Şimdi Ara

Benzincide yaşadığım ilginç durum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
22.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hocam 1.5 dci clio aracima isik yaninca 50 lira mazot aldim isik sondu ve ibre de oynadi gayet 5-6 gundur de sabahlari ise gidip geliyorum eski yerine inmedi yani ama ibre oynamamasi tuhaf geldi bana benim depom 57-58 litre aliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 6 Kasım 2021; 17:24:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 liralık benzin dolumu 9 saniye sürüyor hesapladım. 50 lirada 10-11 saniye sürer maksimum.

• 50 liralık yakıtla ibre ve menzil nasıl oynamaz, 5 küsür litre ortalama bir otomobilin yakıt tankı kapasitesinin %10 u eder, eski bir araç değilse ve araçta sorun yoksa göstergenin gayet yükselmesi gerekir, otobüs mü arkadaş bu 50 liralık yakıtı ölçemeyecek araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferk_tr -- 7 Kasım 2021; 1:35:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Megane 2 aracımda aracı çalıştırdığım kart/anahtar üzerinde olunca, belli bir litreden az yakıt aldığımda ibre oynamıyordu. Kartı çekip yakıt alınca 2 litreye dahi oynuyor. Bu da Renault'nun elektronik sistem muazzamlığı işte. :)

• Normal bir durum. 50 lira yaklaşık 6 litre mazot eder. Özellikle aracınızdaki yakıt seviyesi çok düşük ise aldığınız yakıt şamandıranın oynayacağı seviyenin altında olduğu için menzil ve ibre değişmez. Yakıt fişiniz kesildiyse akaryakıt doldurulmuştur.

• Muhtemeln diğer arkadaşların da dediği gibi akaryakıtı pompacı arkadaş doldurmuştur ancak aracınızın şamadırası hareket etmediği için yakıt alınmadı zannetmişsiniz. 5-6 litre gerçekten az. Ben de bizzat 5 litrelik damacanalar ile bazen araçlara mazot ekliyorum, ilk şişede araçlar fark etmiyor ancak ikinci 5 litreyi doldurduğumda ışık sönmüş ya da menzile eklenmiş oluyor. Bir dahakine akaryakıtınız bitmeye yaklaştığında en az 100 liralık almayı deneyin, aklınızda soru işareti kalmaz. Şu zamanda artık 50 liralık yakıtın hiçbir espirisi kalmadı, deponun %15’ini doldurmuyor, şehir içinde 100 kilometre bile yaptırmıyor zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dolum bitmeden aracın başından hayatta ayrılmam . dolum bitecek anahtarımla kapağı kapatacağım öyle . sen içerde bekle diye ısrar eden tipler oluyor cevap bile vermiyorum . kaçak olmaz falan demiş bir arkadaş , hey yavrum hey şeytanın aklına gelmeyecek şekilde olur kaçak adamlar neler yapıyor . 2013 gibi adını vermeyeceğim çok büyük bir firmayla çalıştık bu kaçak göçek işleri için neler dönüyor neler. adam adını soyadını yazmaktan aciz, bi hile hurda döndürüyor sen şaşıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 7 Kasım 2021; 6:40:50 >
  • 50 tl kadran oynatmaz,menzili de değiştirmez.Öyle durumlarda bir 50 tl daha alın arttığını göreceksiniz.Çok kez başıma geldi.

• Aracın deposu kocaman falan mı herkesin nasıl ibre oynatmıyor ya
    Geçenlerde 50 tl'lik benzin aldım ibre baya yükselmişti araç clio 4. Depo 45 litre galiba.

• Herkes oynatmaz demiste ortalama bir depo 45-50 litre olsa, 50 liralik yakit 6.5 litre eder, bu da deponun yaklasik %15 i eder. Gayette menzilin artmasi gerekir.

• bu kadar insan menzil artmaz filan dediğine göre heralde arabadan arabaya değişiyor.

ben de dün az az aldım. önce 100 tl lik aldım dolum bitince kontağı açtım menzile baktım yeterli gelmedi, 50tl lik daha aldım menzil yine artmıştı. sonra yolda yine az geldi başka bir yerden 50 tllik daha aldım yine arttı menzil.

depo 450tlye filan doluyor

buna rağmen 50tl lik alan adamdan hepsini çalarsan anlaşılır tabi yani yapacaklarını sanmıyorum, bilinçsiz bir şey olmuştur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 7 Kasım 2021; 14:14:44 >
  • Güzel taktik, güzel bahane.

Her pompadan 20 TL'lik alıp ibre oynamadı diye parasını vermeyelim.

Valla süpermiş.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Artıyor da... 50 liralık aldığımda ışığı söndürmüştüm 45 lt depo kapasitem.

• bazı araçlarda ibre sıfıra indikten sonra 4-5 lt daha yakıt oluyor eğer onuda kullandıysanız aldığınızda hiç farketmez bazı araçlar geç tepki verir 5-10 km gittikten sonra yükselir takılı kalabilir pompacının bir suçu yoktur.

biz bir kere deponun çoğunu dolduracak kadar benzin aldık çıktık 2 km sonra falan farkedip geri döndük hemen müdür geldi ne yapacaz ne edecez derken abi sen ne kadar aldın dediler şu kadar depon kaç litre bu kadar ne kadar daha alır 50 tl falan dedik taktılar pompayı fullediler tam dediğimiz değerde attı pompa ödedik çıktık hala ibre en dipteydi bi süre sonra düzeldi.

bazı şamandıralar sürekli sinyal göndermiyor araca 5-10 dakikada bir gönderiyor mesela

• Ne üstün zekalı insanlar var memlekette, 50 TL lik mazot almış, ibre yerinden oynamıyor diye bir de kavga çıkarmış  Daha yol bilgisayarının, gidilecek menzili nasıl hesapladığından haberi yok "Bir de Pompacıya dalacaktım" diye marifetmiş gibi anlatıyor, keşke sana dalsalardı. 

• ben geçenlerde lpgli aracıma egsoz emisyon ölçümü yaptıracaktım, normalde arabayı benzinde kullanıyorum, içinde gaz yoktu gittim 30 liralık gaz aldım, arabanın lpg göstergesinde 4 tane ışık var, en baştaki kırmızı diğerleri yeşil, 30 liralık gazı aldıktan sonra hiç yeşil yanmadı, yine aynı kırmızı yanıyordu. Ben de işkillendim ama herhalde fiyatı pahalandı çok bir şey gelmemiştir ondandır dedim.

• Nuroxy kullanıcısına yanıt

57-58 litre clio deposu mu olur bir yanlışlık olmasın bu işte :)

• Hakan5434 H kullanıcısına yanıt

55 litre zaten normalde hocam ve daha da alıyor ağzına kadar dolunca.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Her araçta öyle değil, corsa d'de oynuyor 50 tllik motorin ile ama mazda 3de 50 tllik benzinle oynamıyor. Zaten kitapçığında en az 10 lt alın yazıyor mazda 3ün. Diğer arabaların kitapçıklarında da vardır elbet böyle uyarılar.

• en başta 50 liralık mazot için benzinliğe gittiğiniz için siz hatalısınız.

şaka bir yana geçmiş olsun tatsız bir olay olmuş. muhtemelen şamandra algılamamıştır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.