Şimdi Ara

Röle flaşör devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var. Video izleyerek yaptım ama video hızlı olduğu için tam olarak yapamadım. Resimlere bakarak ve bağlantıları söyleyerek bana yardım ederseniz sevinirim. Bu yapmak çok istiyorum umarım yardımcı olursunuz teşekkürler. Kullandıklarım: 1000uF 16V kondansatör - 5V röle - 10k direnç - Mantar LED. Röle flaşör devresi Röle flaşör devresi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şema yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce röle devresi yapmadığım için bilmiyorum. Hepsini söktüm en baştan yapacağım.

• bu resimden birşey anlaşılmıyor maalesef
  • Güzel ve basit bir devre ,,, mantık kondansatörün röleyi birkaç saniye çekili tutması mantığı ile çalışıyor

Buyrun şema :

Röle flaşör devresi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

• 10k direnç 5v gerilim için çok fazla bir değer... Elinizde varsa 1k falan kullanın.

Başka yapmak isteyen olabilir diye röle üzerinden şema çizdim ;

Röle flaşör devresi

Edit : Şema röle bacakları yukarı bakar pozisyonda çizildi,, dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 11 Ocak 2020; 22:3:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler..

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Bu devreye roleyi çektirmek için harici bir buton eklenmesi gerekir. Lambanın rolenin kontak bacağına bağılı ucu ile pilin eksisi arasına buton bağlanmalı butona basılınca role çeker kapasitor dolar buton bırakılınca role kapasitor boşalıncaya kadar çekili kalir. Yoksa bu şemadaki hali ile lamba hicbir zaman yanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 11 Ocak 2020; 23:1:21 >
  • Şemasını atar mısın çizip ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rafet32

Bu devreye roleyi çektirmek için harici bir buton eklenmesi gerekir. Lambanın rolenin kontak bacağına bağılı ucu ile pilin eksisi arasına buton bağlanmalı butona basılınca role çeker kapasitor dolar buton bırakılınca role kapasitor boşalıncaya kadar çekili kalir. Yoksa bu şemadaki hali ile lamba hicbir zaman yanmaz
    Resimdeki devrede kontak çekilmiş durumda. Kafaniz karışmasın. Kesinlikle çalışan bir devre. Denemek bedava malzemeler 2 lira tutmaz

• Ben de orta uç koptu internetten tekrar alacağım böyle zor olacak gibi görünüyor ben sadece 5 veya daha fazla LED'i yanıp sönmeli yapmak istiyorum. Her hangi bir şey de kullanmak istersem güzel olur.

Çizim standartlarına uyulmadığı için yanlış dedim. Role çizimlerinde kontak konumları enerjisiz hali ile gösterilir . Çizimde rolenin kontak konumu diğer tarafta gosterilse sorun yok.

• Açıkcası röleden hiç bir şey anlamıyorum. Çünkü daha önce röle devresi yapmadım.

• quote:

Çizim standartlarına uyulmadığı için yanlış dedim. Role çizimlerinde kontak konumları enerjisiz hali ile gösterilir . Çizimde rolenin kontak konumu diğer tarafta gosterilse sorun yok.
    O çizim bana ait değil zaten. Ki fark eden de bişey yok ,,, lambanın yanık vaziyette olduğu çizimden belli oluyor.
    Bir YouTube videosundan aldım o çizimi ,,, bende ilk devreyi kurarken o videoyu ilham almıştım zaten... Hatta link de bırakayım ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 11 Ocak 2020; 23:19:8 >

Devrede sorun yok Sadece gösterilen şematik çizimde ki( belki ilk paylaşanın dikkatinden kaçan, veya devrenin çalışmasını anlatmıştır her iki durumu da çizmiştir, ama sadece konunun içinden bu kısmı ayırdığınızda yukarıdaki gibi yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir) bir duruma dikkat çekmek istedim. Teknik insanlar şemayı okurlar, çizenin aklından geçeni bilemezler

Bu devreyi benim dediğim şekilde uygularsanız "gecikme ile kapanan ışık" devreniz olur. Mevcut hali basit bir flaşör devresi.

Bu bölümü okuyan arkadaşlarımıza faydalı olması amacıyla bu noktaya dikkatleri çekmek istedim, sizinde forumdaki konulara verdiğiniz cevaplardan gördüğüm kadarıyla yardımsever bir kişiliğiniz var, amacım sizi kırmak değil, teknik konuların konuşulduğu bir ortamda mümkün mertebe standart ve ortak dil kullanmanın önemine dikkat çekmek istedim. Umarım polemik konusu olup konu amacından sapmaz.

• quote:

Devrede sorun yok Sadece gösterilen şematik çizimde ki( belki ilk paylaşanın dikkatinden kaçan, veya devrenin çalışmasını anlatmıştır her iki durumu da çizmiştir, ama sadece konunun içinden bu kısmı ayırdığınızda yukarıdaki gibi yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir) bir duruma dikkat çekmek istedim. Teknik insanlar şemayı okurlar, çizenin aklından geçeni bilemezler

Bu devreyi benim dediğim şekilde uygularsanız "gecikme ile kapanan ışık" devreniz olur. Mevcut hali basit bir flaşör devresi.

Bu bölümü okuyan arkadaşlarımıza faydalı olması amacıyla bu noktaya dikkatleri çekmek istedim, sizinde forumdaki konulara verdiğiniz cevaplardan gördüğüm kadarıyla yardımsever bir kişiliğiniz var, amacım sizi kırmak değil, teknik konuların konuşulduğu bir ortamda mümkün mertebe standart ve ortak dil kullanmanın önemine dikkat çekmek istedim. Umarım polemik konusu olup konu amacından sapmaz.
    Estağfurullah hocam... Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz düşe kalka ilerliyoruz iyi kötü

• Beyler bunlarla ilgili ne tür projeler vb. şeyler yapabilirim ?

Röle flaşör devresi Röle flaşör devresi Röle flaşör devresi Röle flaşör devresi Röle flaşör devresi

• Hiç bir şekilde olmuyor ben böyle bir şey görmedim. Şuan böyle yaptım video izleyerek ama hiç bir video işe yaramadı. Başka türlü nasıl yapabilirim ? Tek istediğim grup bir LED'i yanıp sönmeli yapmak. Bir nevi animasyon.
    Röle flaşör devresi Röle flaşör devresi

• Furkanozy34 kullanıcısına yanıt
    Verdiğim videoya göre yapıyorsan çalışmama ihtimali yok. Kondansatör yönüne dikkat et , röle sağlamlığını kontrol et.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.