Şimdi Ara

benzin fiyatlarından şikayetçiyiz peki ne kadar olsun (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı oranda düşürüldüğünde lpg 1 tl nin altında olmalı Anadolu halkı rahatça kullanmış olur böylece.Ki büyük şehirlerde de kullanan sayısı çok orası da ayrı. Benzin 3 TL dizel en fazla 2.3TL olmalı bence. Böyle olsa daha çok satılcağından vergi kazancı artar belki ama bir neve sürümden kazanma gibi bu seferde cari açığa büyük bir etkisi olacağı görüşteyim.Eğer üreten bir ülke olsak bu illa petrol olacak diye bir kaide yok,üretim yapabiliyor olsaydık çok fazla sorun olmazdı.Saman bile ithal ettik bu ülkede
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

quote:

Orijinalden alıntı: Pooodolski

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

Avrupa battı, dünya bize hayran.
    IMF'ye borç verecek duruma geldik.

İstediğiniz kadar dalga geçin, ülkesine hizmet etmeye çalışan bir tek onlar var, alternatifleri yok.
  • quote:

quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

bu bütçeyle en az 5 çocuk
  • IMF'ye borç verebilecek güce ulaşdıysak;

Benizn: 2.5 TL
    Motorin: 2 TL
    LPG: 1.5 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

Teğet gecti.

İşte bunlar hep amerika
  • quote:

quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

beraber yürüdük biz bu yollarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortadogunun dibindeyiz. tum avrupa ulkelerinden ucuz olmalı.
    hadi onu gectim en azından avrupa ortalamasında olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Biz benzin kullanmıruz ki zaten, LPG kullanıyoruz.

Tiye aliyorsan eyvallah.
    Ciddiysen yazik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tiye aliyorsan eyvallah.
    Ciddiysen yazik.

Şaka mahiyetli yazılmış bir yazı, hiç bir ciddiyeti yok. Keşke benzin ucuz olsa da kullansak. Kimse aracında bomba taşımak istemez. Saygılar...
  • quote:

quote:

quote:

hamdolsun.

Eyiye gidiyik.

bir kaç yer daha özelleştirip oranın parasıyla borç da veririz nolcakk
  • quote:

quote:

quote:

Tiye aliyorsan eyvallah.
    Ciddiysen yazik.

Şaka mahiyetli yazılmış bir yazı, hiç bir ciddiyeti yok. Keşke benzin ucuz olsa da kullansak. Kimse aracında bomba taşımak istemez. Saygılar...

LPG=bomba anladım şahsen.

Bombayı kurmuş oldunuz gerçekten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: Kutlu9

Avustralyada benzin 1.30 cent (2.50 TL den az), ortalama yillik gelir 70.000 $ (130.000 TL civari).

Avustralyada ki akrabaya benim mühendis maaşımdan aşağı yukarı 2 kat fazla(TL ye çevrilmiş hali ile) olan maaşını duyunca paraya bak demiştim.Sen öyle san dedi ve durumu anlatınca benimle aynı şeyleri alabilmesi için aldığı maaşın 2-3 katı kadar maaş alması gerekiyordu.Yani elin memleketindeki kazançları TL ye çevirerek bak onların geliri bu diye yorum yapmak cahilliktir.

Avustralyada yasayan biri olarak,
    Herhalde akraban gocmen veya vizeyle burada yasiyor, oyle durumlarda part time garson maasiyla bu isler gitmez. Hayatinda garsonluk yapmamis birsinin maasi burda 12 $ asagiya degildir. Ayrica alt seviye arabalar 2000-5000 TL arasi daha ucuz turkiyeye kiyasla ust seviye araclara cikinca bu farklarda artiyor. Evin yoksa tek basina evde kalmak dusuk maasli bu isler imkansiz. Elektronik cihazlar ya cok daha ucuz yada biraz ucuz Turkiyeye kiyasla.

Anlaman icin basitlestirilmis halde yaziyorum,

Full time calisan bir garsonun saatlik maasi 15 $ dir. Haftada 1 gun izin ile en fazla gunde 8 saat calisir. Aylik geliri 2500 $ civaridir. Apartman arkadasi ile sehire yakin suburb larda kalmak 150-200 dolardir. Haftalik toplu tasima karti 50 dolardir. Konaklama ve ulasim 1000 dolar diyebilirsin. Yiyecek masraflari kisitlanmak istemeyen birisi icin 500 $ civaridir. Telefon, internet, ivir zivir faturalar 100-150 dolar civaridir aylik. Yasama masraflarini cikarinca geriye 1000 $ gibi bir para kaliyor aylik ( bu arada yasama masraflari hicde dusuk hesaplanmamistir normal seviyede bir insanin rahat yasamasina yeter, isteyen haftalik 130 $ sehir icinde oda paylasir yol masrafida vermez). Sen kendine 1000 $ artirabiliyormusun muhendis olarak? Garson arttirabilir.

Muhendis maaslari ise cok farklidir, senelik 60.000 $ dan baslar 250.000 $ kadar gider. En cok kazananlar maden muhendisleridir ortalama maaslari 120.000 $ dir.

Sonuc olarak bu ulkede vatandaslik olmadan yasamak zor, calisma vizesi almak zor ama bu ihtiyaclari olmayan insanlarin icin cogu sey zor degil. Eger vasifli bir calisan isen hic birsey zor degil.

Kim cahil bu arada?

• quote:

Kim cahil bu arada?

Ben elin memleketinde ki geliri TL ye çevirip gelirleri şu kadardır demek cahilliktir dedim.Garsonu örnek olarak vermişsinya diyecek laf bulamadım sana.Okuduğunu önce anla sonra yorum yap Avustralyalı.
  • Oyunuzu cem uzana verseydiniz şu an mazot 1 liraydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Kim cahil bu arada?

Ben elin memleketinde ki geliri TL ye çevirip gelirleri şu kadardır demek cahilliktir dedim.Garsonu örnek olarak vermişsinya diyecek laf bulamadım sana.Okuduğunu önce anla sonra yorum yap Avustralyalı.

Ben tl yi parantez icinde yazdim benzin fiyati ilere ortalama gelire oranti yaptim soyleki;

AU ORT GELIR 70.000 $ - BENZIN LT. 1.30 $
    TR ORT GELIR 25.000 TL - BENZIN KAC 5 LIRAMI OLDU? ISTE OKADAR

Benzin satis fiyati vergisiz bile daha ucuz Turkiyeye gore, bide vergi girdimi goruyorsun anasinin nikahini. Maalesef gercekler aci.
  • Benzin 5.00 TL
    Mazot 4.50 TL
    LPG 2.50 TL

En Az 5 Yıl Zam Yok Sözü Bence Kafidir.
  • quote:

hamdolsun.

bu güzeldi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

quote:

Orijinalden alıntı: Belash

quote:

tüpraş payı sürekli değişir.

genelde +6 ila -6 kuruş bandındadır.

yani -6 altına gelirse zam yapar.

+6 nın üstüne çıkarsa indirim yapar.

o ötv yi kaldırmak için uğraşsın ben üzerine 6 kuruş daha verip kârını %100 artırmaya razıyım.

tabi bi de bizim milli gelirimiz 30000-40000 $ arası olduğu için bize az bile bu benzin fiyatı.

6 kuruş rakamını nasıl buldunuz acaba, çok merak ediyorum. Petrol kanununa göre Tüpraş fiyatları serbest belirleyebiliyor. 1 varil petrolden çıkan benzinin fiyatını hesapladığımızda dolar bazında Tüpraş'ın benzini dünyadan çok daha pahalıya sattığını herkes görebilir.

Özetle 2 kocamız var, biri devlet diğeri de tüpraş...

hocam petrol piyasası raporları var epdk nın sitesinde, o raporlarda hepsi yazıyor. açıp okuyabilirsiniz

Hocam o raporlarda Tüpraş'ın kar payları ile ilgili hiç bir şey bulamadım. Tam olarak hangi raporda yer alıyor, söyleyebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Belash

Hocam o raporlarda Tüpraş'ın kar payları ile ilgili hiç bir şey bulamadım. Tam olarak hangi raporda yer alıyor, söyleyebilir misiniz?

hocam 2011 yıllık piyasa raporu 110. sayfa rafineri payı var orda yazıyor.
  • quote:

hocam 2011 yıllık piyasa raporu 110. sayfa rafineri payı var orda yazıyor.

Hocam onlar ortalamalar üzerinden hesaplanmış. Ayrı şeylerden bahsediyoruz.

Ben Tüpraş'ın çıkış fiyatlarının, dünya fiyatlarının üzerinde olduğunu söylüyorum. Yani tüpraş dünyadaki diğer rafinelerden daha pahalıya benzin satıyor, bunun sebebi de tekel olması.

Hatta bununla ilgili eleştiriler çıkmıştı; dünyada bu kadar az yatırımla bu kadar çok para kazanan başka bir rafineri yok. Tüpraş tekel olduğu için fiyatları kafasına göre belirliyor, fahiş paralar kazanıyor eleştirisine karşılık tüpraş; "biz tek olabiliriz ama isteyen firmalar yabancı rafinerilerden ithalat yapabilir, bununla ilgili bir kanun engeli yok" diye saçma ötesi bir açıklama yapmıştı...

Tüpraş bir geçiriyorsa, devlet iki geçiriyor olan bu...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.