Şimdi Ara

benzin fiyatlarından şikayetçiyiz peki ne kadar olsun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Param var iyi kötü harcayacak pek bi yerim yok öyle duruyo para. Geçen dedim bari araba alayım sonra satar ev için peşinat yaparım. Fiyatlara bakıyorum uçmuş. Fiyatlardan öte vergiler uçmuş. Vazgeçtim...

Bu vergilerle ne araba alırım ne de yakıta fazla para verırım. Gezebileceğim halde gezmiyorum, aracımı değiştirebileceğim halde değiştirmiyorum. Devlet böyle yapmaya devam ederse ben de parayı yastık altında tutmaya devam edicem...
  • 10 lira olsun, memleket eyiye gitsin
  • Benzin 3.00
    Motorin 2.00
    LPG 1.00
  • Fiyatlar çok yüksekte bazen trafikteki lüzumsuz insanları gördükçe keşke 10 lira olsa diyorum ( iktidar yanlısı değilim )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi hoş da genel olarak böyle kalsın diyenleri anlayamıyorum belk iktidardan degilsiniz ama 1 dönem sabredin olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdf

Fiyatlar çok yüksekte bazen trafikteki lüzumsuz insanları gördükçe keşke 10 lira olsa diyorum ( iktidar yanlısı değilim )

Aman hocam kurunun yanında yanarız
  • Bunu söylediğim için kendimden utanıyorum ama bizi bu duruma getirdiler buna da şükür diyeceğim.

Benzin: 4 lira

Motorin: 3.25 lira

Lpg: 1.75 lira (Daha da aşağı çekilmesi lazım çevreci bir yakıt büyükşehirlerde havayı kirletmeyelim doğalgaz kullanalım diye bas bas bağırıyorlar peki iş otomobile gelince neden susuyorlar)

LPG istasyonları düzgün periyotlarla denetlenirse LPG Benzin ve mazota göre daha güvenli bir yakıt haline gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 11 Mart 2013; 2:40:25 >
  • 80tl ye depoyu doldurdugumuz zaman ki fiyatlar olsun. Suan ayni miktar yakiti 200tl ye aliyoruz(dizel)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafasu33

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

bence , bir depo benzin (ortalama 45 lt) asgari ücretli adamın maaşının ulaşım gideri olan %10una tekabül etsin.
    yani ya bir depo benzin 80 tl olsun veya asgari ücret 2000 tl olsun. çözüm budur.

aynen katılıyorum hocam sana öbür avrupa ülkelerinde benzin 2 lira yada 3 lira degil turk lirası olarak 4.30 falan denk geliyor ortalama ama adamların gelirleri yüksek oldugundan makul geliyor bizde ise 2 depo dolumuna asgari ucretli adam öğrenci okutmaya ev gecindirmeye calısıyor

Ulkemizdeki benzin fiyatlari dediginiz gibi cok pahali degil. Sonucta avrupa ulkesiyiz ve avrupada fiyatlari ile neredeyse ayni. Bazi arkadaslar 3 tl olsun demislerde Amerika sandilar burayi herhalde Ayrica asgari maas alan adamin maasini niye endexliyorsunuz ki? Asgari maas alan adamin arabayla ne isi olur? Toplu tasima cok gelisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 11 Mart 2013; 2:57:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

quote:

Orijinalden alıntı: Pooodolski

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

Teğet gecti.

alın bunu dışarı hizmet getiriyoruz ayağına nankörlük yapıyor :)

• quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

Avrupa battı, dünya bize hayran.
    IMF'ye borç verecek duruma geldik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

vay anasını
  • Türkiye'nin durumunu öven arkadaşlar bizim yunana kaç paraya benzin sattığımızı biliyor mu? Yorgo bizim benzini bizden ucuza kullanıyor.
  • Bence aşağıdaki gibi olması uygundur..
    Benzin: 4.75
    Dizel: 4.28
    LPG: 2.70

• Benzin 3.5 TL'ye fitim. Gene hayvan gibi vergi veriyor oluruz; ama sesim çıkmaz.

Motorindeki vergi avantajı kalkmalı. Benzin-motorin tüketim dengesini çok bozuyor bu. Tekrar dengeyi sağlayacak fiyat ne ise motorinin fiyatı o olmalı. LPG de 2 TL altında olmalı.
  • duz 5 lira olsun

• 3-3,5 ideal,ama rüyalar gerçek olsa diye bir şarkı var malum.

Devlet yönetimi vergiden ve zamlardan hayatını sürdürüyor ve peşkeşlerden,gerçi peşkeş çekecek birşey de kalmadı hoş:)

Elmasın ve dinamit lokumunun genel enflasyon düzeyinde ürün kalem bazında istatistiğe alındığı ve 0 zamla ortalamayı düşürdüğü bir mental yapıdan bahssediyoruz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

benzin fiyatlarından hepimiz şikayetçiyiz tabi ki peki sizce litresinin fiyatı ne olmalı sizce ?

Şehirlerde araç kullanımı kısıtlanmalı,toplu taşıma ağı bütün şehirler için güçlendirilmeli.
    Ayriyeten toplu taşıma ucuzlatılmalıdır.
    Ayriyeten aracını gerektiği durumlarda kullanan,aylık 300 500 km yi geçmeyen insanlara benzin daha uygun fiyattan satılmalı(mesela 2.5tl);ve böylelikle az araç kullanımı teşvik edilmelidir.

hocam birlik gerektiren bi durumda o şekilde bi ayrım cok tehlikeli hadi eylem yapalım az kullananlar az versin tarzı hiç bir güç elde edilemez ki gerçi hangi eylem toplantıdan bahsediyorsam

kendinizde söylemişsiniz ama hangi eylemden bahsediyorsunuz bizim millete eylem yapalım deseniz

himm . çocuk yapalim adini eylem koyalim anlar şu saatten sonra ..

• quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

aç tavuk geldi aklıma .
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Şehirlerde araç kullanımı kısıtlanmalı,toplu taşıma ağı bütün şehirler için güçlendirilmeli.
    Ayriyeten toplu taşıma ucuzlatılmalıdır.
    Ayriyeten aracını gerektiği durumlarda kullanan,aylık 300 500 km yi geçmeyen insanlara benzin daha uygun fiyattan satılmalı(mesela 2.5tl);ve böylelikle az araç kullanımı teşvik edilmelidir.

Az araç kullanımı az yakıt tüketimi demektir ve buda ekonomisi dolaylı vergilere dayalı bir sistemde bozulmalara neden olur.Yani bizim ekonomiyi dolaylı vergilerden kurtarmamız lazım önce.Düşen yakıt geliri başka bir yerden karşımıza çıkar emin ol şimdiki düzenle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.