Toplu taşımanın daha da geliştirilmesi gibi harika bir seçenek varken, hala hususi otolara devam etmenin yolunu aramak nedir yahu? Hatırlatayım, metrolar zaten elektrikli. Üstelik batarya gibi "doğa katili" bir materyal içermiyorlar. Şimdiye kadar büyük şehirlerimizin demir ağlarla örülmüş olması gerekirdi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Benzin ve mazota yeni zam: Motorin zammı 1 liranın üzerinde (10. sayfa)
-
-
Böğün ve yağrın dekrar geliyaaaahh yevenim. Hedef 35 TL.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Temiz enerjiye geçmemiz gerekiyor. Ülkemiz buna çok müsait. Tabii bunu anlayabilecek kapasite, yapabilecek potansiyel lazım.
-
Neden halaa vergi alınmaya devam ediyor akaryakıttan? Hükümet biraz fedakarlık göstermeli, resmen otomatiğe bağladılar, ayıptır yeter artık!
Kimsede tepki yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Para bitti para. Dev bir makina yarattılar. Ve bu canavarın beslenmesi lazım.
Adamlar açık lise sınavlarını online yapmaya başladılar. Gözetmen parası yüzünden.
Sizin gibi ak zihniyet varken o ihtimal yok. Baksanıza her konuda aklınıza orası geliyor. Tehlikeli bir zihniyet ve güruh......
benzine, mazota vs. küçüklüğümden beri zam yapılıyor. kendimi bildim bileli her gün zam geliyor bunlara. artık bıktım :D
-
Esas ipler nisan ayında kopacak. Marketlerdeki stoklar bitince bu mazot artışı yüzünden iğneden ipliğe en az yüzde 50 zam gelecek tüm ürünlere. Sonrasında hemen hükümetimiz fahiş fiyat artışlarıyla ilgili market ve stokculara denetimler yapacak. Sorumlusu sadece marketlermiş gibi göstermeye çalışıp bir günah kecisi bulunmalı. Yoksa ne nebati bakanın gözlerindeki o ışıltı ne de reisimizin enflasyonunda köpüğünü alacağım zor gunler bitiyor sözleri işe yarayacak. "Faiz sebep enflasyon sonuçtur" politikamız sanırım son günlerini yaşıyor. Faiz artışı ya da süper bono gelmesine ramak kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deleteextra -- 9 Mart 2022; 15:36:20 > -
Aynen öyle
O makina da Anadolu’nun ücra köşesindeki devlet dairesinin masası sandalyesi de masrafa yazıyor
Sorun yakıtın 25-30 olması değil
Herkes yanlış hedefte
Ben 30-40 a razıyım
Ama bana şu garanti edilmeli ;
İkinci bir karara kadar hiç bir devlet kurumunda 1 tek masa sandalye dahi yenilenmeyecek
Yenilemek isteyen müdür kaymakam vs artık her kim ise cebinden karşılayacak istiyorsa
Hiç bir araç alınmayacak alınmak mecburi ise Bursa’da üretilen megane atıyorum Adapazarı’nda üretilen corolladan başka alınmayacak
Ben devleti kurumlarıyla çalışanlarıyla yanımda görmedikten sonra hiç bir şey ifade etmiyor
Bizim gibi çekecekler ise 40 da olsa ok
Demek sıkıntı var deriz
Ama sıkıntı yok ki diğer harcamalar tam gaz devam ediyor
O zaman zam da yapmayacaksın kardeşim
Bu ikisini ayıramıyor halk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 9 Mart 2022; 16:58:59 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Avrupa ile durumu kıyaslayanlar olmuş.
Lojistik ve bakım maliyetleri neticesinde şöyle bir durum söz konusu
Avrupada ortalama 1 Lt =1 € (1.10 $)
Türkiye'de ise 1 Lt = 0.5 € (0.55 $)
Kuramsal fiyatlandırma her zaman budur.
Şuan mesela Almanya'da ortalama benzin Litresi 2.05 € (2.20 $)
Türkiye'de buna kıyasla 1 Lt =1 €'ya denk geliyor.Şuan için yani.
Türkiye'deki fiyatların Avrupa fiyatlarına ulaşması mümkün değil.Fakat şunu unutmayın.Devlet bu enerjiden inanılmaz vergi alıyor.Bu bir yanılsama yaratıyor.Bu alınan vergiyi duruma göre azaltıp artırabiliyor.Ha ne oluyor bazen silinmeyeceği oranda hareketlenme olunca yansıtmak durumunda kalıyor.Şuanda olduğu gibi.
Buradan hesaplarsak Şuan ötvsiz ekstra vergisiz Türkiye'de benzinin esas litre fiyatı 14.60 TL'dir
Bunun üstündeki pay ise direk vergidir.Mesela şuan 20.35 TL görüyorum baktım.Yani tam net hesaplama ile bunun 6 Lirası direk vergi.
Yarın bu rakamlar artışa gitmeye devam ederse aslında ulaşacağı rakamda yükselir.
Devletin aldığı vergi oranı aslında daha yüksekti.Eskiye bakarsak şuan 10 lira olmalı.Bu şekilde hesaplanırsa Litre fiyatı 24.35 TL olurdu.Devlet yani hökümet bu alacağı 10 liradan kıstı 6 Lira alıyor şuan oda.
Yani bundan bir 10 yıl öncesinde de böyle ani yükselim olmuştu.Fakat o zaman kur bu kadar afaki olmadığından gerek alım gücüne gerekse TL'ye yansımıyordu.Yoksa devletin aldığı pay 10 yıl önce çok fazlaydı.O zaman kıyasla az almak durumunda şimdi.O kadar para ne oldu oda malum.
Demem o ki.Vergidende bir yere kadar kısar kasa boş zaten.Şuan hala ucuz benzin ama Türkiye'deki alım gücüne göre çok pahalı.En iyimser 25 TL.En kötü ise 32 TL'ye ulaşması bekleniyor.
-
Temmuzda şahlanıcaz diyen sözde "bakanın" seçmeninin her duruma uyduracak bahanesi mevcuttur konuşmanın, tartışmanın manası yok. zira biatkar kitlenin tek düşündüğü tek adamdır.
Öyle bir hesap yok.
Avrupadaki biri asgari maaşla kaç litre alıyor, Türkiyedeki biri asgari maaşla kaç litre alıyor.
Hesap budur, gerisi vatandaşı ilgilendirmez.
-
Alım gücü ayrı şey bir mamûlün bakım üretim defo osu busunun fiyatlandırılması ayrı şey.
Şimdi şöyle söyleyim.Eğer petrol Ortadoğuda değil sadece Rusya'nın kuzeyi ve Norveç'te çıksa ise fiyatlama tam tersi olacaktı.Bakım ve lojistiği de katında Türkiye'de avrupa'ya göre x2 fiyatlama olacaktı.Tabi bu fiyatlama $'a endeksli birşey.
Alım gücü ayrı şeydir.Benim dediğim mamûlün son kullanıcıya ulaştığındaki fiyatlamasıdır.
Bunu neden mi diyorum.Hani avrupaya göre en ucuz benzin Türkiye'de deniyor ya sebebi budur işte.
Avrupa'da benzin Türkiye'ye göre pahalı.Fakat Avrupa'da alım gücü Türkiye'ye çok daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Mart 2022; 17:22:13 > -
Bu kafadan bize de lazım valla.amerikadayım İT de çalışıyorum saati 55$ bir saat çalışınca 3500 motor arabayı dolduruyorum .sen bir de depo için ne kadar çalışıyorsun hesap böyle yapılır .Almanya’ya da 2€ bizde 1€ dersen gülerler adama .paranın kıymeti mi kaldı .2 gün çalışıyorum iPhone 13 pro max alıyorum .Türkiye de bu telefon 28000 TL sen bunun için kaç gün çalışıyorsun onu söyle .İT ekstrem bir örnek geldiyse Amazon deposunda çalışan veya Uber yapan biri de 20$ üstünde kazanır saatine o da bu zamlarla 2 saat çalışırsa deposunu doldurur .
Siz benim anlatmak istediğimi nereden anlıyorsunuz.Bende şuan Almanya Hamburg'dayım olanı söylüyorum.Arkadaş ben diyorum ürünün maliyeti bu lojistik cart curt diyorum.ABD'de bile benzin eyaletten eyalete farklı fiyatlandırılır.Bilmiyor musun mesela.
Ben diyorum ürünün fiyatı şu bu sebepten böyle.Sen diyorsun.ABD'de İphone 13'ü şu kadar çalışınca alıyorum.Türkiye'de 28.000 TL
Benim dediğim ürün fiyatlamasıdır.Senin şikayette bulunduğun şey ise bir yerin gerek fabrika gerek bir devlet kötü yönetiminin eseridir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Mart 2022; 17:26:44 > -
tek adam rejiminden memnun musunuz?
-
ohh yarasın
-
Petrol fiyatinin büyük bölümü vergidir. Vergiler düsürüldümü fiyatlarda iner.
-
ne kadarı vergi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X