Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görün ey DH ahalisi görün.Evet zengin akepeliler var yok demiyoruz.Adama bir şey anlatmaya çalışıyoruz kortikal projeksiyonu gelişmemiş varlık anlamıyor ve aklınca beni ezmeye çalışıyor.Epeydir aktrolle rastlamıyordum sağol.Mesajını da alıntılamadım ki gelip daha fazla beni oyalama.
  • hakifdurdu38 kullanıcısına yanıt
    bu işi 3 ay arkadaşım yaptı bana söylediği aldığın parayı indiğin yerde zaten yiyorsun onun dışında sürekli denizdesin psikolojim bozuluyor diyerek bırakmıştı :)
  • Bende 2 yıldır işsizim. Önlisans Elektronik diplomam var ve Lisansta İşletme AÖF,
    Aynı şekilde akrabamda 2 yıldır işsiz.
    Siz iş bulamıyorsanız bizim hiç şansımız yok.
  • Arkadaşlar ağustos ayından beri işsizim. Kimyagerim ve 12 yıldır üretimde sorumlu ve yönetici pozisyonunda çalıştım. Bir fabrikada işlerin nasıl yürüdüğünü tüm departmanlarına kadar iş akışını bilecek tecrübedeyim. Fakat o kadar vahim bir duruma gelmişiz ki üst üste iki mülakatta da " cv niz bu iş için çok komplike" lafını işitmek bu durumu açıklamak için yeterli galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimi arkadaşlar iş var işi beğenen yok diye yazmışlar ayda 1400₺ haftanın 6 günü 12 saat çalışıp yol ve yemek ücreti dahi verilmeyen patron şirketlerinde iş var. Bizlerde İnsanca Çalışmak İnsanca Yaşamak İstiyoruz! 8 saat çalışma, 8 saat dinlenme 8 saat canımız ne isterse!
  • Kusura bakma ama diplomanız Türkiye şartlarında bir çöp parçası. Millet boşuna üniversite sınavına abanmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar onun için evlenin üç çocuk yapın diyor diyor ki bu köle sistemine muhtaç olasınız empoze edilmek istenen o ve her sene aranan nitelikler artıyor çalışma şartlarıysa zorlaştırılıyor insanlar esnek çalışma saatlerine zorlanıyor (ne kadar esnekse belli değil) eh peki diyorsunuz mesai ücreti var mı elbette yok!!!

• uretim yok ki calısana ihtiyac olsun
  • Üretim yok tüketim çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amrdvn

Tanıdığım tarih öğretmeni ve makine mühendisi olan 2 kişi fabrikada işçi olarak çalışıyor. Ya onlar ne olacak.

Kendilerini sorgulasınlar.
    Neden buradayım, neden tercih sebebi olmadım, neden fark yaratamadım diye.
    İnanın kıymetli, işletmeye fayda getirecek elemanın peşinde koşarlar.
    İş bulamadım, kıymetim bilinmiyor, kahrolsun bu ülke yeaaaa diye kendini acındırmak en kolayıdır.
  • Eskişehirde iş arıyorum vasıfsız ücret önemli değil troll falan değilim ciddi diyorum iş varsa özelden mesaj atsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı evvel vatandaş adamın cv sine bakılmıyorsa kıymetli olup olmadığını işletmeci nereden bilecek bunada bir zahmet cevap ver

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Aklı evvel vatandaş adamın cv sine bakılmıyorsa kıymetli olup olmadığını işletmeci nereden bilecek bunada bir zahmet cevap ver

bunlar hep mazeret.
    hikaye anlatmayın.
    kıymetli eleman olsa, yerin dibinde çalışsa onu oradan bulup çıkarıp omuzlara alırlar.
  • İşte insanın kariyer sisteminden haberi yoksa böyle seninki gibi gerzek yorumlar yapabiliyor!

• JMaharaja kullanıcısına yanıt
    1300 tlye 2 cocuklu yasayan tanidigim var es te bu konuda cok onemli ama dediginde haklisin dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Olcars

Kimi arkadaşlar iş var işi beğenen yok diye yazmışlar ayda 1400₺ haftanın 6 günü 12 saat çalışıp yol ve yemek ücreti dahi verilmeyen patron şirketlerinde iş var. Bizlerde İnsanca Çalışmak İnsanca Yaşamak İstiyoruz! 8 saat çalışma, 8 saat dinlenme 8 saat canımız ne isterse!

Bu sorunu ancak saatlik ücretlendirme ile çözebiliriz. Yevmiye anlayışı çalışana zarar veriyor ve hiç bahsi geçmiyor malesef. Ancak burada da trollük yapan dinbazların tavırlarının ne kadar acımasız olduğunu görüyorsunuzdur sanırım. Televizyonda iş eğitimiyle alakalı reklam dönüyor orada bile suç çalışmayanda mesajı veriliyor. İş istiyorsan gel işsizliğinin nedeni senin tembel olman ve iş beğenmemen deniliyor. Halbusem bilal nasıl da istekliydi ve bakın nelere sahip oldu. Ya işte beele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 9 Mart 2017; 23:27:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Iktisadi ve idari bilimler neden bu kadar degersiz gosterilmis anlayamadim.

Basarili bir iktisatciyi, isletmeciyi cok iyi bir gelecek bekler yanlis anlasilma olmasin.

Ust kurullarda uzman yardimcisi olarak 4k civari baslayabilirler, bankalarin mufettis yardimcisi kadrolarina 6k-7k civarinda baslayabilirler, bagimsiz denetim sektorunde baslayip cok kisa surelerde yonetici terfileri ile 8k-10k civarlarina cikabilirler.

Ne yaparsaniz yapin, yaptiginiz isi en iyi yapin. Ne issiz kalirsiniz, ne ac kalirsiniz.

Konu sahibi abi, cvinizde cok ciddi bosluklar var. Malesef isletme mezunu olarak kimse sizi ise almaz (torpil, tanidik vs olmadigini varsayiyorum). Malesef bizim sektorlerde meslek sahibi olmaniz gerekiyor deger gormek icin. Muhasebeci, finansci, hazineci, denetci vs.

Size onerim, kpss+ bir referans ile memur kadrolarini denemeniz, yada orta olcekli sirketlerde operasyon kisminda ara yoneticilik icin surekli basvuru yapmak olur.

Selamlar,

• emrecanbabaa E kullanıcısına yanıt
    sağol kardeşim cv mi bir görüntüleseler eksik gedik onada razıyım. Tahminim yaş filtresi var ve 35 yaşından sonraki cv ler otomatik olarak geri çevriliyor değerlendirilmiyor bile cv nin görüntülenmeyişi için başka alternatif aklıma gelmiyor

profillerimden yaşı ufaltıp deneyeceğim mülakata çağırılırsam durumu ik ya açık açık anlatacağım zaten yaş 28 den büyük göstermiyor sporcu adamız performanstada sıkıntı yok çok şükür el insaf diyeceğiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 10 Mart 2017; 0:12:59 >
  • Hocam seni inan çok iyi anlıyorum ama insanın zoruna giden senden daha zeki olmayan insanların tanıdıkları sayesinde müdürlüğe kadar yükselmiş olmaları ve sen iş bulamıyorsun diye böyle eleştirilmen.Bende iktisat okudum ondan sonra sağlık bölümü okudum ama şansa sağlıkda artık eskisi gibi değil işin aslı kpss sınavınıda kazanamıyorum ne yalan söylüyeyim.

Bi işe girdim ordada Başhekim yeğenini aldı torpille beni çıkardılar ve bunu gözgöregöre yaşadım o kadar zoruma gittiki hani hep kulaktan dolma duyarsın ya ben bunları yaşadım resmen.Bi arkadaşım vardı bana diyiyorki Mücadele et onu yap bunu yap tek bi soru sordum ne iş yapıyorsun sen babamın dükkanı bana kaldı babam dükkanını üstüne yaptı o günden sonra dahada konuşmadım,gelmiş burda bazı kişiler halen işsizlik yok diyiyorlar benim öğretmen arkadaşlarım var dersanede 5 aydır bedava çalışıyorlar stajer adı altında ve işe alınacakları garanti bile değil ya.

Bu kadar kötü duruma rağmen nasıl herşey iyiymiş gibi lanse ediliyor anlamıyorum bunun sırrı ne gerçekten bende öyle olmak istiyorum giyecek donum olmasa bile herşey çok iyi süper demek istiyorum bana bunu lütfen öğretin nasıl böyle olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: colsart

Eskişehirde iş arıyorum vasıfsız ücret önemli değil troll falan değilim ciddi diyorum iş varsa özelden mesaj atsın.

Hocam eskişehirin durumu o kadar kotu oldumu ya normalde organizeye gidip fabrikaları dolaşınca mutlaka vasıfsız bir iş bulunuyordu hatta sabıkası olan roman bir arkdaş dahi kolaylıkla iş ulmuştu yanlıs hatırlamıyorsam koli kutularını katlama işiydi gidip organizede dolaştınızmı?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.