Şimdi Ara

Benzin depoda ne kadar bekler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamlardan sonra aracı acil durumlar için kullanır oldum.

Dolayısıyla depoyu fulleyip garaja çektim. Aklıma şu takıldı:

içindeki benzinin ömrü ne kadar?

Veya uzun süre bekleyen benzin araca zarar verir mi?

Öneri ve yorumlarınız nelerdir?

• Benzin kısmi ucucudur diyebiliyorum. Kış ayında oldugunuz için bir sorun olmaz.

Bekleyen benzinin araca zararı yok gibi görünsede vardır diye düşünüyorum, en basitinden enjektörde sıkıntı yaratır.

Benzinden ziyade pistonlar yaglanması gerekli haftada 1 kez 5-10 dakika.... bu çalıştırmada akü zaten kendine gelir, klimayıda açmalısın gaz özelliğini kaybeder sogutmaz.

Gelen zamlara dur demeye lüxümüz yok. 24.02.2022 brent petrol 100 doları geçti ve yakın günde yine zam yolda.
    Yıl sonuna kadar litresi 25 tl olcagını düşünüyorum.

Dolayısıyla ister aracı kullan kullanma, benzin al alma senin 1 depoda kaarın belli... 2. Depoyu yine zamlı alcaksın.

Bütceden dolayı aracını kullanmıyorsan bile akü ve klima için aracını çalıştır. Extra masraf cıkarmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzmanlar bu konuda kesin bir süre veremiyorlar ama 3-6 ay arasında bir süresinin olduğunu söylüyorlar. geçenlerde motorlu testerede kullanmak için 5 lt lik pet su şişesine 4 lt benzin aldım, ağzını kapattım. 1 ay sonra baktım şişeyi yamultmuş. kapağı ise her açtığımda muazzam bir benzin buharı çıkıyor. yani benzini uzun süre depoda full tutmak da iyi değil. alınan benzinin bence 1-2 ay içerisinde en az yarısının tüketilmesi gerekli.

• Aynen hocam motorlu testerelerin birçoğu beklemiş olan benzin yüzüne bozuluyor

• 20 yıldır garajda bekleyen bir corolla vardı youtube da çalıştırdılar ve içindeki benzini kullandılar. Bekleyecek aracın deposu dolu beklemesi iyi. Boş depo ile durması paslanmaya sebep oluyormuş.

• ER9 E kullanıcısına yanıt

Depo metalden ise tamamen dolu halde bekletilmesi daha uygun. Motosikletlerin bazılarında depo fibere benzer malzemeden yapıldığı için paslanma olmuyor. Lâkin arabalarda deposu fiber olan bir model görmedim henüz.

• Peki ya mazot?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Mazot ta dibe tortu birikmesi üstüne suyun ayrışması daha müsait bekleyen mazot daha sıkıntı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arabayı bilmiyorum ama motosiklette şöyle bi durum oluyor zaten 13 litre deposu olduğundan akşamları dönerken yakıtı dolduruyodum malum masraflar artınca eskisi kadar çok kullanamıyorum yaklaşık 10 gün kadar yatıyor

sanki performansı azalıyor gibi

• 100 yılda bekler. Ama araççalışır mı ayrı konu.

Burada bildiğim bir şey varsa aynı yoğunluktaki maddeler bir tabaka oluşturacağından aracı çalıştırmadan önce mutlaka deponun çalkalanması gerek. Ancak tortu ve yosunlaşma olmuşsa geçmiş olsun. 6 ayı geçtimi depoyu temizlemek gerek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.