Şimdi Ara

Benzincide yaşadığım ilginç durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
22.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün aracımın mazotu bitmek üzereyken mazot almak üzere yol üstümdeki bir benzinliğe girdim(piyasada bilinen markalardakinden birine). Sonra her şey gayet normal bir şekilde 50 liralık almak istediğimi söyledim ve kredi kartıyla ödemek için markete girdim. Geldiğimde zaten dolum bitmişti ve arabaya girdim. Ancak araca geldiğimde 1 ml bile yakıt dolmadığını gördüm. Şimdi o paraya zaten ibre oynamaz diyenler için menzilde de 1 km bile artış olmadığını gördüm. Sonra her ne kadar imkansız olduğunu bilsem bile herhalde kapatıp tekrar açsam görür araç diye düşünüp kapatıp tekrar açtım ancak menzil benzinliğe geldiğim menzil ile bire bir aynıydı. Tartışmadan laga lugadan sonra daha tecrübeli bir pompacı geldi ona da dolmadığını söyledim. Mükemmel zekalı arkadaş da aracı fullediğimi ama tamamen dolmadığını anlayıp fulledi aracı. Yine bir ton tartışmadan sonra el mahkum iki saat mazotun çekilmesini bekleyeceğime aradaki farkı ödeyip çıktım(Pompacı çıkarken hala 50 lirayı istiyordu, gerçekten dalmak üzereydim zaten o an).

Neyse arkadaşlar, aranızda illaki pompacı falan olmuş veya bu işte tecrübeli arkadaşlar vardır sorum onlara. Şimdi bu arkadaşın bana savunması burdan mazot dolumu olmadan fiş çıkmaz şeklindeydi. Ancak araca gerçekten 1 ml bile mazot dolmamıştı. Sizce bu neden yaşanmış olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 2 3 yıl önce öğrencilik zamanlarımda 6 ay kadar pompacılık yaptım. Ayrıca da şuan Tehlikeli madde taşımacılığı yapan araç muayene uzmanıyım. Yani her türlü değişik marka ve bayinin, akaryakıt istasyonlarının tankerlerinin muayeneyeleri bizzat kendim yaptm. Sizin plakanıza kesilmiş fiş varsa her türlü o yakıt verilmiştir. Pompada da hile yapma olayı artık kalmadı. Çünkü valiliğin yetkisiyle TSE tarafından kalibrasyon yapılıyor ve bir anda ekipler çıkıp geliyor zamansız ve habersiz olarak. Litre ölçümü ve yakıtlardan numune alınıyor. Yakıt aldığınız istasyon bilindik bir markanın merkezi bir konumda ki bir istasyonuysa ve fiş varsa, sıkıntı sizin araçta olabilir.

Sürç-i lisan ettiysek affola 🙏

aynısı arkadaşımın başına geldi. millet yazmış o kadar yakıta ibre oynamaz zaten. pompacı da haklı yakıt çıkmadan fiş vermez mümkün değil. o da böyle 4-5 litre yakıt aldı, aynı şekilde şikayet etti. acemiydi anlattık defalarca ibre oynamaz diye ama anlamadı. epgis'dendi galiba geldiler ölçtüler, biçtiler pompalarda sorun bulamadılar (istasyon sahibi tanıdığım) döndüler depoları ölçtüler onda da sorun bulamadılar. konu kapandı. eğer adamlara eksik verdiysen akşam o adamdan kesilecek, pompacı olsam bırakmazdım o parayı.

50 tllik yakıt ibre oynatmaz. Ama özellikle ıssız yerlerde kişi kartla ödemeye gidince bidona almak gibi hırsızlıklar oluyor. Ama genelde fullenen araçta olur bu çakallıklar. Gerekirse 1 2 dk geç çık ama aracın başında bekle. Ama bu durumda olay büyümesin diye sana yol vermişler yoksa sen haksızsın muhtemelen.
    Sizin olaydan biraz farklı ama 5 ay önce başıma geldi opetten 200 TL yakıt aldım .İçeriye girdim kart ile ödedim .Fişde almadım .Sadece kart fişim vardı .1-2 km sonra yakıtın hala çeyrek olduğunu fark ettim sizin gibi acaba mı diye kontak aç kapa vb kontrol ettim düzelmedi .Aldığım opete geri gittim .Hata yoktur dediler sonra yakıtı koyan pompacıyı çağırdılar o da doldurdum ben dedi .Kredi kartı fişini gösterdim saat tarih vb yazıyor sonra aracın yakıt ibresini gösterdim ki bu dakika dan sonra onlarda terslik sezdi ve 2-3 dk istişare yapıp kusura bakmayın limit girilmiş ,pompa takılmış ama yakıt basılmamış denildi .Tekrar yakıtı koydular ve yoluma baktım .Yani olabiliyor bu tarz şeyler o günden sonra araç başında yakıt dolduktan sonra ödeme yapıyorum

bazı araçlarda ibre sıfıra indikten sonra 4-5 lt daha yakıt oluyor eğer onuda kullandıysanız aldığınızda hiç farketmez bazı araçlar geç tepki verir 5-10 km gittikten sonra yükselir takılı kalabilir pompacının bir suçu yoktur.

biz bir kere deponun çoğunu dolduracak kadar benzin aldık çıktık 2 km sonra falan farkedip geri döndük hemen müdür geldi ne yapacaz ne edecez derken abi sen ne kadar aldın dediler şu kadar depon kaç litre bu kadar ne kadar daha alır 50 tl falan dedik taktılar pompayı fullediler tam dediğimiz değerde attı pompa ödedik çıktık hala ibre en dipteydi bi süre sonra düzeldi.

bazı şamandıralar sürekli sinyal göndermiyor araca 5-10 dakikada bir gönderiyor mesela

• sizin hesapta bir yanlışlık var muhtemelen, adamlar 50 TL lik yakıt doldurmuştur ve % 99.9 ihtimalle menzili yada ibreyi etkilememiştir.

• Pompaya baktin mı 50 TL yazıyor muydu?

Dolum işlemi bitmeden aracın başından ayrılmayın.

• 50 tllik yakıt ibre oynatmaz. Ama özellikle ıssız yerlerde kişi kartla ödemeye gidince bidona almak gibi hırsızlıklar oluyor. Ama genelde fullenen araçta olur bu çakallıklar. Gerekirse 1 2 dk geç çık ama aracın başında bekle. Ama bu durumda olay büyümesin diye sana yol vermişler yoksa sen haksızsın muhtemelen.

• Valla 2 kere okudum anlamadım 50 TL yakıt aldın ibre oynamadı sonra fulledin pompacı da baştaki 50 yimi istedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş hesap basit. 50 TL/8.50TL = 5,8 litre demektir. Bu da yakıt ibresini oynatmaz haliyle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben her zaman kart ile ödememe rağmen dolum bitene kadar aracın başından asla ayrılmam.

Keşke en azından tabanca takılıp yakıt verilmeye başlanana kadar siz de aracın başından ayrılmasaydınız. Bence araca 50 liralık yakıt koydular ancak 5-6 litrelik yakıtı muhtemelen yol bilgisayarı algılamamıştır. Örneğin FB7 Honda Civic'ler 5 litrenin altında yakıt konulduğunda algılamıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 5 Kasım 2021; 22:54:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir Klima Sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakıt dolumu bitmeden araç başından ayrılınmaz.... 

• aynısı arkadaşımın başına geldi. millet yazmış o kadar yakıta ibre oynamaz zaten. pompacı da haklı yakıt çıkmadan fiş vermez mümkün değil. o da böyle 4-5 litre yakıt aldı, aynı şekilde şikayet etti. acemiydi anlattık defalarca ibre oynamaz diye ama anlamadı. epgis'dendi galiba geldiler ölçtüler, biçtiler pompalarda sorun bulamadılar (istasyon sahibi tanıdığım) döndüler depoları ölçtüler onda da sorun bulamadılar. konu kapandı. eğer adamlara eksik verdiysen akşam o adamdan kesilecek, pompacı olsam bırakmazdım o parayı.

• Basima geldi. Pompada para sayar ama. Yakit doluyor yazmaz. Cunku vana kapalidir. Fiste cikar.. daha sonra beni aradilar 125tlllik benzin almissiniz yanlislikla hava basildi dediler. Gittim geri dodlurdular tekrardan

• Hocam 2 3 yıl önce öğrencilik zamanlarımda 6 ay kadar pompacılık yaptım. Ayrıca da şuan Tehlikeli madde taşımacılığı yapan araç muayene uzmanıyım. Yani her türlü değişik marka ve bayinin, akaryakıt istasyonlarının tankerlerinin muayeneyeleri bizzat kendim yaptm. Sizin plakanıza kesilmiş fiş varsa her türlü o yakıt verilmiştir. Pompada da hile yapma olayı artık kalmadı. Çünkü valiliğin yetkisiyle TSE tarafından kalibrasyon yapılıyor ve bir anda ekipler çıkıp geliyor zamansız ve habersiz olarak. Litre ölçümü ve yakıtlardan numune alınıyor. Yakıt aldığınız istasyon bilindik bir markanın merkezi bir konumda ki bir istasyonuysa ve fiş varsa, sıkıntı sizin araçta olabilir.

Sürç-i lisan ettiysek affola 🙏

• realitych R kullanıcısına yanıt
    Hocam fiş çıkar ama litre yazmaz. Vardiya devir tesliminde pompa sıfırlarken yapardık. 100 lira yazarsın pompa sayar + fiş çıkar ama fişte litre yazmazdı.

• Fişinizi saklayin. Tekrar araciniz ayni menzil seviyesine geldiginde ayni pompadan deponuzu doldurun. Buyuk ihtimalle bu sefer yaklasik 6 litre daha fazla yakit alacaksiniz. Buyuk ihtimalle istemeyerek pompaci arkadasin hakkina girmissiniz. Eger durum dedigim gibi olursa 50 tl yi kendisine takdim edersiniz.

• Sizin olaydan biraz farklı ama 5 ay önce başıma geldi opetten 200 TL yakıt aldım .İçeriye girdim kart ile ödedim .Fişde almadım .Sadece kart fişim vardı .1-2 km sonra yakıtın hala çeyrek olduğunu fark ettim sizin gibi acaba mı diye kontak aç kapa vb kontrol ettim düzelmedi .Aldığım opete geri gittim .Hata yoktur dediler sonra yakıtı koyan pompacıyı çağırdılar o da doldurdum ben dedi .Kredi kartı fişini gösterdim saat tarih vb yazıyor sonra aracın yakıt ibresini gösterdim ki bu dakika dan sonra onlarda terslik sezdi ve 2-3 dk istişare yapıp kusura bakmayın limit girilmiş ,pompa takılmış ama yakıt basılmamış denildi .Tekrar yakıtı koydular ve yoluma baktım .Yani olabiliyor bu tarz şeyler o günden sonra araç başında yakıt dolduktan sonra ödeme yapıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 50 lira artık ibre oynatmıyor, o yüzden menzile de yansımıyor. Geçen ay kiralık arabaya 30 menzil varken 50 lira almıştım ışık sönsün diye. Sönmedi, menzil de artmadı  

• Ben benzin ışığı yanarken 50 lira benzin aldım benzin ışığı sönmedi

• Hocam 50 liraya menzil farketmez, ben puan kullanırken az bir yakıt koydurtmuştum aynı şekilde, ama kalan menzil aracı kullandıktan sonra düşmedi, o yüzden büyük ihtimal o yakıt arabanıza konmuştur.

• Tam ülke özeti. 80 tl ye ayçiçek yağı satan marketçiye söver ama neden böyle olduğu konusunda gram yorum atmaz. O pompanın değil 50 tl nin calibresine baktır neden 6 litre bile mazot almaz diye düşğn sorunu çözmek için ilk adımı atmış olacan.

• dostum gün sonunda açık çıkınca pompacıdan kesmişlerdir. git adamın parasını geri ver ibre oynatmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 6 Kasım 2021; 0:26:38 >
  • 50 lirayı 100 tl yapalım artık geç bile kaldık. Zaten sok çıkar 50 lira artık. Devamlı sokup çıkarttırmaya razıysanız 50 devam ona bişey diyemem.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.