|
Benzinli mi, dizel mi, hibrit mi, elektrikli mi? Hangi otomobil daha ekonomik? (3. sayfa)

-
-
En ekonomik otomobil seçimi kullanım amacınıza, sürüş alışkanlıklarınıza ve bütçenize bağlıdır. İşte dört tür arasındaki farklar:
Benzinli Araçlar
Avantaj: Satın alma fiyatı genelde daha düşük.
Dezavantaj: Yakıt tüketimi ve maliyeti yüksek olabilir.
Dizel Araçlar
Avantaj: Uzun yolculuklarda daha az yakıt tüketir.
Dezavantaj: Bakım masrafları ve ilk satın alma maliyeti daha yüksektir.
Hibrit Araçlar
Avantaj: Şehir içinde düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon.
Dezavantaj: Dizelden pahalı, ama uzun vadede yakıt tasarrufu sağlar.
Elektrikli Araçlar (EV)
Avantaj: Şarj maliyeti düşük, bakım giderleri az, çevre dostu.
Dezavantaj: Yüksek satın alma fiyatı, şarj altyapısına ihtiyaç.
Sonuç:
Kısa mesafelerde şehir içi kullanım: Hibrit veya elektrikli.
Uzun mesafeli kullanım: Dizel.
Düşük bütçeli seçenek: Benzinli.
Elektrikli araçların altyapısı güçlendikçe, uzun vadede en ekonomik seçenek olabilir.
-
3 bakımda hangi araç 55.000TL masraf çıkarıyormuş? Her bakımda triger mi değişiyor? E300d'nin bile 3 bakımı o kadar tutmadı 2024 içinde 40.000km 3 bakım yaptım.
NASA mı yazdıyor bunları?
1.4 Egea'nın 7 litre yaktığı yerde 1.5DCI Megane 6 litre yakıyor öyle mi?
TOGG hadi yerli diye ellemediler de, Tesla'nın yıllık 36.000TL olan MTV'sini de yazsanıza, yemiyor mu?
Yoksa yanlı haber yapacağız diye sağdan soldan ıkınarak ancak bu kadar mı kısabildiniz?
Elektrikli araç çevrecilik için varsa, yakıt boşaltmak için dönüp duran 1000'lerce uçaklara ne yapılacak? Sırf dün Ankara'da saatlerce dönüp durup depoyu bitirmeye çalışan uçak, şehrin havasını kirletti.
-
Elektrikli arabanın bataryası pert olduğunda, artık sana kim el ovuşturur, o kısmı da düşünmek lazım. 1 yıl Y sahibiydim, en son sorduğumda batarya değişim ücreti 480.000TL'ydi. Bu paraya 3 defa motor rektefiye edersin tabi yıllık 100.000km yapıyorsan.
-
Bende Clio 1.0 otomatik var 7.1 lt yakıyor. Bir önceki aracım Scala 1.0 otomatik 5-6 arası yakıyordu. Bunlar genel olarak şehir içi kullanım değerleri.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Bakın aşağıda hidrojenin faz diagramı var, buradan bakabilirsiniz hangi derecede hangi fazda olması için ne gerekiyor diye.
https://m.researching.cn/richHtml/MRE/2020/5/3/038101/img_1.jpg
-
yukarıdaki cip güzel ama burada alabileceğimiz toyota modelleri belli; corolla ve altı. corolla'yla da işim olmaz. zaten olsa da hibrit corolla vergisinden dolayı cazip değil. kodiaq gibi hem vergisel olarak sorunsuz hem de iç hacmi çok geniş araçlar var. türkiye'nin parametreleri farklı sizin oralardan.
-
En kısa zamanda elektrikliye geçeceğim. benzin istasyonuna girip her hafta 1000 lira vermekten gına geldi daha geçen arabanın 40 bin bakımına 6000 lira verdim. Bıktırdı valla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Batarya değişimi ne zaman? Çoğu marka 8 sene garanti veriyor. Ben 2 sene biner satarım. Arıza durumda zaten garantisi var. 10 sene sonrasını konuşuyorsan 10 sene sonra Batarya ücretleri şimdiki fiyatlara göre daha ucuz olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 20 Kasım 2024; 12:29:33 >
Kesinlikle Elektrikten sonra Dizel. 100 km de 3.9 LT
-
Bu ülkede hiçbiri ekonomik değil. Gerizekalı bir toplum olduğumuz için seçtiklerimiz tarafından cezalandırılıyoruz!…
Sıfır km alıp 2 sene sonra satarsan deli gibi zarar ediyorsun. Arkadaşa 7 ay önce BMW X aldık 5.9 milyona, şuan satmak için fiyat araştırması yapıyor 4'den fazla veren çıkmadı.
Keza Model Y aldım 2023 Mayıs'da ilk teslimlerden, 1.690.000TL'ye aldığım araç 1 sene sonra parayla satamadım Mercedes ile takasladım. Elektrikli arabayı alıyorsan 4-5 sene minimum binmen lazım, yoksa kesinlikle büyük zarar ettiriyor.
-
En azından bir süre sonra amorti edecek. Şimdi hem alt tarifeye sokacağı için amorti süresi kısalacak.
Nas varken arabadan kar ediliyordu tabi. Millet iyi alıştı o işe. Zarar derken zaten olması gereken araba eskiyor :D
Alakası yok, beni malum partili cahiller ile karıştırma. Önce git kazan, sonra bir elektrikli araç al ve 1-2 yıl sonra sat, ne olduğunu yaşayınca anlarsın.
Fosil yakıtlı araçların ikinci elleri hala üstüne koyuyor ve zarar ettirmiyor, anlatmak istediğim bu.
Elektrikli araçların ikinci el piyasası yok.
-
4 milyonluk mercedesin var ama alışveriş için a101 e gidiyosun öylemi ?
-
5.25 milyonluk orası ayrı ama evet, ne zannediyorsun? Mercedes'e binince her gün makrocenter'a gidip, Nusret'den mi yemek yeniyor zannediyorsun?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X