Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydın türkiyede ciddi işsizlik sorunu var bunu görmeniz güzel.Yavaş yavaş tüm yandaşlar aç kalınca anlayacak ülkenin dibe gittiğini.
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    hayatta en nefret ettiğim insan tipisin başkaları üzerinden hiçbirşey yapmadan vergi vermeden cebini doldurmayı marifet sanıp birde burda yazıyorsun sen onları 1 tl ye toplamasan ihtiyacı olanlar zaten 1tl ye alacaktı ama sen ne yaptın aklınca köylü kurnazlığı yapıp durumu fırsata çevirdin burda adama akıl vereceğine sen git ilk önce kendini kurtar milletin cebindeki paraya göz koyma.
  • 5 yıldır işsizim artık yeter.
    Fedai olacağım Atatürk yolu için.
    Başımızda Atatürkçü bir lider olsa ahh ulan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk Sevdalısı 1987 -- 9 Mart 2017; 13:51:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Boş durduğumu, evde yattığımı nereden çıkardın?? daha ufaksın önce okulunu bitir güzel bir iş bul tekrar yorum yazarsın tamam mı abisi

açtığın konunun başlığına bakarsan anlarsın attığım yorumu. birde abisi demiş, senin gibi niteliksiz abi mi olur lan şu an zaten bir siber güvenlik firmasında çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

hayatta en nefret ettiğim insan tipisin başkaları üzerinden hiçbirşey yapmadan vergi vermeden cebini doldurmayı marifet sanıp birde burda yazıyorsun sen onları 1 tl ye toplamasan ihtiyacı olanlar zaten 1tl ye alacaktı ama sen ne yaptın aklınca köylü kurnazlığı yapıp durumu fırsata çevirdin burda adama akıl vereceğine sen git ilk önce kendini kurtar milletin cebindeki paraya göz koyma.

FORUMDA bulmadım ben o ucuz malları, kendim buldum... Ayrıca bak bakalım bu konuya ve senden bir ÖZÜR bekliyorum, tabi özür dileyecek insanlığın varsa!

https://forum.donanimhaber.com/yuksek-indirim-yuksek-kalite-guncel-90-99-taktikler--85950661

https://forum.donanimhaber.com/logitech-canta-m235-mouse-70-1tl-apple-standi-280-20-tl-98-5-indirimler--99417552

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 Ay işsiz kaldım. Nasıl bir psikolojinin içinde olduğunu tahmin edebiliyorum. Allah sabır versin gerçekten çok zor ben evliyim birde cocuğum var bu şekilde insanı daha fazla etkiliyo..
  • Sistem dünyanın her yerinde kötü, sorun kapitalizmin marx ın 5 li sınıflandırmasına göre vahşi kapitalizm aşamasında olması, git ABD ye ya da ne bileyim İngiltereye orada da özellikle abd de aynı sorunları göreceksiniz, bu bir savaş yeldeğirmenlerine karşı savaşıyoruz, ayakta kalmak istiyorsak direnmek zorundayız
    Ben Uludağ Üniversitesi İİBF ÇEKO mezunuyum ama aile işimiz olduğu için harita sektöründe uzmanlaştım.
    Şu anda İzmir İstanbul otoyolu Bursa Susurluk etabında Topoğraf olarak çalışıyorum, iyi bir gelirim var 15 yıldır bu işin içindeyim ama 2 sene sonra bu proje bitince ne yapacağımın endişesini şimdiden taşıyorum ama mücadeleye devam şunu unutma insanın nefesi bitene kadar nasibi bitmez ben aylarca işsiz kaldım, oğlum daha 4 yaşındaydı bir kapı açıldı çok şükür şu an iyiyiz ama her an işsiz kalabiliriz bu ortamda, tamam anlıyorum gerginsiniz ama size bir şeyler öneren insanlara hakaret ederek iş bulamazsınız, bence okuduğunuz okulu unutun, mutlu olabileceğiniz bir sektörde bir yerden başlayın henüz yaşınız çok değil organize sanayi bölgelerine gidin müdürlüklerine cv bırakın,iş ilanlarını yerinde takip edin, işkura hiç güvenmeyin, eleştirdiğimiz sistemin bir aracı üzgünüm bu devirde en az karşınızdaki kadar vahşi olmazsanız ekmek yok.

Umarım bütün işsiz arkadaşlar gönlüne göre bir iş bulurlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konuyu açan arkadaşa sabır diliyor, emeklerinin karşılığını en kısa zamanda alması için duacı olduğumu bilmesini istiyorum. Fakat genel olarak cevapları okuduğumda hala EĞİTİM kavramı konusunda çağın çok gerisinde kaldığımızı farkediyorum. Elimden geldiğince açık yazmaya çalışacağım. Bu ülkenin eğitim temelli işsizlik problemlerini 3 aşamada görüyorum ben.

1- Okul Dönemi

Türkiye'de daha ilkokuldan itibaren verilen eğitimin niteliği vasatın altındayken, organizasyon yapısı tamamen felaket! Bireyleri yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre yönlendirebilecek bir sistem olmadığı gibi, araştırma - geliştirmeyi özendiren bir yapı da maalesef mevcut değil. Olması gereken, henüz ilkokuldan itibaren, çocukların yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda mesleki olarak yönlendirilmesi, ona göre eğitim alması.. Bu ülkenin yüzbinlerce yönetici adayına (iibf) yada yüzbinlerce mühendise ihtiyacı yok. Bu ülkenin onbinlerce avukata da ihtiyacı yok. Bu ülkede herkes doktor yada herkes memur olacak diye bir kabul yok. Yada her yere imam hatip açmak maalesef bizlere daha inançlı - daha ahlaklı nesiller olarak dönmeyecek. Yüzbinlerce din görevlisi adayı yetiştirmemizin de bir anlamı yok. Bu ülkeye işini iyi yapan, üretimin temel noktalarında çalışabilecek, nitelikli ara elemanlar da lazım. Bu ülkeye çok başarılı marangozlar, işin bilimsel eğitimini de almış balıkçılar da lazım. Yada bizler çok önemsemesekte bu ülkeye işini severek ve hakkıyla yapan sosyal bilimciler de lazım!

Bu yüzden bireyler, daha ilkokul çağlarında çeşitli test ve süreçlerle birlikte "yöneticiler, akademisyenler, mühendisler, teknik elemanlar, sosyal bilimciler vb." şeklinde gruplara ayrılmalı ve buna göre eğitim verilmelidir. Bu gruplar arasındaki geçişler imkansız olmasada 'zor' olarak uygulanmalıdır.

En basitinden Fen - Edebiyat Fakültesi dediğimiz yapılarda verilen eğitim özünde akademisyen yetiştirmek içindir. Fen Fakültelerinde "Matematik, Fizik, Kimya" gibi alanlar bilimadamı yetiştirmek için; "Edebiyat, Felsefe, Sosyoloji" gibi alanlar ise akademisyen ve sosyal bilimci yetiştirmek için kurulmuştur. Bu fakülteler mümkün olan en hızlı şekilde eski işlevlerine döndürülmeli, kaliteli akademisyen ve bilim insanı yetiştirilmesinin önü açılmalıdır. Mühendislik fakültelerinde (atıyorum) ülke genelinde senede toplam 1500 kişi eğitime başlayabilmeli ve bunların ilköğretim ve ortaöğretim temeli muhakkak fen bilimleri olmalıdır. Uygulamalı mühendislik eğitimi verilmelidir. Bugün ülkede eline tornavida almamış, üstüne hiç yağ bulaşmamış mühendislik mezunu bireyler olduğunu görüyoruz! Bu resmen facia bir durum..

Diğer tarafta yönetici adayları iibf'lerinde yetiştirilmeli, ve mezuniyetleri için aldıkları eğitimin yanında kişilik yeterlilikleri de gözönünde bulundurulmalıdır. Aynı şey hekimler yada hukuk mezunları için de geçerli olmalıdır. Nicel olarak az sayıda ama kaliteli öğrenciler yetiştirilmelidir. Zaten işin özünde kaliteli eğitim veremedikten sonra 1500 tane üniversite açmak da insanlara umut satmaktan çokta farklı değildir. Yazının başında bu yüzden özellikle belirttim; onbinlerce mühendis mezun oluyor bu ülkede her sene. Ancak pek azı gerçek anlamda arge süreçlerinde bulunmuş, teknik hakimiyeti ve sorumluluğu üst düzeyde bireyler olabiliyor. Böyle olunca sonuç ne oluyor? Sahada herhangi bir ortaokul mezununun bile rahatlıkla yapabileceği satış / pazarlama gibi pozisyonlarda mühendisler çalıştırılıyor..! Eee, sen madem böyle nitelik gerektirmeyen bir iş yapacaktın, neden yıllarca calculustür, statiktir, logaritmadır uğraştın? Neden onbinlerce lira masraf ettin?.. Yada başka bir örnek; asıl amacı yönetici yetiştirmek olan fakülte mezunları tezgahtarlık falan yapıyor.. Peki bunun çözümü nedir? Az öncede bahsettiğim gibi, nicelik değil nitelik! Varsın ülkede üniversite mezunlarının oranı %1 olsun. O %1'lik kesim mesleğine hakim ve gerekli yetkinlikte olduğu sürece tüm katma değer üretimini ve organizasyon yönetimini rahat rahat sırtlayacaktır!

2- İş Arama Süreci

Aslında bu konu direkt ilk bölümle bağlantılı. Gençlerimizi sırf üniversite okusun diye yada sırf mühendis ünvanı alsın diye adı sanı duyulmamış taşra üniversitelerine gönderiyoruz. Her sene yüzbinlerce genç iş hayalleriyle mezun oluyor ama hayalkırıklığı yaşıyor. Üniversiteye girerken bile çoğu aslında işsiz kalma potansiyeli yüksek olduğunu bildiği halde, sırf 4 yıllık bir okul okumuş olmak için istemediği bir bölüme başlıyor. Hatta yaşadığı taşra şehrinden sıyrılabilmek, aile baskısından kaçabilmek için üniversite okumak isteyen onbinlerce genç var bu ülkede.

Mezun olduklarında şirketlerin sıraya gireceğini düşünüyorlar lakin öyle olmuyor çünkü hem inanılmaz alternatif (dolayısıyla rekabet) var, hem de ironik olarak işverenin talep ettiği nitelikte yeni mezun personel sayısı sıfıra yakın.

Bunun çözümü nedir? Bunun çözümü ilk bölüme ek olarak bireylerin üniversitedeki eğitimlerinin yanında mesleki yetkinliklerini arttıracak bireysel gelişime de önem vermeleridir. Okul derslerinin dışında yabancı dil, harici eğitim ve seminerler, kişisel gelişim sempozyumları, farklı kaynak kitaplar gibi alternatiflerle kendilerini geliştirmeli, rekabette biraz daha öne çıkmaya çalışmalıdırlar. Ama maalesef bugün "okuldan mezun olayımda, gerisi kolay" kafası çoğunlukta olduğu için beklentiler sonunda hayal kırıklıklarına dönüşmektedir.

KPSS ve Kamu Personeli olma(ya çalışma) durumu bambaşka bir konu, onun için sayfalarca yazı yazabilirim günün sonunda. Belki başka bir konuda..

3- İş (Çalışma) Hayatı

Herşey yolunda gitti, iş buldunuz. Kuvvetle muhtemel sevmediğiniz bir iştesiniz çünkü zaten üniversitede de istediğiniz bölümü değilde, daha çok iş potansiyeli olduğunu düşündüğünüz bölümü okumuştunuz.

Bakın, bu nokta çok kritik çünkü işiniz, eşinizden daha fazla birlikte olacağınız bir yapı! Dolayısıyla, işinizde mutlu olmanız, genel anlamda hayatınızda mutlu olmanızın en ağır değişkenlerinden biri. İş hayatı konusunda Yahudilerin çok sevdiğim bir sözü var: "Bi işi ya ilk yap, ya en iyi yap" diye.. Eğer işinizi ilk yapmadıysanız (ki artık 2017 yılında IT'ci değilseniz bu çok zor) en iyisini yapmalısınız. Bu da işinizi severek olabilecek bir şey.

O yüzden eğer severek yaptığınız bir işteyseniz gelirine giderine bakmayın, orada devam edin ve uzmanlaşın. Sokak temizlik personellerinde bile işini iyi yapanlar zaman içerisinde ayrışırlar ve hakettiklerini alırlar. Hemen her işte öyledir.

İş hayatında yalakalık torpil cart curt konusu ise derin ama nihayetinde anlamsız mevzudur. Bunlar her zaman olan şeyler maalesef. Çok takılmadan, işinizi 'iyi' yapmaya çalışın; emin olun gerisi gelir.

---

Bazı arkadaşlar "işsizlik yok, iş beğenmeme var" falan demiş. Onların da ağzına kürekle vurma isteğim var, ama şiddet çözüm değildir.

Sen, iyi kötü (8+4+4) 16 yıl eğitim almış bir adamı fazla mesai ücreti dahi ödemeden, haftanın 6 (ve bazen 7 günü), günde 12 saat çalıştırıp, karşılığında asgari ücret veriyorsan; sigortasını ilk 3 ay yatırmayıp aklınca maliyetten kaçıyorsan, işyerinde her türlü mobbingin şahını uyguluyorsan; kusura bakma kardeş, öyle iş için "iş beğenmiyoğğğllaaa" diyemezsin.. Dersen de bir süre böyle egonu tatmin eder ama son tahlilde topu diker, kepenk indirir gidersin! Karşındakiler "insan", önce bunun bilincinde olacaksın!!

----

Çok uzun yazdım, muhtemelen pek çok üniversite öğrencisi yada adayı genç kardeşimiz okumayacak bile. Olsun, yinede en özet hali bu.

İşsizlik konusu piyasa şartlarıyla olduğu kadar bireylerin kendi tercihleri ve backgroundlarıyla da ilgilidir. Ve bazen bunları çokta sorgulamadan sevdiğin iş için varını yoğunu ortaya koymak en iyisidir.

Hepinize selamlar.

• quote:

Olur paşam senin istediğin gibi konu açarız ayıp ediyorsun..! Senin burada yazdıkların ego tatmininden öte değil sistemin kötü olduğunu kabul edip bu sisteme dahil olmamızı önermek abestir!!! Evet muhtemelen benim yaptığım gibi yapmadın yalakalık edip iş buldun orası aşikar!

Hocam trolleri besleme bırak onları takma kafayı.
  • İmzamı atıyorum altına, elinize sağlık

• Theologist kullanıcısına yanıt
    ben forumdan buldun diye bi yorum yapmadım zaten yaptığın fırsatçılık başka bişey değil istersen 1000 tane konu açmış ol bu yaptığın şeyi değiştirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

ben forumdan buldun diye bi yorum yapmadım zaten yaptığın fırsatçılık başka bişey değil istersen 1000 tane konu açmış ol bu yaptığın şeyi değiştirmez.

Bulduklarımı PAYLAŞMAZDIM fırsatçı olsaydım!

Çünkü ben paylaşmadan önce hiç kimsenin TEKNOSA olayından haberi yoktu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

Sistem dünyanın her yerinde kötü, sorun kapitalizmin marx ın 5 li sınıflandırmasına göre vahşi kapitalizm aşamasında olması, git ABD ye ya da ne bileyim İngiltereye orada da özellikle abd de aynı sorunları göreceksiniz, bu bir savaş yeldeğirmenlerine karşı savaşıyoruz, ayakta kalmak istiyorsak direnmek zorundayız
    Ben Uludağ Üniversitesi İİBF ÇEKO mezunuyum ama aile işimiz olduğu için harita sektöründe uzmanlaştım.
    Şu anda İzmir İstanbul otoyolu Bursa Susurluk etabında Topoğraf olarak çalışıyorum, iyi bir gelirim var 15 yıldır bu işin içindeyim ama 2 sene sonra bu proje bitince ne yapacağımın endişesini şimdiden taşıyorum ama mücadeleye devam şunu unutma insanın nefesi bitene kadar nasibi bitmez ben aylarca işsiz kaldım, oğlum daha 4 yaşındaydı bir kapı açıldı çok şükür şu an iyiyiz ama her an işsiz kalabiliriz bu ortamda, tamam anlıyorum gerginsiniz ama size bir şeyler öneren insanlara hakaret ederek iş bulamazsınız, bence okuduğunuz okulu unutun, mutlu olabileceğiniz bir sektörde bir yerden başlayın henüz yaşınız çok değil organize sanayi bölgelerine gidin müdürlüklerine cv bırakın,iş ilanlarını yerinde takip edin, işkura hiç güvenmeyin, eleştirdiğimiz sistemin bir aracı üzgünüm bu devirde en az karşınızdaki kadar vahşi olmazsanız ekmek yok.

Umarım bütün işsiz arkadaşlar gönlüne göre bir iş bulurlar

helal olsun dostum işletmecisin harita işi nasıl öğrendin inşaat mühendisiyim:D

• structuralengineer kullanıcısına yanıt
    Öncelikle işletmeci değil çekocuyum, ikisi farklı şey ben insan kaynakları eğitimi aldım ve şu an çalıştığım işte ekipleri yönlendirirken öğrendiklerim çok işime yarıyor.

Sorunuza gelirsek benim babam 40 yıllık karayolları deneyimli bir Topoğraftı, kardeşim de YTÜ Harita mühendisi, biz 10 yıl kadar kendi Harita büromuzda çalıştık beraber, dışarıdan eleman almaktansa benim de öğrenmemi istedi babam, gerçi sorsan bugün kendi alanımda kariyer yapmak isterdim içimde bir ukde kaldı ama nasip böyleymiş çok şükür geçinip gidiyoruz neticede ustalarım çok iyiydi sağolsunlar.

• Allah sabır versin kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

quote:

Okuduğumuz dönemde her iki bölümde boş değildi hocam kaldı ki üniv. mezunu olmayan insanların ne pozisyonlara geldiğinede şahit oluyorum.

Gelmeleri çok normal neden ? Çünkü başkaları iş bulamayacağı ortada olan bir bölüme gidip zamanını boşa harcarken o lise mezunu çeşitli işlere girip üniversite mezunundan daha fazla tecrübe kazanıyor patronlar salak değil ki diploması var diye bir insana iyi iş versin torpilli olanları bu söylediklerimin dışında tutuyorum tabiki ayrıca inan bana şuan iibf,fen edebiyat ve eğitim fakültesinde okuyanların %50 si işsiz kalacak.kalan %50 ninde %80 i alakasız işlerde çalışıyor olacak çünkü ne devletin nede özel sektörün bu kadar idari bilimler mezununa veya eğitim fakültesi mezununa ihtiyacı yok devlet kendisi diyor öğretmen fazlamız var diye buna rağmen insanlar ısrarla eğitim fakültelerine idari bilimler fakültelerine gitmeye devam ediyor sonra devlet atamayınca kadro diye ağlıyorlar eee devlet ihtiyacımız yok dediği halde neden okudun bu bölümü? Devlet ihtiyacı olmayan bi yere neden atama yapsın? Bu konular çok uzun ve tartışılabilir konularda neyse eğitim sisteminin ilerisi çok karanlık gözüküyor allah sonumuzu hayretsin

Arkadaşımın solediklerine tamamen katılıyorum bende şahsen senin ötekileştirdiğin lise mezunu bir muhasebe çalışanıyım yaşım 30 askerden önce lise stajı askerden sonraki zaman ile 12 senedir bu mesleği yapıyorum senin durumunda çok arkadaşla tanıştım adamlar işe gelir üni mezunudur işletme kafadan benim gibi lise mezunlarından yüksek maaş isterler bazı firmalar onların üni mezuniyetine aldanır istedikleri maaşıda verirler ama bakarsın adamda bilgi yok bir süre sonra işten çıkarılırlar.

Muhasebe finans için konuşuyorum muhasebe büroları senin gibi arkadaşları çok arar onlara başvur 1-1,5 sene yüksek bir maaş bekleme ama kendi üzerine katıcağın eğitim alıcağın bir yer gibi düşün tabi bu zaman içerisinde aldığın paranın 2 katı iş yapıcaksın akşamları mesai yapıcaksın ama sonrasında elle tutulur bir bilgin olduğunda üniversite belgen ile en az 3k maaş alıcağın bir yere başlayabilirsin

• çok mesajı olana işsiz diyorlardı şaka sanıyordum.
  • Yakında bütün üniversite mezunları işsiz kaldığında "üniversite okumuşsun, işsiz kalacağın her türlü belliymiş" diye yorum atarsınız.
  • Oturup Kpss çalış diyeceğim ama sanırım yaşınız geçmiş, ne desem olmayacak Allah yardımcınız olsun. Türkiye'de kodaman bir akraba, tanıdık vb. olmadan gerçekten iş bulmak zor.

Şİmdi diyecekler ki iş var ama beğenmiyorlar onlar kim tabi ki kaba organı rahat olan arkadaşlar. İşte çalışırsın maaşın verilmez, sabahın 8 inde mesaiye başlarsın 7-8 anda işten çıkarsın, hakkını ara demeyin o zaman hakkını aradığında sizin gibi lavuklar iş var beğenmiyor diyor... Bu gözler nelere şahit oldu...

Eş, dost akraba yoksa zor hocam bu ülkede hele ki sizin durumunuzda , bende lisans mezunuyum nasıl olduysa kariyer.net üzerinden iş buldum hemde başvurmadığım bir ilandan. Valla kısmetimiz öyleymiş sanırım... Valla aynı lise-aynı sınıftan mezun arkadaşım var çocuk lise mezunu babası sayesinde işe girdi, işteyken bir sertifika eğitimi aldı benim aldığım maaşın iki katını alıyor şuan... Bizde orta direk olarak okuduk işte.
  • İyi hoş yazmışsında okuduğun bölüm işletme ? mühendislik yada hukuk falan değil neyin kafasındasın anlamıyorum sen git boş beleş bölüm oku ondan sonra doktor mimar avukat mühendis gibi hemen iş bulucağını düşün birde sitem et burda. Sen kendini geliştirmemiş çağa ayak uyduramamışsın ve aranan bir eleman olmamışsan bu senin suçun ne insanlar var ilkokul mezunu olupda bir gün işsiz kalmıyorlar. İş bulamaman senin kendi ayıbın sadece
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.