Şimdi Ara

Beslenme hakkında basit sorular ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Body Bulding sporuna başlayalı 2 hafta oluyor yaşım 17 ve ben bu sporu gerçekten yapmak istiyorum.

İnternetten biraz araştırdım ve kendime bir liste yaptım, yiyebildiğim yemeklerin ( biraz seçiciyimdir ) protein ve karbonhidrat oranları diye.
    Sorularım şunlar.

1) Göbek yapmaadan kilo almak istiyorum, hangi öğünlerde karbonhidratlı besinler yersem yağ yapmaz
    2) Hangi öğünlerde daha proteinli besinler yemeliyim
    3) 2 gün çalışma 1 gün tatil şeklinde bir programım var, tatil günümde farklı mı beslenmeliyim
    4) Hangi öğünlerde yumurta alınmalı ( antrenman öncesi - sonrası yada kahvaltı ? Günde 4 adet yemeye çalışıyorum

Son olarak, protein tozu kullanmak istiyorum fakat buna ailem karşı, Protein tozunu bırakıp spora devam ettiğim halde bir eksisi olurmu, ve henüz çok yeniyim bildiğim bir marka yok önerileriniz varsa yazarmısınız

Şimdiden çok teşekkür ederim

• Çok teşekkür ederim, yeni başladığım için hiçbirşey bilmiyordum gerçekten çok yardımcı oldunuz dediklerinizi uygulamaya çalışıyorum, sabah erkenden kalkıp kahvaltı yapmaya özen gösteriyorum artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökŞah

quote:

Orijinalden alıntı: Ř€ẄoL£Я

Çok teşekkür ederim, yeni başladığım için hiçbirşey bilmiyordum gerçekten çok yardımcı oldunuz dediklerinizi uygulamaya çalışıyorum, sabah erkenden kalkıp kahvaltı yapmaya özen gösteriyorum artık :)

eğer başka soruların olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kahvaltı önemlidir.

hocam bu işi bilen birine benziyorsun bende bir kaç güne başlamayı düşünüyorum , geçen sene 2 ay body ve 1 ay havuz-fitness yapmıştım fakat bıraktıkdan sonra yaklaşık 10 kilo aldım. 4 ay yapmayı planlıyorum bu 4 ayda vücut ne kadar gelişir?

• Antrenman öncesi karbonhidrat, antrenman sonrası karbonhidrat+ ağırlıklı olarak protein.
  • karbonhidratı araba benzinine benzetin basit mantık . Arabada benzin varsa araba zorlanmadan gider , arabada benzin yoksa gitmez . Spordan önce karbonhidrat alırsan enerji verir ve sporda yorgunluk eşiğin daha yüksek olur . Sporda ise kasları tahrip edersin , parçalarsın . Spordan sonra alacağın protein ise kaslara gider . Kahvaltıda ise yumurta , peynir , süt tüketmek faydalıdır çünkü besinsiz kalmış proteine aç kasları doyurursun ve kas gelişimine yardımcı olmuş olursun .
  • Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.