< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 30 Eylül 2018; 0:27:7 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 30 Eylül 2018; 0:27:7 > |
Benimde biraz korktuğum tartışmaların ve farklı konuların burada yazılmasıydı ama oluyor işte.
Keşke mesajları taşıma yetkim olsa. Ama neyse konu az daha popüler olmuş. Birilerininde dikkatini çekebilir ve okuyup meraklanabilir. Birde hala kendi açtığım konudan bildirim alamıyorum. Şunuda eklemek isterim ki çok bilgili birisi değilim. Hele ki bu konuda ne bir bug düzeltmişliğim var nede açık kaynak dünyasına çok ciddi bir faydam. Nede bir yama yapmışlığım yada açık kaynak kodlu bir program vs işte. Ancak GNU/Linux ve özgür yazılım dünyasının genişlemesini istiyorum. Sokakta ki her hangi bir insanın artık windows 8 mi 10 mu sorusundan farklı bir soru sormasını istiyorum. Çabam bu yüzdendir. Artık yeni meraklı ve bu dünyaya adım atmak isteyen insanları bekliyoruz. Birde şu artık bilinsin istiyorum ; Bir işletim sistemini kullanmayı öğrenmek bilgisayar kullanmayı öğrenmek değildir. |
linux sabredenlerle beraberdir. Destek için buradayım postum bulunsun. takp
|
Pardus deposundaki güncel Firefox-esr , güvenlik güncellemesi eksik olarak duruyor. Sid deposundaki paketi almışlar depoya koymuşlar o kadar (depodaki sürüm ESR 60.2). Bari takip edip bakımını yapsalar (Güncel sürüm ESR 60.2.2). Olası bir güvenlik açığının hesabını kim verecek.http://depo.pardus.org.tr/guvenlik/pool/main/f/firefox-esr/
Doğru düzgün bir hata takip sistemi bile yok. Debian kullananlar genellikle Synaptic kullanmayı severler, daha görsel bir şey isteyenler için Pardus'un aracından çok daha iyi olan Gnome Software yaılımı Flatpak ve Snap desteği ile birlikte depoda mevcut. Yine de güzel bir gelişme. Pardus ekibinin Libre Office uygulamasına geliştirme desteği filan verdiği de yok. Muhammed Kara isimli geliştiricinin bağımsız desteğini Pardus'a yamıyorlar. Pardus ekibinde olupta, başkaca kodu olan varsa belirtebilirler. Deepin ile ilgili ne yapmışlar acep, Ubuntu Zetsy deposundaki paketleri alıp, sürüm adını değiştirmişler ve dockerize etmişler o kadar. Port etmekten bunu anlıyorlar demek ki.https://github.com/Pardus-Kurumsal/deepin-wm/commit/8689d160bc7bfb35db5a2c50b50367e1646ed729 Peki Pardus bu haliyle kullanılmaz mı. Tabii kullanılabilir, fakat şu haliyle herhangi bir Debian spininden başka bir şey değil. Debian tabanlı bir çok dağıtım var, çok byük bir kısmı gönüllü geliştiricilere sahip. Yani para pul almadan gelitşriyorlar. Ve Pardus'tan çok daha ileri aşamadalar. Bunları bildikçe ve tam gün geliştiricilere sahipken bu yapılanları eksik bulmamak anca saf gözlülük olur. Çok mu şey bekliyoruz, tabii ki hayır. Pardus'un Debian tabanına geçmesinin üstünden 5-6 yıldan fazla süre geçti, dağıtım olarak doğru düzgün bir ürün henüz yok. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yipmanlimit -- 25 Ağustos 2018; 16:36:55 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 25 Ağustos 2018; 19:42:41 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Ağustos 2018; 21:20:17 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 25 Ağustos 2018; 22:19:33 > |
|