Şimdi Ara

Benzincide yaşadığım ilginç durum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
22.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde 50 TL menzili artırıp ibreyi de oynatır ama aracın deposu büyükse belki etki etmemiştir. Ben de 2016'da Golf'e 20 TL benzin koymuştum ibre oynamayıp menzil de artmamıştı.

• Arkadaşlar çoğu kişi ibre zaten oynamaz demiş ancak birinci olarak ben ilk defa bu araca mazot almıyorum zamlardan sonra da ilk defa almadım ve aracın ibresinin ne kadar oynayıp oynamayacağını biliyorum. Ayrıca kontrolünü manuel ibreden değil direkt olarak menzilden yapıyorum. Ve 50 liralık mazot benim aracımda 120 km menzil artışına neden oluyor(zamlardan sonrası için konışuyorum.). Ancak o sefer doldurduğumda menzilde 1 km bile artış olmamıştı sizce böyle bir şey mümkün mü? Şamandıradan dolayıdır diyenler için ise fullediğinde gayet menzile yansıdı 600 km menzil oldu. Ancak 50 lira aldığımda 60 km olan menzil 60 olarak kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 14 Kasım 2021; 21:16:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün tekrardan 50 liralık mazot almamla gördüm ki olayda tamamen haklıyım.

Bugün yine aracımın mazotunun bitmesine yakın bu sefer hep gittiğim benzinliğe gittim ve yine 50 liralık aldım. Sizin de dediklerinizden dolayı yine menzilin artmayacağını düşündüm hatta öyle olursa bir 50lik daha alacaktım. Ancak dolum yapıldıktan sonra daha kontağı çevirdiğim zaman 50 km olan menzilin 180 km olduğunu gördüm. Yakıt göstergesi de 1,5-2 diş kadar artmıştı. Sonuç olarak bilmediğiniz yerlerden yakıt almayın arkadaşlar yoksa paranızın boşa gidebileceği gibi bir de suçlu muamelesi görür ve cidden suçlu muyum acaba diye siz bile düşünürsünüz.

O gün nasıl gözükmedi bilmiyorum ancak bildiğim tek bir şey var o da o gün aracıma 1 ml dahi mazot girmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 17 Kasım 2021; 11:4:59 >
  • ZenciPriapus Z kullanıcısına yanıt

Hangi istasyondan aldınız hocam firma olarak? Belki bizim pompalardan almış olabilirsiniz, sorarım sizin için yetkililere.

• daikataNa~ D kullanıcısına yanıt

Çok marka vermek istemiyorum hocam, marka bilindik bir marka daha önce de başka şubelerinden yakıt aldığım bir marka. Direkt markayı hedef göstermwk doğru olmaz diye düşünüyorum, direkt şube kaynaklıydı bence.

• Bir gun animdir, basit bir araba kiralamistim

Cok kurumsal cakal firma da yarim depo benzinli olarak araci teslim etti. Yakiti aldiginiz miktarda iade etmenizi istiyoruz dediler

160 km yol yaptim, yol bilgisayarini sifirlamistim. Hesaba gore araci teslim etmeden once 10 litre yakit aldim. Ibre yerinden oynamadi

Hatta arac iadesinde kredi kartindan kafalarina gore fuzuli miktar cekmesinler diye, geri istasyona donup bi 100 liralik daha yakit almayi dusundum

Neyse sonra bilmem kac km sonra, arac teslim noktasina ulastigimda ibre dolan yakiti gostermeye basladi. Yakit araci aldigimdaki cizgisine cikti

Arac dandikmis

• Araçların Samandıra sistemi, yokuş aşağı ya da yukari inip çıkarken ibre oynamasın diye hassas değildir. O sebeple 50 liralik yakit ortalama 5 lt civari ettiği icin (8.44 lira şuan yakit) Samandıra etkilenmez.
    Başıma bir çok gez geldi, geçmişte 30 liralik yakıt aldığım zaman (5lt) gösterge yerinden dahi oynamiyordu, yol yaptıkça yakit km si artıyordu
    Ayrıca çalışır vaziyette alırsanız araç yakıtı, göstermez uzun süre sonra yansıtır ibreye.

Bu sebeple, adam 50 liralık yakıtı koymuş fakat bilginiz olmadığı için araçlar hakkında olayi yanlış anlayip, hem arkadaşı zan altında bırakmış, hemde yakıtı ödememiş oldunuz.
    Kaldi ki aracınıza ait fatura kesildiyse, yakıt kesinlikle konulmustur, yukarda arkadaş çok güzel açıklamış.
    Bence gün içinde benzinlige uğrayıp, arkadaştan olay için özür dileyip ve ödemenizi yapmaniz daha iyi olur. Sonuçta 50 lira ne sizi batırır, ne de benzinliği, ne de pompacı arkadaşı. Önemli olan insanlık.. Şahsi görüşüm bu yönde.
    İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 17 Kasım 2021; 18:39:24 >

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt

Hocam son mesajımı okumadınız sanırım. Okusaydınız bu şekilde yazmayacağınızı düşünüyorum çünkü. Aracımı 3 seneye yakın kullanıyorum ve şu ana kadar yüzlerce belki binlerce kez yakıt almışımdır. Sizin dediğiniz gibi bir süre sonra menzili artan araçlardan da kullandım, ki genellikle benzinli araçlarda yaşanıyor bu durum, ancak benim kendi kullandığım araç 1 ml dahi mazot aldığında bu menzile direkt olarak yansıyor ve yol yaptıkça hiçbir zaman artmıyor her zaman azalıyor.

Dediğim gibi bugün aynı senaryoda, sadece kendi gittiğim benzinliğe giderek yine 50 liralık yakıt aldım ve menzil anında 130 km artış gösterdi. Ayrıca kesinlikle hiçbir zaman çalışır vaziyette yakıt almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 17 Kasım 2021; 20:42:53 >
  • 3 kez başıma geldi hemde bilindik markalarda. 5 6 sene önce 50 TL lik aldım ibreyi bırak ne menzil ne km oynadı yakıt ta hemen bitti. Pompacı buraya gel diye işaret ederse girmem artık. Resmen hava basıyor. Fiş veriyor ama boş hava basıyor adım gibi eminim.

İmkansız vs diyenler imkansız değil.

Kiralık bir araba ile Fiesta yarım teslim etmişlerdi tahmini yakıt aldım hiç oynamadı. Sonra yine aldım bu sefer ibre istediğim noktayı geçti. Çıktım 3 4 km sonra ibre full e yaklaştı. Fazladan bana girmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 tl'lik yakıt ile şamandıra oynamaz hocam.  

• 50 liralık yakıtla ibre oynatmak isteyen hangi parti amblemine mühür basıyor merak ediyorum

• 50 TL ne la. Şaka gibi adam 3.25$ yakıt için pompayı meşgul ediyor

• İbre oynamasa bile menzilin artması lazım benim araçta öyle oluyor en azından

• ZenciPriapus Z kullanıcısına yanıt

Aynısını 2008den beri sıfır alıp kullandığım arabada geçen sene yani 12 sene sonra ilk defa yaşadım, ondan sonra bir daha da olmadı. Pompacı arkadaşımdı, sürekli özellikle ondan alıyordum. Doldurdu, gittim ödedim geldim ne ibre oynamış ne menzil. Dedim böyle böyle 12 senedir kullanıyorum biliyorsun, 1 litre benzin girse oynar bunun ibresi dedim. Biraz konuştuk ettik. Dedi ki git biraz yol yap, ibre yükselmezse gel ben cebimden koyucam. Gerçekten yola çıktım 2 sokak geçtim ibre yükseldi. Yakıtın çabuk bitmesi gibi bir durum da olmadı. Nerede bitmesi gerekiyorsa o kadar gitti araba. Ondan sonra 1 kere bile yaşamadım o durumu. 12 senelik arabamda 12 sene sonra yeni bir şey yaşamış oldum. Yani bu olay olabiliyor.

• markalı istasyonların hepsinde kamera kaydı var. yedekli sistemdir. bu tip durumlar için vardır. özellikle ağır vasıtalarda hırsızlık olduğu için şirket sahipleri şüphelenince kaydı ister.

ama 50 lira için kimse yapmaz. çünkü 6 lt mazot ancak yedek rezervuarı doldurur.

• İyi de 50 liralık mazot ne ki? Geçen Egea aracıma köye gidip gelmek amacıyla 50 tlik aldım inanın dönüşte sarı yandı.Şunu demek istiyorum o yakıt aracınızın dişinin kovuğuna bile gitmemiştir.

• Arkadaşın kia sorentosunu bazen alıp kullanırken 50 lira yakıt alırdım. Bazen ibre yerinden oynamazdı. O zaman 7 liraydı. 7 litre de 70 lik depoda ibre oynamıyorsa 50 lik depoda oynamaz.siz 50 liraya alıştığınız için kabullenemiyorsunuz sanırım. Amk 50 lira cepten çıktığında uçuyor. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Bir daha böyle saçma sapan hareketler yapmadan önce tabelaya bakın. Mazallah biri size pompayı falan şey yapar. Show haberde izleriz sizi.

Son olarak ekonomik durumdan dolayı herkes suçu birilerine yıkma peşinde. Sizde pompacıyı gözünüze kestirmişsiniz.

• Benim de gaz alırken başıma geldi 125 TL ye fulledim yaklaşık 25 26 litre civarı 10 km sonra tekrar gaz lambası yandı hava basmışlar tüpe Daha sonra gittim dedim böyle böyle inkâr ettiler şikayetçi olurum diyince depoyu doldurmayı teklif etti kabul etmedim paramı geri aldım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50 lirada her arabanın ibresi oynamaz arkadaşım ne alaka. Menzilde artmaz ibre oynamayınca. Biraz gidip kontak açıp kapayınca görüyor ancak. Çok saçma bir şey yapmışsın.

• Bu forumdakileri ıslak odunla dövsen yine yetmez, yine bitmez bunlar. Bir tane Allahın kulu konuyu okumamış yorum yapıyor. Takılmış plak gibisiniz, ibre de ibre. İbrede ibre. Hay sizin ibrenize. Adam yol bilgisayarındaki kalan km bilgisinden bahsediyor. Bunlar gelmiş hala ibre oynamaz. Ulan adam ilk defa mı yakıt alıyor. Yazmış yüzlerce kez yakıt aldım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.