Arkadaşlar bana bu konuda bilgi verirseniz çok memlun olurum
Ben daha öncesinde dizel bir araç düşünüyorum ama dizellerin turbo problemlerinin ileride çok pahalı bir fatura çıkaracağı söyleniyor kar edelim diye zarar etmeyelim
Aslında lpg de çok mantıklı geliyor bana neden diye sorarsanız şimdi yaklaşık değerlerle düşünürsek eğer
ÖLÇÜLER KABA TASLAKTIR DAHA NET BİLGİSİ OLAN VAR İSE PAYLAŞSIN
örnek bir araç mesela 2004 model 1,6 pejo 307 Beniz / Dizel 110 hp
ortalama fiyatı 18-20 milyar kmdeki yakıt masrafı ortalama 0,25-0,28
ortalama dizel fiyatı 23 - 26 milyar kmdeki yakıt masrafı 0,13 - 0,16
Sıralı sistem kaliteli bir lpg sistemi bütün masraflar dahil 2,000 ytl yani aracın toplam maliyeti ortalama 21 milyara gelir
daha sonrasında yakıt ise tahmini söylüyorum 0,14 - 0,17 bu da benzinli ile her kmde 0,01 ytl fark demek alış fiyatındaki fark göz önüne alınırsa bunu kapatmak için ( 3,500 ytl ) 350,000 km yapmak gerekir yılda normal bir kişinin yapabileceği km de herhalde 15-20 bin desek 17,50 yıl yapar yanlış hesap yapıyorsam bağdata göndermeyin burada halledelim
Bürün arkadaşların bildikleirini paylaşmasını ve değerlerin dahada
netleşmesi halinde hangisinin daha avantajlı olduğu hakkında bir sonuca
varmak istiyoruz
TEŞEKKÜRLER
Forumda bu konu sıkça tartışıldı biraz araştırsaydınız zaten görürdünüz ?
Ben her zaman dizelden yanayım alırken biraz fazla veriyosun ama satarken de o farkı alıyosun..2. elde de dizelin piyasası benzinliden 2-3 bin YTL yüksek...
Bakım masrafları benzinliye göre 50 ile 100 YTL pahalı,zaten senede bir bakıma giriyor araçlar.Mazot benzinden daha ucuz olduğu için her depo doldurduğunuzda zaten pek fark kalmıyor..
Ben LPG yi hiç düşünmem hem bagaj da yer kaplıyor hemde riskli olduğunu düşünüyorum..
Bütçeniz yetiyorsa Dizel almanızı tavsiye ederim
Daha önce LPG li araç kullandığım için yakıt tasarrufundan vazgeçmemek için dizel aldım. LPG nin veriminin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. falconun dediği gibi bagajında yer kaplıyor özellikle kışın problemi bitmiyor vs vs. Birde arabana LPG yi bağlatıp o kadar masrafı yapsan bile satarken o farkı üzerine koyamayacaksın yani normal benzinli fiyatına gidecek.
tüplü araç kullanan arkadaşlarda sanayide ustayla ahbaplık durumu daha fazla mazotlunun arıza yaptığı lafını kim çıkartmış merak ediyorum lpg li araç kullanan arkadaşlar alıştıklarından farketmiyor olabilirler ama ben o tüp kokusunu direk farkediyorum yani paran varsa dizel al nasıl olsa satarken farkı çıkarırsın
ağzına sağlık ülgen bende haftasonu eski LPG ustamı ziyaret ettim. Beni özlemiş bayaa
Lpg işi zor be arkadaş. patlama derdi var. Kapalı otoparka giremiyosun. ve zaten arada bir benzin kullanmak zorundasın. bakımı var. Elektiriği gitti gitmedi. Tüp'ü catladı falan filan. dizel al kafan ve cebin rahat etsin.
Dizel aracın bakımıda sürekli yaptırılmak zorunda buda ek bir masraf demektir bence benzinli bir araca kademeli sistem taktırıp kullanmak çok daha karlı.
Dizeli sadece yakıt ekonomisi açısından düşünmeyin. GÜÇ açısından SÜRÜŞ KEYFİ açısından, SIRTINIZIN KOLTUĞA YAPIŞMASINDAN ALACAĞINIZ HAZ açısından da düşünün derim.
ÇOKSA TORKUN, OLMASIN KORKUN...
Bir dizel atasözü...
Konunun yeri burası olmamakla beraber onlarca defa aynı başlıkdan açıldı.
Arama yapmaya alışalım, kurallar ve kısayolları okuyalım.
Kilitlendi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme