Şimdi Ara

beni kandırdılar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    256 MB Ram almama ragmen sistem ozelliklerinde 192 MB gozukuyo. neden olabilir

• ankartta onboard ekran kartı falan mı var..
  • Ram i kendinmi alıp taktın?
  • 64 mb onboard ekran kartı kullanıyorsundur
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak555

64 mb onboard ekran kartı kullanıyorsundur

+1
  • hayır öyle bir olamaz 64 MB VGA VARDIR VGA KULLANABİLİR AYRICA EKRAN KARTIN VAR BİOS VGA SEÇENEKLERİ ON BOARDI KALDIR PCI YADA AGP HANGİSİNİ KULLANIYORSA ONLAR BİRİNİ SEÇ YETTER OK.K. :)))))))))
  • onboard ekran kartı var ama 128 MB
    modeli Asus P4R800-Vm Ati 9100 128 Vga + Ses+ Eth
    Bu modelin Ramdan yemeyen bi model oldugunu solemişlerdi

Rami ben takmadım acaba yanlıs mı taktılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartın onbordor almısın bence bır 256 ddr daha al ve tak makınan hızlanır
  • evet kesinlikle aldığın bi ramin 192 çıkmasına imkan yok kesin 256 dır. ekran kartınla ilgili bir sorn gibi gözüküyor. yukarıda bir arkadaş söylemiş zaten bios ayarlarını bir kontrol et
  • ramden yemeyen onboard kart olmaz. rami yanlış takılmamış.
    biostan ekran kartı ram miiktarını belirleyebilirsin. o zaman 128 mb yaparsan sistem belleğin 128 mb ye düşer. bu kadar basit.
    istersen ekran kartı al. istersen ram, istersen anakartı değiştir. 3PCI var o kartta. o kartın onboard kartlar içinde en iyi performans verenlerden. ama ayrı bir ekrankartı+anakart almanı öneririm. paran azsa o karta ileride ayrı bir ekran kartı takabilirsin böylece sistem ramini geri kazanırsın. tabi bunlar biostan ayarlanıyor.
  • o anakart ram den kullanıyo vga bellğini.. bios tan 64mb olarak ayarlanmıştır ekran kartın.eğer xp kullanıyosan bir tane daha ram tavsiye ederim..boşuna kasma kendini.
  • malesef yanlis biliyorsun arkadasim
    ramdan yemeyen onboard kartlarda var onlarin rami ayri bir sekilde boarda butunlesik geliyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

ramden yemeyen onboard kart olmaz. rami yanlış takılmamış.
    biostan ekran kartı ram miiktarını belirleyebilirsin. o zaman 128 mb yaparsan sistem belleğin 128 mb ye düşer. bu kadar basit.
    istersen ekran kartı al. istersen ram, istersen anakartı değiştir. 3PCI var o kartta. o kartın onboard kartlar içinde en iyi performans verenlerden. ama ayrı bir ekrankartı+anakart almanı öneririm. paran azsa o karta ileride ayrı bir ekran kartı takabilirsin böylece sistem ramini geri kazanırsın. tabi bunlar biostan ayarlanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker

o anakart ram den kullanıyo vga bellğini.. bios tan 64mb olarak ayarlanmıştır ekran kartın.eğer xp kullanıyosan bir tane daha ram tavsiye ederim..boşuna kasma kendini.

benimmodelin ramdan yedigini soylemissin ama bana yeni bi model oldugunu ramdan yemedigini solemişlerdi
    heralde kazıklandım
  • slm biosta chipset menüsünde sorunu buldum
    AGP Aperture Size [Auto] diyor. yani ramdan kısan o deilmiş
    UMA Frame Buffer Size[64MB] diyor onu none yapınca 256 MB Ram gözüktü.
    Buarada tabi UMA Frame Buffer Size ' ı 64'e geri getirdim. Acaba kacta calıştırsam. Kitapçıkta UMA Buffer Size için Şu acıklama var:
    Allows you to select the size of the onboard graphics controller memory use. Configuration options: 8MB, 16, 32, 64, 128, none
    64 de mi kalsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurulke

malesef yanlis biliyorsun arkadasim
    ramdan yemeyen onboard kartlarda var onlarin rami ayri bir sekilde boarda butunlesik geliyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

ramden yemeyen onboard kart olmaz. rami yanlış takılmamış.

özgürülke Türkiye'de satılan bildiğin modelini ver de biz de öğrenelim o anakartları, merak ettim.
    sonuçta ram ve işlemci çipi ayrı olarak anakarta monte edilen modeller de olabilir ama ben bilmiyorum.

konuyla ilgili uzman isen arkadaşın sorununa da yardımcı olabilirsin.

---------------------------
    zebina20 " AGP Aperture Size" seçeneği ekrankartı rami yetmediği durumlarda sistem belleğinden kullanılacak kısım olup onboard olmayan kartların çoğunda da vardır. sen "UMA Frame Buffer Size" ayarını kaldırınca agp aperture size danseçilen miktar kadar yer.
    bu arada sistemi böyle kullanacaksan 64 mb ayarı bence en iyisi.
    emin olmak için asus 'u arayabilirsin.www.asustek.com.tr

selamlar.

• Arkadaşlar kendi ram lerine sahip onboard ekran kartları elbetteki mevcuttur.Arkadaşın sorunu ile ilgili : "UMA Frame Buffer Size" ın tam olarak ne olduğunu bilen varmı?
  • uzman oldugumu soylemedim sadece bu kartlarin oldugunu soyledim
  • afferin sana kafan çalis1yomus bende bios a bak diyecektim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.