla karşılaştığım zaman Mazda Hiroshimaya şikayetimi iletip yardımcı olunmasını Mazda Türkiyenin hiçbir şekilde müşterisini önemsemediğini her mesajımda iletiyorum.İnanın o insanlar daha ilgili.

6-Bu ve bunun benzeri durumlar.Kardeşim gidin HONDA alın TOYOTA alın. Satışları 2000 li rakamlardan 500 lü rakamlara gerilesinde Nurkan Bey Paşa Ayvalıktan bi daha Mazdayı çok düşünüp!!! ayrılmasın yada PSA ya geri dönsün.

• mazda kullanmayanlar burada işkembeden sallamışlar.. farklı zamanlarda 3 adet mazda kullandım.. şu anda mazda3 skyactiv 1 yıllık kullanıcısıyım.. motor kaputunu silecek suyu harici açmadım.. mazda yetkili servisleri musluoğu ve yeni otomotive gitmişliğim vardır.. Hiç bahsettiğiniz servis sıkıntılarını yaşamadım. ilgi alaka 10 numaradır.. mazda geçen sene merkezin belirlediği ve showroom ve servis kriterlerine uymayan tüm bayiliklerini iptal etmeye başladı.. yetkili bayi azlığı birazda bundan kaynaklanıyor..
    pahalı dedikleri servise 4 ay önce 30bin bakımına 470 TL verdim.. 6 aylık bakım zorunluluğu (kağıt üzerinde olmasına rağmen) bulunmuyor.. aracı ilk aldığımda arızalı olan cam modülü Belçikadan 5 günde geldi ve takıldı..

Bundan sonra alacağım araç yine kesinlikle mazda olacaktır..ben bütün bu önyargılara rağmen sürüş zevki, konfor, yakıt ekonomisi ve en önemlisi güvenlik ve sağlamlık için bu markadan asla vazgeçmem..hele kisakın mazda almayın ,neden mi? makyajlı kasalar (3,6,CX5) efsane olmuşlar..
    quote:

Orijinalden alıntı: alsatcigeldihanim

ya bu forum çok güzel olmaya başladı bence de dökün içinizi, adamın tüm geçmişini de yazın ki türkiye nin ne halde olduğu ortaya çıksın. kıskancın teki uzanamadığı ciğere ne kadar rezillikle pis der tipik örneği, adamın adını niye yazıyorsunuz, adam profesyonel şirket çalışanı cebine giren çıkan yok, şirketin zaten ona biçtiği görev bu, ya artık iyice kafayı yediler. avukatlar bence bu noktaları düzeltin veya bilgilendirin, veya beni de ilgilendirmiyo, beyaz yakalılara yapılan bence bir iyilik bu mesajlar... tebrik ediyorum arkadaşım...

Ben bu mesajdan bir şey anlamadım. Adam dediğiniz kim? beyaz yakalılar kim_ avukatlar kimin avukatı? kıskanç olan kim?
    Yanlış düşünce...
    İktisat ve Pazarlama dersinde Marka imajı diye bir şey vardır..
    Sen Türkiye piyasası için Renault ve Mazda yı bir kefede tutup , bak her segmentte aracı var Renault un o yüzden çok satıyor diye bir fikir üretirsen kargalar bile güler bu fikire...

60 Bin TL cebinde parası olan adam , 60 Bin TL lik Mazda olsa bile gidecek yine Renault alacak...
    Türkiye de marka imajı herşeydir.. Doğuş değil otomobil El Arabası koysun VW showroomuna yine sıraya girer 3 ay sonrasına gün verirler müşteriye...

Şimdi senin felsefen doğru olsa C sınıfı sedan araç piyasasında Megane Sedan ile Mazda 3 Dizel aynı para olduğuna göre Megane alacağına gidip Mazda alması lazım 130 Bin TL cebinde parası olup ta bu iki araç arasında kalanların.

RENAULT MEGANE SEDAN Icon EDC 130 Bin TL
    Mazda 3 1.5 Power SEDAN Dizel Otm 133 Bin TL

Ama nedendir bilinmez 2017 Ocak - Haziran döneminde MAzda 3 Sedan satış adedi sadece 286 Adet... Evet sadece 286... !!!
    Demek ki neymiş, piyasa da kabul görmüş bazı klişe markalar vardır , marka bilinirliği marka tercihi vardır. Sen Megane a rakip olarak Mazda 3 getirmiş olabilirsin , ama o getirdiğin araç müşteri tercihi olarak seçilmediği için. Senin MAZDA olarak marka imajın RENAULT kadar olmadığı niçin mazdanın dünya üzerindeki tüm serilerini de getirsen hava cıva...

Renault, VAG grubu , Fiat , Ford , Opel.... Bu markaların müşteri gözündeki marka imajı ile Mazda Subaru vs gibi markaların imajları bir değildir.

Mazda 2 Dizel getirdin diyelim , hadi fiyatı da B sınıfı HB segmentinde en çok satan rakipleri ile aynı fiyat oldu , hani olmaz ya....
    Bu segmentte liderler kimler... VW Polo ve Hyundai İ20... Sen fiyatı aynı diye Polo müşterisi ya da İ20 müşterisi gidip Mazda 2 alacağını mı düşünüyorsun...

Ürün çeşitliliği olsun diye sen Mazda nın dünyada olan her modelini getirirsen , avcunu yalarsın...
    Öncelikle savunduğun markanın motor seçenekleri sınırlı , senin ülkenin Motorlu Taşıt Vergi sistemi emisyon oranları vs ile değil , aracın motor hacmine göre olduğu için ve ülkedeki akaryakıt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yakıt tercihinin Dizel den yana olması nedeniyle savunduğun markanın B-C-D-SUV-MPV gidi segmentlerde 1.6 Litre hacminden yüksek olmayan dizel ve otomatik vites kombinasyonunda araçlar getirmesi gerekiyor ki piyasa ya ortak olsun ... Gidip 150 Bin TL ye Mazda 3HB Dizel Otm. satmaya çalışırsan burun üstü çakılırsın. D sınıfında Mazda 6 için sadece Benzinli motor getirirsen , düşük hacimli Dizel motorun Mazda 6 için olmazsa 2017 nin 6 ayı boyunca 25 adet Mazda 6 satarsın...Hani senin felsefeye göre D sınıfında ürün var mazda da niye rakipleri ile kapışamıyor ? TSI motorlu Superb, Passat, Ecoboost motorlu Mondeo neden Mazda 6 dan fazla satıyor... ??

Hocam bu iş ticaret işi... Kişisel zevklerin duyguların ile iş yapılmaz.... Satabileceğin malı tezgah a koyacaksın , müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkarsan işi patates e bağlarsın...

Fiyat konusu ikinci kıstas... Hani aynı segment te muadil araç getirdin diyelim... Aynı zamanda fiyat olarak ta makul fiyatlarda olacak ki , marka imajı olarak yetişemediği rakiplerine müşterinin cüzdanında öne geçsin.. Ama Mazda da bu yok , piyasadaki en pahalı C Hatchback araç Mazda 3 neredeyse... Şimdi gidip adam niye alsın ki ???

Otomobil Distirbütörlüğü Türkiye de satranç oyunu gibidir. Rakipleri iyi analiz edeceksin , boyunun yetmediği işlere parkurlara girmeyeceksin , bir nevi eşli batak oyunu gibi...
  • Almayı pek düşünen yok zaten
  • Türkiye de mazda alınmaz zaten
  • Aa neden öyle diyorsunuz oysaki forumumuzda C segmentinin en çok sevilen arabasıdır mazda 3
  • 6 ayda 1 servise çağırıyorlar bide, bişey de yapmıyorlar sırf gösteriş için demek ki
  • Katılıyorum. Servis kısmını düzeltmiyorlar, düzeltemiyorlar. Sebebi de kazanamayan servislerin artık bezmesi.

1 serviste parçaya bakan eleman yok, siz anlıyorsanız gelip siparişinizi geçebilir misiniz bile demişlerdi. İnsan şaşırıyor ama tam 4 gündür siftah bile yapamadıklarını öğrenince hak vermedim de değil.

Nurkan bey Mazda premium diye kendi kendini teselli edeceğine oturup satışlarını arttırmanın yollarını bulmalı. Eskiden ülkemize uygun motor gamı yok diyordu artık o da var
  • Hocam bu kadar sorun yaşamişsiniz ama iki araç almişsiniz. Almayin sizinde dediğiniz gibi almayin. Mazda3 veya diğerleri eşsiz araçlar mı ? Eskiden bilgili insanlar mazda alirdi ama o zamanlar güvenlik vs avantajları da vardı ya şimdi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Aa neden öyle diyorsunuz oysaki forumumuzda C segmentinin en çok sevilen arabasıdır mazda 3

• Türkiye'de mazda alınmazda, bazat alınabülür
  • Büyük Şehir de oturan da bezmiş bıkmış bu markadan Sakarya da topu topu 5 tane Japon Kore yedek parçacısı var onlar bile bazen yardımcı olamıyor sonra ne mi oluyor Yetkili Satış servis olmadığı için ya Düzce özel servis ya da İzmit yetkili servis onlar da aracını kabul ederse arkadaşım yakın zamanda Mazda 3 alıcaktı ancak bu sorunları duyunca Cerato aldı ne yazıkki bu markayı alınca ortada kalma ihtimali çok yüksek
  • Hangi ilde ikamet ediyorsunuz?@tme74700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2017; 21:36:21 >
  • Sakarya
  • Adamların fazla satmak gibi bir niyeti yokki... Zaten satmak istese bile adamların üretim bant kapasitesi buna izin vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Adamların fazla satmak gibi bir niyeti yokki... Zaten satmak istese bile adamların üretim bant kapasitesi buna izin vermez.

Fazla satmaya niyetleri yokta sattıklarına servis hizmeti vermeye de mi niyetleri yok
  • İstesem de alabileceğimi sanmıyorum.
  • ya bu forum çok güzel olmaya başladı bence de dökün içinizi, adamın tüm geçmişini de yazın ki türkiye nin ne halde olduğu ortaya çıksın. kıskancın teki uzanamadığı ciğere ne kadar rezillikle pis der tipik örneği, adamın adını niye yazıyorsunuz, adam profesyonel şirket çalışanı cebine giren çıkan yok, şirketin zaten ona biçtiği görev bu, ya artık iyice kafayı yediler. avukatlar bence bu noktaları düzeltin veya bilgilendirin, veya beni de ilgilendirmiyo, beyaz yakalılara yapılan bence bir iyilik bu mesajlar... tebrik ediyorum arkadaşım...
  • Bizi. Bir arkadas kazaya karisti. Zincirleme kazada. Arabanin on tampon arka tampon falan hasar gordu arka bagaj kapagi da. 2 aydir parca bekliyor. Kaskonun ikame arac suresi doldu, kendi arac kiraladi. Onunla gidiyor.
  • Mazda kalbimizde 1993 yılında kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alsatcigeldihanim

ya bu forum çok güzel olmaya başladı bence de dökün içinizi, adamın tüm geçmişini de yazın ki türkiye nin ne halde olduğu ortaya çıksın. kıskancın teki uzanamadığı ciğere ne kadar rezillikle pis der tipik örneği, adamın adını niye yazıyorsunuz, adam profesyonel şirket çalışanı cebine giren çıkan yok, şirketin zaten ona biçtiği görev bu, ya artık iyice kafayı yediler. avukatlar bence bu noktaları düzeltin veya bilgilendirin, veya beni de ilgilendirmiyo, beyaz yakalılara yapılan bence bir iyilik bu mesajlar... tebrik ediyorum arkadaşım...

Ben bu mesajdan bir şey anlamadım. Adam dediğiniz kim? beyaz yakalılar kim_ avukatlar kimin avukatı? kıskanç olan kim?

• Mazda alınırda Türkiye'de asla alinmaz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.