Şimdi Ara

BESLEME DEVRE ŞEMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • REGULESİZ BESLEME DEVRE ŞEMASI 220 V GİRİŞ -25 V + 25 V ÇIKIŞ
    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

• yanlış çizim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emcyaman -- 20 Haziran 2007; 21:03:11 >
  • devrede bi yanlışlıkmı var
    diyotlara bakılırsa alt kenar ile üst kenar artıyı gösteriyor ama alt kenara eksi demişsiniz.
    GND yi gösteren orta uç ise eksilerin birleşmesi
    -GND+ simetri besleme devresi değil sanırım bu
    yanlışmı görüyorum
  •  BESLEME DEVRE ŞEMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 20 Haziran 2007; 23:25:50 >
  • quote:

devrede bi yanlışlıkmı var
    diyotlara bakılırsa alt kenar ile üst kenar artıyı gösteriyor ama alt kenara eksi demişsiniz.
    GND yi gösteren orta uç ise eksilerin birleşmesi
    -GND+ simetri besleme devresi değil sanırım bu
    yanlışmı görüyorum

evet haklısınız özür dilerim yanlış cizmişim kafam biraz dalgın ya üf
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

BESLEME DEVRE ŞEMASI

TR1
    220/2x18VAC...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi proteus da ilk defa trafo kullanayım dedim, bulana kadar canım çıktı. nerde bulduğumu unuttum orayıda öle uydurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 20 Haziran 2007; 22:08:46 >
  • Tamam da 220 rms değer olarak belirtilmemiş mi, niye 25'in Vmax olduğunu düşündün ki? Yoksa başka bişeyden mi bahsediyonuz?
  • proteus la benim de pek aram yok. kütüphanesini iç içe yapmışlar birşeyler bulmak çok zor gerçekten. en güzeli ewb v5.12 en sevdiğim yanı ise sürükle bırak takdiği...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Tamam da 220 rms değer olarak belirtilmemiş mi, niye 25'in Vmax olduğunu düşündün ki? Yoksa başka bişeyden mi bahsediyonuz?

karıştırmaaa...
  • 18 volt( RMS) un maks. değeri 25.4 volt.
    25 volt (RMS) un maks.değeri 35.3 volt.
    bir de trafonun primerinin alt ucu toprağa bağlanmış.sanki GND ucu ile birleştirilecek gibi gözüküyor.
    primerdeki toprak sembolü kaldırılıp.direk bir çizgi çizilirse daha iyi olur.
  • şemayı düzelttim. bu arada rms hesabını yazarmısın.

rms lerle başım belada hala karedalgadan çıkamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 20 Haziran 2007; 23:34:07 >
  • kardes ne istedigini acık acık yazsana,sarı cizmeli hesabı,+/-25 vdc mi AC mi?cıkıstan kac amper cekeceksin?ripple % kac olacak?bu arada yukardaki devredeki capacitor 4700 uf mi benmi yanlıs goruyorum?
  • kardeş sana sadece şu ladarını söyleyim eğer-25 +25 koyarsan sana manyak güç verir onu söleyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

şemayı düzelttim. bu arada rms hesabını yazarmısın.

rms lerle başım belada hala karedalgadan çıkamadım.

rms hesabını vermiştim diye hatırlıyorum. hatta hesaplayabilir misin dedim senden ses çıkmadı.
    sinüs işaretin genliğini 1.4 ile çarptığında tepe gerilimini yani doğrultulmuş gerilimi bulabilirsin...

• biraz integral bilgim var ama formülde t0+T kafamı karıştırdığı için değerleri yerine yazamadım ve çözemedim.

sonra okulda bi hocaya danıştım aynı şekil bişe cıkmadı başka hocaların peşine düşecektim araya finaller girdi, uçtu gitti.

bi örnek ile çözebilirsen çok sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_14378271/tm.htm
  • örnek verildi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.