Şimdi Ara

BENIM VAR OLABILMEM ILE YOK OLABILMEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birbirine eşittir, eğer ben şu an buradaysam benim var olmamı yok olmama tercih eden birisi vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ne dusunuyorsunuz gorusunuzu merak ettim.

• Varligini israrla anlamlandirmaya calismayi cogu zaman anlamin olmasina degil kiymetlendirmeye baglamaktayim.

Paralelleri saymazsak icinde bukundugumuz evrendeki muazzam buyukluk ve yine muazzam kargasa karsisinda duzen ve anlam aramak anlamsiz gelmekte.

Bizden once milyarlarcasi geldi gitti sonrada boyle olacak.

Bu sagliksiz dusinceyi abartanlar sirtinda azikla 3 5 gun dagda bayirda gezip topla elinde emir barindiran tabletlerle ve yukardakinden aldigini iddia ettigi mesiclerle nirvanaya ulastirdilar.

Hepimiz yildiz tozuyuz ve hic birimizin var olmasinin muhtesemlik ihtiva eden bir tarafi yok.

Bizim varligimiz veya yoklugumuz bir goktasina veya 7milyon yil oncrki nir mitasyona bakiyor.

Dolayosiyla cokta sey etmemek lazim.

Illa ozel bir canli oldugumiz ve anlam barindirdigimizi iddia eden varsa maymundan farkli olmasima neden olan %1.5 luk genetik farkliligin hakkini verircesine iyi adaletli merhametli yardimsever olsun.

Anlam arayan gokyuzinde degil kendine baksin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yoğurtlu Ayran

Birbirine eşittir, eğer ben şu an buradaysam benim var olmamı yok olmama tercih eden birisi vardır.

Nasıl eşit oluyor ? İkisi birbirine zıt anlamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultra Hasan kullanıcısına yanıt
    %50 %50 demek istedim.

• quote:

%50 %50 demek istedim.

O nasıl oluyor ? Şu anda bize cevap verebiliyorsan demekki varsın ve yaşıyorsun yani henüz yok olmamışın hem ölüm yokoluş değil daimi memleketimize gitmek için bir yoldur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

%50 %50 demek istedim.
    Var olman illüzyon olabilir . Aslında yok olabilirsin .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen hangi yıldızın tozusun ?

• Senin var olmanın ozunde ki değer evlat olma bilinci değildi.

Sen tureye nelerin devamı olarak varsın ancak mesela onlara evlat olarak var olmak istersen yoksun.

Ebeveynlerimize onlar gibi cevap verelim ve tureyelim. Soy devamı olsun.

Veya ebeveynlere hakiki bir evlat gibi yaklaşıp sen a ve sen b gorulduğu uzere anne oğul veya babası ve kızı olarak munasebet kurmuşsun bu yanlışken beni de buna zorlanmış sın. Bi nevi aranılan rasul gibi davran gorulecektir ki sana kamet kıymet vermezler yani evlat denen ozu istemezler kendilerinin devamını isterler.

.........

Bu açıdan sen ebeveynlerine rahmetle davrandığında onlara ozellikle anne demek zorunda kalacağın kadına zul olmasın diye kendi varlığını feda ettiğin halde seni istemezler.

İşte bu kişi doğmamış abin ablan kardeşidir. Reelde gerçek evlat bunlarken sen a ve b nin kendilerini evlat edinmiş hali yani evladımsı olarak varsın.

Ebeveynleri rasul onder evlat olarak her daim doğmamış olanı tercih etmiş gibi gozukup ki bu kaziptir.

Bu rasul un kazip yani yalancı halidir.

Diyne gore hepimiz rasul çocuğu iken varlığın mevcudatta kaziplerden başka rasul olmadığını tasdikler. Zira gerçek rasul doğmamış abin ablan kardeşin gibi bir meleği yani yokken var kabul edileni hz. Cebrail aleyhisselamdır ve sen varlığınla meleğe imanı anlatırsın.

• Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    Her şeyin olasılığı %50 o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

Bu mesaj silindi.
    Evrim insana hiçbir şey emretmez. Resmen saçmalamissin. Evrim bir olgudur. Fikir, düşünce değil. Doğanın nasıl işlediğini anlatır. Doğa acımasızdır, zayıfı affetmez, zalimdir bebek, çocuk, hasta, yaşlı dinlemez. Şu an dogafaki hayvanlar hep acı ve ıstırap içindedir. Hayatta kalmak için ya sürekli öldürmek ya da sürekli kaçmak zorundadır. Evrimde bu zalim doğanın parçasıdır. Bu zalim doğa güya çok merhametli tanrinizin yarattığı doğa.

İnsanlar teknolojik olarak geliştikçe dogadan uzaklaşmıştır. Ciftcilik yapmak, hayvan evcilleştirmek bunun ilk aşamasıdir. İşte medeniyetin temeli budur. Evrimden uzaklaşmak da tipki vahşi doğadan uzaklaşmak gibi medeniyetin gereğidir.

Evrimi vardır demek evrimin acımasızlığını hayat felsefesi yapalım demek değildir. Tıpkı vahşi doğayı kabul etmek, bunu hayat felsefesi yapalım anlamına gelmediği gibi.

• kendini kandırmaya devam et ama zamanında uyanmanın bir yolunu bul. geç gelen çare çare değildir

doğadan uzaklaştı ama buğdaydan vazgeçemedi o zaman doğadan uzaklaşamadın kendini kandırmaya devam

bir şeyi ya kabul edersin ya da reddedersin yanar döner olmak sonunda insanı fırıldak yapar karakterini sıfırlarsın
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Valla kardeş yorumlarını okuyorum da, sen hiçbir şey bilmiyorsun ki. Ne Evrim, ne ateistlerin düşüncesi, ne de dini konularda hiçbir fikrin yok. Bazılarına istemsiz güldüm inan ki.

Hele buğday yemeyi doğanın bir parçası sanman harika. Daha buğdayın bile ıslah edildiğini bilmiyorsundur eminim. Seninle neyi tartışayım ki.

Sana tavsiyem kendini biraz geliştir. Hatta biraz yetmez çok geliştir. Sonra gel sabaha kadar tartışalım.

• islah etmek doğadan azade olmak mı yani

buğdayı ıslah edince buday topraktan yetişmekten çıktı mı yani

kör eden bilgin senin olsun

hiç bir insana hatta kendinize faydanız yok

buradaki ateistlerin genel karakteri sıkıştıkları yerde zıplamak

hadi zıpla bakayım
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Valla kardeş anlasilan o ki ben senden hiçbir şey öğrenmem. Seninle tartışarak niye zaman kaybedeyim ki. Bakarım sağlam bir iddia atarsın ortaya o zaman cevap veririm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.