Şimdi Ara

Ben Yeniyim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle herkese s.a ben bu kod dunyasına falan yenı baslayacagım. simdi hazır tatıldeyken sorayım.Bu kodları ogrenmek veya akılda tutabilmek cok mu zor???(lutfen doru cvplar werin ona gore bolum sececegim)simdiden tesekkurler...

• Eğer programcılık öğrenmek istiyorsan, önce Türkçe'yi doğru yazmalısın. İlk şart bu.

Büyük üstad Djikstra, kendi dilini doğru yaz(a)mayan öğrencileri derse almazdı.
  • çok zor
  • 1- Arkadasin dedigi gibi türkce'yi düzgün kullanmalisin bunun programcilikla ne alakasi var diyeceksin, kendi dilini böyle yarim yamalak, ilgisiz alakasiz kullanan birinden yeni ogrendigi bir dili düzgün kullanmasini beklersin ?

2- Arastirmayi sevmelisin ki senin bunu pek sevmedigini görüyorum zira buna benzer onlarca konu var.

3- yol yakinken vazgeç, eger gerçekten istedigin birsey olsa zor mu kolaymi diye sormaz direk baslardin zaten... eger hosuna gitmezse cok zorlanirsin ilerde pisman olursun ve telefiside bir kac yilina bedel olur.

Bu arada gerçekten çok merak ettigim birsey var, i harfi kullanilacak yerlerde neden ı harfi kullaniyorsun ? (sadece sende degil bir cok kiside görüyorum).
    yeni yerine neden yenı yaziyorsun yani ?
  • Ben de Türkçe'nin doğru kullanılması taraftarıyım ama eleştirim bu yönde olmayacak. En azından tam olarak değil.

Doğru cevap verin demeniz saçma. Doğru değişkendir. Herkes doğru olduğunu düşündüğünü yazar. Tezlerini ortaya koyar ve bir hipoteze ulaşırsınız. Bunun da doğruluğunun garantisi yoktur. Hem kim neden sizi yanlış yönlendirmek istesin ki ?

Sorunuza gelirsek;

Programlama yaparken zaman kayıplarının büyük bir bölümü yazım hatalarından gerçekleşiyor. Ancak bu açığı otomatik kod tamamlama özellikli derleyiciler kapatıyor, en azından zaman kaybını en aza indiriyor (notepad basitliğindeki editörlerde bile var artık bu özellik). genelde ctrl+space ile hiç hatırlamsanız da bir listeden seçebiliyorsunuz (paket, sınıf, fonksiyon, değişken .... vb.)

Kimse tüm komutları kafasında tutmaz zaten , tutamaz da (iş komutlarla bitmez, fonksiyonlar sınıflar ... sürekli büyüyen bir derya). Sadece sorunu çözmek için nereye bakacağını bilmek gerekiyor (ezberlemek değil). Ha ezbere kod yazan vardır. Kimi fazla kimi az bir bölümünü tutar komutların (genelde önemli olan döngüler vb. akılda tutulur ki onlar da kod yazdıkça oturur zaten).

Genelde dökümanlardan ve yardım dosyalarından yararlanılır. En çok da google'dan. En önemlisi sabır işidir. Bir satıra 1 saat, 1 gün kafa yormak gerekebilir. Çalışmaz deli olmak işten değildir. Sebat ister. Uzman olmak yıllar alır. Az bilmekse pek bir şey ifade etmez. 50 liraya web sayfası yaparsın ki bu paraya hayatını idame ettirmek zor olur.

Bir de; en az orta seviyede ingilizce bilgisi ve babylon gibi bir sözlük gerekiyor (nar sözlük bedava ama çok kısıtlı kalabilir). Çünkü hala dökümanların çoğu ingilizce.

Öyle işte. Bence hiç bulaşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 27 Haziran 2008; 16:29:14 >

• Eğer araştırmayı seviyorsan, eğer mantık kurabilen birisiysen ve matematikle de aran kötü değilse bu işe gir. Ancak lütfen buradaki birçok kişi gibi, "bana şöyle bir iş yapan script lazım, nasıl yaparım" tarzı sorular sorma. Öyle programcı olamazsın.
  • tamamdır arkadaslarım abilerim.verdiginiz öneriler icin teşkkürler.bide i yi ı yapmamın nedeni msnde kolaylık olsun diye ama bundan sonra daha dikkatli olurum +araştırmayı seven biriyim.matematiğimde güzel+hepinize tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malyec -- 28 Haziran 2008; 11:10:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende bu yaz başlıyorum bu işe inşallah sorun olmaz
  • gergozen ve peacefire a +1 :)
    kesinlikle çok doğru yazmışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.