Şimdi Ara

Beşiktaş Basketbol Ana Konusu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.830
Cevap
23
Favori
228.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BEKO Basketbol Ligi lideri Beşiktaş Cola Turka, 24. hafta mücadelesinde Bandırma Banvitspor'u 108-89 mağlup etti.

Hafta içi ULEB Kupası rövanş maçında Kızılyıldız ile karşılaşacak olan Beşiktaş Cola Turka, BEKO Basketbol Ligi'nin 24. haftasında konuk ettiği Bandırma Banvitspor karşısında kolay bir galibiyet aldı.

Mücadele boyunca üstün bir oyun sergileyen siyah-beyazlılar, bir ara 33 sayı farka ulaştığı maçı 108-89 kazandı.

İlk yarıyı da 61-32 önde geçen Beşiktaş Cola Turka'da, ikinci devrede daha çok süre almayan oyuncular forma giydi. Siyah-beyazlılar bu sonuçla lig liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmayı % 56.8 iki sayı, % 60 üç sayı isabetiyle tamamlayan Beşiktaş'ta, Kaya Peker 26 sayı – 13 ribauntla, ligin ikinci yarısında takıma katılan ve en iyi performansını gösteren Drobnjak 19 sayı - 8 ribauntla ön plana çıkan isimler oldular. Kızılyıldız maçının yıldızı Shumpert 15 sayı – 3 asist ve 3 ribauntla ve Apodaca 14 sayı – 6 asistle galibiyete katkı yaptılar.Üst üste 4. mağlubiyetini alan ve alt sıralara inen Bandırma ekibinde ise, Adeleke'nin 30 sayı – 15 ribauntluk, Crispin'in 20 sayılık ve Harvey'in 19 sayı – 13 ribauntluk performansları farklı gelen yenilgiyi önleyemedi.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 108 - BANVİT: 89

Salon: Beşiktaş Cola Turka Arena

Hakemler: Erşan Kartal xxx, Yener Yılmaz xxx, Serhat Büker xxx

Beşiktaş Cola Turka: Dalmau xxx 10, Apodaca xxx 14, Erkan xx 3, Kaya xxxx 26, Drobnjak xxx 19, Mehmet xx 2, Shumpert xxx 15, Cevher xx 7, Sinan xxx 10, Kerem x, Onur x 2

Banvit: Cristin xx 20, Caner x 6, Yunus x 8, Adeleke xxx 30, Harvey xx 19, İnanç x 4, Derya x, Yiğitcan x, Ümit x 2, Erdal x

1. periyot: 27-18

Devre: 61-32

3. periyot: 80-64

5 Faulle Çıkanlar: 30.50 İnanç, 38.44 Caner, 39.04 Harvey (Banvit)

PERİYOTLAR

Birinci periyotta Beşiktaş Cola Turka, Drobnjak ile sayılar üretirken, Banvit ise Harvey ve Adeleke ile pota altından basketler buldu. Periyodun sonunda rakibine oranla daha iyi oynayan siyah-beyazlılar, ilk çeyreği 27-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka, Apodaca, Kaya ve Shumpert ile ürettiği basketlerle 10-0'lık bir seri yakaladı ve 13. dakikada farkı 19 sayıya (37-18) çıkardı. Siyah-beyazlılar, hücumlarda yüksek şut yüzdesiyle oynayarak periyodun son dakikasında 61-28'lik skorla aradaki farkı 33 sayıya kadar çıkardı. Beşiktaş Cola Turka, ilk yarıyı da 61-32 önde kapadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında farkın getirdiği rehavete kapılan Beşiktaş Cola Turka, hücumda çok top kaybedip, savunmada da Adeleke ve Cristin'i durduramayınca, konuk takım periyot bitiminde farkı 16 sayıya kadar indirdi: 80-64

Son periyotta Banvit, farkı bir ara 14 sayıya kadar düşürmesine rağmen, Beşiktaş Cola Turka yeniden toparlanarak farkın kapanmasına engel oldu ve karşılaşmadan 108-89 galip ayrıldı. Lig lideri Beşiktaş Cola Turka, Bandırma'daki ilk maçı da kazandığı için olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlayacak.
    Alıntı:Ntvspor.net

Maçı izlemedim ama rahat bir galibiyet almışız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt0392 -- 15 Mart 2008; 22:22:39 >

• çok rahattık ya ilk yarı resmen şov vardı

sıksaydık 40-50 olurdu

ama gerek yok ezmeye
  • son sekize kalan takımımızı tebrik ederim. bu başarının bundan sonraki maçlarda da sürmesi en büyük temennimiz. gs karşısında ben takımımızı favori görüyorum. ama o anki koşullar sonucu belirleyecek.

bu arada oyun kurucu pozisyonuna amerikalı bir oyuncu ile takviye yapmışız. bu çok iyi oldu. dalmau yetersiz kalıyordu. eğer gelen oyuncu takıma uyum sağlarsa önemli bir eksiğimizi kapatmış oluruz. tabi inşallah nicevicin eli bir an evvel iyileşir.
  • Cem kardeş hoşgeldin.. transfer haberini girmek için girdim ama benden önce davranmışın

http://www.turkbasket.com/haberanasayfa.asp?m=1&hid=37552

nbdl'den almışız.. 175 boy varmış benden bile kısa neyse önemli olan işlevdir tabi.. geçen hafta nbdl'de haftanın oyuncusu olmuş.. dalmau'yu kesmez ama mehmet yağmur'a katlanmayız en azından

• quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

Cem kardeş hoşgeldin.. transfer haberini girmek için girdim ama benden önce davranmışın

http://www.turkbasket.com/haberanasayfa.asp?m=1&hid=37552

nbdl'den almışız.. 175 boy varmış benden bile kısa neyse önemli olan işlevdir tabi.. geçen hafta nbdl'de haftanın oyuncusu olmuş.. dalmau'yu kesmez ama mehmet yağmur'a katlanmayız en azından

hoş bulduk dostum sağolasın, bu arada "önemli olan işlevdir" lafın beni kopardı

• quote:

175 boy varmış benden bile kısa neyse önemli olan işlevdir tabi..

Oyun kurucu eksiğimiz olduğu açıktı zaten ama bu adam da daha çok skorer oyuncu istatistikleri var.Ama Drobnjak da Türk olursa(belki de olmuştur bile) gerekli bir transfer yoksa bir yabancı kadro dışı kalacak...
  • Galatasaraydaki johnson yeni bir oyuyncumdur aqrkadaşlar ?
  • antalya b.b.'sini 86-71 yendik dün ama pek iyi sinyaller vermedik açıkçası.. maça süper başladık.. dalmau ilk periyodu süper oynadı(sonra da uyudu zaten).. shumpert her zamanki gibi süperdi.. drobnjak geldiğinden beri en iyi maçını oynadı.. sinan yine çok iyiydi, hem hücumda hem savunmada.. smaçla bitirdiği bir pozisyon vardı 2. yarıda çok iyiydi.. geçen sene daçka'da başlayan çıkışını sürdürüyor.. şutunu biraz geliştirse milli takımda bile oynar..

kaya peker yine berbattı nicevic de çok kötüydü.. kaya 1(yazıyla bir), nicevic 6 sayı atabildi.. apo da kötüydü.. çok istikrarsız bu adam.. napcağı belli olmuyor.. cevher'e söyleyecek söz bulamıyorum.. bi insan bu kadar mı gelişime kapalı olur.. mehmet yağmur'a zaten söyleyecek söz yok.. 1. ligin alt sıra takımlarında anca oynar..

eleştirmemiz gereken bir kişi de ergin ataman.. bu adam rotasyonu pek "doğru" kullanamıyor.. bu takımın en iyi oyuncusu kim? shumpert.. rotasyonu bu oyuncuyu en verimli şekilde kullanacak şekilde ayarlamalıyız.. ama ergin hoca ilk yarıda ilk 13 dk oyunda tuttu, sonra kenara gelince fark gidereke eridi ve 45 sn kala yine almak zorunda kaldı.. daha da ilginci 2. yarıya shumpert'le başlamadı o ara fark yine hızla azalmaya başladı ve ergin hoca 4 oyuncu değişikliği birden yapmak zorunda kaldı.. normalde shumpert'i en verimli kullanma yolumuz ilk çeyrek oynatıp mola ve 2. çeyreğin birkaç dk'sında dinlendikten sonra tekrar oyuna almaktır.. 2. çeyreğe onsuz başlamanın mantğını da hiç anlamadım..

drobnjak'ın ekstra oyunu ve antalya bb'nin serbest atış çizgisinden tuğla döşemesi olmasaydı bu maçı kazanamayabilirdik..

son bir not: ilk yarıda tam jeneriklik bir pozisyon vardı.. shumpert savunmada bi topa el uzattı, daha sonra ortaya düşen topu rakip oyuncu kapacakken eliyle iterek dalmau'ya gönderdi.. dalmau arkadan geçirip pas verdi ve peja güzel bi smaçla bitirdi.. gerçekten nba action'lık bir hareketti

• @drexler kardeşimin aksine ben maçı çok rahat seyrettim,bazı bölümlerde oyunumuz sıkışsada son dönemde devamlı oyunu açacak bir oyuncu mevcut, bu maçta kaya,niçeviç,apodoca kötü olsada onların açıklarını kapatan oyuncularımız mevcut çıkıp oyunu rahat bir şekilde lehimize çevirebiliyorlar,antalya bu sene biz hariç tepedeki her takımı yenmiş bir takım ama bizim maçta ribaunt üstünlüğüne rağmen farklı yeniliyorlarsa bizim açımızdan olumlu yönlerin çok olduğunu gösteriyor,mutlaka ki bizler her maçta takımdan oyun olarak en azından devamlı bir istikrar beklesekte bu çok maçlı maratondan kayıpsız bir şekilde ayrılmak işin güzel tarafı,takım için kaan kuralın yaptığı güzel bir yorum var ; Beşiktaşın sık oyuncu değişikliklerine rağmen takım oyununu çok iyi oynayabilmesi,benim tek korkum ribaunt konusunda son dönemde yaşadığımız sıkıntı çünkü fener,gs,efes,telekom gibi takımlara karşı kaptırılan ribauntlarda savunma tam oturmassa sayı yeme ihtimalimiz artıyor özelliklede fenerle adamlar sağdan soldan dambur dumbur 3 lük sallıyorlar bide günlerindeyseler işin yoksa uğraş dur

şimdi yine felaket tellalığı yapacağım,bugün gazetede okuduğum habere dayanarak yazıyorum yine oyuncuların alacakları ödenmemiş ve oyuncularda dünkü idmanda sadece düz koşu yapmışlar protestro olarak,ya bu Allah ın başımızdan tez elden defedesi yönetimimizin yaptıklarına aklım sırrım ermiyor,alacak toplamı 300 bin dolarmış ve adamlar 2,5 aydır paralarını alamıyolarmış ya şimdi beddua edicem yönetime içim elvermiyor nasıl ödenmez bu alacaklar anlamıyorum , toplam değeri holoskoya verilen peşin para kadar bile olmayan bu takımın şuncacık alacağı nasıl ödenmez,adamların yaptıkları iş ortada daha neyi bekliyorlar anlamıyorum,şu zorlu dönemde nasıl böyle bir salaklık yaparlar bu ne akla hizmettir anlayan varsa banada anlatsın

• bu yönetim için başarılı olmaya değmez. başarılı olsanda bir olmasanda.

en iyisini futbol takımı yapıyor. 5 yıldır kendi kendimize çalıp oynuyoruz. basket takımıda aynısını yapsın. nasıl olsa değişen olmayacak. neden başarı için uğraşıyorlarki?

başarının ne anlama geldiğini bilmeyen, klüp değil bakkal bile yönetme kapasitesi olmayan, paraları babasının malıymış gibi har vurup harman savuran ve bütün bunlara rağmen inatla kazık çakmış gibi gitmek bilmeyen bir insanlar topluluğu (yönetim veya yönetici gibi ifadeler kullanmıyorum) için hiçbir şey yapmaya değmez. boşverin arkadaşlar, sinirlerimize yazık.
  • Ülker bjk'nin isteği üzerine 5 yıllık sponsorluk ücretini peşin ödedi (ve para havaya uçmadıysa Del Bosque'ye gitti) , yani para falan ödeneceğini pek sanmıyorum oyunculara. Belki yöneticilerden biri çıkar verir.Bir kulüp nasıl kötü yönetilir diye bir kitap çıkarabilir Demirören , muhtemelen bestseller falan olur.
  • Bu takıma da paralarını ödemeyecekseniz hangi takıma ödeyeceksiniz? Ülker'in 10 da 10 yaptığımızda verdiği primler nereye gitti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt0392 -- 1 Nisan 2008; 17:02:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mw@ruw@ri
    Ülker bjk'nin isteği üzerine 5 yıllık sponsorluk ücretini peşin ödedi (ve para havaya uçmadıysa Del Bosque'ye gitti) , yani para falan ödeneceğini pek sanmıyorum oyunculara. Belki yöneticilerden biri çıkar verir.Bir kulüp nasıl kötü yönetilir diye bir kitap çıkarabilir Demirören , muhtemelen bestseller falan olur.

• drexler22 kardeş yine felaket senaryoları çizmiş

halbuki en rahat maçlarımızdan biriydi

maçın 1.dakikasından ne olacağı belliydi

o yüzden yoruma gerek olmayan bir maç

sene başından beri dediğim gibi tek korkum

oyuncuların para alamaması
  • quote:

Orjinalden alıntı: tosunpasa3

drexler22 kardeş yine felaket senaryoları çizmiş

drobnjak'ın her maç böyle iyi oynamasını bekliyorsan ve rakip takımın bu kadar kötü serbest atış atmasını bekliyorsan sana iyi seyirler
  • quote:

quote:

drobnjak'ın her maç böyle iyi oynamasını bekliyorsan ve rakip takımın bu kadar kötü serbest atış atmasını bekliyorsan sana iyi seyirler

drobnjak tabiki her maç böyle oynamaz ama başka maçta da shumpert oynar bi başkasında apodaca

ama bu kolay maçlar için geçerli

ülker maçında ve fınal eight'te hepsinin kusursuza yakın oynaması lazım o maçlar bir kaç oyuncuyla

kazanılmaz

antalya maçı gerçekten yoruma değmez

• quote:

quote:

quote:

drobnjak tabiki her maç böyle oynamaz ama başka maçta da shumpert oynar bi başkasında apodaca

ama bu kolay maçlar için geçerli

antalya maçı gerçekten yoruma değmez

aa iyiymiş yaw boşuna tasa etmişim

• maç 20 dk sonra ntv'de.. fb'nin yorgunluğundan faydalanmamız lazım.. güzel maç olur umarım.. iyi seyirler şimdiden
  • bjk iyi başladı ama sonradan toparladık. Umarım yine 3.periyot faciası yaşamayız.
  • Ntv geçen haftaki faciadan sonra üç büyüklerin maçlarına Ender Bilgin'i veriyor.

Edit:Fb seyircisi bariz şekilde toplu olarak küfür ediyor ,daha önce de etmişlerdi niye anons gelmiyor , o salonda kurallar uygulanmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 6 Nisan 2008; 19:26:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.