Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Nişanlıyım

Öncelikle Allah yardımcın olsun . Nişanlı ise net olarak söylüyorum evlenme !!!

Şuan tek başına maaş almasanda bilmemne olmasada ''tek tabanca misali'' hayatına yön verecek bir olay olduğu anda o tarafa yönelebilirsin. Lakin kalıcı sağlam iş olmadığı sürece evlenirsen , emin ev geçindirmek , çocuk yapmak olacak iş değil. Yaşım 37 1 çocuk babasıyım istanbul 'da aile desteği(maddi) olmadan yaşıyor çalışıyor kazanıyorum. ama emin ol 1 adım fazla attığım anda bi kaç ay geri gidiyorum :)

İş konusunda Lise mezunu olarak yabancı sermayeli otomotiv firmasında İdari işler koordinatör'lüğü yapmaktayım. (bu seviyeye en 2004 yılında şoförlük ile girip , kendimi her alanada geliştirip geldim, birilerinin adamı şükür olmadık)

kısaca piyasa cidden berbat her an acaba ? dediğim günler oluyor heleki durduk yere genel müdür çağırdığında LAANNN diyorum :) En son firmamızın mali müşaviri ile sohbet ediyordum istanbul geneli min 20 üzeri kişi çalıştıran 30.000 bin civarı defter kapatıldığı , Ohal dolayısı ile resmi iflas açıklanmadığını söylüyor ve inşallah 2017 piyasalarda canlama olur dualarımı eksik etmiyorum . Kısaca 2017 sonu bir çok Firma ve kişi için aşırı önemli.

• boş bölüm muhabbeti yapanlar sığırsınız ve yaşınız da maksimum 17 falandır.
  • İşletecek personelden ve elemandan fazla işletme mezunu olunca o bölümlerin çok anlamı kalmıyor maalesef, boş diyenler belki de o nedenle diyorlar. Mühendisler de işsiz bu arada genel olarak (onların ki de genelde maaş beğenmemekten kaynaklı)
  • cames123 kullanıcısına yanıt
    Anlayışınız kıtsa yapacak birşey yok. Açık ve net yazıyorum başvurduğum firmalar cv mi incelemiyor benim donanımımı nerede okuduğu becerilerimi nereden bilecek? boş beleş konuşacağına cevap verebiliyorsan buna cevap ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 9 Mart 2017; 16:36:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: Trigeminus06

Yeni Türkiye gerçeği yakında ara eleman,işçi bile iş bulamayacak buraya yazıyım dursun.

İşçi ve ara eleman daima iş bulur. Daha şimdiden kıdemli işçilerin maaşları mühendis maaşlarını geçiyor gelecekte daha da aranacak bu adamlar. Sebebi herkesin masa başı iş istemesi. İş bulamayan kesim 2-3 tane diploma üniversitesi bitirip master yapan, kendini okumuş sanan kesim olacak.

Anladığım kadarıyla okuyana saygın yok.Madem diploma üniversitesi niye açıyorlar o zaman habire.Suç elbette sistemde.Şu kadar üniversite yaptık şu kadar mezun verdik demek için bi taraflarını yırtanlarda suç.Işci meselesine gelince suriyeliler beleşe çalışıyor ne diye ötekine para versin işveren?

• Hocam iyi güzelde.

İşletme okumuşsunuz, genel muhasebeler, maliyet muhasebeleri efendim yönetim muhasebeleri vs bir çok ders aldınız, zamanında staj yapmamışsınız, iş kovalamamışsınız. Şimdi siz işletme bitirmiş biri olarak iş bulacağınız alanın muhasebe olduğunu ve denetim&maliye sektöründe ilerleyeceğinizi kestirmeniz gerekirdi.

Malesef kendi alanınızda ilerlemediğiniz sürece iş bulmanız zor. Ayrıca yalakalık farklı bir şey, zamanla iş bulup iletişim kurup, network edinmek ayrı bir şey. Yalakalık yerine staj dönemlerinde çalışkan ve kafası açık bir eleman olduğunuzu kanıtladığınız zaman size zaten bir şekilde ulaşıyorlar. Malesef okula gidip gelmeyle iş bulunmuyor. Siz de hata yapmışsınız yaş çok ilerlemiş. Umarım iş bulabilirsiniz, size tavsiyem muhasebe bürolarında iş aramanız. Ancak 1500-1600 lirayla başlamayı beğenir misiniz onu bilemem. Kural budur gençleri ucuza çalıştırıp ezerler tecrübeniz olduğu vakit de ozaman eyvallah etmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 9 Mart 2017; 16:50:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Hocam malum partinin trolleri çok fazla ki söyleneni anlamak istemiyor. Varsayalım odtü mühendislik bitirdim diğer kişide aof bitirmiş olsun bu iki kişinin cv leri firma tarafından incelenmiyorsa aralarında ne fark kaldı kimin neci olduğu nerden bilinecek sorun burada!

• İşletme bölümü okuyorum acaba vazgeçsem mi?
  • İşletmenin neyi boş acaba.geçen yıl haziranda mezun oldum direk işe girdim. Şuanda çalışmama rağmen 4 yerden iş teklifi aldım önemli olan kendini geliştirmekte ve çevre edinmekte

• Harclik cikarmak konusunu halledemeyenler de var aramizda.

Onlar icin fiver gibi veya amazon mechanical turk siteleri oneririm.

www.mturk.com
    Amazon Mechanical Turk
    https://www.mturk.com/mturk/welcome
  • Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Genelleme yapıpta iş bulan yalakadır demedim zaten sen yalakasın ondan bahsediyorum! Asalak kelimesinide üzerime almadığım için aynen sana iade ediyorum

• quote:

Hocam malum partinin trolleri çok fazla ki söyleneni anlamak istemiyor. Varsayalım odtü mühendislik bitirdim diğer kişide aof bitirmiş olsun bu iki kişinin cv leri firma tarafından incelenmiyorsa aralarında ne fark kaldı kimin neci olduğu nerden bilinecek sorun burada!

Hocam CV lerin incelenmeme sebepleri vardır, Bunlardan biri okuduğun okul, biride yaştır bu iki kriteri ilanda belirtmeseler dahi başvuruyu çekerken filtrelerler.

Maalesef başvuruyu yaptığında karşındaki İK elemanının senin başvuruna bakması bu tarz kriterlere bağlıdır.
  • Umarım iş bulursunuz.Ancak günümüzde dandirik bir üniversite bitirip 3-4 k maaş ile işe başlayacaklarını düşünenler var.Biz işvereniz çalışmak için gelen herkes "Ne kadar verecen"diyor.Boyle bir mantık yok. Yurtdışında aynı soruyu sorun "Sen bana ne kadar kazandıracaksın" cevabını alırlar.Hic bir vasfı yok bilgi birikimi tecrübesi yok birde üzerine avuç avuç para isteyenler var.Her üniversite mezunu yüksek maaşlı çalışacağını zannediyor.Bilgi birikimi işinin ehli ilkokul mezunu adammı?Yoksa tecrübesiz boş bir üniversite mezunu mu?Diye seçenek sunsalar kimse 2.secenegi secmez.Keske herkes üniversite okumak yerine meslek öğrense

• Abi merhaba. Ben 16 yaşındayım, babam çok zengin biriydi benim 2010 senesine kadar. Beni gören de 16 yaşında demez inanmaz da zaten 20-25 diyenler oluyor, konumuz bu değil geçiyorum. Benim 2010 senesine kadar okulum ile aram gayet iyi idi, lakin babam iflas bayrağını çekince 10 yaşımda başladığım hayat tecrübem ve iş kıymetini babam sayesinde anlamış oldum. Önceki aşırı lüks hayatımız birden bire yok olmuştu, 16 odalı villadan 2+1 eve geçmek koyuyor insana haliyle. Babam beni adam etmek için uğraştı, şuan durumumuz iyi fakat yine de cebimde beş kuruş para yok, açıktan devam ediyorum, bana hep ona güvenmeyeceğimi söyler, 120 binlik aracı var asla kolay kolay vermez eve otobüs ile gider gelirim bazen. Faturalarımı kendim öderim, alacağım bir şey için asla para vermez kendisi aşırı cömert ama öğrenmem için baba parası yememem için öğrenmiş oldum bunları. Çevremiz çok geniş olduğundan malum partinin yakınları gelip gidiyorum, inanın 10 yaşında tuvalet temizlemeye başlamış bir çocuktum ama böylelerine tuvalet dahi temizlemem. Malum partinin falanca meclis vekilinin falanca derneğinin falanda yardımcısı bilmem ne saçma iş. Bizzat kendisi anlatıyor, 400 liralık gömlekler hediye ediyorlar, altımızda özel şöförlü passatlar var diye, şimdi fetöcü diye çıkartıp kendi partilerinden olan kişileri yerleştirecekler, çok üzülüyorum, 42 yaşında bir ağabeyim var işe yeni başladı bizde kendisini pek tanımam ama iş arkadaşlığı sebebiyle samimiyiz 1.600 maaş alıyor abi. Gençlerin çoğu umutsuz neşesiz benim gibi, ki babam patron olmasına rağmen ben bile ne yapacağım diye düşünüyorum hep. Üzülüyorum abi, abim yaşında adamsın bu şekilde seni ve sizleri bu hale getiren sisteme kişiliklere lanet olsun. Ben 16 yaşındayım tuvalet temizledim bok sildim yırtık elbiselerle dolaştım bir gün olsun bar'a gitmişliğim kafede oturmuşluğum yok babası müteahhit havasından geçilmeyen bmw'den aşağı binmeyen kafelerde anca karı kızla para yiyen o malum adamların çoluk çocuklarını da tanıyorum meraklanmayın hepsinin sonu gelecek buna eminim. çok şükür gelip ağlıyorlar işlerimiz yok diye 75 bine yaptıkları evleri 500 bine satan adamlar(!) bunlar. inşallah bu düzen de değişir temennimiz bu, inanıyorum bu ezilmiş mazlum ve garip milletimiz bir gün hak ettiği değeri görecektir, bir kez olsun bu zenginlerin yanında olmadım fakirin fukaranın yanında yer aldım. inşallah gönlünce bir iş bulursun abi, duacınım sevgilerimle.

• quote:

Genelleme yapıpta iş bulan yalakadır demedim zaten sen yalakasın ondan bahsediyorum! Asalak kelimesinide üzerime almadığım için aynen sana iade ediyorum

Bana yalaka diyorsun ama beni tanımıyorsun ? Beni malum parti yandaşı olarak tanıtıyosun ama alakam olmadığı forumdaki yazılarımdan bellidir. Hatta hiç bir parti tutuculuğum üyeliğim yok ama ben senin gibi kaba et büyütüp konuşmadım. Gazete dağıtarak başladım daha sonra oturup aynı gazetede çizmeye başladım. Ardından ilerledim. Kimsenin yalakası olmadım. Lisede bile çalışıp okula yürüyerek giderek barınaktan aldığım köpeğe baktım. Yani kusura bakma ama sen benim gözümde asalaksın. Sen ayrıca bu işleri hiç bilmediğin belli kimse gel yalaka ol iş verelim demiyor yalaka olmak için bile köpek gibi çalıştırıyolar çevreden duyup görüyoruz. Yani sen yalaka bile olamazsın :) Burada herkes açıklıyor ama hayatı bilmediğin görmediğin için anlamıyorsun. Yukarıda arkadaş yazmış kariyer sitelerinde filtre var kriterler var. Böyle boş,gereksiz,yetersiz insanları elemek için ( örn:sen). Hee illa ki bi işe yarıyosundur illa ki bir işi yapabilirsin yapamazsın demiyorum ama yapmak için bi istek lazım, çaba lazım. Herkesin hayalinde işler var kimisi istediği işi yapıyor kimi istemediği mantığının götürdüğü işi kimi mecbur kaldığı işi yapıyor. Sen tek bir alanda kendini yetiştiremediysen bunda eğitimin suçu yok. Eğitim sistemimiz mükemmel değil ancak çoğu yerde sıkıntılar var birazda kendini yetiştirmek gerekiyor.

İyi kötü eğitim alıyoruz bakın kaliteli süper demiyorum. Devlet ve özel üniversitelerimiz var ama içi boş. Eğitim kalitesi düşük. Çocuk üniversiteden mezun oluyor ama piyasa böyle işlemiyor. Üniversite mezunu ama sahada öylece kalıyor çünkü ne yapacağını bilmiyor makineyi terimleri bilmiyor. Düzgün eğitim veren üniversitelerde bir elin parmağı kadar. Mezun olduktan sonra bütün iş sizin üstünüzde. Benim tecrübelerim mezun olduktan sonra(hiç bilgin tecrüben yoksa) yada bir işe sıfırdan başlıyorsan ilk işe girişte düşük maaşa razı gelmeyi göze alıcaksın. Bu saatten sonra kendini geliştirmek için elinden geleni yapıcaksın. Bazıları bir senede 1 programı ancak öğrenirken başka bir kişi 3 programda da kendini geliştiriyo bunu da fazladan emek harcayarak yapıyo. Kariyer yapmak böyle birşey babanın fabrikası yoksa arkanda biri yoksa emek vericeksin. Yani yine gelinen nokta içindeki istek arzu. Çok şükür bir engelimiz yoksa( olanlar bile neler yapabiliyor) herşey yapılabilir. Bu torpil dediğin olay 1950 de de vardı 1970 de de 2000 de de. Futbolda var basketbolda da var çoğu sektörde var. Yani sen istediğini iade et kendi kendini etiket yaptın zaten.

• Buradaki ergenleri ve aklı ergenleri kafanıza takmayın. Allah yardımcınız olsun.

Yabancı dil varsa yurtdışını düşünebilirsiniz. Sanırım evli de değilsiniz. Yeni bir hayata başlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Sahibindende ticaret yapıyorsan vergi ödemen gerek vergi levhanı göreyim

İkinci el yapıyorsan ve kullanıp satıyorsan, vergi ödemen gerekmiyor. Senin dediğin sıfır ürünler için geçerli.

Laptop alıp Ssd takıp her satıştan minimum 150 lira kar etmeniz çok çok kolay.

En basiti...

Sizin durumunuzda bir arkadasım basına geldi ufak meblaglar kazandıgı satışlarından genelde ptt kapıda ödemeli urun satıyordu şikayet üzerine inceleme yapmışlar ve devlet tarafından hakkında işlem başlatılmış en son dava açtılar ve bazı ürünleri yurt dısından getirip sattıgı için devleti gümrük müdürlüğünün avukatı temsil etti 2. el üründe satsanız belli bir işlem hacmine ulaşırsanız ve incelemeye girerseniz geçmişe dönük yüklü para cezası kesilir

• quote:

Orijinalden alıntı: bbaday

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Sahibindende ticaret yapıyorsan vergi ödemen gerek vergi levhanı göreyim

İkinci el yapıyorsan ve kullanıp satıyorsan, vergi ödemen gerekmiyor. Senin dediğin sıfır ürünler için geçerli.

Laptop alıp Ssd takıp her satıştan minimum 150 lira kar etmeniz çok çok kolay.

En basiti...

Sizin durumunuzda bir arkadasım basına geldi ufak meblaglar kazandıgı satışlarından genelde ptt kapıda ödemeli urun satıyordu şikayet üzerine inceleme yapmışlar ve devlet tarafından hakkında işlem başlatılmış en son dava açtılar ve bazı ürünleri yurt dısından getirip sattıgı için devleti gümrük müdürlüğünün avukatı temsil etti 2. el üründe satsanız belli bir işlem hacmine ulaşırsanız ve incelemeye girerseniz geçmişe dönük yüklü para cezası kesilir

PTT değil yüz yüze alışveriş, artı sıfır ürünler değil. İkinci el kullanıp satmanın bir engeli yok.

• bbaday kullanıcısına yanıt
    boşa anlatmayın hocam başına gelince akıllanır millet keriz bi bunlar akıllı ya oturdugu yerden hiçbirşey yapmadan para kazanmanın peşindeler..
  • Kardesim muzisyensin ama ne kadar iyisin ? Egerki iyiysen her turlu is bulursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.