Şimdi Ara

BERNER AKÜ TEST CİHAZI BİLİNMEYEN PARÇA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elime berner marka bir akü test cihazı geçti. cihaza sanırım yüksek gerilim uygulanmış olsa gerek ki içindeki birkaç parça yanmış. resimde yuvarlak içinde verdiğim parçaların ne olduğunu seçemedim. karaköy'deki elektronikçilere sordum baktılar onlarda anlamadılar. standart smd 8 ayaklı bir parça ama optokuplörmü, eprom mu ,entegremi ne olduğunu anlamadım. üzerinde C5344Z yazıyor. bilen veya fikir yürütecek arkadaşlardan yardım istiyorum.

• http://www.ti.com/lit/ds/symlink/sn74lvc2g53.pdf

Büyük ihtimalle bu fakat emin olmak için linkteki bağlantı şeması ile elinizdeki devreyi karşılaştırabilirsiniz.
  • Yüksek gerilim uygulanmişsa geçmişler olsun. Mikro işlemciler 3v3 veya 5v üzeri voltajla yanmıştır. Cihaz calismayacagi için aradığınız parçanın önemi yoktur derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/sn74lvc2g53.pdf

Büyük ihtimalle bu fakat emin olmak için linkteki bağlantı şeması ile elinizdeki devreyi karşılaştırabilirsiniz.

Büyük ihtimalle o olabilir. bağlantı şemasını ve devreyi karşılaştırdım Vcc ve Gnd ' leri tutuyor ama diğer ayakları bilemedim. Vcc ile Gnd ye ohmmetrenin problarını değdirdiğimde 180 ohm gibi bir değer gösterdi bu normaldir sanırım. diyot kademesinde buzzer ötüyordu bende bunları besleyen regülatör entegrelerinde bir kısa devremi var acaba diye ölçtüm ama söz konusu değil.

@muhsin kamer hocam aslında bende mikroişlemcilerin gidebileceği üzerinde durdum. zaten bu ürünün garantisini sağlayan firma 2 yıl içerisinde kullanıcı kaynaklı olmayan herhangi bir arızada direkt cihaz değişimi yapıyormuş. içime bir korku düştü şimdi mikroişlemcilerde gittiyse emekler boşa gider.

söylemeyi unuttum bu entegreler ile beraber p6ke47ca tvs diyotlardan biri kısa devre olmuş. ayrıca. forgatten2 hocamın göstermiş olduğu parçayı bulmak zor olsa gerek.

Çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjack8696 -- 5 Eylül 2016; 18:33:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.