Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herhangi bir tab gıda firmasına ( burger king sbarro popeyes ... ) başvur. direk restoran yöneticligi kariyerinde başlarsın. 2300 maaş. 7.30 saat çalışma . yeme içme beleş zaten. servisi var . Birazda köprüden geçene kadar agamsın paşamsın dersen bölge müdürü olursun 1 seneye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

İşletmenin neyi boş acaba.geçen yıl haziranda mezun oldum direk işe girdim. Şuanda çalışmama rağmen 4 yerden iş teklifi aldım önemli olan kendini geliştirmekte ve çevre edinmekte

Hocam hangi uniden mezunsunuz işletme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel harçlık çıkarabiliyorsun ben onuda yapamıyorum. Çevren var demek bu işlerden para kazanabiliyorsun. Yaş 25 benim cv inceleniyor ne geri dönüş oluyor nede görüşmeye gittiğim yerden olumlu dönüş oluyor.

Ailemin yanında kalıyorum artık askere gidip oradan uzman çavuş olacağım.Özel sektör kolpa,yalaka ve üç kağıtçı adamları sever.Türkiye'nin üç büyük sorunu ;

-İşsizlik
    -Terör
    Enflasyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

İşletmenin neyi boş acaba.geçen yıl haziranda mezun oldum direk işe girdim. Şuanda çalışmama rağmen 4 yerden iş teklifi aldım önemli olan kendini geliştirmekte ve çevre edinmekte

Hocam hangi uniden mezunsunuz işletme

Van yüzüncü yıl üniversitesi hocam

• valla bizde 4 aydır eleman bulamıyoruz reyiz 1900 tl maaş.
  • by_erkut B kullanıcısına yanıt
    Hocam işin mahiyeti nedir?

• 1900 maaş yazarlar içinde yol yemek de vardır. Maaş 1400e iner. Yine asgari ücret kalır. Umarım öyle değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Hocam işin mahiyeti nedir?

Bir mağazada satış elemanı.
  • by_erkut B kullanıcısına yanıt
    Neden eleman bulamadınız ki?

• Hangi mağaza satış elemanına net 1900tl verir hocam öyle olsa kişi 4 ay eleman arar mı hiç...

günün köle modası:
    Asgari ücret (yol-yemek dahil)
    Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek
    Hafta sonu çalışmayı dert etmeyecek
    Prim sistemiyle çalışıp istenen satış rakamına ulaşabilecek(yoksa kapı önüne)
    Hem satışta hem kasada hemde depoda görev alabilecek(yelpaze geniiiş)
  • Kesin kanaat getirdim bu arkadaşın gerçekten işe ihtiyacı yok, devlet memuru hariç çalışan insanların %90 ı bu şartlarda çalışıyor, otoyol yapıyoruz, günde 11-13 saat arasında çalışma 15 günde bir pazar tatil, ücret düz işçi için 1600 ₺, alayı böyle çalıştırıyor ne yapalım şimdi işi mi bırakalım, devlet kanunu çıkarmış haftalık çalışma 45 saati geçemez geçerse işgörenin de istemesi kaydıyla mesai farkı verilerek çalıştırılabilir ee buna hangi işveren uyar ki sen devlet olup denetleyeceksin, çalışma müfettişi gelip bön bön bakmayacak ama biz evimizi geçindirmek için mecburuz çalışmaya, şu an tek silahımız verdiğimiz oy başka da reel olarak yapılabilecek bir şey yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de sizinle kısmen aynı durumdayım. Çıkarıldığım yerdeki işçiler vasıflı olmasına rağmen bunlara vasıfsız genç yaşında sigortasız işçi gibi davranmayı öğretmişler. Saatlerce çalışıp üç kuruş maaş alıp bu da yeter demeyi öğrenmişler. Yemek yedikten sonra yaradana şükür etmek yerine işverene şükür edenleri de duydum. Öğrenilmiş çaresizlik bu işte. Düzene biraz itiraz edince hemen ipini çekiyorlar. Çıkanın arkasından da çok itiraz ediyordu ama kendi kaşındı gibi laf ettiklerini de biliyorum. Ben de lisans mezunuyum. Okumayanların okuyanlara pislik attığı bir ülkede yaşıyorum. Ülkenin diğer lisans mezunları da buraya toplanmış senin okuluna laf etmeye gelmiş bu arada. Bu forum orta öğretim bebe forumu olmuş resmen. En iyisi muhasebe kursuna gidip oradan da smmm stajına girmek. Yaş otuzlarda ama en iyisi küçük bir dükkan açıp kendi işine bakmak galiba. Keşke okumak yerine lise bitince babama çiğköfte dükkanı açtırsaydım şimdi cebi dolu iş adamı olurdum diye de düşündüm bu konuyu okurken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her kelimenin altına imza atarım haklısın.

• aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım o vakit kanaatini kendine sakla. Siz, kendinizi zorunda hissettiren sisteme köle olmayı seçtiğiniz için işveren bu koşulları reva görüyor. Kendinizi etkisiz eleman olarak görmeyip birlikten kuvvet doğacağına inanmış olsaydınız hiçbirimiz bize dayatılanlarla yetinmek durumunda olmayacaktık! Devlet memurları neden bu şartlarda çalışmıyor kendinize onu sorun..!

• Sen ya çok sinirli olduğun için okumadan yazıyorsun ya da gerçekten anlamak istemiyorsun, koyu harflerle yazmana gerek yok cevabı yukarıda verdim bu ülkede gayet yeterli bir iş kanunu var ama bu kanunu uygulamak isteyen bir devlet yok sorun bu kadar basit, ben 15 yıldan uzun zamandır inşaat sektörünün içindeyim, işverenlik de yaptım, çalışanlarımıza tam sigorta yaptığımız için, asgari ücretin üstünde bir maaş ödediğimiz için rekabet edemedik kapattık ekmek teknemizi, sorun senin benim ayaklanmam ile çözülseydi hadi hep beraber bağıralım ben yukarıda uzunca bir mesaj yazdım onu okursan diyalektiği değiştiremeyeceğini görürsün şu an vahşi kapitalizm içinde dünya, bugünler bitecek ama sen o güne kadar ayakta kalmak için kendi kişisel savaşını vereceksin, adam 1900 ₺ maaş vereceğim diyor sen hala yolu içindeydi yemeği içindeydi aslında 1400 ₺ veriyor diyerek tanımadığın birine sallıyorsun inşallah istediğin gibi bir iş bulursun ne diyeyim daha sana uğurlar olsun

• aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Bende farklı bir kullanıcı olarak hesap açıp "2500tl maaş veriyorum ama eleman yok diyorum" ee şimdi bu parayı vermiş olacak mıyım?? Emin ol arkadaşımız 1900tl net maaş verecek olsa 4 ay değil 4 saatte eleman bulurdu. Yeterli veya değil kendi savaşımı verdiğimi açıkça yazdım(burada sen sallıyorsun). Bu yorumu yolda gördüğünde "abi 1 lira versene" diyenlere sakla. Dünya değil bizimki gibi yönetmesi kolay geri kalmış ülkeler kapitalizmin ağır etkisi altındadır sizde en azından "sistem böyle naapak" söylemlerinden vazgeçin.
  • Bence ilk önce karşındakini anlamaya çalış, senin kötülüğüne mi iyiliğine mi bir şey söylüyor, amacının ne olduğunu anlıyorum, anlatmak istediğini de, ben üniversite bitirme tezimi Türkiye'de sendikalaşma üzerine yapmış biriyim, 1980 öncesi toplam çalışan nüfusun yaklaşık %40 ı sendikalıyken bu oran şu anda iyimser tahminle %5 seviyesinde, üslubun çok kırıcı benim profilim açık, 12 yıldır bu forumdayım, hiçbir konuda bugüne kadar şimdiki gençlerin dediği gibi trollük yapmadım sallıyorsun falan hoş bir kelime değil, burada senin yaşında olanların büyük çoğunluğu sana yardımcı olmaya çalışıyor, sen çoluk çocuğun yazdıkları ile gaza geliyorsun, yukarıda dediğim örgütlü toplumun bilinçli olarak bitirilmesi sonucu bugün yaşananlar ve emin ol tek başına değiştiremeyiz bunu ben biraz önce girdim eve 60 km yol yapıp yarın tekrar işe gideceğim ve bunun karşılığında kışın lütfederlerse kullanacağım 1 gün izin verecekler, gerçekçi ol içinde bulunduğun duruma adapte ol başka da bir şey demiyorum sana iyi geceler

• bence üniversite hiç bi iş yaramıyor ben 2 yıllık metalurji ve malzeme bölümü okudum kendi işimi yapıyorum dükkan actım başka yerdende kira gelirim var bence üniversite boş iş kesinlikle kafanı kullanırsan ilkokul mezunları bile senden fazla para alır askerliğinide bedelli yapar yüksek lisans okumuş işsiz çok var
  • handanovic H kullanıcısına yanıt
    Şanslısınız dükkan açacak birikiminiz varmış

• Arkadaşlar eyüp yeşilpınarda ikamet ediyorum iş konusunda bana yardımcı olabilecek varsa lütfen pm den iletişime geçiniz teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.