Bildirim
lpg mazot benzin
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: gkn05
arkadaşlar 3 tane herhangibir araba dusunun aynı ozellikte aynı motor. biri lpg li, mazotlu ve benzinli üçünede 20lt yakıt koyalım hangisi daha cok km yapar bilgısı olan varmı. teşekkurler
Neye varmaya çalışıyorsun? -
Mazotlu olan daha çok km yapar ama her birinin litre fiyatları farklı. -
20 tl demek istedi sanırım arkadaş... -
Benim aracım suv bir araç,1993 model ''Eski Teknoloji' TOYOTA PREVIA 2400 cc 135 HP benzin+LPG li 7 kişilik (Halk arasında minibüs deniliyor). ve LPG de Hiç kasmadan adam gibi kullanıyorum ve 15 lt yakıyrum ''Ortalama'' Kasarak kullanırsam 11 lt cıvarında yakıyorum...
Yani 286 tl ortalama yakıyorum :))
Bizim elemanın babasının HYUNDAI SALOON minibüsü var H-100 SALOON DIESEL ... 300 kuruş yakıyor Üstelik emekli olduğu için gaza basarken acaip hesaplar yapıyor ve tabiiki , O benen fazla yakıyor.
Bu verilerim MİNÜBÜS KATEGORİSİNDE ARAÇLAR İÇİNDİR...
Örneğin Diesel ACCENT ile LPG li ACCENT kullanan arkadaşlar varsa onlarda yazabilirler :)
İyi bir portal olur,
Saygılar -
quote:
Orijinalden alıntı: GKHN1905
Neye varmaya çalışıyorsun?
soruyu anlayamadın galıba neye varmaya calıstıgım bellı. 20litre lpg alıp ( tahmini 40 lira diyelim ) 100 km yaparsa. 20litre mazot alıp ( 70 lira diyelim )150 km yaparsa lpgmi daha ucuz oluyor mazotmu bunun peşindeyim -
quote:
quote:
soruyu anlayamadın galıba neye varmaya calıstıgım bellı. 20litre lpg alıp ( tahmini 40 lira diyelim ) 100 km yaparsa. 20litre mazot alıp ( 70 lira diyelim )150 km yaparsa lpgmi daha ucuz oluyor mazotmu bunun peşindeyim
Litreye göre hesap yapmak bence yanlış olur. Çünkü dizel araç benzine göre litre olarak az yakar. Lpgli ise benzine göre litre olarak çok yakar. Lpg, litre fiyatının ucuz olmasından dolayı benzine göre daha kârlıdır. Dizel araç ise az yakıt harcadığından dolayı benzinliye göre daha kârlıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: faruksevgili
Benim aracım suv bir araç,1993 model ''Eski Teknoloji' TOYOTA PREVIA 2400 cc 135 HP benzin+LPG li 7 kişilik (Halk arasında minibüs deniliyor). ve LPG de Hiç kasmadan adam gibi kullanıyorum ve 15 lt yakıyrum ''Ortalama'' Kasarak kullanırsam 11 lt cıvarında yakıyorum...
Bizim elemanın babasının HYUNDAI SALOON minibüsü var H-100 SALOON DIESEL ... 300 kuruş yakıyor Üstelik emekli olduğu için gaza basarken acaip hesaplar yapıyor ve tabiiki , O benen fazla yakıyor.
Örneğin Diesel ACCENT ile LPG li ACCENT kullanan arkadaşlar varsa onlarda yazabilirler :)
İyi bir portal olur,
Saygılar
hocam onu nereden buldun yaa onun 98 ve üst kasaları çok güzel :) ama yakıt çok iyimiş benim 96 otomatik corolla 0,240 civarı yakıyor BRC my10
-
quote:
quote:
soruyu anlayamadın galıba neye varmaya calıstıgım bellı. 20litre lpg alıp ( tahmini 40 lira diyelim ) 100 km yaparsa. 20litre mazot alıp ( 70 lira diyelim )150 km yaparsa lpgmi daha ucuz oluyor mazotmu bunun peşindeyim
Bunun için 100 km de kaç litre yakar diye sorman daha mantıklı olur LPG benzine göre %15-%20 daha fazla yakar. Dizel de 5-6 litre arası yakıyor.Dizel'in yanması sırasında ortaya çıkardığı enerji daha fazla benzine göre. Dizelle lpg kafa kafaya idi son zamlarla lpg daha uygun hale geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN1905 -- 28 Mart 2011; 9:33:17 > -
quote:
Bunun için 100 km de kaç litre yakar diye sorman daha mantıklı olur...Dizelle lpg kafa kafaya idi son zamlarla lpg daha uygun hale geldi.
Katılıyorum. Hatta son 1 haftada sehir-dışı + şehir içi yaptığım kullanımdan örnek vereyim.
Son 1 haftada, LPG tam tükendikten sonra 75 TL + daha tam tükenmeden üzerine 2 kez 50 + 50 = Toplam 175TL'lik LPG aldım.
Bu sabah 955km'de ve tükenmek üzereyken depoyu doldurttum. Belki bir 10 km daha ya yeter ya yetmezdi. NEYSE 955km kabul edelim.
MAŞALLAH, 175 TL'lik LPG ile 955km yaptım, MAŞALLAH ! (Biraz bâtıl gördüm kendimi )
270km otoyol 120-130km/saat sabit hızda + 160km şehirler-arası duble yol 80-100km/saat sabit hızda + 525km de şehir-içi akıcı trafikde zaman zaman seri, zaman zaman sakin kullanım.
175TL'ye litresi 4.03TL'den yaklaşık 43.5 litre Shell Fuel Save benzin alınırdı.
Ben aynı kullanım şartlarında benzin ile 100km'de EN AZ 6.5 litre benzin tüketir, 43,5 litre Fuel Save ile 668 km ancak yapabilirdim.
175TL'ye, litresi 3,70TL'den, 47,3 litre Shell V-Power mazot alınırdı.
Benim kullanım şartlarımda yeni nesil C segmenti bir dizel araç 100km'de 5 litre mazot tüketse, 47,3 litre ile 946 km yapardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 28 Mart 2011; 10:50:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ercan_wrc
quote:
Orijinalden alıntı: faruksevgili
İyi bir portal olur,
Saygılar
hocam onu nereden buldun yaa onun 98 ve üst kasaları çok güzel :) ama yakıt çok iyimiş benim 96 otomatik corolla 0,240 civarı yakıyor BRC my10
Türkiyede 5-6 tane falan var zaten, görür görmez aldım ve 12 yıldırda satmıyorum ve çok severek biniyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X