Evet gençler, milenyumun başlarında 99'dan 00'a geçince dünyadaki bilgisayar tarihlerinin 1900'e dönüp çökeceğine inanıldığı 20 li yaşlarımda bilgisayar toplayıp gittigidiyorda satan bir gençten, hiçbirşeyden anlamayan oğlum şuna bi bakıver diyen yaşlı dedelere doğru uzanan yolda, ortalara geldim. Bilgisayar tavsiyesi lazım. Baktım baktım da, bir sürü şey daha değişmiş. En son çekilin ben bilgisayar toplayabiliyorum diyerek, oğluma bilgisayar topladığımda VGA soketi var diye aldığım anakartta onboard ekran kartı yokmuş. Gittim tatan bilgisayara, bu anakarttan görüntü gelmiyor dedim. Eleman biraz baktı, abi ekran kartı yok nerde dedi. Anakartta var ya dedim. Çok acınası baktıydı :) Meğer artık işlemciye entegre olmuş. Anakarttaki soketin arkasında bir ekran kartı yokmuş :) Şimdi bakıyorum 130nm işlemciler düşmüş 4nm'ye. 4gb hdd'li bilgisayarım vardı benim. 16gb rami beğenmiyorsunuz :) (120gb HDD'yi yazın kapı takozu olarak kullanıyorum.) Neyse, 2014 model emektar toshiba i3 bilgisayarım SSD ve ram ile güncellemesi ile gençleşse de, bu günlerde eceline kişnemeye başladı, menteşesi falan da kırıldı. Youtube'da benim 10 dk beklediğim compile işini, vidyoyu kesmeden 15sn de bitirenleri görünce ayrı bi gıcık da olmaya başladım kendisine. Hem mali müşavirim, ofis ıvır zıvır işlerim oluyor. Hem de hobi amaçlı fusion 360 çizimleri, esp32 projeleri falan geliştiriyorum. Compile, render işlerim oluyor. Muhasebe programlarım bulut zaten, benim tarafta çokça kaynak kullanmıyor. Öyle oyundu şuydu buydu hiç işim olmaz. 30-35 bin arası bir laptop düşünüyorum. Mobilite önemli, müşterilere gidip çalışmam gereken zamanlar oluyor. Parmak izi de olsun, önemli kodlarım, projelerim de mevcut. Numerik pad olaydı iyiydi ama yok. Orası eksi. Ryzen 7'li Asus Zenbook buldum. Seçimime sebep en önemli artıları
Şimdiden teşekkür ederim. Asus Zenbook 14 Oled UM3402 7.Nesil Ryzen 7 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da https://www.vatanbilgisayar.com/asus-zenbook-14-oled-um3402-7-nesil-ryzen-7-7730u-16gb-512-ssd-14inc-w11.html#urun-ozellikleri< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsahin07 -- 20 Şubat 2024; 23:25:40 > |
Bildirim