Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam insallah bir is bulursunuz. Ailede varsa daha zor. Allah kolaylik versin. Bazilari bos bolum okumus falan demis ama alakasi yok. Bende isletme mezunuyum. Devlet memuru oldum. Hala ders calisiyorum yukselmek icin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazara girdigim isimde 10 senelik emegim var uni mezunu olup asgari calistim simdi meyvelerini yiyiyorum maas begenmemek simdiki yeni moda .hicbir patron iktisat fakultesinden mezun adami kendini gelistirememisse al sana 5k maas diyip koltuga oturtmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstüne para versen Halkla ilişkiler veya işletme okumam,işveren olsamda bu bölümden mezun olana değil bilgisayar,dil bilen lise mezununa öncelik veririm.

• kardeşim seni çok iyi anlıyorum. çukurova elektrik elektronikten mezun oldum. iyi bir ingilizceye sahibim. aselsan ve tai'de staj yaptım. projelerle uğraştım, spor yaptım, kulüplere gittim. kendimi hem teknik anlamda hem de sosyal anlamda elimden geldiğince geliştirmeye çalıştım. ama türkiyede bunlar hiçbir işe yaramıyormuş. yeni mezunum ve 8 aydır işsizim. bu ülkede işe girebilmek için tek gereken şey sağlam bir torpil. o da yoksa işsizsin.
  • schwifty kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle zaten konunun özetidir bu önemli olan bitirilen bölüm değil edinilen arka...

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız , ama bir artı sağlar mı bu size ? Şöyle söyleyeyim alanım mühendislik değil , işletme mezunu en vasıfsız adam 1500 TL ile işe başlar ama bu yeterli mı bu insana ? 4 yıl (okumanın !) Ne kadar okuma değil desek de okudu sonuçta . Mühendislik için keza aynı şekilde binlerce işsiz mühendis yok mu 200 bin sıralama ile alan mühendislik fakülteleri yok mu ? Bunlardan mezun olup 5 bin TL maaşa mı işe başlayacak insanlar bu mu prestij ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Sahibindende ticaret yapıyorsan vergi ödemen gerek vergi levhanı göreyim

İkinci el yapıyorsan ve kullanıp satıyorsan, vergi ödemen gerekmiyor. Senin dediğin sıfır ürünler için geçerli.

Laptop alıp Ssd takıp her satıştan minimum 150 lira kar etmeniz çok çok kolay.

En basiti...

Elinin altinda internet varsa para kazanirsin tabi ki fakat is diyor herkes.Senin bu yaptigin is degil.Okudugun bolumle alakali is olmasi lazim.

Para kazanmak için mi okudun yoksa öğrenmek için mi?

Para kazanmak için çalışmıyor mu zaten insanlar?

E çalışıp para kazanıyorsa sorun nerede?

Ogrendigin seylerden kazanmak icin okursun.Yoksa ne gerek var okumaya.

Okumak öğrenmek için var,

Öğrenmenin yolu da okumak.

Para kazanma sorunun ortadan kalkınca öğrenmenin yani okumanın anlamı olmayacak mı diyorsun?

Hayır.Öğrenmek 4 senelik okula gidip sadece dirsek çürütmeyle de olmaz.Aslında dediğimi de anlıyorsunuz ya neyse.

Öğrenmek ve kendini geliştirmek de sadece okulda olmaz.İşi yapmaya başladıkça da öğrenirsin.

İnşaat mühendisliğini bitirip dandik pclere ssd takıp satmakla bir yere varamazsın.Dediğin işte 5bin lira olsa bile varamazsın, ama şartlar seni o işi yapmaya itebilir ki bu da çok yanlış bir şey.

İnsanların okuduğu bölümle ilgili iş bulup kendini o alana vermesi senin için saçma mı?Hukuk okuyup kendi alanınla ilgili bir iş yapmayıp da böyle bir iş yapıyor olmak sana koymaz mı?Koymaz diyorsan benim sana verecek cevabım yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

kardeşim seni çok iyi anlıyorum. çukurova elektrik elektronikten mezun oldum. iyi bir ingilizceye sahibim. aselsan ve tai'de staj yaptım. projelerle uğraştım, spor yaptım, kulüplere gittim. kendimi hem teknik anlamda hem de sosyal anlamda elimden geldiğince geliştirmeye çalıştım. ama türkiyede bunlar hiçbir işe yaramıyormuş. yeni mezunum ve 8 aydır işsizim. bu ülkede işe girebilmek için tek gereken şey sağlam bir torpil. o da yoksa işsizsin.

Hocam hiç mi iş bulamadınız yoksa maaş mı tatmin etmedi?

Ben mezun olunca ilk 2 yıl düşük maaşla çalışmayı düşünüyorum.Maksat cv dolsun, tecrübe olsun.Kapı kapıyı açar misali.Sizce bu şekilde ilerlemek mantıklı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

Bende işletme mezunuyum yapılabilecek en mantıklı iş bence muhasebecilik. Şuan bi şirkette muhasebecilik yapıyorum güzel iş fakat kafanın sağlam olması lazım . Formasyon alıp öğretmenlik düşünüyordum ama sağolsun akp mülakat ile öğretmen almaya başlamış oradan ekmek çıkmaz. Staj başlatıp mali müşavir olmayı hedefliyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

bu adamı dinle +1 seneye gerci bende tekrar girecem sınava
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İkinci el yapıyorsan ve kullanıp satıyorsan, vergi ödemen gerekmiyor. Senin dediğin sıfır ürünler için geçerli.

En basiti...

Elinin altinda internet varsa para kazanirsin tabi ki fakat is diyor herkes.Senin bu yaptigin is degil.Okudugun bolumle alakali is olmasi lazim.

Para kazanma sorunun ortadan kalkınca öğrenmenin yani okumanın anlamı olmayacak mı diyorsun?

Hayır.Öğrenmek 4 senelik okula gidip sadece dirsek çürütmeyle de olmaz.Aslında dediğimi de anlıyorsunuz ya neyse.

Öğrenmek ve kendini geliştirmek de sadece okulda olmaz.İşi yapmaya başladıkça da öğrenirsin.

İnşaat mühendisliğini bitirip dandik pclere ssd takıp satmakla bir yere varamazsın.Dediğin işte 5bin lira olsa bile varamazsın, ama şartlar seni o işi yapmaya itebilir ki bu da çok yanlış bir şey.

İnsanların okuduğu bölümle ilgili iş bulup kendini o alana vermesi senin için saçma mı?Hukuk okuyup kendi alanınla ilgili bir iş yapmayıp da böyle bir iş yapıyor olmak sana koymaz mı?Koymaz diyorsan benim sana verecek cevabım yok zaten.

Eğer Hukuk okuyup kendini akademik çalışmalara verirse...

Hukuk alanında büyük yenilikler ve fikirler ortaya atarsa...

Bunu yayınlarsa...

O zaten mezun olduktan sonra bir çok fırsatı yakalayacaktır... Çünkü kendini yetiştirmiş birey saygı görür ve o alanda söz sahibi olur.

Nice firmalarda vasıfsız mühendisler çalışıyor, üretebildikleri kopyadan ve taklitten ibaret. Tek amaçları imza yetkilerini kullandırtmak...

Ama kendini yetiştiren bir mühendis yenilik koyar ortaya ve alanında dünyaca ünlü bir konuma gelir...

İlla bir yere kapak atmasına gerek yok...

Zaten kendini yetiştirmiş birinin yaptığı yenilik yayılırsa alanındaki sektör tarafından bizzat ayağına gidilir.

Bu sözel bölümler için dahi geçerli... Nice Prof var hiç bir ürün ortaya koymuyorlar. Ama hiç biri Caner Taslaman kadar ne söz sahibi, ne bilgi derinliğini gösteriyor topluma...

Halbu ki Caner Taslaman'ın herhangi bir İlahiyat kariyeri yok...

Siz de benim ne demek istediğimi anladınız ama neyse...

Bu örnekler yeterli...

Ayrıca bir laptop'a Ssd takıp ilan vermenin neyi zahmetli geliyor size? Veya ucuz ürün bulmak çok mu zor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Boş bölüm diye birşey olamaz onca emeğe harcanan zamana boş demek abesle iştigal! Elbette bu emek karşılık bulmalı bulmuyorsa kabahat okuyandamı ona o iş imkanlarını sunmaktan imtina edenlerde mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Francis

Ya kardeşim sen okumadığın için milleti kıskanıyorsun anladık da,

4 yıllık örgün eğitim almış adam, neden girip amelelik, işçilik yapsınki sizinle birlikte? Siz vasıfsızsınız ki işçisiniz. Adam öyle değil, eğitimi almış cart curt. Bu adamın en doğal hakkı yani. İşsizlik değil iş beğenmeme varmış. Peh. Herkes simitçilik yapsın o zaman.

Satsın simit ne var bunda? Tarkanda zamanında satıyordu. Ayrıca simit sarayı denen yer var para basıyor. İş bulacak kapasitede değilsen girişimci olacaksın. Eğer bunuda yapamıyorsan kendine bakabilcek erişkinliğe erişmemişsin demekki.

• kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    Simit satmayı istemediği için okumuştur belki bunu anlamak çok zor olmasa gerek..!

• Allah yardımcınız olsun hocam zor vallahi aldı başını gidiyor işsizlik. Yanlış anlamayın ama o bölümleri bitirmek eşittir hiç bişey, sadece adı var etkisi yok boşa konulmuş okunulmuş bölümler kapatsalar yeridir bunları yazıyorum çünkü bende sizin gibi aynı bölümleri bitirdim ve hiç bi faydasını görmedim.

• Allah işsize sabır versin. Dünyanın en zor işi işsizlik.

Allah da bazılarının sabır imtihanını böyle yapıyor. Hele ko şu adı telaffuz edilmeyen kriz ortamının ileriki günlerinde değil iş bulmak işini koruyabilen kendini şanslı hissetsin.

• İşletme mezunu olarak kendinizi muhasebe alanında geliştirseydiniz bu kadar işsiz kalacağınız düşünmüyorum, büyük şehirlerde ücretsiz bilgisayarlı muhasebe var, o kursları bitirip ön muhasebe den bile olsa bir giriş yapıo yükselebilirsiniz

• Torneol kullanıcısına yanıt
    Iu 4 yillik iktisat orgun ogretim bitirdim

Suanda aciktan dis ticaret okuyorum

Ingilizce biliyorum ve 1.5 yildir issizim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

kardeşim seni çok iyi anlıyorum. çukurova elektrik elektronikten mezun oldum. iyi bir ingilizceye sahibim. aselsan ve tai'de staj yaptım. projelerle uğraştım, spor yaptım, kulüplere gittim. kendimi hem teknik anlamda hem de sosyal anlamda elimden geldiğince geliştirmeye çalıştım. ama türkiyede bunlar hiçbir işe yaramıyormuş. yeni mezunum ve 8 aydır işsizim. bu ülkede işe girebilmek için tek gereken şey sağlam bir torpil. o da yoksa işsizsin.

Hocam hiç mi iş bulamadınız yoksa maaş mı tatmin etmedi?

Ben mezun olunca ilk 2 yıl düşük maaşla çalışmayı düşünüyorum.Maksat cv dolsun, tecrübe olsun.Kapı kapıyı açar misali.Sizce bu şekilde ilerlemek mantıklı mı?

hocam birkaç yerle görüşmeye gittim fakat olumsuz döndüler. kariyer.net zaten ne işe yarıyor hala anlayabilmiş değilim. nasıl iş bulacağım onu da bilmiyorum artık. başlangıç maaşları genelde düşük oluyor. 1600 ve 1800 gibi düşük ücretlerle başlayan arkadaşlarım oldu. 5-6 ayda maaşları 2500-3000 civarına çıktı agi ile filan. ilk işte maaştan ziyade ne iş yapacağın daha önemli. hem maaş kötü hem iş kötüyse zaten kölelik oluyor o, ki türkiye şartlarında onu bile bulmak zor. herkes için değil tabi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En basiti...

Eğer Hukuk okuyup kendini akademik çalışmalara verirse...

Hukuk alanında büyük yenilikler ve fikirler ortaya atarsa...

Bunu yayınlarsa...

O zaten mezun olduktan sonra bir çok fırsatı yakalayacaktır... Çünkü kendini yetiştirmiş birey saygı görür ve o alanda söz sahibi olur.

Nice firmalarda vasıfsız mühendisler çalışıyor, üretebildikleri kopyadan ve taklitten ibaret. Tek amaçları imza yetkilerini kullandırtmak...

Ama kendini yetiştiren bir mühendis yenilik koyar ortaya ve alanında dünyaca ünlü bir konuma gelir...

İlla bir yere kapak atmasına gerek yok...

Zaten kendini yetiştirmiş birinin yaptığı yenilik yayılırsa alanındaki sektör tarafından bizzat ayağına gidilir.

Bu sözel bölümler için dahi geçerli... Nice Prof var hiç bir ürün ortaya koymuyorlar. Ama hiç biri Caner Taslaman kadar ne söz sahibi, ne bilgi derinliğini gösteriyor topluma...

Halbu ki Caner Taslaman'ın herhangi bir İlahiyat kariyeri yok...

Siz de benim ne demek istediğimi anladınız ama neyse...

Bu örnekler yeterli...

Ayrıca bir laptop'a Ssd takıp ilan vermenin neyi zahmetli geliyor size? Veya ucuz ürün bulmak çok mu zor?

Zahmetli olduğuyla ilgili tek kelime söylemedim.Bu işin zorluğuyla filan alakalı değil.İşin direk kendisiyle alakalı.Yav size komik gelmiyor mu çalışmak isteyen bir x bölümü mezununa laptopa ssd takıp sat iyi para kazanırsın demek?Bunu söylerken kesinlikle küçümseme gibi bir niyetim de yok.

Dünyaca ünlü konuma gelmeden de işinde iyi olabilirsin.Bunlar kademeli şeyler.Kapı kapıyı açar misali.Okuldan çıktığında çoğu kişi zaten iş hayatıyla alakalı fazla şey bilmez(mühendislikte genelde böyle olur).Bir yerden başlaması gerekir insanın.Sonunun da çok uç noktalara varması zorunlu değil.Başlaması için imkan yoksa bu acı bir durumdur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.