Şimdi Ara

Beyler dersimi çalıştım araştırmamı yapıp geldim. Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler bütcem 2000 tl ile 3500 tl kararsız kaldım. F/p ürünün arıyorum. Almışken En iyi f/pyi almak istiyorum. Çok oyun oynayan birisi değilim ama en azından bi gta 5 tadına varmak istiyorum. Autocad, matlab, derleyiciler gibi Allah ne verdiyse hepsini çalıştırsın istiyorum. Yaklaşık 10 senedir pc kullanıyorum. Celeron d 256 mb ram idi ilk işlemcim ikincisi ise pentium 6100 2gb ram. Artık bu zulüm işkence bitsin istiyorum pentium ile autocad ve matlab kullanmaya çalışıyorum. Fakat anlayacığınız gibi bu sistem arduino derleyicisinde bile afallıyor. Matlabı açıp iki gün sonra pcnin başına varıyorum anca açılmış oluyor. Doğalgaz masrafımız artık yok. Ellerimde ızgara oldu mahallenin kedilerinden kurtulamıyorum. Bu dediklerim doğrultusunda biraz araştırma yaptım. Referans notebook asustur artılar eksileri ona göre yazdım.

1) VİCTOR

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/victor-g7024-156-full-hd-ips-2gb-gtx-960m-P65611901

artıları Mükemmel fps. Ips full hd ekran --960M DDR5 ekran kartı
    eksileri 5400 rpm hard disk-- Servis ve müşteri memnuniyeti bilinmiyor--- İnceleme yokk-- Victor???

2) MONSTER

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/monster-abra-a5-v521-156-P77656613

Artıları Ips full hd ekran 7200 rpm hard disk-- Servis övülüyor.--960M DDR5 ekran kartı
    Eksileri. 5. Nesil etiketi vurularak fiyatı artırılması ama 5. nesiller tam randımanlı değil şu an için. Yüksek fiyat. Ama yinede f/p sayılabilir.

3) REFERANS NOTEBOOK ASUS

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550jx-core-i7-4720hq-26ghz-12gb-ram-1tb-hdd-2gb-156w10-notebook.html#ozellikler

artıları 12 Gb ram fiyatı daha düşük Ve freedos değil.
    Eksileri Full hd olmayan ıpssiz---- 950m ekran kartı DDR3

Beyler En en en iyi f/p ürününü alacağım. Yukarıda yazdığım özellikler kullanıcı deneyimine ne kadar etki eder. Ben hiç hd yada full hd ekran kullanmadım aradaki farkı bilmiyorum. Ips far ne kadar olur. Bunları yapıştırarak bizden para kırpmaya mı çalışıyorlar. Mesela monster 5. nesil etiketi yapıştırarak 500 tl fiyat artırdı. Ve kesinlikle u serisi bi işlemci istemiyorum. Çünkü kazıklanmış gibi hissediyorum. Ve kırpılmış işlemci istemiyorum. Artık insanca yaşam istiyorum. Farklı çözümlere de açığım. Şu laptopu al ssd ram tak canavar olsun gibi. Yada Eğer f/p olacaksa masaüstüde yapabiliriz. Bi tane pentiumlu dizüstüm var onla sunum yaparım. Masaüstü ile de çalışırım. Çözümlerinizi bekliyorum. Biliyorum ki benim gibi bu fiyat aralığında sıkışıp kalan arkadaşlar fazla. Bu konu onlara bir rehber niteliğini taşıyacak. Şimdiden ellerinize sağlık uzun oldu. K.bakmayın . :) :) Birde bu laptopların soğutma performasını bilen varsa yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 30 Ekim 2015; 8:33:26 >

• Yardımcı olabilecek yok mu
  • 3 ü arasında kalsam tercihim asus olurdu ;) markada tabi bir etmen ama f/p olarak daha iyi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

3 ü arasında kalsam tercihim asus olurdu ;) markada tabi bir etmen ama f/p olarak daha iyi geldi.
    Asusun birde 5400 rpm can sıkıcı olduğunu söylüyorlar. Onu yazmayı unutmuşum. Ben daha önce iyi bir bilgisayar kullanmadığımdan 5400 ile 7200 arasında kağıt üstünde çok fark var. Kullanıcı deneyimindede çok fark var mı bunları öğrenmek istiyorum.
  • İmkan varsa masaüstü daha performanslı olur. Victor ile Monster arasında hangisine için siniyorsa ama uzun süre kullanacaksan 960 ın altına düşme. Victor da hdd yükseltmezsen 5400 rpm. Ama ikisinde de mutlaka ssd tak uçucam diyosan. Ekran konusunda da gidip gör tercih meselesi ben özellikle ips taktırcam
  • Ayni sorulari soruyoruz hocam benim birde bu listede acer vn7 var simdi cihaz 5400rp olmasa coktan almistim onda ssd taktirma sikinti
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. 5400 rpm forumlarda söylendiği kadar kötü mü? Masaüstünde yardımcı olabilecek arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum bu sistemlere yakın 2000 tlye mal edebilir miyiz? Masaüstünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 31 Ekim 2015; 12:48:51 >
  • aralarında monster öneririm. bu bütçede asusa bakılmaz. özellikle tatmin edici oyun performansı için minimum 960m olması lazım ekran kartının. ayrıca fazla ram kullanılmadığı müddetçe bir işe yaramaz.
  • 960m masastunde 750 ti civarina gelir 3000 bin verecegin masaustunde bu kartin cok daha iyisini koyarsin yerin varsa performans ariyorsan masaustu almak lazim

Diz ustu dersen Full hd icin 960m altina inme
    Asus 720p oldugu icin gtx950m o cihaza yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ekim 2015; 13:11:51 >
  • Bende mosnter düşünüyorum , victor çok sorun çıkartıyor diyorlar. Monsteri aldığımda yanına g2a.com dan windows 8.1 pro oem alırsam, windows 10' a geçebilir miyim ? Birde freedos laptop sorun oluşturur mu ?. Lütfen yardım edin !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayraossss -- 31 Ekim 2015; 13:44:28 >
  • 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2936

Sağolun hocam. 5400 rpm forumlarda söylendiği kadar kötü mü? Masaüstünde yardımcı olabilecek arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum bu sistemlere yakın 2000 tlye mal edebilir miyiz? Masaüstünü

Babamda n550jk var rezalet yani yaşanmaz öyle. Az önce baktım abranın kasalar düşündüğüm kadar kötü değilmiş. Masaüstü için de aynı şekilde biraz araştırırsan bişeyler bulur daha rahat sonuca varırsın bi sürü konu var zaten sürekli açılıyor
  • Kayraossss kullanıcısına yanıt
    Freedos la ilgili hiçbir sorun olmaz normal bir bilgisayara flashla nasıl format atıyorsan öyle atılır. Orda satılan keylerin çoğu legal değil alırsan şans işi.
  • Ben daha hiç windows veya format atmadım. Ayrıca flashın içine bir şey atmam gerekir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

960m masastunde 750 ti civarina gelir 3000 bin verecegin masaustunde bu kartin cok daha iyisini koyarsin yerin varsa performans ariyorsan masaustu almak lazim

Diz ustu dersen Full hd icin 960m altina inme
    Asus 720p oldugu icin gtx950m o cihaza yeterli

Hayatinda hic laptop kullanmamis biri icin full hd lr hd farki anlasilir mi? Almisken full hd alayim diyorum

Msi ge70 var 3200tl acer vn7 var 3000 tl cok pahali ya adam gibi bisi alim dersen..

Monster victor filan yonelsem bana cok kaba filan dediler hic gorebilecegim bi teshiride yok.s
    Sen en temizi şunu bir izle kardeşimhttps://www.youtube.com/watch?v=DV4a0GYr1nc

https://www.technopat.net/sosyal/konu/uefi-windows-8-1-usbye-yazma.90572/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ekim 2015; 15:18:13 >
  • Nerd miner kardeşim teşekkür ederim.

Kafamdaki soruların birçoğu uçtu gitti .

Yalnız bir tane daha var bunlar korsan olur mu ?
  • 0nime-N0-Kyo kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük farkı anlaşılır bunu en iyi vatana git teşhirdeki 720p cihazla full hd cihazlar yan yana bakarak anlarsın

monster victor gibi ürünler performansa yönelik cihazlardır kasa kalitesi ortalama bir seviyededir tabi oem kasaya donanımı rahat sığdırmak için genelde geniş modelleri seçiyorlar.Estetik beklemek yanlış olur.
    forum kuralları çerçevesinde Bunu burda söylemek hatalı olur Ha kullanan illaki vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ekim 2015; 15:28:26 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Ips panel hakkında ne düşünüyorsunuz. DDR4 ve DDR3 ram hakkında ne düşünüyorsunuz. Şimdi internete bakınca kağıt üstünde DDR4 daha iyi hem yeni teknoloji. Pratikte nasıl? Vereceğimiz parayı hak eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 31 Ekim 2015; 16:00:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.