Şimdi Ara

BENİM KUŞUN KAFASI NEDEN BÖYLE? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
19.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Haplo

Benim kuşum 9 yaşında öldü Kardeşim gibiydi

deve kuşu muydu

• Soğuk algınlığı [değiştir]

Belirtileri: Soğuk algınlığı muhabbet kuşlarında çeşitli derecelenmeler içinde görülür. Hafif geçen soğuk algınlıklarında, kuş tüylerini kabartır. Eskisi kadar hareketli oyuncu değildir. Çoğunlukla tüylerini kabartmış bir durumda, kafesin bir köşesine çekilip uyuklar. Daha aşırı durumlarda yeme karşı tümüyle ilgisizlik, soluk almada güçlük ve hatta kendini kaybetme durumları görülebilir.

Nedenleri: Muhabbet kuşları, yüksek ve düşük ısıya karşı dayanıklı varlıklardır. Isı değişimlerine de ani olmamak koşuluyla tahammül gösterebilirler. Bununla birlikte, kafeslerin açık pencere ve kapılar arasında bırakılması, içinde bulunduğu sıcak odadan soğuk bir yere aktarılması, salmaların köşe köşe rüzgarlarına hava akımlarına açık yerlere kurulması, bütün bir geceyi ıslak tüylerle geçirmeleri gibi nedenlerle soğukalgınlığına tutulabilirler.

Önlenmesi: İlk önlem olarak kuş sıcak bir yere, tercihen özel donanımlı hasta kafesine alınmalıdır. İçme sularına damlatılacak bir iki damla eriyikle hafif durumlar için etkili tedavi sağlanmış olur. Muhabbet kuşlarının fazla su içmedikleri göz önune alınarak, onları susatmak amacıyla, ağızlarına bir damla bal damlatmakta yarar vardır. Kuş hastalığın belirtileri üzerinden atmaya başladığında, sevdiği yiyeceklerle güçlendirilmelidir.

Nezle [değiştir]

Belirtileri: Muhabbet kuşunun aksırması, burnunda ve gözlerinde akıntının başlaması, nezlenin en bariz belirtisidir. Bu durum giderek kuşun burun deliklerinin tıkanmasına, solunum güçlüğü çekmesine neden olur. Eğer önlem kısa zamanda alınmazsa hastalık kafeste veya salmada bulunan kuşlarada kolayca yayılarak daha büyük boyutları ulaşır.

Nedenleri: Üşütmeyle büyük bir bağlantısı olmakla birlikte mikrobik bir hastalıktır. Soğuk algınlığını nedenleyen etkenler nezle yol açabileceği gibi, nezle bir kuşun kafes içinde bulunmasıyla, onun göz, burun veya ağız akıntısındanda diğer kuşlara geçmesi olasıdır.

Önlenmesi İlk önlem olarak kuş diğerlerinden ayrılarak daha sıcak bir yere, tercihen bir hasta kafesine alınmalıdır. Gözlerdeki çapaklar ve burundaki akıntı asitborikli suyla silinmelidir. Kuş eğer soluk almakta zorluk çekiyorsa bir tüy parçası tuzlu suya batırılarak burun deliklerine sokulmalı ve tıkanıklık giderilmelidir. Hastalık geçinceye kadar soğuk algınlığında vitamince zengin besinlerle kuş güçlendirilmelidir. Hastalık tümüyle geçtikten sonra, hasta kuşun bulunduğu kafes ve tüm kafes gereçleri sodalı sıcak sularla yıkanarak kurutulmalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: positroN

alemsiniz ya tüy falan değiştirmiyor kuş beyaz beyaz tutkal gibi bir şeyler var yanlış görmediysem.onlar bildiğimiz kuş dışkısı kafası değiyor herhalde

Bir kuş diğerinin kafasını ısırdığı ve gagasını açmadan çektiği zaman işte tüyün sapı kalıyor. Onlarda tüylerin sapları
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Mctolga-

başlık sakat

sizin içiniz fesat
  • Benim Muhabbet Kuşunun da kafasının üstünde ki tüyler dökülmüş durumda.
    Derisi görünüyor.Kuşcuyu Sordum Vitamin Eksikliği Olabilir Dedi, Vitamin Verdi Suyuna Katıyorum.
    İşllah Düzelir.
  • Oww imaj yapmış kendine daha ne istiyon kolay evlenir bu...Çapkınnn
  • quote:

Orjinalden alıntı: YaşayanCeset

quote:

Orjinalden alıntı: -Mctolga-

başlık sakat

sizin içiniz fesat

• Herkes kuşunu göstercekse olmaz bu iş.

şaka maka bence pek gariplik yok kafasında.
  • Konu BaşLıktan Yemiş
  • her bir yazılanı kahkahalarla okudum bu nasıl bir konu
  • onlar daha sonra patlıyor ve tüy oluyor endişe ettme
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

Benimde vardı kendi ellerimle öldürdüm hayvan benden çok korkuyordu 6 aylıktı 4 ay falan geçti işte gagasını kesmek için aldım garibim ciyak ciyak bağırdı pat diye gitti öteki tarafa kalbi durdu herhalde sonra gömdüm saksıya.Tekrar almak istiyorumda korkak olup olmadığını nasıl anlarız onu merak ediyorum yine kalpten göndermeyek öteki tarafa

Yaw ne yaptın sen gaga kesilir mi hiç? Tırnak mı bu? Ha sivrilteceğim diyorsan o zaman mürekkep balığı kemikleri satılıyor ucuzdur al 1liraya 3 tane verirler.
    Kafese koyarsın gagası sipsivri olur.

Kormayan kuş istiyorsan çok küçükken yetiştireceksin. Dilinle ezilmiş kuruyemiş vs yedireceksin.
    Ben çok besledim şu anda bile bizzat büyüttüğüm 5 yavru var. Yemek yiyorum benimle birlikte yemeye geliyorlar. Ağzımın içine düşecekler nerdeyse

Usta güzel diyonda etraf şerefsiz dolu adamlar 2 yaşnda kuşu 5 aylık diye kakalıyor vallahi kuştan anlayan bi arkadaşım olsa gidicem onla almayada yok işte.Ama alıcam ya dediğin gibi şöyle küçükken almak istiyorum bi tane köpekten sonra en sevdiğim hayvanlar kuşlar.Bi adam gibi besleyemedim ama bi taneside kaçtıydı.İsmi şirindi çok zekiydi vallahi kaçtı şirin gel yavrum diyordum ''ciiiik'' yapıyordu sonra gitmiş keltoş bi lavuğun kafaya konmuş adamda almış götürmüş aşağdaki mağazalara sorduyduk onlar dediydi.Kel manyak rakı sofrasına meze yapmıştır şirinimi

Erkek ve Dişi al. Çiftleştir. (Gerekirse Tüp bebek yaptır ) Annesi yavrularını dışladığı vakit sen yetiştirmeye başla. Çok küçükken beslemen biraz zordur. Yem yemesini öğret.

NOT: Tüp bebek derken çok ciddiyim. Erkeğe masturbasyon yaptır eline boşalınca dişinin poposuna iyice bastır. Kuşların organları popolarının içindedir.

• quote:

NOT: Tüp bebek derken çok ciddiyim. Erkeğe masturbasyon yaptır eline boşalınca dişinin poposuna iyice bastır. Kuşların organları popolarının içindedir.

Çok aradım ama erkek kuşun kuşunu bulamadım. Yalama oldu hayvancağız.
    Sen şunun vidosunu koysan diyorum.

• Başlık Süper ve Sakat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altitute5000 -- 7 Nisan 2008; 15:05:09 >
  • Iyy Kücükken Ben O Ayrı Tüyler Varya Sinirden Koparıodum Onları Kuş Parmağımı Yardıydı
  • Hadi herkes kuşunun kafasını koysun buraya
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Poposuna parmağını koy yuvarlak çiz. O darbelere başlar. Birkaç sn sonra da bir damla meni boşalır.
  • quote:

quote:

quote:

Poposuna parmağını koy yuvarlak çiz. O darbelere başlar. Birkaç sn sonra da bir damla meni boşalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 7 Nisan 2008; 15:38:06 >

• quote:

quote:

quote:

Yok daha fazla kurcalamayayım yara olacak.
    Benim kuşun bugün isteği yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok daha fazla kurcalamayayım yara olacak.
    Benim kuşun bugün isteği yok.

Oynama dostum hayvanla..Amacın ne

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.