Şimdi Ara

Beyaz Eşyada ÖTV indirimi gerçekten olacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buzdolabı almayı düşünen biri olarak bugün haberlerde "Beyaz eşyada 30 Nisana kadar ÖTV kaldırıldı" haberini gördüm. Habere göre fiyatlar yaklaşık %6,7 düşecekmiş.

2000 TL olan buzdolabının fiyatı yaklaşık 1866 TL olması gerekiyor.

O halde buraya ÖTV li şu an olan en uygun fiyatı yazalım diyorum.

Bakalım birkaç gün içerisinde gerçekten fiyatlar düşecek mi? Yoksa bindir-indir Kur farkı gibi bir şeyler uyduracaklar mı?

Ben başlayayım : Profilo BD3056W3VN A++ 559 Lt NoFrost Kombi N11 de 2039 TL ye var.

Biz de ona göre alalım değil mi?

• Kontrol mekanizmasi calismayan ama surekli kanun cikartilan bir ulkede istedikleri indirimi yapsinlar kazanan hic bir zaman HALK olmaz maalesef.

Inaniyorum ki bu furyada kazananlar yine aracilar ve STOKCULAR olacak

Devlet kanunu cikartip birakiyor, takip yok kontrol yok yaptirim yok.

Mesela uygulamaniz cok guzel, manyik ortada hesap ortada, bakalim GERCEKTEN ve TAM okarak bu indiril uygulanacakmi yoksa 40 takla ile 80 bahane uretilecekmi gorecegiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir bende evin inşaatının bitmesini bekliyorum. Kombi buzdolabı mobilya alacağım bu habere çok sevinmiştim ancak daha hiçbir yerde ses yok.
    Örneğin şu buzdolabını alacağım aylardır 2000tl. Bakalım düşecek mi.
    http://www.hepsiburada.com/samsung-rt46k6360sl-tr-a-468-lt-inox-nofrost-buzdolabi-p-HBV000000OUL8
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Detaylı incelemedim ama uygulamanın şu kısmını anlayamadım.

Beyaz eşya satıcılarının depoları ağzına kadar mal dolu, iyi de bu mallar zamanında bu ÖTV ler ödenerek alınmış mallar. Adam deposundaki ÖTV ödenmiş malı neden ÖTV siz fiyattan satsın ki?

Uygulama ancak, satıcların depodaki ürünleri bırakıp fabrikalardan veya toptancılarından ÖTV siz fiyattan yeni sipariş çekip bu ürünleri satmalarını beklemek mi gerekecek, Devlet depolardaki bu ürünlerin satışı için nasıl bir çözüm üretti acaba?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    anlamak zor hocam. Bugün gazetede gördüm arçelik ÖTV'yi kaldırdık demiş ama internet mağazaları ne yapacak acaba
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Bu işi az çok şuradan biliyorum, Mesela büyük kurumların pazarlama müdürleri bayileri gezer her ay talep toplar sipariş girer vs, Adama malı satar 999TL ye, bayi de bu malın üzerine kazancını ekler (ki belirlenmiş oranlardır) lansmanını yapar vs, aradan 1 ay geçer daha adamın deposunda 50 tane X model dolap varken (999tl ye almıştı) fabrikaya bağlı pazarlama departmanı yurt genelinde kampanya yapar ve o X model dolabı 900TL den satışa çıkartır. Vatandaş elinde kampanya kataloğu ile bayi kapısındna içeri girer ve ''Bu dolabı istiyorum, al sana 900TL'' der

Burada 2 yol vardır,

1 kampanya ya dahil olabilmek adına fabrikadan yeni fiyattan yeni ürünü sipariş eder (ki aslında deposunda 50 tane var aynı maldan) ve ancak o şekilde 900TL den satış yapar.

2 Pazarlama departmanı ülke genelindeki bayilere bir sonraki siparişlerine mahsuben iade faturası kestirir daha önceki satışlarına istinaden (Hani 50 tane birden almışları ya, o 50 dolabın alış fatura bedei karşılığı iade faturası kesilir)

Dikkat ederseniz Yollardan birisinde firma ''Ben satmış olayım da, gerisi Allah kerim'' modunda (zira fabrikaların en iyi MÜŞTERİLERİ bayilerdir) Diğerinde ise yine bu en iyi müşterilerini kaybetmek istemeyen ve zararı kendisi üstlenen zira buradan minimal zarar edecek olsa da ülke genelinde çok büyük satış yapıp depoları eritip depolama maliyetlerinden de avantaj sağlayacağı için aslında kara gececektir.

Şimdi bu anlattıklarım birebir şu an beyaz eşya piyasasının durumudur. Gerçektir.

Bu durumda Devlet kararı olduğuna göre bu işleyiş nasıl ilerleyecek merak ettim.

En iyisi 1-2 telefon görüşmesi yapıp birilerini rahatsız edeyim ben

Bu konuda net bilgim yok ancak bayiler fabrikaya ödemeyi malın satış faturası düzenlenince mi yapıyor yoksa depoya çeker çekmez mi?

Ayrıca bayilerde yüksek sayıda depolama hala mevcut mu?

Tüm fatura kalemlerini bilmiyorum ancak örneğin ürün bedeli 700TL + KDV + ÖTV = 1000TL diyelim.

Satış esnasında ürünün birim fiyatı düşmüyor, sadece fatura kesimindeki vergi oranı düşüyor, dolayısıyla tüketiciyi toplam rakam ilgilendiriyor.

Bayiler nihai satış bedelini düşürmek zorundalar çünkü bu rakamlar vergiler dahil olarak hesaplanıyor ancak fabrikadan ürün alırken vergiler dahil olarak almıyorlar. Örneğin fabrikadan aldığı fiyata zaten ÖTV dahil değil, KDV'yi ise satış yaparak geri alıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok Hocam ÖTV KDV dahil ödeme yapılıyor neticede. Şöyle bir durum var ki siz de bilirsiniz ÖTV bir kalem girdisi veya çıktısı olarak kabul edilmiyor. Öyle olsa Faturalarda KDV satırının altında ÖTV satırı da olurdu.

Neticede Yetkili bayi malı 999TL ye KDV ÖTV vs dahil alıp, ortalama %15 - %30 dolayı kazanc ekleyip satış yapıyor, KDV de aldığı fatura verdiği fatura dengeyi korusa da ÖTV için bu durum geçerli değil.

Şimdi Devlet Bayiye diyor ki, Sen elindeki ürünlerin satış rakamından %6.7 düş öyle sat, İyi de adam malı alırken ödedi bu %6.7 yi.

Ödeme konusuna gelince. Çalışma yöntemleri çok farklı, her şeyden evvel bu tarz ikili anlaşmalarda bir emtia ve veya taşınmaz üzerinden resmi evrak üzerinden teminat durumu söz konusu. bayi zamanında vermiş 900.000TL lik teminat, piyasa durumuna göre mal çekiyor, çektiği mal bedelince FATURALANIYOR, maks 30 gün içerisinde ödemesi tahsil ediliyor. Bazıları ''Ticarette malı satarken değil alırken kazanırsın'' esasına dayanarak peşin alıyor zira fabrikalar satış aşamasında evraklı satış, vadeli satış, nakit satış vs diye ayrı fiyatlar üzerinden işlem yapıyor.

Her ne olursa olsun bu depolardaki malların parası çoktan ödenmiş hocam.

Ayrıca sormuşsunuz ''depolu çalışan halen var mı?'' diye, Depo olmazsa biter o adamlar üstadım zira onların jargonunda DEVİRME diye bir tabir vardır, seri sonları, çek vurgunlular vs adı altında kamyon kamyon mal kapatıyorlar ucuz tarafından, bu tarz fırsatları kovalayabilmek adına depo şart yoksa günümüz koşullarında tanesinden 50 - 100 TL kazanacakları bir buzdolabı satıp 5000usd kiralı mağaza masraflarının altından kalkmaları mümkün değil

Muhasebe bilgim üst seviyede değildir bu nedenle o ÖTV kalem farkını daha makul birisi mutlaka açıklayacaktır lakin ben BİZZAT KENDİM, zamanında bu ödemeleri yaparak mal da aldığım için, o paraları çatır çatır benden aldıklarını biliyorum

Hocam çok net izah etmişsiniz. Doğru, haklısınız zaten "Kamyon kamyon mal kapatıyorlar" lafından sonra sokaktaki adam bunlarla nasıl başetsin...

Bu şekilde nasıl bir çözüm olur hiçbir fikrim yok. Şuanda piyasalar zaten çok hareketsiz, ÖTV adımı da bir işe yaramazsa yolun sonu karanlık.

Bundan 6-7 yıl kadar önce yapılan bir ÖTV indirimi vardı o zamanlar iyi bir buzdolabı alma fırsatımız olmuştu ama bu döviz kurlarıyla ve bu piyasada şuanda alışveriş yapmak hiç karlı değil.
  • Değerli dostum politik görüşüm yoktur siyaset de sevmem bu nedenle birazdan yazacağım cümleler yanlış anlaşılmasın ama, hatalı devlet politikaları nedeniyle 2 lira olan dolar 4 lira olmuşsa, sen 6.7 oranında ÖTV indirsen ne olacak? dolap 2000 iken 4000 tl olmuş sen 4000 tl den %6.7 indirim yapayım da piyasa canlansın diyorsun

2000TL lik dolabı alamayan adam, 4000 den 3732TL indi diye mi alabilecek?

Allah sonumuzu hayır eylesin. Dilerim ki ben yanılayım, İnşallah piyasaya can gelir, herkes alışveriş eder gerçek temennimdir bunlar. Ancak bir de GERÇEKLER var aziz dostum.

• Güzel bir konu olmuş ben de bir bulaşık makinası bakıyodum

Hotpoint-Ariston LFF 8M116 X TK Bulaşık Makinesi n11 de 1.350 TL.

görelim ne olacak...
  • kanun koyuldu da kontrol yok, fiyatlar aynı kaldı

• Arkadaşlar merhaba,

Konuyu bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışacağım, yanlışlık yaparsam lütfen mazur görün :)

BSH için konuşuyorum; 1 Şubatta %7 zam geçişi olacaktı normalde, ve biz bayiler bunu önceden bildirildiğinden zam öncesi aynı bireysel müşterilerin düşündüğün gibi zamdan etkilenmemek adına alışımızı yaparız ve her bayide öyle yaptı hatta 100,000 tl lik normal alımını 150-200,000 Tl olarak yaptı ki Karlı karlı ürün satmak hevesiyle :)

Fakat biz dahil kimsenin ÖTV den haberi yoktu, şuan zam olmasını bir kenara bırakın bir önceki ayın fiyatından da aşağıya indi fiyatlar.

Fakat ortada ötvsini ödeyerek aldığınız ve fazlaca aldığınız mallar var, bunlar ne olacak dersiniz :)
    Markalardan şöyle bir çözüm var siz o elinizdeki ötvsini ödeyerek aldığınız malları ötv siz gibi satın, yerine koyacağınız yeni alacağınız malları ötv siz alın diyorlar fakat bu da hiç bir bayinin işine gelmiyor tabiri caizse.

Şuan ötv yansımasını bir çok yerde hiç görememenizin sebebi bu diye düşünüyorum.

Depolardaki mallar bitip yerine yenisi alınıncaya kadar toptana zam gelirse de ötv indirimi arada kaynayabilir. Fakat şu bir gerçek indirim gerçekten var, bunu en basit benim açtığım sayfada 15 20 gün önce sattığım fiyatla şimdikini kıyaslayarak teyit edebilirsiniz.

Fakat bazı yerlerde malların üzerindeki etkiletleri 1 hafta önce yükseltip şimdi geri düşmüş gibi yapıyorlar o da işin ayrı bir yeri :)

Saygılar.

Serdar Çetin
    553 397 6676

• shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Aslında fabrikaların ve/veya firmaların en güzel müşterileri sizlersiniz zaten.

Bir kerede 200 - 300 bin TL bantlarında alım yapan Bayiler ile 5 yılda 1 buzdolabı alan perakende müşterisi arasında fark var elbette.

Yazdıklarınıza ise sonuna kadar katılıyorum zira 3 5 mesaj yukarıda hemen hemen aynı şeyleri yazmışım.

Herkes istiyor ki, kanun çıktı fiyatlar 300TL birden insin.

Tabi ki insin de, sürekli dediğim gibi ÖTV li alıp ÖTV siz satanın zararını kim karşılayacak.

Madem böyle bir uygulama yapacaktınız, bildirirdiniz 1 ay önceden, Bayiler satın alım zamanlarını ve depolarını ona göre ayarlardı.

Zeka işi bu işler hocam.

Herkese hayırlı alış verişler dilerim yine de.

• shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Serdar Bey merhaba,

buzdolabımın arızalanması sonucu yeni bir tane almaya karar verdik ve Bosch KGN56VL30N modeline niyetliyiz. aslında sizi aramak istiyordum ancak ankarada olduğumdan buradaki bayilere baktım. cihaz hoşumuza gitti ve fiyatı 2.500,00 TL. sizin fikrinizi almak isterim cihaz ve fiyatı hakkında. ankara teslim daha cazip fiyat vermeniz mümkün müdür? teşekkürler
  • duru2013 D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Biz Siemens bayisiyiz bahsettiğiniz model KG56NVL30N, 2.300 Tl bendeki fiyatı. Ankara kata teslim nakit veya nakiti farksız karta da bölerim👍

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.