Hocam onlar ortalamalar üzerinden hesaplanmış. Ayrı şeylerden bahsediyoruz.
Ben Tüpraş'ın çıkış fiyatlarının, dünya fiyatlarının üzerinde olduğunu söylüyorum. Yani tüpraş dünyadaki diğer rafinelerden daha pahalıya benzin satıyor, bunun sebebi de tekel olması.
Hatta bununla ilgili eleştiriler çıkmıştı; dünyada bu kadar az yatırımla bu kadar çok para kazanan başka bir rafineri yok. Tüpraş tekel olduğu için fiyatları kafasına göre belirliyor, fahiş paralar kazanıyor eleştirisine karşılık tüpraş; "biz tek olabiliriz ama isteyen firmalar yabancı rafinerilerden ithalat yapabilir, bununla ilgili bir kanun engeli yok" diye saçma ötesi bir açıklama yapmıştı...
Tüpraş bir geçiriyorsa, devlet iki geçiriyor olan bu...
şimdi hocam aynı raporun 108. sayfasında fiyatlandırma ve uluslararası fiyatlar arasında ki farkı da göstermiş en fazla %4,11 üzerinde en az -%0,81 altında seyretmiş ortalama da %1,54 artı da görünüyor.
ben sizin bahsettiğinizi şimdi anladım benzin fiyatlarının vergisiz halinde dağıtıcı payı ve bayi payı var bunlarda yaklaşık 40 kuruş civarında etmekte evet bunlar dünya ortalamasının ciddi anlamda üzerinde.
benzin de dizel de 1 tl daha ucuz olmalı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme