Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Tramp bile kızını sarayına danışman almış. Dünyadaki düzen torpil üzerine kurulmuşken, bizim gibi iyi niyetle okumuş insanlara anca az maaşa çok iş düşer. Kamu torpili bitti yer kalmadı, şimdi sıra özelde. O yüzden işsizlik var. Üretim de yok tabii.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Yahu arkadaşım biz para kazanmak istemiyor muyuz? abuk sabuk konuşmayın sahibinden size sene boyunca 50 ilan hakkı veriyor ayda 4 ilan eder bununla mı geçineceksiniz

Sahibinden de bir örnekti, Letgo var, ailenizi dahil edersiniz... Çare mi yok?

Ben geçindim 5 sene... Ankara'da üstelik... Bölüm İlahiyat olduğu için din üstünden para kazanmayı asla düşünmedim şahsen ve bence etik değil...

En iyiyi ummak en kötüye hazırlıklı olmak gerek... Aksi takdirde hayal kırıklığı kaçınılmaz.

Tabi ki herkes kazanmak zorunda değil..

Ama şu günümüz dünyasında niye her işe garanti gözüyle bakılıyor anlam veremiyorum.

Ülke zaten bitik

Şikayet etmek neyi çözecek?

Konu kapanabilir, adam ilahiyat okuyormuş eminim kız arkadaşında yoktur sonuçta el ele gezmek haram dolayısıyla giderin sadece kendini geçindirecek kadardır. Sıkıyorsa pahalı bir semtte, kız arkadaş ve sosyal aktivite edinerek geçin, 2.000 TL bile yetmiyor bir zaman sonra.

Bu arada şahsen bende 2 üniversite bitirdim, 7 aydır işsizim, sinirlerim bozulmaya başladı. Neyse şu Toefl sertifikasını da aldıktan sonra hala işsiz dolaşırsam kendimi işkur'un önünde ateşe vericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lordalpos kullanıcısına yanıt
    ben de bitirmek üzereyim üçüncüyü
    kpds 91 yds 82, buçuk notum var.

işsiz değilim ama kendi alanımda çalışmıyorum diyeyim. alanımda işe giremedim, öğretmen olamadım yani puan yetmedi. diğer alan müfettişlik falan olur herhalde maliye mezunu olunca, ona da yerleşmek çok zor.

bi de yüksek yapıp öyle deniyecem kısmetse.

kendimi ateşe vermek yerine ne yapabilirim diye araştırmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

2 tane boş bölüm okumuşsun işsiz olacağın belliymiş

Ülkede boş olmayan bölüm kaldı mı! Boş konuşmayın!

tıp , eczacılık , pilotluk , veterinerlik , hukuk ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordalpos

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Yahu arkadaşım biz para kazanmak istemiyor muyuz? abuk sabuk konuşmayın sahibinden size sene boyunca 50 ilan hakkı veriyor ayda 4 ilan eder bununla mı geçineceksiniz

Sahibinden de bir örnekti, Letgo var, ailenizi dahil edersiniz... Çare mi yok?

Ben geçindim 5 sene... Ankara'da üstelik... Bölüm İlahiyat olduğu için din üstünden para kazanmayı asla düşünmedim şahsen ve bence etik değil...

En iyiyi ummak en kötüye hazırlıklı olmak gerek... Aksi takdirde hayal kırıklığı kaçınılmaz.

Tabi ki herkes kazanmak zorunda değil..

Ama şu günümüz dünyasında niye her işe garanti gözüyle bakılıyor anlam veremiyorum.

Ülke zaten bitik

Şikayet etmek neyi çözecek?

Konu kapanabilir, adam ilahiyat okuyormuş eminim kız arkadaşında yoktur sonuçta el ele gezmek haram dolayısıyla giderin sadece kendini geçindirecek kadardır. Sıkıyorsa pahalı bir semtte, kız arkadaş ve sosyal aktivite edinerek geçin, 2.000 TL bile yetmiyor bir zaman sonra.

Bu arada şahsen bende 2 üniversite bitirdim, 7 aydır işsizim, sinirlerim bozulmaya başladı. Neyse şu Toefl sertifikasını da aldıktan sonra hala işsiz dolaşırsam kendimi işkur'un önünde ateşe vericem.

Buna baktıktan sonra tekrar dönüş yapabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

quote:

Tıp kontenjanları dondurulmasaydı görürdüm ben o bölümü. Şu haliyle bile belediye otobüsünden farkı yok.

Eczacılık desen o konuda herkesin şansı yaver gitmiyor maalesef.

Pilotluk desen bu ülkedeki nadir mesleklerden. Sivil havacılık yeni gelişiyor ülkede. Boş değil haklısınız.

Veterinerliğin günümüzde pek şansı olduğunu düşünmüyorum.

Hukuk da aynı şekilde balona dönüşmek üzere diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tıp kontenjanları dondurulmasaydı görürdüm ben o bölümü. Şu haliyle bile belediye otobüsünden farkı yok.

Pilotluk desen bu ülkedeki nadir mesleklerden. Sivil havacılık yeni gelişiyor ülkede. Boş değil haklısınız.

tamamen şahsi , yoruma dayalı , keyfi fikirler olmuş
    burdan mezun olan adam işsiz kalmıyor, bu kadar basit , işletme bölüm mü? önüne gelen o bölümü okumaya çalışıyor, okumayın kardeşim... diş protezliği bölümü var, gözlükçülük bölümü var , nokta atışı bölüm-meslek seçin artık

• Dostunuz değilim, tanımıyorum ama dost acı söyler. Okuduğunuz bölümler maalesef bölüm dahi değil. Yani okumaya değecek hiç bir yanı yok. Tamamen "okumuş olmak" veya "askerliği ertelemek" amacıyla okunan boş beleş, en düşük puanlı bölümler. Önce bunu kabullenin. Sonrasında yaşınız 38, abimsiniz. Bu yaşa kadar ne tür vasıflar edindiniz? Yani şunda şu kadar tecrübem var diyip sizi kanıtlayacak ne tür vasfınız, iş tecrübeniz var? Yoksa hep günü kurtarma, idarelik ve para kazanmalık işler üzerine mi yoğunlaştınız? 2.si ise geçmiş olsun; fabrikalarda veya sanayi sitelerinde iş aramaktan başka çareniz yok. Ha sermaye olur, iş kurarsınız falan o ayrı. Veya girişimci olursunuz vs. ama iş yine ticarete dönüyor.

Allah kolaylık versin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamamen şahsi , yoruma dayalı , keyfi fikirler olmuş
    burdan mezun olan adam işsiz kalmıyor, bu kadar basit , işletme bölüm mü? önüne gelen o bölümü okumaya çalışıyor, okumayın kardeşim... diş protezliği bölümü var, gözlükçülük bölümü var , nokta atışı bölüm-meslek seçin artık

Kontenjanların nesi şahsi be?

• AurorAbeam kullanıcısına yanıt
    Kolumda bilezik var çok şükür profesyonel müzisyenim, tonmaisterliğim var bunların yanında bilgisayar teknisyenliğim var bu alanlardaki toplam tecrübem 15 yıl. Dediğim gibi ODTÜ'de okusan profiline bakmayan İ.K. senin hangi vasıfa sahip olduğunu bilemez sorun burada!!!
  • Türkiye'de eğitime harcanan her kuruş parayı ve zamanı israf olarak görüyorum. Keşke ailem liseden sonra üniversite okutmayıp o parayı sermaye olarak bana verseydi
    ilkokul-lise-üniversite isteğe bağlı olarak yüksek lisans, doktora vs.. ingilizce kursu, bilgisayar kursu, kpss kursu, sınavlara gir çık..
    sonra 1400TL asgari ücret. ee bu zamana kadar kendime bir sürü harcama yaptım 1300TL-1500-2000-2500TL ile o parayı nasıl ve ne zaman kurtaracağım?

ticarete yatkınlığı olan ve aileden maddi destek alabilecek arkadaşlara tavsiyem cv veri havuzu oluşturma sitelerinden medet ummayı bırakıp kendi işinizi başlatın (idris usta-youtube)
    Para yok diyen arkadaşlar; meslek öğrenmeye bakın. Elektrikçi, boyacı, su tesisatçı, grafiker (Folyo baskı makinesi kullanmayı bilmek tercih sebebi olabilir) vs. yakın zamanda ölmeyecek ve sanayi 4.0 dan etkilenmeyecek mesleklere yönelin.

Bu kadar sene elektrikçi olmak için mi okudum derseniz o zaman alternatif meslekleri araştırın. Adamlar "her türlü makale yazılır" "%100 seo uyumlu" ilanıyla 100 kelimesi şu kadar diyerek para talep ediyor.

• Ne tesadüf ben de işsizim.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım subjektif yorumunu kendine sakla ben işletme bitirdiğimde sene 2007 idi ve işletmede diğer bölümler gibi önem arz ediyordu! Nostradamus olmadığımıza göre 10 sene sonra ne olacağını bilemeyiz biraz empati kurma beceriniz olsun. Konuyu hem isyanımı dile getirmek hemde benim durumumda olanlarla paylaşmak adına açtım gereksiz yorumlarınızı okumak için değil!

• allah ülkeyi bu hale getirenlerin topunun belasını versin. sırf saraya yatırılan para onbinlerce kişiye iş imkanı sağlardı vicdansızlar. bunlara destek verenlerin de ayrıca ..
  • schwifty kullanıcısına yanıt
    AMİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

cv incelenmemesi diploma sebebiyle olabilir.

Anadolu Üniversitesi diplomaya Açık-Örgün farkını yazmadığı için diplomayı gören açıktan bitirip birşey bilmediğini düşünür. o diploma sadece kpss de örgün eğitim ile ayırt edilmiyor.

ben de Aof okuyorum, amacım Aof yi küçümsemek değil ama bir örgün değil yani. Diploma almak son yıllarda zorlaştırılsa da halen örgün eğitime göre çok kolay.

Üniversite Eskişehir Anadolu olunca da örgün de olsa bölüm, diploması Aof muamelesi görebilir diye düşünüyorum. Ben işe alacak kişi olsam öyle düşünürüm yani. Maalesef

Merhabalar

Anadolu üni orgun ve ya aof diye kimse iş vermez.Önemli olan cv'nin doluluğu ne kadar staj yaptın nerelerde çalıştın

Ne tecrüben var

Dil seviyen

Sertifika

Referanslar vs

İibf bölümlerini hemşirelik gibi okuyup sadece dersleri geçerseniz işsiz kalmanız normal

• quote:

Orijinalden alıntı: Francis

Ya kardeşim sen okumadığın için milleti kıskanıyorsun anladık da,

4 yıllık örgün eğitim almış adam, neden girip amelelik, işçilik yapsınki sizinle birlikte? Siz vasıfsızsınız ki işçisiniz. Adam öyle değil, eğitimi almış cart curt. Bu adamın en doğal hakkı yani. İşsizlik değil iş beğenmeme varmış. Peh. Herkes simitçilik yapsın o zaman.

insan ne kadar vasıflı olup olmadığının öz eleştirisini her yılın sonunda yapmalı

• 1 seneyi geçti, saymaya devam.
  • Bir girişimcilik örneği.

Bir liraya karnını nasıl doyurursun.?

Veya nasıl tavuk döner, et döner yersin.

Basit cevabı; 1 liraya simit alır veya ekmek alırsın o gün karnın doyar. (Kısır döngü olmaz)

Girişimci cevabı;

1 liraya BİM'den 3 veya 4 adet su alırsın. Sıcakta satarsın. Eder sana 3 veya 4 tl

Onları da satarsın etti sana 8 -16 gider.

O gün karnım doysun dersen, 1 lirayı yine yarına ayırırsın ve kısır döngüye girersin.

Bunu neden söyledim? Şu devirde en iyi meslek girişimciliktir.

Belki iş bulamayabilirsin veya yeteneğin yok fakat girişimcilik işsizlikten doğar.

Yani işsizliği (krizi) fırsata çevirirsen; arz talep meselesini irdelersin. Gözlemlersin ona göre bir şey koyar satarsın ortada.

• quote:

AMİN

Hocam ne yaptın bulabildin mi iş?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.