Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Yaklaşık 1.5 yıl içerisinde sağ olursak evlenmeyi düşünüyorum. Önümüzde 1.5-2 yıllık bir süreç var. Malum 3-4 yıldır alıştık enflasyon ortamına. Asgari ücret yıldan yıla 2 katına çıkıp duruyor. Her ne kadar süreç ilerlese de hala ciddi bir enflasyonla karşı karşıyayız. Hepsiburada amazon gibi sitelerde güzel kampanyalar olabiliyor. Bazı kartlara 9 taksitte yapıyorlar. Aklımdaki düşünce şu. Bu sitelerden 9 taksitle ürünü alıp ki zaten bu ürünleri seneye alacağım gibi duruyor. Şimdiden satın alıp zaten enflasyonist ortamda rahatlıkla taksitli bir şekilde ödemek. Şu an kuveyttürke kampanyaları var mesela. Sorum ise şu: Farklı satıcılardan ürünleri aldık ve 1.5 -2 yıl gibi sürelerde beklettim. Paketi ambalajı açmadım. Depomda tuttum, faturasını da sakladım. 2 yıl sonra servisi arayıp talep oluşturabiliyor muyum ? Garantisi o gün mü başlıyor ? Eğer bu şartları sağlıyorsa sizce bu alışverişi yapmak mantıklı mıdır ? Süre farazi , aksilik olmazsa önümde ki süre 1.5 yıl. Zaman zor , hepimiz zor günler geçiriyoruz. Paramızı altına da dolara da nereye atarsak atalım fiyatlar karşısında her halukarda eriyor. O yüzden tam bu dönemde bu hareket bana mantıklı gibi geldi. Soruma yanıt verdiğiniz ve fikirlerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim şimdiden , tekrardan iyi forumlar. |
Bildirim