İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Meclisi'nde, Türkan Saylan’ın ismi yaşadığı evin sokağına verildi. AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, "Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda ismi değiştireceğiz” dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise Gökkuş'un sözlerine, "Millet ne derse onu yapıyoruz. 31 Mart’ta millet kararını verdi” yanıtını verdi. İBB Meclisi’nin temmuz ayı üçüncü oturumunda, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin evinin bulunduğu Beşiktaş Arnavutköy’deki Karakavak Sokağı’na verilmesi oy çokluğuyla karara bağlandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, karardan dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Akpolat, Türkan Saylan’ın gerçek bir Cumhuriyet aydını olduğuna işaret ederek, “Hayatının son dönemini FETÖ kumpası nedeniyle zindana dönmüş şekilde Arnavutköy’deki evinde geçirdi. Cüzzamla mücadelesi ve kız çocuklarını okutması nedeniyle bizim önemli bir değerimiz” dedi. Akpolat, geçen dönemde Türkan Saylan’ın isminin evinin bulunduğu sokağa verilmesi önerisinin İBB Meclisi’ne getirdiklerini hatırlatarak, “Maalesef, ‘biz burada olduğumuz sürece, AK Parti çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerde yaşatılmayacaktır’ dendi. Bu toplumun vicdanını yaralamıştır. Toplumun vicdanını kanatmıştır. Şimdi aldığımız bu kararla hocamızın hakkını teslim etmiş olacağız. Bu kanayan vicdanları bir nebze de olsa dindirmiş olacağız” diye konuştu. AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Akpolat’ın bu sözleri üzerine, “Geçen mecliste o lafı ben kullanmıştım, sözlerimin arkasındayım” dedi. Akpolat ise Gökkuş'a, “Geçen dönem bu mecliste ‘biz burada olduğumuz sürece bu isim verilmeyecektir’ denmişti. Biz de buradan şunu söylüyoruz, İBB Başkanımız her ifadesinde şunu kullanır: ‘Artık biz, ben, kişiler, cemaat, vakıf yok, millet var.’ Millet ne derse o oluyor” diye yanıt verdi. AK Parti'li Faruk Gökkuş: "Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda ismi değiştireceğiz" Gökkuş ise, “Türkan Saylan’a hain FETÖ, tüm Türkiye’nin aydınlarına, polislerine, askerlerine yaptığı gibi kumpas kurdu. Tayyip Erdoğan olmasa o kumpasın önlenmesi de mümkün değildi. Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda inşallah tekrar ismi değiştireceğiz” diye konuştu. Anka < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 14 Temmuz 2024; 20:47:45 > |
İBB Meclisinde Türkan Saylanın adı Beşiktaşta yaşadığı evin sokağına verildi, Akpliler rahatsız oldu
-
-
Türkan Saylan nasıl toplumu bölmüş acaba? bu akapeliler kendi fetöcülüklerini unutmuş hala ona buna sallamaya devam ediyor.
-
Türk devletine karşı silahlı bir isyan başlatan Seyit Rıza'nın heykeli 2010'dan beri Tunceli'de dikili
Türk devletine karşı silahlı bir isyan başlatan Şeyh Sait'in adı 2014'te asıldığı meydana verildi ve geçtiğimiz yıl kayyum belediyesi Diyarbakır'a yapılan bir bulvara yine Şeyh Sait adını vermişti
Bunlara ses çıkaramayanlar Türkan Saylan gibi aydın bir kadının özellikle fetöye karşı mücadele eden bir kadının adından bile rahatsız...
Neden acaba?
-
Tipik örnek Türkan Saylan çok aydın abisi , öyle böyle değil okumak ile , insanlara uğraşmak farklı şeylerdir
Kadın ölürken bile türban düşmanı, kapalı düşmanı idi
Son günlerinde Allah ona o türbanı taktırdı
Burdakilere göre uwwwwww kadın çok aydın
Şeytan da âlim ama şeytan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
insanları dinden siz soğuttunuz. burda bana şimdi ben müslümanım edebiyatı yapma bana.
-
'Namaz değil bale...'
''Biz çocuklarımızın, kızlarımızın, erkeklerimizin sıralar üzerinde namaz kılmasını değil, bale yapmasını istiyoruz.''
'Biz Türkler yakmışız yıkmışız...'
''Biz Türkler hep akınlar etmişiz. Yakmışız yıkmışız. Şimdi başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Ama şimdi kendi yaptıklarımızı da yıkıyor. Nedir bu alışşkanlık?''
'Hükumet bizim onaylamadığımızı yapamaz'
''Bizim onaylamadığımız hiçbir şeyi, istediği kadar çoğunluğu olsun devlet veya hükumet onaylayamaz. Yapar, eder her şey geri döner.''
'Türban bir disiplin sorunudur...'
"Keşke türban konusunu dayatmadan önce 'Bu işi nasıl çözeriz ey vatandaş' deselerdi. Oturup üniversitelerde tartışsalardı. Bu sorun insan hakları sorunu değil, bir disiplin sorunudur. Dışarıda kimse kimseye karışmıyor. Herkes üniversitelerdeki kurallara uymak zorundadır"
'Türban konusu laikliği etkiliyor...'
''Türban konusundaki bu iddialaşma devletin temelindeki laiklik ilkesini etkiliyor"
'Tanrının yaptığı yasalara değil insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz'
''Bizim gibi toplumların gelişmesi kolay değil. Padişahın ayağını öpen, eteğini öpen insanların oluşturduğu bir topluluktan bugün Cumhuriyeti göğüslemişiz. Eşitlikten yanayız. Tanrı'nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz. Bütün bunları içselleştirmiş savcılara, avukatlara gerek duyuyoruz''
'Türbanlı öğrenci üniversitede okuyamaz! Hoşgörüyle bakmıyorum'
''Türbanlı öğrenci üniversitede okuyamaz. Son derece demokrat bir insanım ama yasalara uyulması gerektiğine inanıyorum, o anlamda jakobenim. Hoşgörüyle bakamıyorum, türban bir simge ve cumhuriyet değerlerini korumak zorundayız. İslami bir topluma dönüşmek istemiyorsak, laiklikten ödün vermemeliyiz.''
Hiçbir şey demiyorum, her lafını cımbızla çektiğiniz için.
Hayatında 1 kişiye yardım etmemiş olanlar konuşuyorlar. En basitinden kaç tane kız çocuğu onun sayesinde okudu acaba.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Zoruna gidenler hemen konuya damlamış
-
Meclis çoğunluğu CHP'de istediği sokağa istediği adı verebilirler yasalar çerçevesinde.
Ama muhafazakar kesimde Türkan Saylan dedimi insanın aklına Türbanlı öğrenci üniversitede okuyamaz. Lafı gelir buda bir gerçek. CHP bunu göze alıyorsa ve açıkça arkasında durabiliyorsa aynen devam etsin.
Bugün böyle yapıp yarın seçim gelince gene camii camii Türbe türbe gezmeler başlamasın ama.
-
Türkan Saylan gibi tartışmalı isimler bir sokağın vs adı olmamalı
O sokakta yasayan herkes onu sevmek zorunda değil ki boşa gerginlik
İşte toplumu böyle bilerek gerim gerim geriyorlar bos mevzular asil mevzularin yerini aliyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Laikliği etkiliyor ABD İngiltere Fransa Almanya da laikliği etkiliyor değil mi kadın mini şort ile gezebilir hatta mini etek ile ise dahi gidebilir laik tır o süper Atatürkçü, aydın kesimdir ama türban takınca laikliği etkiliyor kör cahil değil mi ?
Tavşan dağ küsmüş dağın haberi yok
Dinden soğumaya başlayana kadar araştır
Bak ayette Allah ne diyor ben benim arayan Kullardayim
Oku diye ayet var habersiz iş yapmayın araştırın diye defalarca ayet var tamam insanlar seni soğuttu
Hatta daha komiği düşünmez mısınız diye defalarca soruyor ama insan soğuttu
ne kadar boş adamsın sen? sonra da diyorsunuz ki bu kadar deist ateist neden var.
-
Ateizme en büyük hizmeti islamcılar yapıyor zatenquote:
Orijinalden alıntı: SISUne kadar boş adamsın sen? sonra da diyorsunuz ki bu kadar deist ateist neden var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Birak devam etsinler yeni nesil en azindan dinlerin hepsinin cep doldurma araci oldugunu biliyor
Neden var ? Cevabı basit , işlerine gelmiyor
Din bir olgudur araştırır bulursun , hadis de bile ilim Çin'de olsa gidip öğrenin diyor
Hz Ali , 1 harf öğretenin kölesi olurum diyor Hz Ali İslam da ilmin kapısıdır tüm velilerin önderi âlimlerin başı dir
Sen adam hırsızlık yapmış ama bu dinci böyle bende bundan sonra Allah yok diyim, kötülük yaptıysa kendisine
Din orda , arşın ordaysa halep burda
İlim her müslümana farz dir öğrenmesi
Kur'an da bile 10 larca uyarıcı azap ayetleri var bu konu da uyarıyor Allah , aynı şekilde yine ayet var
Kim size bir haber getirirse acele karar vermeyin araştırın eğer acele karar verirsiniz hataya sureklenirsiniz diyor
İşin kolayı inkar işin zoru yaşamaktır
Ateistler de Argümanları komik elinde ki telefon telefon olana kadar kaç tane fabrika dan işçiden makina dan çıkıp üretiliyor
Kainat bu kadar kusursuzca döner işleyiş bu kadar muazzam ama Allah yok hepsi tesadüfi ,
Sen tesadüf eseri kazanan gördün mü ? Herşeyde emek veriyor çaba sarf ediyorsun
Tesadüfi oldu zaten bu çağda herşey
halk genelinde sevilmeyen bir kadın gerçekler bu zamanında az baş örtüsü düşmanlığı yapmadı medeniyeti açılmak saçılmak olarak çözen bir bayandı.
kemalistler dışında ülkede seveni pek yok.
ayrıca türklerede lafları vardı barbar katil demeyemi ne getiriyordu yabancı bir misyonerdi benim için annesi isveçlimi ne.
kanser olup saçları dökülünce o çok sövdüğü türbana benzer kumaş takmak zorunda kaldı allahın sopası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Temmuz 2024; 11:57:52 > -
Seyh sait, kadir mısıroğlu gibi hainlerin isimlerinde sorun görmeyenler hemen gelmiş konuya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Devlete başkaldıran Şeyh Saitçi olsaydı sorun yoktu ama Türkan Saylan olunca rahatsızlıklar olmuş.
Soran olursa feto ile mücadele dersiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Türkan Saylan nasıl toplumu bölmüş acaba? bu akapeliler kendi fetöcülüklerini unutmuş hala ona buna sallamaya devam ediyor. |
Türk devletine karşı silahlı bir isyan başlatan Seyit Rıza'nın heykeli 2010'dan beri Tunceli'de dikili Türk devletine karşı silahlı bir isyan başlatan Şeyh Sait'in adı 2014'te asıldığı meydana verildi ve geçtiğimiz yıl kayyum belediyesi Diyarbakır'a yapılan bir bulvara yine Şeyh Sait adını vermişti Bunlara ses çıkaramayanlar Türkan Saylan gibi aydın bir kadının özellikle fetöye karşı mücadele eden bir kadının adından bile rahatsız... Neden acaba? |
insanları dinden siz soğuttunuz. burda bana şimdi ben müslümanım edebiyatı yapma bana. |
Zoruna gidenler hemen konuya damlamış |
ne kadar boş adamsın sen? sonra da diyorsunuz ki bu kadar deist ateist neden var. |
Ateizme en büyük hizmeti islamcılar yapıyor zaten
|
Devlete başkaldıran Şeyh Saitçi olsaydı sorun yoktu ama Türkan Saylan olunca rahatsızlıklar olmuş.
|
Seyh sait, kadir mısıroğlu gibi hainlerin isimlerinde sorun görmeyenler hemen gelmiş konuya
|
Birak devam etsinler yeni nesil en azindan dinlerin hepsinin cep doldurma araci oldugunu biliyor |
Benzer içerikler
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- yılmaz argüden mason
- muhalif gazeteler hangileri
- hanifi doğancı
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- imei kayıt ücreti
- iphone zam gelecek mi
- kasım ayı elektrikli araç satış rakamları
- efootball türkçe spiker nasıl yapılır
- kaliforniyum nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X