eğer öyle ise demek ki ben gerizekalıyım. O kadar kapasitem olsaydı, az çalışarak çok başarılı olurdum.
quote:
Orjinalden alıntı: emure
böyle bir topice 60 mesaj atılmasından dolayı hayretler içerisindeyim. topicin ilk mesajı tam bir saçmalık...
böyle birşey yok. en azıdnan bende ve tanıdığım herkezde yok. istisnai 1-2 kişide var diye direk öyle birşey diyemeyiz
Senin bu mesajından anladığımız en azından sen de yok... Konuyu açan bilmiyor olabilir, açabilir... Biz de kendi düşüncelerimizi yazabiliriz. Senin bizim görüşlerimizi saçmalık olarak görmen "düşünceler özgürlüğü" dünyasında hiç olmaması gereken bir durumdur. Sen şimdi konuyu açan dışında diğerlerine 'saçmalık' demediğini de iddia edersin. " topicin ilk mesajı tam bir saçmalık..." demişsin. İlk mesaj tam saçmalık ise; diğerleri az buçuk saçmalık olur:)
Sen bu yorumunu yazınca bizden çok iyi olduğunu mu göstermiş oldun, yoksa ayıp mı etmiş oldun?
Bence İnsan beynin ennn fazla 1 Gb hafızaya sahiptir .
Bilgisayarı da insan beyninin yarattığını düşünürsek mümkün.
quote:
Orjinalden alıntı: metalok
Eğer bu kadar veriyi bir pc kaydetseydi, o veriye ne kadar zamanda ulaşırdı Bili Gets bilir... İşin diğer en önemli boyutu o verileri çağırmak değil, çağırdıktan sonra onları anlamlı bir şekilde yorumlayıp kelimelere dökmektir.
Bu korkunç bir hdd ve işlemci gücü demektir!
verilerin çağrılması tanımı sanki biraz yanlış gibi..
bana göre beyindeki sistem şöyle çalışıyor
( herşeyden önce şunun belirtmem lazım. inanılmaz bir algoritma ve kataloglama mantığı var beyinde)
mesela bir sorun karşısında ilk sinyal çıktığında bütün hücrelere sinyal gidiyor. giden sinyalin durumuna göre bütün bilgi depoları alınan sinyali kendinden bir şeyler ekleyerek ana yoldaki sinyale ekliyor.
burda önemli olan şu bence. dedim ya algoritması
mesela zaman kavramı bir ana başlıktır. 5 duyumuz ve altında onlara ait bileşenler (görmede renkler, işitmede sesler arasındsaki farjklar gibi)
dejavu denilen olayda zaten farkında olmadan beyne giden bir sinyalin bütün bu süreçteki olayları tekrar ortaya çıkarmasıdır.
mesela yolda giderken basit bir koku buna neden olur. o koku bir sinyali tetikliyerek zaman başlığını açar, ordan o zamandaki olaylar, renkler görüntüler derken sanal bir hatırlama gerçekleşir.
beynin bu kadar gelişmişliği bilgisayar göre kıyaslanınca şurdan kaynalanır. bilgisayarda bütün birimler ayrıddır. ancak beyince bütün birimler iç içedir.
quote:
Orjinalden alıntı: _LoRDi_
Bilgisayarı da insan beyninin yarattığını düşünürsek mümkün.
Evet ferrariyide insan tasarladı ama...
Bir kere insan beyni bilgisayar gibi 2'li sayma sisteminde çalışmıyor. Dolayısıyla insan beyinini bilgisayar CD'si cinsinden ölçmek mantıksız.
quote:
Orjinalden alıntı: neuro
Bir kere insan beyni bilgisayar gibi 2'li sayma sisteminde çalışmıyor. Dolayısıyla insan beyinini bilgisayar CD'si cinsinden ölçmek mantıksız.
aynen. gördüğüm anıları, olayları HD kalitesininde üstünde kaydettiğimiz için, bluray medya cinsinden hesaplamak lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: metalok
quote:
Orjinalden alıntı: emure
böyle bir topice 60 mesaj atılmasından dolayı hayretler içerisindeyim. topicin ilk mesajı tam bir saçmalık...
böyle birşey yok. en azıdnan bende ve tanıdığım herkezde yok. istisnai 1-2 kişide var diye direk öyle birşey diyemeyiz
Senin bu mesajından anladığımız en azından sen de yok... Konuyu açan bilmiyor olabilir, açabilir... Biz de kendi düşüncelerimizi yazabiliriz. Senin bizim görüşlerimizi saçmalık olarak görmen "düşünceler özgürlüğü" dünyasında hiç olmaması gereken bir durumdur. Sen şimdi konuyu açan dışında diğerlerine 'saçmalık' demediğini de iddia edersin. " topicin ilk mesajı tam bir saçmalık..." demişsin. İlk mesaj tam saçmalık ise; diğerleri az buçuk saçmalık olur:)
Sen bu yorumunu yazınca bizden çok iyi olduğunu mu göstermiş oldun, yoksa ayıp mı etmiş oldun?
Ayıp etmiş oldum Ama arkadaş bir kaynak göstermeden sanki kafasından söylemiş gibi bir mesaj yamış onu belirtmek istemiştim. Konuya devam
bence zeka ile hafıza kapasitesinin alakası bilgisayarın hafızasının hızıyla alakası olmadığı gibi bilgisayarın hızlı olması için gereken şey işlemci ve ramdır hafızayla alakası yoktur hızının aynı şekilde insan hafızasının kapasitesiyle zekanın alakası olmadğını düşünüyorum
ewet konu aldı başını gidiyo hayırlısı
quote:
Orijinalden alıntı: arsimsek
arkadaşlar aşağıdaki bilgileri biliyormuydunuz.
BEYİN HAFIZA KAPASİTESİ 1 TRİLYON B.SAYAR CD SİNE EŞİT.1CD 200 KİTAP ALIYOR. YANİ 200 TRİLYON KİTAP.DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ ABD KONGRE KÜTÜPHANESİNDE 29 MİLYON KİTAP TAM 800 KM BOYUNCA RAFLARA ANCAK SIĞIYOR.
bu bilgide ufak bir hata var. bu arada emure de kalaylamış. şimdi ben düzeltme yapınca, buralaradaysa eğer herhalde cilalama yapar.
1 gram dna' da saklı olan bilgi 1 trilyon cd' deki bilgiye eş değer. bir trilyon cd' deki bilgi de 200 trilyon kitaba eş değer. 200 trilyon kitabı da muhtemelen dünyada bulamayız.
bu hesabın sahibi yabancı bir bilim adamı ama ismi aklımda kalmadı bulursam eklerim konuya.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme