Şimdi Ara

benzin fiyatlarından şikayetçiyiz peki ne kadar olsun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • avrupada asgari ücret ile kaç litre benzin alınıyor ise bizdeki asgari ücret ile de o kadar litre alınsın yeter
  • %100 vergi olmasın; %30-%40 insaflı olanı. aslında %18 yeter ama ithal olduğu için o kadar dedim.

yarın bi gün memlekette petrol bulunsa, bedava petrolü bize 2 tl'ye vermezler; ithal petrol kadar vergi dönüşümü olmaz. devletin bakışı "gelir kapısı" olmuş petrol için.
  • 3.5 lira olmalı,3,5 lira olursa eğer zaten çoğu kişi daha çok benzin tüketebilecek yerli benzin alabilecek.. böylece şuan ki benzin fiyatıyla arasında fark olmuyacak devlet açısından.

Ama boş hayeller 6-7 lira olunca memlekette araba kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak
    tüpraş payı sürekli değişir.

genelde +6 ila -6 kuruş bandındadır.

yani -6 altına gelirse zam yapar.

+6 nın üstüne çıkarsa indirim yapar.

o ötv yi kaldırmak için uğraşsın ben üzerine 6 kuruş daha verip kârını %100 artırmaya razıyım.

tabi bi de bizim milli gelirimiz 30000-40000 $ arası olduğu için bize az bile bu benzin fiyatı.

6 kuruş rakamını nasıl buldunuz acaba, çok merak ediyorum. Petrol kanununa göre Tüpraş fiyatları serbest belirleyebiliyor. 1 varil petrolden çıkan benzinin fiyatını hesapladığımızda dolar bazında Tüpraş'ın benzini dünyadan çok daha pahalıya sattığını herkes görebilir.

Özetle 2 kocamız var, biri devlet diğeri de tüpraş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Belash

quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak
    tüpraş payı sürekli değişir.

genelde +6 ila -6 kuruş bandındadır.

yani -6 altına gelirse zam yapar.

+6 nın üstüne çıkarsa indirim yapar.

o ötv yi kaldırmak için uğraşsın ben üzerine 6 kuruş daha verip kârını %100 artırmaya razıyım.

tabi bi de bizim milli gelirimiz 30000-40000 $ arası olduğu için bize az bile bu benzin fiyatı.

6 kuruş rakamını nasıl buldunuz acaba, çok merak ediyorum. Petrol kanununa göre Tüpraş fiyatları serbest belirleyebiliyor. 1 varil petrolden çıkan benzinin fiyatını hesapladığımızda dolar bazında Tüpraş'ın benzini dünyadan çok daha pahalıya sattığını herkes görebilir.

Özetle 2 kocamız var, biri devlet diğeri de tüpraş...

hocam petrol piyasası raporları var epdk nın sitesinde, o raporlarda hepsi yazıyor. açıp okuyabilirsiniz

• Mazot 1 lira olacaaağğ !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil_tuyun48

benzin:20tl
    dizel:19tl
    lpg:16tl olmalı anca büyük bir şok uyandırabilir uyuyanları

Hem trafikte azalır belki o fiyata çıkarsa, rahat ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

3,75 olsun.3 TL falan olsa trafiği düşünemiyorum.Gerçi şimdide az sayılmaz.Keşke Hollanda'daki gibi olsa millet arabaları sabah belli bi yere bıraksa,aynı yere gidicek kişiler bir arabaya binse trafik falan olmaz.

Hocam öle nasıl olacak sen arabana tanımadığın insalarkı alırmısın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

3,75 olsun.3 TL falan olsa trafiği düşünemiyorum.Gerçi şimdide az sayılmaz.Keşke Hollanda'daki gibi olsa millet arabaları sabah belli bi yere bıraksa,aynı yere gidicek kişiler bir arabaya binse trafik falan olmaz.

İnsanlara ona göre eğitim verirsen olur tabi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

İnsanlara ona göre eğitim verirsen olur tabi

Valla zor iş hocam o ben arabama ayağı çamurlu veya yağmurda ıslanmış birini bile almıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence en pahalı motorin olması lazım sonra benzin sonra lpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Bunu söylediğim için kendimden utanıyorum ama bizi bu duruma getirdiler buna da şükür diyeceğim.

Benzin: 4 lira

Motorin: 3.25 lira

Lpg: 1.75 lira (Daha da aşağı çekilmesi lazım çevreci bir yakıt büyükşehirlerde havayı kirletmeyelim doğalgaz kullanalım diye bas bas bağırıyorlar peki iş otomobile gelince neden susuyorlar)

LPG istasyonları düzgün periyotlarla denetlenirse LPG Benzin ve mazota göre daha güvenli bir yakıt haline gelir.

Hocam öylede yeni nesil motorlara lpg takınca motoru mahvediyo 2011 toyota corolla kiraladım geçen lpg li normal bi yokuşta 2. viteste öksürmeye başlıyo motor. lpg yi sonradan değilde fabrika çıkışlı olarak dizayn etseler daha sağlıklı olur fiat ın bu tip araçları varmış sanırım

• 2.5 olsun
  • aslında ülkede mantıklı bir işleyiş olsa dicem ki herkesin aylık gelirinin %10u ile 50 litre benzin 60 litre mazot vs vs olsa çok daha adil olur ama bizim ülkemizde fakirlerden daha çok vergi alındıgı için tamamen bi hayal güya sosyal bir devletiz ama gerçi Suriye'dekilere yardım ediyoruz unutmusum.
  • Arkadaşlar şu an kullandığımız cep telefonu faturalarına veya yüklediğimiz tl lere bile %18 kdv dışında %25 özel iletişim vergisi adı altında vergi alındığını ve cep telefonu kullanma yaşının 9 10 yaşlarına düşmesi(yani nerden baksanız ülkenin %70-80'i) devletin bunu halen bir ihtiyaç değil özel kullanım olarak vergilendirdiğini düşünürseniz ülkemizde daha bi 20 30 sene daha benzin konusunda dürtülmeye alışın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgorkem

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Bunu söylediğim için kendimden utanıyorum ama bizi bu duruma getirdiler buna da şükür diyeceğim.

Benzin: 4 lira

Motorin: 3.25 lira

Lpg: 1.75 lira (Daha da aşağı çekilmesi lazım çevreci bir yakıt büyükşehirlerde havayı kirletmeyelim doğalgaz kullanalım diye bas bas bağırıyorlar peki iş otomobile gelince neden susuyorlar)

LPG istasyonları düzgün periyotlarla denetlenirse LPG Benzin ve mazota göre daha güvenli bir yakıt haline gelir.

Hocam öylede yeni nesil motorlara lpg takınca motoru mahvediyo 2011 toyota corolla kiraladım geçen lpg li normal bi yokuşta 2. viteste öksürmeye başlıyo motor. lpg yi sonradan değilde fabrika çıkışlı olarak dizayn etseler daha sağlıklı olur fiat ın bu tip araçları varmış sanırım

10 yıl LPG'li araç kullandım o aracın LPG ayarı iyi yapılmamıştır.

Avrupa'da yığınla aracın fabrika çıkışı LPG'li versiyonu var Türkiye'ye sokmuyorlar.

• Buna uygun bir şey olsun.

"Avrupa'da benzin fiyatlarının en pahalı olduğu 10 ülke ve bu ülkelerdeki kişi başına düşen milli gelir tablosu"

Kaynaklar:
    www.data.worldbank.org
    www.fuel-prices-europe.info

• 1 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1galon'u 3lira olmalı benzin'in mazot ise aynı olabilir lpg galon'u 1,5lira olabilir.
  • 20 tl olsun litresi. sadece çok zenginler kullanabilsin. benzinden aldıkları fahiş vergilerle yeni yollar yapılsın, ulaşım çözümleri üretilsin, toplu taşımaya üst düzeyde önem verilsin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.