Şimdi Ara

Benim sorunum ne ? | Popüler kültürden nefret ediyorum .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya girmek isiyorum, benim şöyle bir sorunum var : Popülerlikten ve popüler olan çoğu şeyden nefret ediyorum. Örnek verecek olursak, bir şarkıyı keşfediyor ve dinliyorum ve o şarkının çok iyi olduğuna karar veriyorum.Gidiyorum o grup ve şarkı hakkında ne yazılmış çizilmişse öğreniyorum, nasıl bir yankı uyandırmış , ne yorumlar yapılmış ve şarkının aldığı ödüller varsa sosyal mesaj vs. her şeyi öğreniyorum. Ben bir arkadaşıma söylüyorum o telefonuna atıyor veya sağda solda mırıldanıyor facebook gibi saçmalıklarda paylaşıyor vs. ve böylece bu popüler oluyor! Herkesin diline düşüyor ve insanların şarkıyı sahiplendiğini düşünüyorum.Ve o şarkı artık benim için değerini yitiriyor..Eski bir dostla karşılaşır da yüzünüzü çevirirsiniz ya , aynı öyle hissediyorum o ezgiyi duyunca..

Veya bir kitap diyelim.. Bestseller olduğu için - bana kalırsa - herkes alıp okuyor. Güncel örneklerden Olasılıksız, Şafak Vakti falan vardı vampirli neydi o? Hah , Alacakaranlık ... İnsanlar bunu sokakta, okulda, serviste bir yerlerde okuyup konuşuyorlar ve herkes biliyor o konuştukları şeyi.. Yani bir şekilde insanların konuşacağı birçok şey oluş oluyor.Ancak sözlerin değerine bakarsak , o konuşmaların değerine dedikodudan farksız..Bu yüzden hiç alıp okumadığım, yazarını bilmediğim/tanımadığım halde o kitaptan nefret ediyorum.Ve şimdi alacağım kitabın konusunu sevmeme rağmen - Bestseller'mış - yine insanların görüp merak edip ve aslında , daha çok , duyup o kitabın da çevremde popüler olmasından korktuğum için almak istemiyorum.Çünkü soruyorum kendi kendime o insan hakkında: O kitabı okurken ne anlıyorsun? diye.. Yani ben de dışarıdan bakan birinin hakkımda böyle bir şey söylemesinden korktuğum, yani o eleştirdiğim topluluğa uymamak için hiç okumuyorum , almıyorum ve sohbetleri dinlemiyorum.

Uzun lafın kısası..Popüler olan her şeyden nefret ediyorum.Kendimi sürünün elemanı gibi hissediyor ve huzursuz oluyorum ; bu yüzden o şey hakkında savunma mekanizması geliştirip ondan soğuyorum .

Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guess Who -- 19 Ocak 2010; 12:26:46 >

• Senin sorunun biraz farklı hocam.Bende popülerlik çabasında olan insanlardan ve popüler olan çoğu şeyden tiksinirim, nefret ederim vs.
  • biraz daha büyüdüğünde geçer. şu anda herkesin yaptığını yapmam, giydiğini giymem, yediğini yemem vs. triplerindesin. Olgunlaştıkça farklı olmaya kasmanın anlamsız olduğunu farkedersin. Hepimiz geçtik bu dönemlerden.
  • ben de genelde popüler olan şeylerden uzak dururum.

ama şu da var, bu zamanında çok sevilen şarkıları popüler oldukları zaman değil de bir 6-7 yıl sonra dinlemeyi severim.

hem bazı anıları barındırmış oluyorlar içlerinde hem de olgunlaşıyorlar sanki

örneğin, yaşar'ı yeni dinlemeye başladım. feridun düzağaç da öyle. şarkılarını değil de benim için taşıdıkları anlamı seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beorn26

biraz daha büyüdüğünde geçer. şu anda herkesin yaptığını yapmam, giydiğini giymem, yediğini yemem vs. triplerindesin. Olgunlaştıkça farklı olmaya kasmanın anlamsız olduğunu farkedersin. Hepimiz geçtik bu dönemlerden.

Sanmıyorum.Giyim,yemek konuları değil bunlar." Düşünce " ile alakalı. İnsanlar sığ düşünüyorlar.Bense elit yaklaşıyorum.Ortak payeden olabildiğine "yükselmeye " çalışıyorum ve yeni değil bu.Kendimi bildim bileli böyleyim ben .
  • Popülerlikte basitlik vardır diyordun bir mesajında.

Bana kalırsa böyle devam et. onlar koyun gibi yaşıyorlar, herkes gibi düşünmek sürü elemanı olmak değil midir, sen de demişsin zaten? O insanlar uyuyorlar , uyarma , yalnız kal gerekirse . Tabi becerebilirsen

Elbet bir gün o istediğin elit tabakada yerini alacaksındır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 17 Ocak 2010; 23:07:01 >
  • Farklı olmak için yırtınmana gerek yok farkı sen yaratırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guess Who

quote:

Orijinalden alıntı: beorn26

biraz daha büyüdüğünde geçer. şu anda herkesin yaptığını yapmam, giydiğini giymem, yediğini yemem vs. triplerindesin. Olgunlaştıkça farklı olmaya kasmanın anlamsız olduğunu farkedersin. Hepimiz geçtik bu dönemlerden.

Sanmıyorum.Giyim,yemek konuları değil bunlar." Düşünce " ile alakalı. İnsanlar sığ düşünüyorlar.Bense elit yaklaşıyorum.Ortak payeden olabildiğine "yükselmeye " çalışıyorum ve yeni değil bu.Kendimi bildim bileli böyleyim ben .

"Sığ düşünmek" ile "elit yaklaşmak" ölçütüne sığ yaklaşmadığınızı söyleyebilir misiniz?

Elit yaklaşmaya olan hayranlık ve sığ düşünceye öfke duymak bence çok popüler. Hatta benceyi bile silebilecek kadar popüler olduğunu zannediyorum.

Yarışın yorgunluğundan yakınıyorsanız, ödülünden vazgeçin. Akıl kanununu -nununu- baştan yarat. Ölçütlediğin değerler, bireyler (iyi-kötü, yaşlı-genç) insanların değerleri ile uzak mı sence? 70 yaşında biyolojik olarak "genç" misin? Kimi zaman bu gün ne "çabuk" bitti demez misin? "Çok" yaşamak istemez misin? Belki az yaşamak istersin...

Ben bir insanım ve onlara çok "yakınım". Uzak olduğum zamanlar da oluyor elbet. Uzak veya yakın olabileceğinin farkındalığı ile yaşamak beni içine düştüğüm tüm kıstaslardan korunmamı sağlıyor. Huzur-huzursuzluk sağ ve sol ellerimde ikamet sürüyorlar. Ellerimi gökyüzüne doğru uzatıp kafamı yukarı doğru kaldırdığımda kendimi görüyorum.

Sahip oldukların ve olmadıkların, benimsediklerin ve benimsemedikerin değerlerin tek bir tanesinde gözlemci olma. İkisini beraber gör. O zaman insanları "anlarsın."(farkındalığın ile)

Buradan<< flamenco vadisine uğranıyor. Tepelerin arkasında daha fazla gitar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 18 Ocak 2010; 20:42:27 >

• Kitap konusunda aynı şeyleri düşünüyoruz.
  • 15imde popüler şeylerden nefret eder gibi yapar, hiç bilmeden popüler diye nefret ederdim, rock falan dinlerdim.. Halbuki rock müzik popüler kültürün içinde büyük bir yer tutar... 25imde ise çok defa popüler şeylerle ilgilendiğim halde sığ geldiğinden, tatmin etmediğinden gerçekten pek sevmiyorum. 15le 25 arasındaki fark.. biri triptir, kimlik arayışı, farklı olma çabaları, diğeri artık karaktertir.. Tabi tüm ergenliğinde popülerden nefret edenler olgunlaşınca gerçekten anti popüler olacak diye bişey yok, bilakis çoğu çoğunluğa uyar.. Kendini geliştirebilenler ise daha az popüler şeylere ilgi duyarlar, ama bu ilgi azaldıkçada yanlızlık kaçınılmazdır.. En güzeli herşeyden zevk alabilmekten geçer. Her ortama, herkese uyulursa, zaten olgunlaştıktan sonra cool takılma gibi takıntılar kalmadığından çılgın atarak yaşanır.. Ne "ne oldum" diye çok fazla kasılarak yaşanmamalı, nede çok boş ve sığ bir şekilde yaşanmamalı.. Sizin zevkleriniz başkaları tarafından anlaşılamazken, siz onlarında zevklerine gayet güzel eşlik edebiliyorsanız en güzel bir insansınız demektir.

• Niçe der ki, "Sürüden olma".
  • Aslında bu sorun farklı görünme çabasından değil. Benimsemelerden ve iç yapıdan kaynaklı. İnsanlar bu durumu yanlış anlayabiliyor. Aslında bu türde düşünceleri olan adamların hep kendilerine özel insanlar olduğunu ve bunun yanında popülerliği sevmedikleri için son derece mütevazi olduklarını gördüm.

Ben de popüler olan hiç birşeye ısınamam. Zaten kendim de göz önünde olmayı sevmem. Sevdiklerimin de göz önünde olmaları beni rahatsız eder. Kıyafetimdeki renk bile dikkat çekmeyecek olmalı. Bu bir tür kendini soyutlama, etrafı dıştan takip etmeyi sevme durumu. Ama renkli insanları severim. Sadece ayı gibi uzaktan...

5 vakit namaz kılıp , kafaya yeşil takke ve sakalı uzatma ihtiyacı duyma da bir çeşit taklit ve popüler olma isteğidir. Bu sefer ortamdaki haşin çocuk değil de cemaatteki diğer amcalar örnek alınır. Sırf müzik , kıyafet değil her alanda var çoğunluk gibi olma isteği, hatta bunu bir gereklilik olduğu düşüncesi.

Hoş insan taklide çocukluğundan başlıyor, biz böyle insan oluyoruz. Bir gün taklit etmeyi bırakıyoruz o zaman şahsına münhasır diyorlar. Ve ben en çok öyle insanları seviyorum. Ne olduğu önemli değil, ne yaptığı, nerden geldiği, nereye gittiği. Kendi olsun, başkalarının toplamı değil...

• şartlanma ve mükemmel olabilme çabası var sen de..

Şartlanman şu şekilde gerçekleşiyor ürünün popülertisi arttıkça aynı orantı da üründen uzaklaşıyorsun çünkü düşünüyorsun ki bu ürün artık popüler oldu ve eğer ben o ürünü kullanırsam diğerlerindne farkım olmaz..

sana not ; Herkes okur bir kitabı ancak herkes mantık ve akıl ile eleştirip,kaliteli eleştiri standartına ulaşamaz...filmler içinde geçerli

Mükemmel olabilme çabanda dediğin gibi ''Ben elit yaklaşıyorum''sen elit yaklaşmaşmak istediğin için elit yaklaşıyorsun demekki elitlik senin sahip olduğun birşey değil,sahip olmaya çalıştığın birşey ya da görünmek istediğin birşey..Yani elit değilsin diğerlerinden farklı olarak tersine popülerite ile popülerlik yakalama,önce çıkma istediği seninkisi bence..

Eğer kendini az beğenirsen dinlediğin ve sevdiğin bir şarkıyı başkaları tarafındanda dinlediği için terk etmezsin..
    Sana önerim ; böyle devam et bence,herkes gibi olmamaya çalışmakta iyidir ama bunu egon için yapma,kendin için yap =)

• Farklı olma çabası işte. Büyüdüğünde, ergenlikten çıktığında geçer merak etme. Zaten bu farklı olmak öyle moda oldu ki farklı olmaya çalışanlar farklı olayım derken aynı oluverdi.
    Ayrıca farklı olma sebebin de popülerlik kazanmak. "Vuuu mahmuda bak ne kadar da farklı ve elit bir çocuk bu böyle"
    Ne egolar var dünyada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalheadjm -- 18 Ocak 2010; 19:40:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohhshiny

şartlanma ve mükemmel olabilme çabası var sen de..

Şartlanman şu şekilde gerçekleşiyor ürünün popülertisi arttıkça aynı orantı da üründen uzaklaşıyorsun çünkü düşünüyorsun ki bu ürün artık popüler oldu ve eğer ben o ürünü kullanırsam diğerlerindne farkım olmaz..

sana not ; Herkes okur bir kitabı ancak herkes mantık ve akıl ile eleştirip,kaliteli eleştiri standartına ulaşamaz...filmler içinde geçerli

Mükemmel olabilme çabanda dediğin gibi ''Ben elit yaklaşıyorum''sen elit yaklaşmaşmak istediğin için elit yaklaşıyorsun demekki elitlik senin sahip olduğun birşey değil,sahip olmaya çalıştığın birşey ya da görünmek istediğin birşey..Yani elit değilsin diğerlerinden farklı olarak tersine popülerite ile popülerlik yakalama,önce çıkma istediği seninkisi bence..

Eğer kendini az beğenirsen dinlediğin ve sevdiğin bir şarkıyı başkaları tarafındanda dinlediği için terk etmezsin..
    Sana önerim ; böyle devam et bence,herkes gibi olmamaya çalışmakta iyidir ama bunu egon için yapma,kendin için yap =)

Aynı şey sanki?
    quote:

Aslında bu sorun farklı görünme çabasından değil. Benimsemelerden ve iç yapıdan kaynaklı. İnsanlar bu durumu yanlış anlayabiliyor. Aslında bu türde düşünceleri olan adamların hep kendilerine özel insanlar olduğunu ve bunun yanında popülerliği sevmedikleri için son derece mütevazi olduklarını gördüm.

Sonunda beni anlayan biri çıktı .. Neden hepiniz farklı görünme çabası diyorsunuz ki? Sanırım başlığı Popülerlikten nefret ediyorum diye değiştirerek hata ettim, yanlış bir izlenim bıraktım kendimle ilgili..Arkadaşın da dediği gibi " benimseyemiyorum " .. Yani , eğer farklı görünme çabasında olsam gösteriş yapardım, kullanırdım bunu , nemalanırdım . İnsanların hakkımda "Vuuu mahmuda bak ne kadar da farklı ve elit bir çocuk bu böyle" demesine çalışırdım.Ama işin aslı öyle değil , biri demiş zaten, gerekirse yalnız kalacaksın diye.. Sanırım o anlamış ne durumda olduğumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guess Who -- 18 Ocak 2010; 19:57:44 >

• quote:

Sonunda beni anlayan biri çıktı .. Neden hepiniz farklı görünme çabası diyorsunuz ki? Sanırım başlığı Popülerlikten nefret ediyorum diye değiştirerek hata ettim, yanlış bir izlenim bıraktım kendimle ilgili..Arkadaşın da dediği gibi " benimseyemiyorum " .. Yani , eğer farklı görünme çabasında olsam gösteriş yapardım, kullanırdım bunu , nemalanırdım . İnsanların hakkımda "Vuuu mahmuda bak ne kadar da farklı ve elit bir çocuk bu böyle" demesine çalışırdım.Ama işin aslı öyle değil , biri demiş zaten, gerekirse yalnız kalacaksın diye.. Sanırım o anlamış ne durumda olduğumu

Başlığı ilk okuduğumda bunu bir farklı olma çabası olarak görmedim.Aksine genç yaşlarda bu farklılığın üstüne gidilip güçlü bir kimlik oluşturulacağı kanısındayım.

Bu farklılığı hisseden bir çok kişi, doğru adımları atamadığı ve anlaşabileceği insanları bir türlü bulamadığı için, sonunda kendi potansiyelinden vazgeçip toplumun bu yüzeyselliğine boyun eğiyor.

Sonrasında da farklılık potansiyeli gördüğü bir çok kişiyi, asi-genç-toy olmakla suçluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: köle

quote:

Başlığı ilk okuduğumda bunu bir farklı olma çabası olarak görmedim.Aksine genç yaşlarda bu farklılığın üstüne gidilip güçlü bir kimlik oluşturulacağı kanısındayım.

Bu farklılığı hisseden bir çok kişi, doğru adımları atamadığı ve anlaşabileceği insanları bir türlü bulamadığı için, sonunda kendi potansiyelinden vazgeçip toplumun bu yüzeyselliğine boyun eğiyor.

Sonrasında da farklılık potansiyeli gördüğü bir çok kişiyi, asi-genç-toy olmakla suçluyor.

Peki ne yapmam gerek sayın köle ?

• Kişlik bozuklukları, mantığı ve duygusunu oturtamayan kişilerin ortak sorunu başkaların giydiği yediği yaptığı yapmaya çalışmak birnevi özenti içerisinde yaşamak. insanlarda sonunda mutlu olamama ve psikolojik sorunlar yaratmakta.
  • quote:

Peki ne yapmam gerek sayın köle ?

İçinizden gelen sesi dinleyin, neye merakınız varsa onun üstüne gidin.

Bu bir hobi olur,felsefe olur, para olur, kitap olur, kadın olur. Yeter ki hissettiğiniz şeyi yapın. Umarım sizi heyecanlandıran birkaç şey bulursunuz. Bulamıyorsanız da, zorla birşeylere adapte olmaya çalışmayın. Demek ki sadece yalnız kalmaya ihtiyacınız var.
  • bir karükatür vardı aklıma o geldi. bir koyun "artık sürüden farklı hareket edeceğim" gibi bir şey söylüyordu. diğer koyunlar da sırayla "ben de" diyordu. ne alakası varsa konuyla.

Hocam elit düşünce falan diye kendini kandırıyor olabilirsin. eğer bir insan, sevdiği bir şeyi başkası da sevdi diye sevmekten vazgeçiyorsa; ben bunun -ilk mesajda bahsettiğim gibi- farklı olma çabasından başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Mesela bu konuyu kültür bilimde değil de konu dışında açsaydın seni anlayan 100lerce insan olurdu. yüzlerce elit, yüzlerce özel insan varsa sanki elit de olmamak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.