Şimdi Ara

Beyin hafıza kapasitesi=1 trilyon B.SAYAR CD Sİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
7.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aşağıdaki bilgileri biliyormuydunuz.

BEYİN HAFIZA KAPASİTESİ 1 TRİLYON B.SAYAR CD SİNE EŞİT.1CD 200 KİTAP ALIYOR.
    YANİ 200 TRİLYON KİTAP.DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ ABD KONGRE KÜTÜPHANESİNDE 29 MİLYON KİTAP TAM 800 KM BOYUNCA RAFLARA ANCAK SIĞIYOR.

• bu hafızayı tam kapasite kullanıyor muymuşuz peki?

var mı kullanan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: su*fi

bu hafızayı tam kapasite kullanıyor muymuşuz peki?

var mı kullanan?
    onu bilmemde 25 basamaklı sayıları 25 saniyede akıldan çarpan , arızalı arkadaşlarımız var
  • quote:

Orijinalden alıntı: YanlızTürk

onu bilmemde 25 basamaklı sayıları 25 saniyede akıldan çarpan , arızalı arkadaşlarımız var

Alıntıları Göster
    Bilimsel olarak beynin kapasitesi için kesin bir ifadeyle böyle bir büyüklük belirtmek ne kadar gerçekçi olur bu tartışılır. Ancak beyni beyin yapan ve beyni kendisine hayran kıldıran şey onun ne kadar veri depoladığından ziyade içinde depoladıklarını en etkin şekilde kullanma yetisinde gizlidir. Bazen bir cümle bile insanların hayatlarında çok şey değiştirir. Örneğin bir İtalyan atasözü der ki: "Duymak istemeyen kadar kötü sağır yoktur"
    Bu cümledeki altı kelime beraberinde yüz farklı kelimeyi de yanına çağırabilir. İşte beyin bu bence.

• quote:

var mı kullanan?
    quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

var mı kullanan?

ben bi keresinde kullanmıştım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oert

quote:

var mı kullanan?

ben bi keresinde kullanmıştım...

Alıntıları Göster
    hikayeyi bırakın insan beyni hiç bir alanda bilgisayar ile yarısamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: y@nkee

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: y@nkee

Bu kadar kesin konuşabilmek için henüz erken.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

Bu kadar kesin konuşabilmek için henüz erken.

Alıntıları Göster
    Bilgisayarlar insanlardan çok daha hızlı ama kesinlikle zeka karşılaştırılması yapılamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

Bilgisayarlar insanlardan çok daha hızlı ama kesinlikle zeka karşılaştırılması yapılamaz

Alıntıları Göster
    Bu rakam bana oldukça abartılı geldi,
    Bir CD 650 MB desek, 650 milyon Byte bunu 8 ile çarparsak 5.200.000.000 bit. Bunu 200 trilyon ile çarparsak
    1.040.000.000.000.000.000.000.000 şeklinde bir rakam çıkıyor. (trilyon kere katrilyon gibi birşey)

İnsan beyninde kaç tane beyin hücresi olduğu tam olarak bilinmese de aşağı yukarı 10 milyar deniyor. Yani 10 milyar ile trilyon kere kartilyon arasında çok fark var.
    Beyinde hafızayı oluşturan ana yapı beyin hücresidir. Biz yapıyı tamamlayarak transmitter görevi gören snapsları hafıza birimi olarak sayamayız. Mesela bilgisayarın hafıza kapasitesini oluşturan unsurlar bellidir, bilgisayarın hafızasını belirtirken tüm bilgisayarın içerisindeki tüm devrelerdeki transistörleri hesaba katmıyoruz. Peki snapsları da hesaba katalım, 1 trilyon da snaps olsun (10 trilyon olsun) 1 trilyon nerde, trilyon kere katrilyon nerde.

• quote:

Bu rakam bana oldukça abartılı geldi,
    Bir CD 650 MB desek, 650 milyon Byte bunu 8 ile çarparsak 5.200.000.000 bit. Bunu 200 trilyon ile çarparsak
    1.040.000.000.000.000.000.000.000 şeklinde bir rakam çıkıyor. (trilyon kere katrilyon gibi birşey)

İnsan beyninde kaç tane beyin hücresi olduğu tam olarak bilinmese de aşağı yukarı 10 milyar deniyor. Yani 10 milyar ile trilyon kere kartilyon arasında çok fark var.
    Beyinde hafızayı oluşturan ana yapı beyin hücresidir. Biz yapıyı tamamlayarak transmitter görevi gören snapsları hafıza birimi olarak sayamayız. Mesela bilgisayarın hafıza kapasitesini oluşturan unsurlar bellidir, bilgisayarın hafızasını belirtirken tüm bilgisayarın içerisindeki tüm devrelerdeki transistörleri hesaba katmıyoruz. Peki snapsları da hesaba katalım, 1 trilyon da snaps olsun (10 trilyon olsun) 1 trilyon nerde, trilyon kere katrilyon nerde.

Alıntıları Göster
    bence bu kapasite işi kişiden kişiye değişir, 1 trilyon cd eden de vardır, üç beş cd eden de vardır yani...
    mühim olan ne kadarrını kullandığımız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

bence bu kapasite işi kişiden kişiye değişir, 1 trilyon cd eden de vardır, üç beş cd eden de vardır yani...
    mühim olan ne kadarrını kullandığımız...

Alıntıları Göster
    3-5 cd mi 700 mb * 5 = 1 dvd = 3.5 = 3500 mb = 3.584.000 kb = 3.670.016.000 byte = 3.758.096.384.000 bit

• quote:

Orijinalden alıntı: dreaMMaster

3-5 cd mi 700 mb * 5 = 1 dvd = 3.5 = 3500 mb = 3.584.000 kb = 3.670.016.000 byte = 3.758.096.384.000 bit

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

dreaM der ki; "Netice ki, fena inkişaf etmiş bir hissin dimağ ve şahsiyet üzerindeki akislerini, Sırat-ı teğet geçecek imanla; yatayları dikey yapabilecek aSilBirRuhun gözyaşları cihanı sararsa, realitenin anadinamosu hüclerindeki tılsımından güc alabilir."

@dreaM,
    imzanı anlayabilmek için kaç bit kullanmış olabilirim acaba

• quote:

quote:

dreaM der ki; "Netice ki, fena inkişaf etmiş bir hissin dimağ ve şahsiyet üzerindeki akislerini, Sırat-ı teğet geçecek imanla; yatayları dikey yapabilecek aSilBirRuhun gözyaşları cihanı sararsa, realitenin anadinamosu hüclerindeki tılsımından güc alabilir."

@dreaM,

Alıntıları Göster
    bence yukardaki rakamlar abartılı. En mükemmel insanda bile yukardaki rakamlar gibi bir beyin kapasitesi yoktur. Hem olsa ne olur ki Onu doldurmaya ömür yetiyor mu?.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Arkadaşım bu bilgisayarı insan beyni yapıyor.Nasıl olurda senin yaptığın birşey senden daha zevki daha akıllı olur?Bilgisayarın yaptığı işlemler sınırlı ama senin beyninde yaptıkların düşün bi 10 sn'yede neler düşünüyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: istinaden

quote:

Arkadaşım bu bilgisayarı insan beyni yapıyor.Nasıl olurda senin yaptığın birşey senden daha zevki daha akıllı olur?Bilgisayarın yaptığı işlemler sınırlı ama senin beyninde yaptıkların düşün bi 10 sn'yede neler düşünüyorsun.

Alıntıları Göster
    Birincisi çoğumuz için beynin kapasitemizin %100'ünü kullanabildiğimize inanıyorum ve sadece %3 ünü %5 ini kullanabildiğimiz söylentilerine inanmıyorum.

İkincisi aslında bence hafıza ile zeka kavramları birbirinden bağımsız şeyler olmalı. hafıza geçmişteki bilgileri hatırlayabilme yeteneğidir zeka ise olaylara verilen tepkilerle kendini gösterir. Hiç hafıza olmadan da zeka olabilir (Bilgilerin takas yapılabilmesi için az da olsa bir hafızaya gereksinim olabilir).
    Bir belgesel seyretmiştim. Bir mucit robot böcekler yapıyordu. Bu robot böcek bacaklarını zorlandığı yere kadar hareket ettiriyor zorlandığı yerde yön değiştiriyordu. Bu robotun elektronik devresi ise İşlemci ve hafıza gibi dijital devre elemanları yerine sadece diyot ve transistörlerden oluşan analog devre elemanlarından oluşuyordu ve oldukça basitti. Mucit bu sayede robotun dijitale göre çok daha kararlı çalıştığını vurgulyordu.

Beyin kapasitesini ölçmede değişik test yöntemleri vardır. Bunlar hafıza testleri, zeka testleri ve bilgi testleridir. Bilgi testleri günlük hayatımızda çok sık karşımıza çıkar. mesela üniversite sınavı bir bilgi testidir. hafıza testlerinde ise denklere gösterilen şekilleri, rakamları v.b. hatırlamaları istenir. Zeka testinde ise teorik olarak hiç bir öğrenilmiş bilginin testi etkilememesi gerekir. Bu nedenle hafıza ile zeka ayrı kavramlardır.

• quote:

Birincisi çoğumuz için beynin kapasitemizin %100'ünü kullanabildiğimize inanıyorum ve sadece %3 ünü %5 ini kullanabildiğimiz söylentilerine inanmıyorum.

İkincisi aslında bence hafıza ile zeka kavramları birbirinden bağımsız şeyler olmalı. hafıza geçmişteki bilgileri hatırlayabilme yeteneğidir zeka ise olaylara verilen tepkilerle kendini gösterir. Hiç hafıza olmadan da zeka olabilir (Bilgilerin takas yapılabilmesi için az da olsa bir hafızaya gereksinim olabilir).
    Bir belgesel seyretmiştim. Bir mucit robot böcekler yapıyordu. Bu robot böcek bacaklarını zorlandığı yere kadar hareket ettiriyor zorlandığı yerde yön değiştiriyordu. Bu robotun elektronik devresi ise İşlemci ve hafıza gibi dijital devre elemanları yerine sadece diyot ve transistörlerden oluşan analog devre elemanlarından oluşuyordu ve oldukça basitti. Mucit bu sayede robotun dijitale göre çok daha kararlı çalıştığını vurgulyordu.

Beyin kapasitesini ölçmede değişik test yöntemleri vardır. Bunlar hafıza testleri, zeka testleri ve bilgi testleridir. Bilgi testleri günlük hayatımızda çok sık karşımıza çıkar. mesela üniversite sınavı bir bilgi testidir. hafıza testlerinde ise denklere gösterilen şekilleri, rakamları v.b. hatırlamaları istenir. Zeka testinde ise teorik olarak hiç bir öğrenilmiş bilginin testi etkilememesi gerekir. Bu nedenle hafıza ile zeka ayrı kavramlardır.

Alıntıları Göster
    wişşşşşşş

• quote:

quote:

@dreaM,

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

@dreaM,

o imzayı anlayabilmek için kaç bitten ziyade gözlere focus, beyinlere de overclock çekmek lazım. o esnada kitlenmeleri önlemek için dot yada chiller extrem bir soğutma da şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 25 Şubat 2006; 14:17:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dor Niro

bence yukardaki rakamlar abartılı. En mükemmel insanda bile yukardaki rakamlar gibi bir beyin kapasitesi yoktur. Hem olsa ne olur ki Onu doldurmaya ömür yetiyor mu?.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

ben insan beynin inanilmaz mutis tasarlandigina inaniyorum.
    bana kalirsa yukaridaki rakamlar abartili degiller.
    hem bak kendin de soylemissin omur yemiyor diye.
    ben de tam boyle dusunmustum omrumuz uzun olsaydi bunun imkani var oldugunu.
    bir dusunecek olursak, gecmisde yasadiklarimizin cogu hafizamizda bir yerlerde sakli duruyor.
    hatta bastirdiklarimiz bile piskiyatriler tarafindan hatirlatilabiliyor.
    70 yasinda ki bir insanin cocuklugunu hatirlamasi bana bu tezin gercekliginin mumkun olabilecegini dusunduruyor.
    fakat bunun yaninda su da bir gercektir ki, insan beyninin hepsini kullanamiyor.
    ama birgun gelecek insan oglunun, beynin buyuk bir kismini kullanabilecegine inaniyorum ben.
    iste ozaman insan insan ustu varlik olacak.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bir de soyle dusun.
    bilgisayari yapan zaten insan beyni.
    hic yapilan yapandan ustun olur mu?
    YAPILAN HIC BISEY YAPANDAN USTUN DEGILDIR...
    bilgisayar sadece pratiktir. fakat insan beynin unuttugunu sandigi ama aslinda hic unutmdigi bastirdiklari vardir.
    beyin buyuk bir lastik torbayi andirir icini nekadar doldurursan okadar alir.
    dusun, bir insanin bir cok dil bildigini bunun yaninda bir cok cesitli seyleri ogrenip hafizasinda bunlari tuttugunu bunlar bile bir cok kitap etmez mi?
    cocuklugumuzdan beri ogrendiklerimizin hepsini toplasak kac kitap eder!
    omrumuz uzun olsaydi daha kac kitap ederdi beynimiz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 25 Şubat 2006; 15:28:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: felsefika

quote:

bir de soyle dusun.
    bilgisayari yapan zaten insan beyni.
    hic yapilan yapandan ustun olur mu?
    YAPILAN HIC BISEY YAPANDAN USTUN DEGILDIR...
    bilgisayar sadece pratiktir. fakat insan beynin unuttugunu sandigi ama aslinda hic unutmdigi bastirdiklari vardir.
    dusun, bir insanin bir cok dil bildigini bunun yaninda bir cok cesitli seyleri ogrenip hafizasinda bunlari tuttugunu bunlar bile bir cok kitap etmez mi?
    cocuklugumuzdan beri ogrendiklerimizin hepsini toplasak kac kitap eder!
    omrumuz uzun olsaydi daha kac kitap ederdi beynimiz!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

Ben insan beyninin doldurdukça aldığına inanmıyorum. Bence beynin de bir izdihap hacmi vardır. Öyle bir noktaya geliniyor ki, bir bilgiyi alabilmek, geçmişte aynı bilgiyi alabilmekten daha büyük gayretler gerektiriyor.

Lise hocalarımızdan biri şuna benzer bir söz söylemiştii; "Hafıza defter gibidir, yeni bilgiler yazabilmeniz için, bazı sayfaları silmeniz gerekir."

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.