Şimdi Ara

Benim SSD vs yabancıların SSD'leri. (Aynı SSD alakasız performans.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Kingston 240 GB SSDnow V300 aldım ve sistemimi buna kurdum. SSD baya hızlı ama Crystal Disk Mark ile aldığım rakamlara bakıyorum, yabancıların aynı SSD ve aynı Anakartan aldığı verilere bakıyorum benimkiyle alakası yok.

Benimki;

Kingston 240 GB SSDnow V300

Yabancılarınki;

Kingston 120 GB SSDnow V300

Onlar Z77 anakart ve W7 sistem ile ölçmüş benimkide aynı.

Neden bu akdar fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafatarya -- 7 Mayıs 2014; 9:47:16 >

• 1- AHCI olarak windows kurdun değil mi?
    2- SSD performansında anakart chipseti önemli bir husus. Aynı anakarta sahipsen geriye kalan kablonun kalitesidir.
    Piyasada SATA 3 6gb/sn diye Çin malı süper kalitesiz kablolar satıyorlar. Böyle kablolar ile performans düşümü yaşamak doğaldır.

Ben SATA2 destekli Gigabyte anakarttan çıkan orjinal Gigabyte SSD kablosu ile SATA3 diye satılan yeni kablolardan daha iyi hız elde ediyorum.
    Kaliteli bir kablo kullanın.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_90471907/tm.htm

Şu konuyu bir inceleseydin keşke.
  • Ssd ni sata 3 portuna baglımı. Ahci açık mı. Arkada ssd meşgul edecek bir uygulama varmı.virüs programını kapa. Bunları bi kontrol edip testi tekrar gerçekleştir.

Büyük ihtimalle ssd sata 3 portuna baglı degil gibi görünüyor.

Birde bu sayfanın tamamını oku
    http://www.ssdlabs.net/mansetler/kingston-v300-120gb-incelemesi/?ps=7
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafatarya

Arkadaşlar Kingston 240 GB SSDnow V300 aldım ve sistemimi buna kurdum. SSD baya hızlı ama Crystal Disk Mark ile aldığım rakamlara bakıyorum, yabancıların aynı SSD ve aynı Anakartan aldığı verilere bakıyorum benimkiyle alakası yok.

Benimki;

Kingston 240 GB SSDnow V300

Yabancılarınki;

Kingston 120 GB SSDnow V300

Onlar Z77 anakart ve W7 sistem ile ölçmüş benimkide aynı.

Neden bu akdar fark var.

bunun birçok sebebi olabilir birincisi ssd sata kablosunu anakartında sata 3 yerine sata 2 ye takmış olabilirsin ikinci sebebi bios dan ahci mode etkin değildir üçüncü sebep anakartın sata 3 olmayabilir 4. sebep bunların hepsii aynı anda olmuş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Ssd ni sata 3 portuna baglımı. Ahci açık mı. Arkada ssd meşgul edecek bir uygulama varmı.virüs programını kapa. Bunları bi kontrol edip testi tekrar gerçekleştir.

Hepsini inceleyeceğim hocam eve geçince. Bilgisayarcıyla birbirimize gireceğiz gibi görünüyor. Çileden çıktım.

quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

1- AHCI olarak windows kurdun değil mi?
    2- SSD performansında anakart chipseti önemli bir husus. Aynı anakarta sahipsen geriye kalan kablonun kalitesidir.
    Piyasada SATA 3 6gb/sn diye Çin malı süper kalitesiz kablolar satıyorlar. Böyle kablolar ile performans düşümü yaşamak doğaldır.

Ben SATA2 destekli Gigabyte anakarttan çıkan orjinal Gigabyte SSD kablosu ile SATA3 diye satılan yeni kablolardan daha iyi hız elde ediyorum.

Hocam ahci modamıyım değilmiyim bilmiyorum. Kablo olarak asus anakartın içinden çıkan sata3 kablo var. Daha doğrusu herşeyi bilgisayarcı yaptı şu an dediğiniz durumları nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum.

Lütfen yardımcı olun. Kablonun iyisi nerden alınır yada nasıl kontrol edilir orjinal olup olmadığı ? Birde ahci modda olup olmadığımı nasıl anlarım. ?

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

http://forum.donanimhaber.com/m_90471907/tm.htm

Hocam konudada zaten yakın değerler var. Benim merak ettiğim aynı anakarttan aynı modelden yabancılar uçuk veriler alıyorken ben niye böyle bir performans aldım. ? Yazılım olarak bir eksiğimmi var acaba. ?

• quote:

quote:

Ssd ni sata 3 portuna baglımı. Ahci açık mı. Arkada ssd meşgul edecek bir uygulama varmı.virüs programını kapa. Bunları bi kontrol edip testi tekrar gerçekleştir.

Hepsini inceleyeceğim hocam eve geçince. Bilgisayarcıyla birbirimize gireceğiz gibi görünüyor. Çileden çıktım.

quote:

Hocam ahci modamıyım değilmiyim bilmiyorum. Kablo olarak asus anakartın içinden çıkan sata3 kablo var. Daha doğrusu herşeyi bilgisayarcı yaptı şu an dediğiniz durumları nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum.

Lütfen yardımcı olun. Kablonun iyisi nerden alınır yada nasıl kontrol edilir orjinal olup olmadığı ? Birde ahci modda olup olmadığımı nasıl anlarım. ?

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_90471907/tm.htm

Hocam konudada zaten yakın değerler var. Benim merak ettiğim aynı anakarttan aynı modelden yabancılar uçuk veriler alıyorken ben niye böyle bir performans aldım. ? Yazılım olarak bir eksiğimmi var acaba. ?

Alıntıları Göster
    Aldığın SSD , yabancıların test ettiği SSD ile aynı değil. Bu yüzden bu fiyatta. Yani 2 V300 aynı ürün değil. Bazı yongalarda değişikliğe gidildiği için performans bu şekilde. Sanırım anlatabildim.

• quote:

Aldığın SSD , yabancıların test ettiği SSD ile aynı değil. Bu yüzden bu fiyatta. Yani 2 V300 aynı ürün değil. Bazı yongalarda değişikliğe gidildiği için performans bu şekilde. Sanırım anlatabildim.

Hocam yine aynı modelle deneyenlerde var. Bu kadar düşük olacaksa zaten bu ssd sınıfına girmiyor. Hızlı bir hdd bile buna yetişir.

Kingston adına güvenip aldık yani bu hıza mahkummu kalacağız. ?

Hız hdd'ye göre iyi ama ssd'ye göre kötü bile değil. BERBAT.

• kafatarya kullanıcısına yanıt
    Eski sonuçlarda zaten sıkıntı yok ama Kingston'un Nand Flash değişikliği sebebiyle durum bu şekilde. Benim inceleme deki de güncel bir SSD. Yani eskilerde bir sıkıntı yokken yeni parti mallarda böyle bir performans düşüklüğü maalesef ki var.
  • quote:

Eski sonuçlarda zaten sıkıntı yok ama Kingston'un Nand Flash değişikliği sebebiyle durum bu şekilde. Benim inceleme deki de güncel bir SSD. Yani eskilerde bir sıkıntı yokken yeni parti mallarda böyle bir performans düşüklüğü maalesef ki var.

Bir tek ssd'de ucuza kaçtık ondada kazığı yedik. Birde vatandaki görevli onu verdi 256 gb sandisk alıcaktım bunu önerdi.
  • quote:

quote:

Bir tek ssd'de ucuza kaçtık ondada kazığı yedik. Birde vatandaki görevli onu verdi 256 gb sandisk alıcaktım bunu önerdi.

Alıntıları Göster
    Vatandaki kingston elemanıdır onu önermiştir siz bir araştırma yapsaydınız önce keşke. Gidin iade edin sonuçlar düşük beğenmedim diye , başka ürünle değiştirin.

• quote:

Vatandaki kingston elemanıdır onu önermiştir siz bir araştırma yapsaydınız önce keşke. Gidin iade edin sonuçlar düşük beğenmedim diye , başka ürünle değiştirin.

Böyle bir seçeneğim varmı. ?Bunu verip farkı ödeyip başka cihaz alabiliyormuyum. ?
  • quote:

quote:

Hocam yine aynı modelle deneyenlerde var. Bu kadar düşük olacaksa zaten bu ssd sınıfına girmiyor. Hızlı bir hdd bile buna yetişir.

Kingston adına güvenip aldık yani bu hıza mahkummu kalacağız. ?

Hız hdd'ye göre iyi ama ssd'ye göre kötü bile değil. BERBAT.

Alıntıları Göster
    Asusun anakartın içinden çıkan sata kabloyu kullanıyorsan bi sıkıntı çıkmaz. Bende aynı şekilde samsung pro ile kullanmaktayım performans sorunum yok.

Anakartın sata 3 ü destekliyormu. Destekliyorsa hangi port sata 3 onu bulmalısın.

Birde işin içinde kingstonun nand çakallığı var

Tabiki değiştirecek. Kingstonun çakallık yaptıgını anlat değiştirmeleri için diret.
  • quote:

Tabiki değiştirecek. Kingstonun çakallık yaptıgını anlat değiştirmeleri için diret.

Vatan bilgisayarla konuştum bu akşam götüreceğim. Böyle bir çakallık olmaz.
  • quote:

Hocam 450-500 lira civarı hangisini önerirsiniz. ? Bunu bu akşam vericem ve üstüne para verip değiştirme konusunda direticem. Vatanın sitesinden öneri yaparsanız sevinirim.
    Vatandan

Force GS 240GB
    Extreme II 240GB
    840 Evo 250GB
  • quote:

Vatandan

Force GS 240GB
    Extreme II 240GB
    840 Evo 250GB

Force GS 240GB
    840 Evo 250GB

Bu 2 model benimde hoşuma gitti, sorunsuz gibi görünüyor. Vatanbilgisayar sorun çıkarmassa üste parasını verip bunlardan birini alıcam.
  • quote:

Arkadaşımızın da dediği gibi SATA3 diye satılan kablo ürün farklılaştırmasından ibaret. Kaliteli bir kablo olması daha kafi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.