Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013te mezun oldum 2014te askerliği bitirdim. 2014 Kasım'dan beri işsizim. Çünkü kadro açılmıyor. Bekliyoruz...
  • Buraya üç kere uzunca yazdım sildim.Gençler geleceğimizdir,genç beyinleri israf ediyoruz bunda hepimizin suçu var.Her girdiğim konuda parti dalaşı,bu dalaşma bizi bir yere vardırmaz,evlatlar hepimizin artık dalaşmayı bırakıp birlik olun devletin başında kim olursa olsun,söz milletindir.Sandıkta istediğinize oy verin.Ama söz sahibi halk olsun akp,chp filan değil,yeri geldiğinde kendi partinide eleştir,Daha iyi bir eğitim sistemi veya ekonomi olabilir.Bunu hepimiz biliyoruz,bencilliği,gruplaşmayı bırakalım artık,hepimiz çanakkalede omuz omuza savaşan dedelerimizin torunlarıyız

Daha iyi bir gelecek için ben dedelerimin torunlarına güveniyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben onu kastetmedim. Simitçilik yapanları küçük ve hor gördüğünüzü dile getirdim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki yıllık bölümlerin bazıları güzeldir ancak çoğu kötüdür. Halkla İlişkiler bana göre boş bir bölüm, özellikle erkeklerin okumasında hiçbir mantık yok bu konuda. AÖF zaten okul olarak kabul edilmiyor diyebilirim, torpil dersen zaten ülkenin genel olarak çarkı bu şekilde dönüyor.

Bu memlekette adamı olanın ne sırtı yere gelir ne de karnı aç kalır. Kalkıp da hemen konu sahibine yüklenmenin anlamı yok. Herkesin her yerde adamı var aslında ama insanlar belli etmek istemiyor. Söylenince kızılsa da iş beğenmeme durumu da mevcut. Mesela ben Alman bir firmada çalışıyorum ve gördüm ki özel sektörde çoğu kişinin çalıştığı yer dışında farklı bir yerden güvencesi mevcut. Millet duruma göre basıyor istifayı gidiyor. Niteliksiz boş beleş adamların seçim şansı yok maalesef ki, zamanında adam olsaydılar da okul okusaydılar. Zamanına ve geleceğine yönelik doğru kararlar alan birinin zarar ettiğini göremezsiniz. Kriz var hak getire bu ülke zaten kriz ülkesi...

• 2 yıllığı üniversiteden sayan var mı hala ? Diğeri de sürüsüne bereket mezunu olan tüm soruları sallayarak girebilen işletme.. İşsiz kalmanız normal keşke ilgi alanınız olan bilgisayar ve müzik alanında ilerleseydiniz.
  • Umarım iş bulursunuz. Bende KPSS 2016'dan 88 puan çektim beklemedeyim fakat atama sayılarından ötürü umudum pek yok. (ilk atamalarda branşımda 124'ten 86 ya düştüm bu arada atanmam için önümden daha 85 kişinin gitmesi lazım)

Sınava giren (Lise+önlisans+lisans) = 6 milyon
    2017 için verilen merkezi kadro sayısı (lise+önlisans+lisans) = 5.000

Yani insanların aklıyla dalga geçiyorlar artık. Merkeziyi bitirip açıktan mülakatlarla kendi yandaşlarına torpil yapıyorlar.

Yani 2018'de iyi sayı verirlerse bir ihtimal %80 gideim gibi duruyor ama bu yıl zor.

Başkanlık geldiği takdirde bunlar bu ülkeyi kendi babalarının mallarıymış gibi daha çok kullanmaya devam edecek , kendi yandaşlarına torpil , başarılı olana haksızlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

Üniversite okumamissin ki ? Okudum diye kendini kandirmissin . İşletme okumak değil ki 2 3 gün okula gidip 2 3 derse girerek bir vasıf sahibi olabileceğinizi mı düşünüyorsunuz.kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz şuan iü de işletme okuyan biri olarak söylüyorum bunu, bu yıl alan değiştirecegim . Sadece bizim okulun yılda 300 mezun vermesi , vasıfsız olması say say bitmez

Vayy bende iü işletme mezunuyum. 300 mezun veriyor dediğine göre işletme fakültesinde misin?
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Çok mezun verdiği için 1800 2000 e binlerce mühendis var tr de çalışan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

İşsizlik diye bir şey yok. Sadece istediğin işi bulamamak var.
    herhangi bir organize sanayi bölgesine git, yüzlerce fabrika yana yakıla nitelikli, niteliksiz işçi arıyor.
    yani insanlar iş beğenmiyor. belli bir geliri var ki iş beğenmeme lüksü de var. O da en doğal hakkı, zorla çalışacak değil.
    Maalesef ara eleman dediğimiz sınıfta işçi açığı var ama okul okuyup da beklentileri olan kişiler de özellikle idari kısımlarda çalışmak istiyor ama bu konuda da fazla iş yok.

Yav şöyle sağdan soldan duyduğunuz şeyleri yazmayın boş yere rezil olmayın.
  • Acik ve net yaziyorum gencler. Tıp ya da hukuk okumuyorsanız ve önemlisi de torpiliniz yoksa üniversiteyi kesinlikle bırakın ya da hiç okumayın. Boşuna hayal kurmayın, hedef belirlemeyin. Biliyorum öğretmenlerinizin zıttını söylüyorum ama acı bir gerçek var ki burası Türkiye.

Yukardaki 2 bölümleri okumayanlar ve babasından devir alacağı bir işi olmayanların %70 ilk iş çağrı merkezi %20 fastfood zinciri %10 u diğer (sekreter,kasiyer vs vs).

Ee bu meslekler içinde atomu parçalamaya gerek yok :)

Peki üniversitede diğer bölümler neden var; tamamen ekonomiye can vermek için.

Paranız çoksa okuyun ama yoksa zaman kaybetmeyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

2 yıllığı üniversiteden sayan var mı hala ? Diğeri de sürüsüne bereket mezunu olan tüm soruları sallayarak girebilen işletme.. İşsiz kalmanız normal keşke ilgi alanınız olan bilgisayar ve müzik alanında ilerleseydiniz.

Türkiyede ara eleman ihtiyacı daha fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso227

biz tarlada zeytin toplayacak amale bulamıyoz sen nerdeydin ?

Zeytini tarlada toplayan biri. İşte Türk çiftçisi. Gurur duydum.

• kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    Alnının teriyle para kazanan hiçbir insan evladını hor görmem onu nereden çıkardınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

Dunyanın bır duzenı var Mehmet alı erbılın dedıgı gıbı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 8 Mart 2017; 21:7:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Sahibindende ticaret yapıyorsan vergi ödemen gerek vergi levhanı göreyim

İkinci el yapıyorsan ve kullanıp satıyorsan, vergi ödemen gerekmiyor. Senin dediğin sıfır ürünler için geçerli.

Laptop alıp Ssd takıp her satıştan minimum 150 lira kar etmeniz çok çok kolay.

En basiti...

Elinin altinda internet varsa para kazanirsin tabi ki fakat is diyor herkes.Senin bu yaptigin is degil.Okudugun bolumle alakali is olmasi lazim.

Para kazanmak için mi okudun yoksa öğrenmek için mi?

Para kazanmak için çalışmıyor mu zaten insanlar?

E çalışıp para kazanıyorsa sorun nerede?

Ogrendigin seylerden kazanmak icin okursun.Yoksa ne gerek var okumaya.

Okumak öğrenmek için var,

Öğrenmenin yolu da okumak.

Para kazanma sorunun ortadan kalkınca öğrenmenin yani okumanın anlamı olmayacak mı diyorsun?

Bununla anca gunu kurtarirsin teknosa her gun mu cikicak karsina?

• uniqe11 kullanıcısına yanıt
    Evet abi , avcılar da ki

• quote:

Orijinalden alıntı: lordalpos

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Sahibindende ticaret yapıyorsan vergi ödemen gerek vergi levhanı göreyim

İkinci el yapıyorsan ve kullanıp satıyorsan, vergi ödemen gerekmiyor. Senin dediğin sıfır ürünler için geçerli.

Laptop alıp Ssd takıp her satıştan minimum 150 lira kar etmeniz çok çok kolay.

En basiti...

Elinin altinda internet varsa para kazanirsin tabi ki fakat is diyor herkes.Senin bu yaptigin is degil.Okudugun bolumle alakali is olmasi lazim.

Para kazanmak için mi okudun yoksa öğrenmek için mi?

Para kazanmak için çalışmıyor mu zaten insanlar?

E çalışıp para kazanıyorsa sorun nerede?

Ogrendigin seylerden kazanmak icin okursun.Yoksa ne gerek var okumaya.

Okumak öğrenmek için var,

Öğrenmenin yolu da okumak.

Para kazanma sorunun ortadan kalkınca öğrenmenin yani okumanın anlamı olmayacak mı diyorsun?

Bununla anca gunu kurtarirsin teknosa her gun mu cikicak karsina?

O sadece bir örnekti... Yüzlerce alternatifi var, sadece Bangood indirimleri bile çok iyi para kazandırdı... Neler neler yeter ki insan uğraşsın...

İndirimli almakla kalmayıp satmayı da becebilsin diyorum sadece. Çok zor değil, ilan vermeye bakıyor o kadar.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Yahu arkadaşım biz para kazanmak istemiyor muyuz? abuk sabuk konuşmayın sahibinden size sene boyunca 50 ilan hakkı veriyor ayda 4 ilan eder bununla mı geçineceksiniz

• Tüm soruları sallayarak girilen işletmeymiş. Boğaziçi İşletmeye gir de göreyim ben seni.

• Limon veya simit satarak isleri buyutup ticarete atilin. En kolay para ticarettedir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.