Şimdi Ara

BENQ E2200HD inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
23.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar uzun suredir monitor almayi dusunuyordum.Bir alt basliktaki Benq E2200HDA da yazilanlari okuyunca FullHd 1920x1080 bir monitor almaya kara verdim.
    Sonucta BENQ E2200HD modelini aldim. Fiyati 265.00 won yaklasik 180 dolar. Monitoru daha cok internetten indirdigim 1080p ve 720p filmleri zlemek icin kullanacagim.Aklimda 24 ve 26 inc modellerde vardi ama evde monitoru karsimda canli gorunce iyi ki22 inc ten daha buyuk almamamisim diyorum.
    Evimde Dell Inspiron 6400 notebook um var. Notebook un x1400 ati ekran karti var.Sadece vga cikisi oldugu icin o sekilde baglanti yapabiliyorum.
    Simdilik monitor 1680x1050 olarak ( notebook un cozunurlugu de ayni )calisiyor. Kutunun icin den cikan cd de sadece kullanim kilavuzlari ilgili pdf dosyalari var.
    Elimdeki 1080p ve 720p filmleri KMPlayer ile actigim da alttan ve ustten bayagi genis siyah bosluklar olusuyor.Yani daha henuz ekrani tam olarak fullhd olarak acamadim. Ati driverini degistirecegim , belki sorunu cozebilirim.
    Bu konuda fikri olan varsa belirtirse sevinirim.
    Driver icin Benq un sitesine baktim ama bulamadim. Tahminimce sorun vga olarak bagladigim icin oldu. Hdmi baglantida istedigim sonucu alabilirim gibi geliyor.
    Monitorun Dell notebook ile yanyana cekilmis resimleri ( Acele ile cektim ) .

BENQ E2200HD inceleme

BENQ E2200HD inceleme

BENQ E2200HD inceleme

BENQ E2200HD inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 21 Şubat 2009; 16:44:48 >

• Seni cok ama cok kiskandim. Eger yakin zamanlarda Turkiye ye donecek olur isen lutfen haber ver. Resmen imreniyorum, su 70 milyonluk ulkemiz neden hala teknolojiyi bir sene geriden takip ediyor anlamak mumkun degil.. Copluk gibiyiz, her seyin eskisini bize kakaliyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignorant -- 22 Şubat 2009; 22:52:19 >
  • Görüntü kaliisi resimlerden gördüğüm kadarıyla iyi
  • ignorat
    dediklerine kesinlikle katiliyorum. Somuruculer oldugu surece boyle devm edecek.
    Monitoru hala 1920x1080 olarak kullanabilmis degilim. Windows Korece oldugu icin Ati Catalys Control menusunden tam bir ayar yapabilmis degilim.
    Forumda bir arkdas vgsa cikisindan fullhd goruntu aldigini soylemisti ama ben daha henuz basaramadim. Sanirim format atacagim.Konu biraz erken oldu gibi. Tam resim ve film goruntulerini veremiyorum
  • Ati nin yeni driverini yukledim 9.2 olan cozunurlugu 1920x1080 olarak secebildim. Indirdigim fullhd filmleri Kmplayer ile actigimda tam ekran olarak oynamiyor.
    Bunun nedeni baglantinin vgs dan olmasimidir yada indirdigim fullhd filmin goruntusunun 1920x800 olmasimidir. Indirdigim tum fullhd filmler bu cozunurlukte.
    The Dark Knight filminden bir sahne.

BENQ E2200HD inceleme
  • quote:

Orjinalden alıntı: marduk

Ati nin yeni driverini yukledim 9.2 olan cozunurlugu 1920x1080 olarak secebildim. Indirdigim fullhd filmleri Kmplayer ile actigimda tam ekran olarak oynamiyor.
    Bunun nedeni baglantinin vgs dan olmasimidir yada indirdigim fullhd filmin goruntusunun 1920x800 olmasimidir. Indirdigim tum fullhd filmler bu cozunurlukte.
    The Dark Knight filminden bir sahne.

BENQ E2200HD inceleme

Full hd filmin 1920*800 olmamasındandır. 22 inç bi ekran kullanıyorum çoğu film full hd de tam ekran olmuyor.

• ağlamak istiyorum =))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips 42PFL8404 İnceleme
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gom player yükle! birde öyle dene. km player bazen saçmalıyor. 720p filimler gomda daha büyük olabiliyor. ,hayırlı olsun güle güle kullan.
  • Bugun The Penguins Of Madagascar Episide 1 indirdim . Cozunurluk 1920x1080 ve yine goruntu tam ekran olmuyor. Artik sorunun kesinlikle vga baglantisinda kaynaklandigini dusunuyorum.
    Masaustunu vga baglantisi ile 1920x1080 olarak kullanabilirken neden fullhd filmlerde boyle bir sorun yasiyorum. Tam ekran goruntu alabilmek icin kesinlikle hdmi baglantimi yapmam gerekiyor.
    Fikri olan yazarsa sevinirim. Cunku keyfim yarim kaldi diyebilirim.

BENQ E2200HD inceleme

BENQ E2200HD inceleme

• Desktop cozunurlugun 1920x1080 (16:9) ise bir sorun yasamaman lazim. Resimlerde hep program arabirimi, taskbar vs. acik, neden video penceresini tam ekran yapmiyorsun anlamadim.
    Video penceresini tam ekran yaptiginda hala alttan ve ustten bosluk kaliyorsa film 16:9 oranindan daha "wide" oldugu icindir. Butun filmler 16:9 olmak zorunda degil. Elindeki dosyalarin cozunurlugunu tam olarak yazarsan anlayabiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

Desktop cozunurlugun 1920x1080 (16:9) ise bir sorun yasamaman lazim. Resimlerde hep program arabirimi, taskbar vs. acik, neden video penceresini tam ekran yapmiyorsun anlamadim.
    Video penceresini tam ekran yaptiginda hala alttan ve ustten bosluk kaliyorsa film 16:9 oranindan daha "wide" oldugu icindir. Butun filmler 16:9 olmak zorunda degil. Elindeki dosyalarin cozunurlugunu tam olarak yazarsan anlayabiliriz.

Masaustu olarak sorun yok ama filmlerde ( fullhd ) tam ekran bile yapinca alttan bosluk kaliyor. Bilgiler ve resim altta.

BENQ E2200HD inceleme

BENQ E2200HD inceleme

BENQ E2200HD inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 22 Şubat 2009; 15:55:50 >

• Bu da The Dark Knight filminden sahne . Cozunurluk 1920x800. Alttan ve ustten siyah cizgi var.

BENQ E2200HD inceleme
  • Su dosyayi dener misin:
    http://images.apple.com/movies/us/hd_gallery/gl1800/1080p/bbc-blue_m1080p.mov

Elindeki dosyalarin orjinalinde siyah cubuklar oldugunu dusunuyorum. Cunku sinema 16:9'dan da daha genistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 22 Şubat 2009; 18:21:56 >
  • ama 1920*800 oldugu icin de olabilir
    gercek bir 1080p ile denemeni siddetle oneririm.
    sonucta ripler 800p olabilir, cogunlugun bilgisayari 1280*800 veya 1440*900 oldugu icin belki tasmasin diyedir.
    full screen yapamamak degil problemin de, full iken bosluklar kalmasi. Bunun icin de mumkunse bir bluray veya gercek bir 1080p videosu dene.
  • DHArcadia
    Yazdgin dosyayi indiremiyorum ama apple sitesinden izledigim 1080p fragmanlarin hicbiri tam ekran olmadi.Altta windows baslat cubugu filan gozuluyordu. Quicktime pro olmadigi icin tam ekran yapamadim.
    Simdi Bluray bir film indirmeye basladim. Wall-e 40gb .Bakalim bu filmde sorun yasayacakmiyim.
    ignorat
    Ustte resimlerini koydugum The Penguins Of Madagascar 1920x1080p cozunurluk AC3 ses dosyasi yaziyor . Hayirlisi simdi Wall-e yi indirecegim . Bakalim sonuc ayni olacak mi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: marduk

DHArcadia
    Yazdgin dosyayi indiremiyorum ama apple sitesinden izledigim 1080p fragmanlarin hicbiri tam ekran olmadi.Altta windows baslat cubugu filan gozuluyordu. Quicktime pro olmadigi icin tam ekran yapamadim.
    Simdi Bluray bir film indirmeye basladim. Wall-e 40gb .Bakalim bu filmde sorun yasayacakmiyim.
    ignorat
    Ustte resimlerini koydugum The Penguins Of Madagascar 1920x1080p cozunurluk AC3 ses dosyasi yaziyor . Hayirlisi simdi Wall-e yi indirecegim . Bakalim sonuc ayni olacak mi.

arkadaşım filmleri herhangi bir yazılımla tam ekran yapma veya siyah şeritleri kaybetme gibi bir durum olmaz. o filmin zaten orjinal haldir. şuan senin kullandığın monütörün siyat şeritlerin filme göre değişen kalınlığı, bir başka monütör kullanan 16:10 boyutlu(1440x900) ekrana göre daha incedir. senin monitör 16:9 görüntü oranına sahip yani sinema oranı ama bu filmin ekrana tam oturacağı anlamına gelmez çüünkü çoğu sinema filmleri 16:9 formatından da daha geniş olan formatta çekiliyo. eğer ille de ekrana otursun diyorsan mediaplayer ile aç filmi ve klavyede numpad kısmından 8 ile istediğin kadar filmi mönitörün altına ve üstüne doğru genişletirsin. ama şunuda unutma ne kadar genişletirsen, filmdede okadar uzama olur. yani adamlar daha uzun gözükürler, örneğin doğal halinde ekran da bir top varsa onu yuvarlak görürsün ama sana söylediğim bu şekilde genişletirsen o top yumurta gibi gözükür(genişletme oranıyla doğru orantılı olarak) yani doğallığından çıkar. bu olumsuzluğuda ortadan kaldıra bilirsin 4 veyya 6 tuşuylla ama bu seferde yanlara doğru genişlettiğin için filmin sağ ve soldan görmen gereken kısımları göremiceksin.

RESİMLERLE ANLATIM

1080p WANTED filminden çektiğim resimler.

Filmin Orjinal Hali. Sende alttan üstten siyahlıklar daha ince gözükür çünkü bendeki ekran 16:10 yani 16:9 dan biraz daha dar.

BENQ E2200HD inceleme

Aşağıdaki Resim ise sana bahsettiğim 8 tuşuyla üstlere doğru ggenişletilmiş hali. dikat edersen adamın yüz çok uzadı.

BENQ E2200HD inceleme

Bu Resim ise; oranı korumak için yaptığımız numpad deki 6 tuşu ile sağa ve sola doğru genişletme işlemi. Dikat edersen görüntü orantılı bir şekilde tam ekran oldu ama bu sefer de soldan ve sağdan görmemiz gerekken şeyleri göremiyoruz. Adamın montunu ve sooldaki şeker kutusu bu resimlerde yok.

BENQ E2200HD inceleme

Filmin veya ekranın çözünürlüğü, filmin ekrana nasıl oturacağı ile doğrudan ilişkili değil. film eğer ekrana göre geniş kalıyosa; ki genelde kalıyo çünkü sinema filmleri çok daha geniş formatta çekiliyo(nedeni film içersinde daha geniş bir alanın görünmesinin istenilmesi herhalde), o yüzden alttan üstten siyah şeritler gözüküyo. isterse 800x.... bilmem ne çözünürlük olsun eğer film tam 16:9 formatında çekildiyse ve ekranda 16:9 ise film ekrana tam oturur. animasyonlar ise 16:9 formatında veya ona yakın formatta hazırlandığı için animasyonlar da pek siyah çizgi gözükmez yada çok daha az gözükür.

Bu arada bu donanımhaber iyice uçmuş. bu bilgiler çok uzun zamandan beri bilinen bilgiler diğer forumlarda dile getirilen çözümlenen bilgiler ama burada bakıyorum verilen cevaplara ve genelde acemi olan arkadaşlar cevap vermiş. son zamanlarda donanimhaber üyelerinin paylaşımdan, yardımdan ciddi anlamda uzaklaştıklarını hissediyorum. ben bi başlık açtım çok uzun süre cevvap gelmedi(hala da cevap yok belki silinmiştir bile). daha yeni bi mesaj yazdım bi konuya ama onada cevap yok.cevabı biliniyo ama arrkadaş cevap verme girişiminde bulunmuyo. neyse bakalım.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@r@K@L3M -- 23 Şubat 2009; 10:04:18 >

• BenQ'nun bu modeli çok ses getirecek anlaşılan. Bu modelle ilgili yapılan yurtdıışı kaynaklı bazı haberlerde, Japonya gibi bir çok ülkede şimdiden yılın en iyi monitörü seçildiğini okumuştum .
    Görüntü kalitesi ve tasarımı gayet iyi gözüküyor. Muhtemelen 1 ay içinde Türkiye' de de satılır.
  • gold bilgisayarda 207+kdv analog ve hdmi giriş var ama DVI yokmu ?
  • K@r@K@L3M
    Arkadasim verdigin bilgiler icin tesekkurler.Ben indirdigim fullhd (1920x1080 ) filmin bu cozunurlugunden dolayi ekrana tam oturmasini bekliyordum. Diger indirdigim BdRip (1920x1080 ) filmlerin ekrana tam oturmamasini anliyorumda, 1920x1080 cozunurlukteki filmlerin dogal tam ekran olarak oturacagini dusunmustum. Sonucta monitor ekrani ve indirdigim filmde 1920x1080 boyutunda.
    Neyse su Bluray Wall-e insin bir bakalim sonuc ne olacak. Ornekte verdigin gibi uzatmatansa siyah bosluklarla izlemek daha iyi.
    Birde simdi vga dan 1920x1080 sorunsuz goruntu aliyorum . Hdmi olarak baglanti yapsam film izlerken goruntude bir degisiklik olurmu .
    Cevap verirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 23 Şubat 2009; 15:17:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: satoyama

****da 207+kdv analog ve hdmi giriş var ama DVI yokmu ?

satoyama nerede bu soyledigin, gozukmuyor birsey.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.