Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan yaklaşık 1 yıl önce bir Hocam millet uçurumdan aşağıya düşüyor ama farkında değiller demişti. Şimdi daha iyi anlıyorum. Ekonomi eyye gideyi diyenlerin artık sesi çıkmıyor. Zaten o eyye dedikleri de iyi değilmiş.

Doktora öğrencisiyim. mezun olduktan yaklaşık 5 yıl sonra iş bulabildim, daha başlayamadım tabi güvenlik soruşturması falan..

Eğer nasıl para kazanacağınızı biliyor ve bu konuda kararlı iseniz iş sizin olacaktır. Allah herkese nasip etsin.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Dostum epey bekledik sanki yinede hayırlısı olsun diyorum...
  • 30 -35 yaşlarında elle tutulur bir beceriniz bilginiz yada iyi bir diploma ve eğitiminiz yoksa seçici olmaktan çıkıcaksınız.

Okuyacağınız bölümü araştırıp geleceğinizin planını yaparak seçmek önemli . Okumak için okumayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

quote:

Orijinalden alıntı: killa360

Allah yardımcın olsun. Arada bir iki birikim yaparsn inşallah. abicim memleket neresi ?

Amin cümlemize Allah yardım etsin. Doğma büyüme İstanbul. Kimlikte Tekirdağ yazıyor. (: yaş 26, küçüğüz daha. Sizin?

Bu arada adım sinan. Doğma büyüme karslıyım. Abicim benimde yaş 23 Askere gitcez nasipse geldiğimde evlenicez bakalm. Burda kiralar en yüksek dublekslerde. Onlar 900 tl. İstanbul da geçim zor gerçekten. Garip geliyor insana. :)Hani olurda Kars a birgün yolun düşerse mutlaka beklerim.

Ervo asansör Kars/merkez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim 19 yaşına giricem bu sene,lise geçen sene bitti malesef üniversitede istediğim bölümü kazanamadım salak olduğumdan değil sınavda sorduklarının hiç birini lisede görmediğim için.Bu sene çok stres oluyordum ya yapamazsam ya kazanamazsam diye ama görüyorum ki okuyanlarda iş bulamıyor,geçinemiyor,evlenemiyor.Haliyle sizleri görünce çok üzülüyorum.Şuan bende gelecek kaygısı hat safada hep ne yapsam diye düşünüyorum. Bu yılın başından beri çok fazla para harcamamaya çok fazla bir yerlere gitmemeye çalışıyorum. Aileme masraf çıkarmak istemiyorum ama ciddi şekilde psikolojim allak bullak oldu. Yani sizede diyebileceğim bir şey yok.Umarım en kısa zamanda herkes emeğinin karşılığını hak ettiği şekilde alır.
  • hocam Allah kolaylık versin. size tavsiyem kendi işinizi kurun. gıda malzemesi üretimi yapmaya çalışın. şu an en güvenli liman gıda. insanlar mecburen yiyorlar. bal ve yumurta teşvikleri vs var. Allah yardımcınız olsun.
  • Hangi alana geçeceksiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

Üniversite okumamissin ki ? Okudum diye kendini kandirmissin . İşletme okumak değil ki 2 3 gün okula gidip 2 3 derse girerek bir vasıf sahibi olabileceğinizi mı düşünüyorsunuz.kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz şuan iü de işletme okuyan biri olarak söylüyorum bunu, bu yıl alan değiştirecegim . Sadece bizim okulun yılda 300 mezun vermesi , vasıfsız olması say say bitmez

300 kişiden İngilizce okumayanları ele kaldı sana 115 mezun

Diğer okullardan da İngilizce bilmeyenleri ele ne kadar ediyor bilmiyorum yine fazla ediyordur diğer bölümlere göre

İngilizce'nin üstüne 1 dil daha koy. Bence epey öne geçersin. Bu ülkede 2 dil bilen İşletme mezunu çok azdır.

Haksız olduğum yer varsa lütfen söyleyin.

Bu arada hangi bölüme geçeceksiniz ve o bölüme neden geçeceksiniz ?

• Konunuz hakkında genelleme yaptım kendi adıma. Sizin kolay para yolu aradığınız hakkında bişey demedim ki.

• Özgü® kullanıcısına yanıt
    Beceride bilgide var çok şükür. O dönemde yapılan planla gelecek ve gerçekler örtüşmüyor malesef müneccim olmadığımıza göre suç bizde mi sistemde mi?

İstihdam sağlayacak mekanizma bozuk arkadaşım ama bunu kabul etmek zor geliyor...

• Dikkatimi çekti kimse suriyelilerden bahsetmemiş şirket ortamları için söylemiyorum ama bir çok iş yerinde (tekstil,marangoz,Gıda sektörü vs) düşük maaşla suriyeliler çalışıyor.Sonuçta vergisi yok akarı yok kokarı yok adam çalışmaya mecbur ve neredeyse asgari ücretin yarısına çalışıyorlar.
  • Türkiyede iş bulmak için eğitim değil tecrübe lazım ki sizde de o var orada burada çalıştım diyorsunuz. İşsiz kalmanız ilginç. Benzer iş ve pozisyonları soruşturun ve arama yöntemlerinizi değiştirin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasım henüz 17,18 e martta giricem ve önümüzdeki haftasonu ygs sınavına giricem

Acıkcası bu yorumlarınızı okuyunca benimde önümde pek bir opsiyon kalmadı askerlik polislik hangisi olursa giricem daha ben evlenmek istiyorum

Allah sizlere kolaylık versin

• Bugünlerde çok daha iyi anlıyorum ki arkanda söz sahibi kişiler yoksa işin Allah'a kalmış eğitiminde becerilerinde kıymet görnüyor...

• iş kur dostum ticaret yap başla türlü olmaz..
  • kardeş gececeksin o işleri,eğitim almış cart curt,eğitimli adam çalışkan adamdır,ne iş olursa çalışır vasıflıysa zaten her türlü bulur yolunu,ha madem eğitim almış iş beğenmeyecek o zaman ağlamayacak...
  • barsav12 kullanıcısına yanıt
    "Eğitim almış cart curt" gerisini okumadım... sen necisin ne iş yaparsın?

Edit: 21 yaşında genel müdür başka sorum yok!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 9 Mart 2017; 2:17:45 >
  • okumassan okuma,sanki bana oxford mezunusun,ara elemanlığı beğenmiyorsun,birde ara elemana vasıfsız diyorsun,vasfın çok büyük sayın hocam...
    edit:sana cevapta yok selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsav12 -- 9 Mart 2017; 2:20:26 >
  • lisede muhasebe bölümü okudum iki yılda önlisans muhasebe okudum.okul bitince nereye başvurduysam tecrübe dediler. bir kaç fabrikanın patronu acıyıp muhasebesine yönlendirdi işe başlamam için. muhasebe müdürleriyle görüştüm biz sana döneceğiz dediler ne arayan oldu ne soran.
    öyle berbat bir meslek ki herkes tanıdıgını işe alıp okulunu okumasa hiçbir şey bilmese bile birbirini kayıyor. bu mesleği yapıp yalaka olmayan görmedim.
  • Burda bq atanların hepsi işsizdir bu gerçek tatmin olmak için yazıyolar bırakın eğlensin onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 9 Mart 2017; 2:34:13 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.