Şimdi Ara

Beyin hafıza kapasitesi=1 trilyon B.SAYAR CD Sİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
7.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: su*fi

quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

3-5 cd mi 700 mb * 5 = 1 dvd = 3.5 = 3500 mb = 3.584.000 kb = 3.670.016.000 byte = 3.758.096.384.000 bit
    dreaM der ki; "Netice ki, fena inkişaf etmiş bir hissin dimağ ve şahsiyet üzerindeki akislerini, Sırat-ı teğet geçecek imanla; yatayları dikey yapabilecek aSilBirRuhun gözyaşları cihanı sararsa, realitenin anadinamosu hüclerindeki tılsımından güc alabilir."

@dreaM,
    imzanı anlayabilmek için kaç bit kullanmış olabilirim acaba

teğmenim hesaplarız azami 1.000.000.000.000cd potansiyeli, normal bir insanda 1/2 desek 500.000.000.000cd 350.000.000.000.000mb eder Bu da 358.400.000.000.000.000 kb = 367.001.600.000.000.000.000 byte = 375.809.638.400.000.000.000.000 bit demektir. İmzadaki her kelimenin anlamını bilinçaltından çıkararak oluşturacağın algı ve anlamladırma sisteminde yapacağın her işlem devri için kaç bit harcasın ?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk
    beyin buyuk bir lastik torbayi andirir icini nekadar doldurursan okadar alir.

...

Lise hocalarımızdan biri şuna benzer bir söz söylemiştii; "Hafıza defter gibidir, yeni bilgiler yazabilmeniz için, bazı sayfaları silmeniz gerekir."

Okuduğum bir yazıdaki bir uzman ya da bir düşünürün lafıydı sanırım "Hafıza küçük bir delik gibidir, zorladıkça genişler."
    Hafızanın sınırı olduğuna inanmıyorum hatta Sokrates'in "Bilgi öğrenilmez, hatırlanır" sözüne katılmadan da edemiyorum.
  • iste o sayfalarin silindigi zannedilsede o sayfalar oldugu yerde duruyorlar.
    yada biraz siliklesselerde birgun okumak gerekirse tektrar okunabiliyorlar.

bak soyle dusun.
    cinde dogan bir cocuk olsun ve biz bu cocun ogrendiklerinden bazilarini ele alalim.

cocuk buyudukce konusmayi ogrendi.
    cocuk okula basadi cin alfabesi 140 bin harften olusmakdadir cocuk bu harfleri ogrendi ve harflerin ayri ayri kullanildiginda ayri anlamlar tasimasini ogrendi bu ogrenis suresinde cocugun beyni kac bin kitap aldi kim bilir. matamatik ogrendi cocuk.
    cocuk kendini ogrendi.
    cocuk nesneleri ve bu nesnelerin ne ise yaradiklarini ogrendi.
    basli basina nesneleri saymak bile kac kitap eder hic dusundun mu?
    sadece kendi evindeki esyalari sayman ve bunlarin ne ise yaradiklarini otur da bi yaz bakalim kac kitap eder.
    el sabunun el sabunun dis macunun dis macunu oldugunu bilmek bilgiye dahil degil midir.
    mavi kazaginin ayri marka sari kazaginin ayri marka oldugunu bu kazaklarin onu soguktan korudugunu bilmesi ve gecmisde benim bir kirmizi kazagim vardi onu cok severdim demesi bile kitap sayfalarinin icine dahildir.
    disariya cikip da agacin agac topragin toprak kusun kus arinin ari oldugunu ciceklerden bal topladigini onu soktugunda caninin yandigini bilmesi vs. bunun gibi bir cok sey saymakla biter mi?
    cocuk cocuk akliyla daha bircok neler neler ogrendi.
    cocugun beyni kac kitap etti hesaplamasi oyle zorki.
    cocuk buyudu farkli farkli kulturler bir kac lisanda konusmayi ogrendi.
    insanin neler bildigini bir dusun hesaplayabilecekmisin.
    eline kalem defter alsan bildiklerinden hicbiri aklina gelmeyecek mutemelen.
    ama yeri geldiginde o bildiklerin birer birer aklina gelecektir.
    iste bellek budur ve insan beyni hic bir seyle olcusemez.
    insan beynini kullanmayi ogrensin yeterki, ki bazi yerde bunun icin caba sarfetmesine bile gerek yok.

her insanin icinde bir isik vardir.
    kimininki mum isigina benzer sadece kendini aydinlatabilir bu onun icin yeterlidir.
    kimininki de 100 kiminin 1000 lik bir lamba gibi hem kendini hem baskalarini aydinlatir.
    kime bu yeter kimine bu da yetmez.

demek istedigim ogrenme cabasi olan insanin tabirimizle caba gerekmeyen ve gereken ogreniminde beynindeki bilgiler kac kitap eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: C4
    o imzayı anlayabilmek için kaç bitten ziyade gözlere focus, beyinlere de overclock çekmek lazım. o esnada kitlenmeleri önlemek için dot yada chiller extrem bir soğutma da şart

quote:

Orjinalden alıntı: dreaM
    teğmenim hesaplarız azami 1.000.000.000.000cd potansiyeli, normal bir insanda 1/2 desek 500.000.000.000cd 350.000.000.000.000mb eder Bu da 358.400.000.000.000.000 kb = 367.001.600.000.000.000.000 byte = 375.809.638.400.000.000.000.000 bit demektir. İmzadaki her kelimenin anlamını bilinçaltından çıkararak oluşturacağın algı ve anlamladırma sisteminde yapacağın her işlem devri için kaç bit harcasın ?

quote:

Orjinalden alıntı: Botanlı
    Okuduğum bir yazıdaki bir uzman ya da bir düşünürün lafıydı sanırım "Hafıza küçük bir delik gibidir, zorladıkça genişler."
    Hafızanın sınırı olduğuna inanmıyorum hatta Sokrates'in "Bilgi öğrenilmez, hatırlanır" sözüne katılmadan da edemiyorum.

• Hafıza hücreleri ölüyor mu?
    Ölüyorsa bilgiler nasıl aktarılıyor saptanmış mı?
    Ayrıca hafızanın kapasitesi yerine
    Beynin işlem hacmi müthiş bir şey olmalı.
    Kaotika'nın verdiği 10 milyar beyin hücresinin, Vücuttaki 2 trilyon hücreyle işlem yapmakta olması!
    Müthiş bir işlem hacmi, müthiş....
    10 üzeri kaç oluyor acaba Songar Hoca'nın dediği gibi?
  • bunlara inanıyormusun
    böyleyse eğer öss ye kimsennin girmesine gerek kalmazdı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sebom

bunlara inanıyormusun
    böyleyse eğer öss ye kimsennin girmesine gerek kalmazdı

O işlemlerden senin haberin olmuyor ki.
    Olsa zaten sen burda olmazdın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: was
    O işlemlerden senin haberin olmuyor ki.
    Olsa zaten sen burda olmazdın.

Beyin fan-club diye birşey olsa ilk fan'ı ben olurdum. Öylesine hayranım beynin işleyişine.

Yurt dışında oturan psikiyatr bir arkadaş var. Katillerin, canilerin, intihar edenlerin otopsilerinde bulunuyor.
    Demişti ki; beyni açtıklarında, tahlile v.s.'ye gerek kalmadan sırf çıplak gözle dahi canilerin beyinlerindeki farkılılık gözlenebiliyormuş. Bana çok ilginç gelmişti.
  • @BOTANLI

Bir göründün bir kayboldun

uzun zamandır yazmıyorsun, mantık sorularını özledik.
  • quote:

Demişti ki; beyni açtıklarında, tahlile v.s.'ye gerek kalmadan sırf çıplak gözle dahi canilerin beyinlerindeki farkılılık gözlenebiliyormuş. Bana çok ilginç gelmişti.

nasıl yani? canilerin beyinleri diğerlerinden değişik mi? beyin beyindir nesi değişik olabilir ki?
    cani ve katillerin beyinlerini alacaksın cpu takıp göndereceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4
    nasıl yani? canilerin beyinleri diğerlerinden değişik mi? beyin beyindir nesi değişik olabilir ki?
    cani ve katillerin beyinlerini alacaksın cpu takıp göndereceksin

Evet, C4, senin şaşırdığın gibi ben de şaşırmıştım duyduğumda.
    Normal (neye göre normal tartışılır) beyinlerden gözle görülür derecede farklıymış canilerin beyinleri. Otopside kesip biçerken farklılık görülüyormuş.

cpu nedir?
    çok cahilim yaaa

• cpu bilgisayarlardaki mikroişlemci . beyinlerini çıkartacaksın bunların, iyilik üzerine programlanmış cpuları takıp hayırlı olsun diye göndereceksin

bu canilerin beyinlerinin değişik olması çok ilginç geldi. vakit olsa araştırmak gerekir. çok merak ettim. araştıran buraya yazarsa sevinirim.
  • quote:

@BOTANLI

Bir göründün bir kayboldun

uzun zamandır yazmıyorsun, mantık sorularını özledik.

En son yazdığım soruyla pek uğraşan olmayınca insanların sıkıldığını düşündüm. O yüzden ara verdim.

Yazmamam ise özellikle. Tam açıklamak zorundasın demek istediğini. Devamlı cevap vermek zorunda kalabiliyorsun tam anlamıyla anlatabilmek için. Şartlar ve vakit müsait olmayabiliyor. Bir de yanlış anlaşılma ihtimallerini koyarsak oldukça zamanımı almaya başlar burası. Yazmakla kaybedeceğim zamanla tüm başlıkları okuyabiliyorum. Zaten çoğu zaman birileri senin diyeceklerini öyle ya da böyle demiş oluyor. Gereksiz yere ben de varım demeye gerek görmüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: was
    Hafıza hücreleri ölüyor mu?

? ? ? ? ?

Anestezinin hafıza hücrelerini öldürüp öldürmediğini bilen yok mu arkadaşlar? Lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vanq

quote:

Orjinalden alıntı: y@nkee

hikayeyi bırakın insan beyni hiç bir alanda bilgisayar ile yarısamaz

Arkadaşım bu bilgisayarı insan beyni yapıyor.Nasıl olurda senin yaptığın birşey senden daha zevki daha akıllı olur?Bilgisayarın yaptığı işlemler sınırlı ama senin beyninde yaptıkların düşün bi 10 sn'yede neler düşünüyorsun.

ikisi ayrı katogariler..asla beyin ile bilgisayarı kıyaslayamazsınız..sizde soyle dusunun Feraririyi yapanda insan ama ferari ile insan asla yarısamaz.anlatmak istediğim ayrı kategorilerdeki 2 şeyi kıyaslayamazsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@nkee -- 25 Şubat 2006; 20:31:02 >

• Akıllı olmak ayrı şeydir
    Bilgi depolamak veya hesaplamak apayrı şeylerdir
    hiçbir bilgisayar en azından şu anda var olanlar akıllı deyillerdir
    ama insandan daha hızlı hesaplayabilir veya insandan cok daha fazla bilgi depolayabilirler
    ama asla düşünemezler çünki akıllı deyillerdir akılapayrı bir şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 25 Şubat 2006; 21:10:03 >
  • ayrıca insanlar akılları zeka ve muhakeme yeteneklerini kullanarak birçok makina yapabilirler
    dozerleri insan yapar ama hiçbir insan dozer kadar güçlü deyildir
    bilgisayarlarıda insanlar hesaplamalarında araştırma ve incelemelerinde kendilerine yardımcı olması
    amacıyla kullanıyorlar
  • hafiza konusunu bide şöyle düşünün. burda herkes hafizayi yazi olarak düşünmuş. bide beyindeki hafizayi video olarak düşünün. günün sonun da o gün neler yaptiginizi tam olarak hatirlaya biliyoruz. önce ki günü de hatirlaya biliyoruz. hatta önemli olan şeylerde yillar öncesini hatirlaya biliyoruz. bi de görüntü yüksek kaliteli. çünkü gördügünüz gibi hatirliyoruz. şimdi bu kadar görüntünün kaç milyon gigabyte olcagini yada kaç milyon dvd ye sigcagini düşünün. beyin mükemmel ve sınırı olmayan bişidir bence...
  • evo5558 dostum sacmalama...biz 3 gun once butun gun ne yaptığımızı saniye saniye hatırlayamayız.ama bilgisayar 24 saat boyunca olanı hafızasında trilyonlarca yıl tutabilir...bunlar ayrı katagoriler kıyaslanazmalar..
  • Kapasite açısından insan beyninin sınırına hiçbir zaman ulaşamayız.
    İstersek algıladığımız herşeyi hafızamızda tutalım hiçbir zaman dolduramayız.
    Hız olarak da bilgisayarlarla karşılaştırmamak lazım.
    Bilgisayarlar sadece verilen işlemi yaparken beyin aynı anda vücudumuzu yönetiyor, duyduklarımızı değerlendiriyor ve süzgeçten geçiriyor; Bir yerden dikkatimizi yoğunlaştırdığımız noktaya odaklanırken bir yandan da çevremizi her an inceliyor.

1)Eskiden yaşamış Maglibecci adında bir adam okumay yazma öğrenmeden önce manavda çalışmaya başlıyor,manavda kese kağıdı olarak kullanılan kitap sayfalarına bakıyor ve fotoğraflarını (zihnine) çekiyor.
    Okuma yazma bilmediği için bir yazı olarak değil de bir resim olarak (bütün olarak) algılamaya çalışıyor.
    Bir gün manava gelen bir kitapçı Maglibeccinin bu çabasını görüyor ve ona okuma yazma öğretiyor.
    Okuma yazma öğrendikten sonra okuduğu kitaplarda daha önce kese kağıtlarında gördüklerinin aynısına rastlıyor.
    Zamanla ünü yayılıyor ve bir dükün özel kütüphanesinde çalışmaya başlıyor.
    Kütüphanedeki her kitabı kısa zamanda okuyor ve tamamını hafızasında tutuyor.
    Bir yandan da gözünü eğiterek okuma açısını geliştiriyor ve neredeyse gözünün tamamını okumaya alıştırıyor.
    80li yaşlara geldiğinde ölüm döşreğindeyken yanında ansiklopedilerle berbaer ölüp gitmiştir.

2) Sherashevsky:
    Müzisyen olan S. zamanla işitme kaybına uğruyor ve bir gazetede çalışmaya başlıyor.
    Gittiği yerlerden not almadan dönünce editörünün sinirleri bozuluyor.
    Neden not almıyorsun diye soruyor?
    S.: Gerek olmadığını zaten herşeyi hatırladığını söylüyor.
    Bunun üzerine editör diğer gazetecilerden aldığı notlara bakıp S.ye neler olduğunu anlatmasını istiyor.
    S. nin söylediği herşey doğru çıkıyor!

Bunun üzerine editör S.yi bir psikologla tanıştırıyor ve S.nin beyni araştırılıyor.
    30 yıl üzerinde yapılan araştırmalarda S.nin gördüğü, duyduğu, gerşeyi hatırladığı (tüm ayrıntılarıyla!) ortaya çıkıyor!
    Kendisini tanımadan önce not tutmanın amacını bilmezmiş.
    Diğer insanları da kendi gibi sanarmış.

3)Eugiene:
    Kievli bir genç kız olan E.ye babası bir gün uzun bir makale verir ve okumasını ister.
    Makaleye 2-3 saniye baktıktan sonra babasına geri verir.
    Babası şaşırır ve okduğuna emin olmak için ona sorular sorar.
    Kız gerçekten yazılan herşeyi virgülüne kadar hatırlar.
    Yapılan testlerde E.nin eğer sayfaları çevirmek için zaman kaybetmeseydi 400.000ün üzerinde kelimeyi 1dk içerisinde algılayabildiği keşfedilmiş.

Peki bunlar çok özel durumlar diyeceksiniz.

İnsanın içerisinde keşfedilmemiş veya geliştirilmemiş yetenekler vardır.
    Bazıları keşfedilmemişse sonradan körelir.

Bir işi herkesin yaptığı gibi yaparsanız aynı sonuçları almaya devam edersiniz.

Matematikçilerin aslında çok zeki insanlar oldukları sanılır oysa esasında müzisyenler, ressamlar gibi insanlar da çok yüksek bir zekaya sahiptirler.

En zeki insanlar da hem sanatsal hem de bilimsel zekaya sahip olanlardır.

Eğer zekanızı geliştirmek istiyorsanız pek ilgilenemdiğiniz alanlarla da uğraşmaya başlayacaksınız.

Bütün ünlü dahilerin duyularını max seviyede kullandıklarını bilmelisiniz.

Beynin özellikleri ile ilgili okuduklarımdan çok az bir kısmını anlattım.
    Daha fazla ayrıntı için:

http://www.kigem.com/default.asp?catID=55

BEYNİN SIRLARI (TAT VE KOKU)
    Beyin Mucizesi

Kitap tavsiyeleri:
    "Aklını en iyi şekilde kullan!" Tony Buzan-Arion Yayınevi
    "Hızlı okuma" Tony Buzan-Alfa Yayınları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 12 Mart 2006; 21:12:03 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.