Şimdi Ara

Benzin Nasıl Alınır ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
50.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: terry134

Arkadaşlar çok ciddiyim , yanlış anlamayın lütfen. Küçükken benzinciye giderdim ama uzun yıllardır hiç denk gelmedi.

Ehliyetimi yeni aldım ve benzinli bir araç var elimde. Depo bitmek üzere , yarın gideceğim benzinciye. Sorularım şöyle ; Saptım benzinci yoluna , her pompanın yanına yanaşabilir miyim ? Pompacıya ; 200 tl lik dedim ve doldurdu diyelim . Ödeme işini nasıl yapıyoruz , hani içeri falan giriliyor ya ?

Teşekkür ederim.

Pompaya yanaşıyorsun. Mümkünse tazyiksiz doldurmasını istiyorsun. Dolana kadar yanında bekle. Ayrılma. Sonra da ödemeyi yap. Yolun açık olsun.
    Bak kardeşim

1. Arabadan iniyorsun önce

2. Pompaya fiyatlara bakıyorsun

3. Tayyibe küfrediyorsun

sonra gerisi gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Bak kardeşim

3. Tayyibe küfrediyorsun

sonra gerisi gelir

Alıntıları Göster
    Sizden istenilen tek şey Aracı pompanın önüne geldiğinizde stop ettirip, el frenini çekin. Gerisi formalite.
  • Daha neler göreceğiz bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Sizden istenilen tek şey Aracı pompanın önüne geldiğinizde stop ettirip, el frenini çekin. Gerisi formalite.

Alıntıları Göster
    isteyen şu şekil alır isteyen bu şakil alır amma lakin ki öyle değildir

Benzin Nasıl Alınır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

isteyen şu şekil alır isteyen bu şakil alır amma lakin ki öyle değildir

Benzin Nasıl Alınır ?

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: linqs

20 liralık alırken sesim az cıkıyor 100 liralık alırken kendimi tarkan gibi hissediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

20 liralık alırken sesim az cıkıyor 100 liralık alırken kendimi tarkan gibi hissediyorum

Alıntıları Göster
     Benzin Nasıl Alınır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

Benzin Nasıl Alınır ?

Alıntıları Göster
    işin gerçeği ilk arabamı aldığım zaman benim de böyle bir tedirginliğim vardı. Daha ziyade yanlış yakıt alıp da arabayı bozmak taraflı. Geri kalan kısmı da büyük ölçüde asosyal olmamızdan kaynaklanıyor, ben dışarı çıkıp biriyle konuşma gerektiren alış verişlerde biraz zorlanıyorum, mesela fırına gidip ekmek almak için fırıncıya "bir ekmek verir misin." demek gerekiyor, ama carrefourdan, bim den vs. alınca ekmeği kendin alıyorsun, parayı uzatıp (gerekirse moonwalk yaparak :) ) marketten çıkıyorsun. Benzin de böyle bir şey, yurt dışındaki gibi benzini kendimiz alsak otomat usulü kimsenin böyle dertleri olmayacak, pompacı anksiyetesi yaşamayacağız

• Arkadaşa hak veriyorum ben de ilk benzin alırken baya kriz yaşadım. Arabami yeni aldım benzinciye gittim , değim 50 liralık doldur. Sonra pompaci arabamin plakasina bakıp bir şeyler yazıyordu, iskillendim, dedim acaba polise plaka mi bildiriyor ne yapıyor. Kardeş dedim hayırdır bir durum mu var.niye ki dedi . Dedim plakaya bakıp duruyorsun. Dedi fiş için. Kusura bakma arabayı yeni aldım bilmiyordum dedik, kaça aldıysan hayırlı olsun dedi. Bundan 7 yıl önceydi.

• Opet in internet sitesine girin. Online satis icin uye olun. Uyeliginizin onaylanmasi icin ikametgah belgenizi opete postalayin. Uyelik onaylaninca web sitesinden 2 bidon benzin siparisi verin, adresinize gelsin.
    Neden opet?
    Cunku diger firmalar ikametgah belgesinin yaninda nufus cuzdani fotokobisi, 2 adet resim ve tam tesekkullu hastahaneden alinmis zeka testi istiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.a

Arkadaşa hak veriyorum ben de ilk benzin alırken baya kriz yaşadım. Arabami yeni aldım benzinciye gittim , değim 50 liralık doldur. Sonra pompaci arabamin plakasina bakıp bir şeyler yazıyordu, iskillendim, dedim acaba polise plaka mi bildiriyor ne yapıyor. Kardeş dedim hayırdır bir durum mu var.niye ki dedi . Dedim plakaya bakıp duruyorsun. Dedi fiş için. Kusura bakma arabayı yeni aldım bilmiyordum dedik, kaça aldıysan hayırlı olsun dedi. Bundan 7 yıl önceydi.
    önce garip geliyor ama alınca alışıyosun
  • quote:

quote:

Arkadaşlar çok ciddiyim , yanlış anlamayın lütfen. Küçükken benzinciye giderdim ama uzun yıllardır hiç denk gelmedi.

Ehliyetimi yeni aldım ve benzinli bir araç var elimde. Depo bitmek üzere , yarın gideceğim benzinciye. Sorularım şöyle ; Saptım benzinci yoluna , her pompanın yanına yanaşabilir miyim ? Pompacıya ; 200 tl lik dedim ve doldurdu diyelim . Ödeme işini nasıl yapıyoruz , hani içeri falan giriliyor ya ?

Teşekkür ederim.

Pompaya yanaşıyorsun. Mümkünse tazyiksiz doldurmasını istiyorsun. Dolana kadar yanında bekle. Ayrılma. Sonra da ödemeyi yap. Yolun açık olsun.
    Sen gıt oraya abılerın yardımcı olur sana.

• quote:

quote:

Teşekkür ederim.

araçı stop ettirmeyi unutma yoksa hep beraber havalara uçarsınız

• adamın eline veriyorsun parayı oda dolduruyor bez istemeyi unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

Benzin Nasıl Alınır ?

• quote:

quote:

Teşekkür ederim.

indirimli nasıl alınır diyeceğini düşünmüştüm.

• quote:

Teşekkür ederim.

1-www.turkiye.gov.tr sitesine PTT den alacağın şifre ve kimlik numaran ile giriş yap.
    2- Sol menüden online işlemler ve randevu menüsünden kişisel kullanım amaçlı petrol ürünü alımı linkine tıkla.
    3- Sana en yakın petrol şirketinin istasyonunu bul.
    4- Karşına form çıkacak bu formda arabanın marka model üretim yılı plaka vs. satıları doldur.
    5- Sonrada alacağın benzin tutarını veya litresini gir. Ekranda ne kadar tutacağı yazar.
    6- Eğer Fulleyeceksen ekrandaki tutar max. depo tutarı kadar yazacaktır.
    7- kredi kartı veya yerinde odeme seçeneğini seç.
    8- kredi kartı ile ödemeyi seçersen kartından ön provizyon çekerler. Dolum işleminden sonra tc kimlik numaranı kasaya söylersen başka birşey yapmana gerek kalmaz. işlemi onaylarlar.
    9- Yerinde ödeme seçeneği için sana bi takip numarası verecek o numara ile gidip dolumdan sonra kasiyere vermen gerekiyor.
    10- Full depoda ön provizyondan çekilenden daha az bir miktar benzin alırsan kartından aldığın kadarı çekilir.

Önemli Not: Petrol ofisiden benzini sadece TC kimlik numarası ile giriş yapıp formu dolduran kişi alabilir. Araç sahibi dahi olsa bu bilgiler ile dolum yapılmaz. Eğer siz değilde başka biri doluma gidecekse muhakak vekalet vermeniz gerekiyor.

Eğer vekalet örneği ve vekalet vermek için gerekli evrak bilgisi lazımsa PM atın yolluyum hepinize..

• forumun en bilgilendirici konusu
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim.

yaşım 16 falandı sanırım, babamın aracını alıp çıkıyordum arada, kullanmayı öğrenmek için, hiç araca yakıt almamıştım ozamana kadar bende düşünmüştüm nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Bak kardeşim

3. Tayyibe küfrediyorsun

sonra gerisi gelir

Alıntıları Göster
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.