Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Yahu arkadaşım biz para kazanmak istemiyor muyuz? abuk sabuk konuşmayın sahibinden size sene boyunca 50 ilan hakkı veriyor ayda 4 ilan eder bununla mı geçineceksiniz

Sahibinden de bir örnekti, Letgo var, ailenizi dahil edersiniz... Çare mi yok?

Ben geçindim 5 sene... Ankara'da üstelik... Bölüm İlahiyat olduğu için din üstünden para kazanmayı asla düşünmedim şahsen ve bence etik değil...

En iyiyi ummak en kötüye hazırlıklı olmak gerek... Aksi takdirde hayal kırıklığı kaçınılmaz.

Tabi ki herkes kazanmak zorunda değil..

Ama şu günümüz dünyasında niye her işe garanti gözüyle bakılıyor anlam veremiyorum.

Ülke zaten bitik

Şikayet etmek neyi çözecek?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Senin en büyük sıkıntın okuduğun bölümle alakalı iş yapmamışsın. Vaktini tabiri caizse boşa harcamışsın.

Bilgisayar, müzisyenlik boş demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama okuduğun bölümle alakalı kariyer yapcak bir işte çalışmamışsın.

Deneyimin sıfır. Şu an durum zaten yeterince kötü. İnsanlar ya deneyimsiz ucuz işçi arıyor ya da deneyimli ama ortlama ücrete çalışacak adam. Siz iki sınıfa da girmiyorsunuz. Yaşınız itibari ile iyi para kazanmak düzgün bir yerde çalışmak istiyorsunuz fakat o da çok zor.

tavsiyem kariyer net dışında eczacıbaşı kariyer, koç kariyer gibi holdinglerin kariyer sitelerine de girip cv oluşturmanız.

Doğru teşhis. Bu yaştan sonra bölümüyle ilgili iş zor bulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Şikayet etmekte bir haktır insan eşitsizliğide, içinde bulunduğu kötü koşullarıda şikayet edebilir bunun zararı değil bilakis faydası olur. Kaldı ki bu konuyu dertleşmek sıkıntımı paylaşmak adına açtım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Şikayet etmekte bir haktır insan eşitsizliğide, içinde bulunduğu kötü koşullarıda şikayet edebilir bunun zararı değil bilakis faydası olur. Kaldı ki bu konuyu dertleşmek sıkıntımı paylaşmak adına açtım

Şikayet edersin tabi ki, ama çözüm için çabalamadan şikayetin sadece geçici bir rahatlık verdiğini de gözden çıkarmamak gerek.

Ayrıca şikayetine gelen çözüm önerilerine de bence açık olmalısın.

Kimse sana gelip burada kendi firmasında iş teklif etmez ki bu konuyu açtın diye, öyle bir beklenti içine girdiğini sanmasam da sıkıntılara çözüm olabilecek çözümlere bu kadar ön yargılı davranman açıkçası şaşırttı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yine de şükür et dostum işsizsin,

Biz battık !

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Çözüm için çabalamadığımı nereden biliyorsun arkadaşım ahkam kesmek size kolay geliyor...

• Allah sizinde yardımcınız olsun hocam bugünlerde geçer aydınlığı görürüz inşallah

• Amin hocam âmin

• Hem başlık sahibine, hem de tüm işsizlere bol şans ve sabır diliyorum. Ülkemizde işsizlik çok yüksek, mantar gibi de üniversite açıldı, her meslekte talebin üzerinde arz var.
    Bunu fırsat bilen işverenler de çok uzun ve ağır çalışma koşullarına karşılık çok düşük ücretler öneriyor.
    Çoğu mühendislik bölümünde yeni mezunlara 1500-2000 lira arasında ücret öneriliyor, o da iş bulabilirlerse, o da büyük prestijli şirketlerde, küçük aile şirketlerinde daha da kötü şartlar.
    Kişisel tahminim ülkeye istihdam artırıcı yatırım yapılmaması ve genç nüfusun artması nedenleriyle durumun gelecekte daha da kötü olacağı.
  • Anadili seviyesinde ingilizce konuşup, meslek açısından da donanımlı olup iş bulamayanlar var. Çok enteresan ama herkes hiç bir şey bilmeyen fakat tanıdığı kişilere iş vermeyi tercih ediyor.

Yani donanımlı olmak da pek fayda sağlamıyor malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyiki okuamamis meslek sahibi olmusum :S
    ayakkabi kesim var
    canta kesim yapim var
    bosta kalsam textilde bile calisirim oda avr oh miss
    11 yasindan beri calisiyorum canavar gibi
  • Başlık sahibi Sunstorms forumdaşım, yaşımız yakın (ben kırk yaşındayım) forumda genelde genç ve öğrenci olduğundan isteseler bile sizinle tam empati kuramazlar, incitici ve saldırgan yorumlara çok takılmayın, ben sıkıntınızı ve durumunuzu anlıyorum ve hissediyorum. Ben de evliyim ve iki küçük çocuğum var, işimi kaybedersem kolay kolay yeni iş bulamayacağımı biliyorum ve en büyük korkum da bu. Ne yazık ki ülkemizde bu alan tamamen adaletsiz, kişinin niteliği/eğitimi/tecrübesi vb. çabuk ve iyi bir iş bulmasını pek etkilemiyor.
    Size sabır ve şans dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden, psikolojinizin bozulması durumunuzu sadece daha kötü hale getirir, demesi kolay yapması zor ama mümkün olduğu kadar moralinizi yüksek tutmaya çalışın.
  • Seni çok iyi anlıyorum bende 2.5 sene işsiz gezdim ,kimseye derdimi anlatamadım , kimi iş beğenmiyor dedi kimisi de çalışası yok dedi ağzı olan konuştu... Bizim memlekette artık genel formasyon veren işletme, halkla ilişkiler, Uluslararası ilişkiler gibi bölümleri okumanın bi faydası kalmadı zaman kaybı eğer Boğaziçi falan okumadiysan.. Eğer üniversite okuyacaksan bu zamanda meslek kazandıran bölümleri okumanın faydası var , hukuk , tıp , mimarlık , bilgisayar mühendisliği gibi gerisi faso fiso , öyle bir duruma düşüyorsun ki lise mezunu olsan 1000 kat daha iyi çünkü iş opsiyonu çok fazla vasıfsız çok fazla eleman ihtiyacı var.... Düzen bu şekilde bakkal dükkanı gibi üniversite açtılar , en kolay kurulan fakülte de idari iktisati bilimler fakültesi olunca sonuçta bu oluyor işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serty23 -- 8 Mart 2017; 21:50:57 >
  • O okullar uzun dönem askerlikten kurtulmak için işte hiç işe yaramıyor
    Şimdi işveren lise mezunu çok çalışan az para alan arıyor
    İş koluda yok ya satış temsilcisi yada hamal arıyorlar
    Üni mezunu ise işsiz kalıyor....
  • kasamak5656 K kullanıcısına yanıt
    Benim arkadas 4 yildir issiz ing biliyor konyadan mezun xD iktisattan valla is bulmak piyango gibi memlekette bende issizim ha is var ama asgari ucret veriyor asgari ucret benim kosullarimi karsilamiyor acikcasi internetten daha fazla para kazanabiliyorum simdilik Allah muhtac etmesinde asgari ucretle hic bisey yapamazsin gunu kurtarirsin anca o bile olmuyor bazen

• Kardeş sen ne kadar isyan etsen kimse şeyine bile takmıyor. Herkes başını kaşıyor. Lanet olsun kapitalizm
  • Ulan keske 10 yaslarinda okulu birakip sanayiye felan gitseydim simdi usta olmustum belki evim vardi.

• Öncelikle Allah size sabır,güç ve kuvvet versin. Hiçbir şey yapamadan yaşamak, boşta durmak çok zor.
    Naçizane tavsiyelerim şöyle olabilir; ehliyetiniz varsa SRC2 ve SRC4 belgelerini almaya çalışın. Bu belgeler şoförlük yapma şansınızı arttırır. (Yolcu taşıma,servisçilik,taksicilik veya yük taşıma için)

İşkur ilanlarını günlük olarak yaşadığınız ildekileri takip edin. İlanda verilen numarayı arayıp bilgi alın. Sadece internet sitesi üzerinden başvurup beklemeyin. Telefonda görüşmek işin yarısını halleder.

Son olarak da, Linkedin sitesine üye olun ve bütün deneyimlerinizi,yetkinliklerinizi,sahip olduğunuz belgeleri ve özelliklerinizi güzelce oluşturun sayfanızda. Ondan sonra ilgilendiğiniz firmaların insan kaynakları çalışanlarını yine oradan bulup doğrudan mesaj atın ve iletişime geçin. Bir de oradaki grupları inceleyin, iş arayanların bulundukları veya sizin ilgi alanınızda olan gruplara üye olun, mesaj atın, durumunuzu anlatın.

Aklıma gelenler bunlar. Umarım başarılı olursunuz.

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Biz dediklerini yaptık ta ne oldu dürüst olduk kaybettik

• gebba G kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkürler içinde bulunduğum durumu ve hissiyatımı paylaşmak istedim herşeyin hayırlısını diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.