Şimdi Ara

Benzin pompası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var.Aracin kontagini yarım cevirdigimizde benzin pompası dan yaklaşık 2 sn kadar ses geliyor ve kesiliyor (olması gereken bu) bu esnada benzini gönderiyor.Acaba bu 2 sn kadar çalışmayı devamlı hale getirmek mümkün mü.Arabayi yarım kontak açtığımda benzin pompasınin sürekli çalışmasini istiyorum.Simdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok tesekurler.

• Bu saçma bir istek.Benzin pompası rölantide ve seyir halinde iken zaten çalışıyor.He sen yarım kontak çevirdin bir miktar benzin gönderdi diyelimki bu süreyi yazılımla veya elektronik olarak uzattın ki yapabilirsin ne olmasını bekliyorsun.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Soyle soyleyim aracımda bir sikinti var ustalar bulamıyorlar.Aku buji atesleme eksantrik sensörü benzin pompasi motoru LpG beyni falan değişti sorun düzelmedi.Ben ise 2 haftadır birşey fark ettim .Kontağı yarım aciyorum. Pompa çalışıyor.2 sn sonra duruyor.Bu işlemi 4-5 kere yaptığımda araba marja bastığımda .Çok kolay çalışıyor.zaten önceden de bir kere calistimi .Gün içersinde çalışıyor.Ben de sürekli kontağı aç kapa yapmak yerine kontağı yarım cevirdigimde 10 sn beklerim ve araba çalışır diye düşündüm.Bi arada bu sekilde çözüm buldugumada çok sevindim.Cun ki problemi bulamıyorlar di.Ayrica bir usta değil birkactane farklı usta.Aracim 1.4 sedan Aveo benzin lpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi totk06 -- 29 Mart 2024; 12:30:19 >
  • Hocam sorunu tam olarak yazsan ona göre cevap vereceğim." ilk marşı zor alıyor 5 defa kontak aç kapayarak marş bastırıyorum sorunum sadece marş sorunu araba çalıştıktan sonra hiçbir problemim yok" diyeceksin ki bunu çözümü bu değil.Sana şöyle bir çözüm önereceğim alışkanlık haline getirme ve güvenli bir şekilde yap arabanın emme mantifoldunu sök ve oradan yanıcı bir gaz sık balata spreyi gibi eğer araban kolay marş basarsa muhtemelen senin ateşlemede sorunu bulamayan ustan tırt bir ustadır ateşleme sorunu vardır.Arabayı bu şekilde 10 sn gibi bir süre benzin le doldurup o şekilde marşa basmak uzun vadede sorun yaratır asıl sorunu çözmeye bak.İyi bir usta bul ya ateşlemede yada yakıt sisteminde sorun var.Marş motorunun ve akünün sorunsuz olduğunu varsayıyorum.

Merhaba yeniden ilginiz için çok sağolun.Araba yaz kış soğuk sıcak sabah akşam fark etmiyor ilk calistirmada çalışmıyor marj çok güzel basıyor etesleme var ama calismiyor vurdurunca hemen çalışıyor .bir kere calissin 50 metre gideyim stop edeyim marja bassam hemen çalışıyor.Bayagi usta bayağı parcalar degisti çözüm olmadı.en son kendim mantık yuruterek bir haftadır bu şekilde çalışınca iyice araştırmaya başladım.sanki enjektörün uc borusunun ucunda benzin basıncını ayarlayan basınç regülatörü diye bir parça varmış .Ondan olabilir bu tamamen kendi arastirmam neticesinde.Usta falan değilim.Arabadan çok anlamam.Ama sanayiye git gel artık gına geldi. Benim de aklıma böyle basit bir yont geldim arabayı yarım kontak cevirsem 10 sn beklesem buarada pompa sürekli calissa araba calisacak.zat3n araba çalıştığında pompa surekli çalışıyor bir zararı olmaz diye dusundum.COK SAGOLASIN ilginiz alakanız icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi totk06 -- 29 Mart 2024; 18:49:34 >

• Hocam işte sorununuz ayrıntılarda saklı sonuçta araç yanımda değilki bakıp inceleyeyim şikayet üstünden yorum yapabiliyorum.Mesela şu ayrıntı eminseniz çok önemli "bir kere calissin 50 metre gideyim stop edeyim marja bassam hemen çalışıyor" eğer böyle bir sorununuz varsa genel bir çözüm öneremem ama hala yakıt sistemi gibi duruyor çünkü bu dediğiniz.Birçok ihtimali çürütüyor peki arabada performans kaybı var mı özellikle kalkışlarda alçak devirlerde.

Arabada başka sikayetim yok yağ yakma yağa su karışma suya yağ karışma çekiş düşüklüğü fazla yakma falan bunların hiç birisi yok bir senedir uğraşıyorum ama son bir haftadir bu şekilde calisinca kafam çok rahatladı artık.En azından sorun ve çözüm konusunda bir noktaya vardım.
    Merhaba yeniden Acaba yazilimla pompanin yarım kontak ta çalışma süresini uzatmak mümkün mü . Teşekürler
  • Mümkün hatta tuşlu bile yapabilirsin mesela kontağı açarsın tuşa basarsın 10 defa aç kapa yapar sonra marş veya yazılımcı bulabilirsen git benzin pompa süresini 10 sn ye yapsın analog ise araya başka eleman atılır hava yastığına direnç atıyolar ya onun gibi.

Çok sağolun.Bu işleri.kimler yapar beyinciler mi.Bir kaç yere sordum Hiç oralı bile olmadılar.Ondan dolayı geç cevap vereebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi totk06 -- 5 Nisan 2024; 10:9:35 >
  • Araç arıza silme işlemi yapan yerler yapar arıza silme nerde yapılır sor veya bilgisayarlı arıza tespitçileri obd2 ile arabaya bağlanıyorlar onlara söyle böyle böyle diye süresini değiştireem gibisinden bilgisayarla bağlanıp yardımcı olurlar veya stage2 yazılım atılır gibi yerler modifiyeciler fln yapar.

Abicigim Çok teşekürler çok yardımcı oldunuz.Hayirli ramazanlar diliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.