Şimdi Ara

Beyler iş bulamıyorum, internetten para kazandıracak iş fikirlerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazdan beridir iş arıyorum ama bulamıyorum...

Pek çok otele, kafeye, restoranta başvurdum...

hepsi papağan gibi aynı cevabı veriyor... biz sizi arıcaz diyorlar sonra ne arayan var ne de soran...

5 ay oldu iş bulamıyorum ama tanıdığı olanlar şap diye işi de buluyor eşi de

mesleğim teknik ressamlık ama uzun zamandır hiç yapmadım 5 yıl felan oluyor...

ayrıca almanca öğretmenliği okuyorum fakat parasızlık yüzünden şu an devam edemiyorum ayrıca açıktan işletme okuyorum

Yani iyi derece ingilizce ve almanca biliyorum...

Sizden iş fikirleri bekliyorum...

Bu vasıflara sahip birisi sizce internetten iyi para kazandıracak ne gibi bir girişim yapabilir?

lütfen dalga geçmeyin ve ciddi bir şekilde para kazandırabilecek internet işi söyleyin...

youtube demeyin çünkü ben kameraya çıkacak cesarete sahip değilim

yaratıcı fikirler bekliyorum...

tişikkirlir

• Yabancı dılınız varsa acıkta kalmazsınız kı ? Bıraz daha bakın.sadece dık bılmek ıle ıse gırebılır gırdıkten sonra da ısı ogrenebılırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki almanca ogretmenligini bitirmen onerilir.ancak durumunu bilemeyiz. Maddi durumdan demişsin de mesela kredi burs vs. Arayabilirsin dilim var diyorsun zaten mezun olunca Çevirmenlik de yapabilir ve iyi para kazanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makale sitelerinde makale yazıp satabilirsin almanca ve ingilizce olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

makale sitelerinde makale yazıp satabilirsin almanca ve ingilizce olarak

Teşekkürler zaten bu bir kaç yıldır yaptığım iş ve hayatta kalmamı sağlayan tek iş.
    Buna ek olarak farklı fikirler için böyle bir konu açtım.
  • Çevirmenlik ile harçlığını çıkartabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: meksika erkeği

Yazdan beridir iş arıyorum ama bulamıyorum...

hepsi papağan gibi aynı cevabı veriyor... biz sizi arıcaz diyorlar sonra ne arayan var ne de soran...

ayrıca almanca öğretmenliği okuyorum fakat parasızlık yüzünden şu an devam edemiyorum ayrıca açıktan işletme okuyorum

Bu vasıflara sahip birisi sizce internetten iyi para kazandıracak ne gibi bir girişim yapabilir?

lütfen dalga geçmeyin ve ciddi bir şekilde para kazandırabilecek internet işi söyleyin...

tişikkirlir

Clixsens'de anket ve (Task) görevler ile çok iyi paralar kazanabilirsin.Anketler 7-8 dolar getirir ayda ama tasklara önem verirsen iyi para kaldırırsında.İmzamdan bakabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tur rehberligi isi bence tam sana gore.. guzelde para kazanirsin
    Ordan gelen parayla kurslarini falan tamamlarsin iste

• quote:

tişikkirlir

hocam hangi şehirdesiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: olubulur

quote:

tişikkirlir

hocam hangi şehirdesiniz

Şu an Aydın ilinin Didim ilçesindeyim ki burası Türkiye'nin en turistik yerlerinden birisidir ancak bütün yaz iş bulamadım.

2 yıldır burada yaşıyorum, normalde Samsun'da doğup büyüdüm. Bir kaç ay önce Samsun'daydım ve orada iş bulmak çok daha zor. Samsun'da imkanlar o kadar kısıtlı ki tek tük iş çıkıyor onlarda çok düşük ücretle çok uzun saatler çalışmayı gerektiriyor ve çoğuna zaten Suriyelileri alıyorlar. Bizim oranın milleti müslümandır vs. deyip acıyorlar Suriyelilere destek veriyorlar.

İşkurun sunmuş olduğu iş başı eğitim programı sayesinde, eğer beni orada işe alsalardı hiç bir masraf karşılamayacaklardı çünkü tüm masrafı; sigorta ve aylık asgari ücret dahil, işkur karşılayacaktı ama bu şartlara rağmen bile iş vermediler.

Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum bir yandan ailem baskı yapıp duruyor. Elimdeki tek iş ise internet üzerinden yaptığım içerik yazarlığı, site editörlüğü, çevirmenlik gibi tek tük işler ki bu işlerin bir garantisi yok çünkü bugün iş veren adam yarın ihtiyaç yok diyebiliyor.

Ek olarak: çalışmak için başka şehirlere de gidebilirim benim için fark etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meksika erkeği -- 26 Ekim 2015; 13:12:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olubulur

quote:

tişikkirlir

hocam hangi şehirdesiniz

Şu an Aydın ilinin Didim ilçesindeyim ki burası Türkiye'nin en turistik yerlerinden birisidir ancak bütün yaz iş bulamadım.

2 yıldır burada yaşıyorum, normalde Samsun'da doğup büyüdüm. Bir kaç ay önce Samsun'daydım ve orada iş bulmak çok daha zor. Samsun'da imkanlar o kadar kısıtlı ki tek tük iş çıkıyor onlarda çok düşük ücretle çok uzun saatler çalışmayı gerektiriyor ve çoğuna zaten Suriyelileri alıyorlar. Bizim oranın milleti müslümandır vs. deyip acıyorlar Suriyelilere destek veriyorlar.

İşkurun sunmuş olduğu iş başı eğitim programı sayesinde, eğer beni orada işe alsalardı hiç bir masraf karşılamayacaklardı çünkü tüm masrafı; sigorta ve aylık asgari ücret dahil, işkur karşılayacaktı ama bu şartlara rağmen bile iş vermediler.

Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum bir yandan ailem baskı yapıp duruyor. Elimdeki tek iş ise internet üzerinden yaptığım içerik yazarlığı, site editörlüğü, çevirmenlik gibi tek tük işler ki bu işlerin bir garantisi yok çünkü bugün iş veren adam yarın ihtiyaç yok diyebiliyor.

Ek olarak: çalışmak için başka şehirlere de gidebilirim benim için fark etmez.

hocam yaş nedir ? 30 ve altı ise tab gıda restoranlarına başvur direk alınırsn. burger-popeyes v.s, önlisans mezunları 1400 tl, lisans mezunları 1800 tl maaş ile başlıyor. günde 8 saat. yemek v.s herşey ordan ztn eve servis v.s ..

• jigololuk yap

• 1. Türkiye'de her şey torpil demektir
    Torpilin varsa iş bulursun, çevren varsa bir yerlere gelirsin. Onun dışında kimse seni sallamaz.

2. Doğanın değerini bilmeyen bir ülke ayrıca berbat bir şehir yerleşim düzenine sahip
    Her yere koca koca apartmanlar yapan, iğrenç çöplük gecekondu dolu daracık sokaklar...
    Halbuki Almanya ve Amerikaya bakın sokaklar hem daha temiz hem de evler genel olarak müstakil en fazla 2 kat olacak şekilde...
    bizdeyse 100 katlı bir apartmana 100lerce aile sıkış tepiş yaşıyor...

3. Turizmin ve turistik alanların değeri bilinmiyor
    Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle turizm sektörü açısından son derece önemli bir yere sahip ancak ne turizme gereken önem veriliyor ne de turistik bölgelerde gerekli ilgi yok...
    Günümüzde turistik kentlerin pek çoğunu kürtler ve araplar sarmış durumda. Bu insanların pek çoğu turizm ve yabancı dil konusunda eğitim almamış ama tanıdıkları vs. olduğu için otellerde ve turistik işlemetlerde rahatlıkla çalışabiliyorlar...
    Bunlar ayrıca turistlere sarkıntılık vs. gibi pek çok olayda ön plandadır. Adam dövme, turistlere taciz gibi daha pek çok olay yaşanmaktadır.

4. Düzgün bir iş için en az 1 hatta 2 üniversite okumak gerekiyor
    Almanya gibi iş sektörü konusunda son derece başarılı bir sistemi olan ülke ile Türkiye'yi kıyasladığımızda Türkiye'de özellikle özel sektörde insanların eşşek yerine koyulduğunu rahat bir şekilde görebiliriz.
    Türkiye'de özel sektörde iş bulabilmek ve rahat çalışabilmek için torpil yada tanıdığınız olması yeterlidir.
    Eğer ki Türkiye'deyseniz ve torpiliniz, tanıdığınız, çevreniz yoksa ve de lise mezunuysanız o halde eşşek statüsünde bulabileceğiniz en berbat işlerde en az 12 saat olarak, gülünç bir fiyata ve muhtemelen küfür yiyerek çalışmak durumunda kalırsınız.

5. Tam anlamıyla bir VERGİ ÜLKESİ
    Bu konuyu zaten açmama gerek yok. Burada gereksiz vergilerin bir listesini yapsam, muhtemelen bana bu konuyu yazmam için verilmiş olan harf karakter sayısı yetersiz kalacaktır.

6. Her şey pahalı
    Gıda:
    Markete gidiyorsun, 1 litr kola 2,50 TL
    En basitinden küçük paket kek 50 kuruş

İnterneti söylememe gerek var mı? Pek çok avrupa ülkesine oranla yüzlerce yıl geri kalmış bir alt yapı için yüzlerce ileri yıl daha fazla para ödüyoruz.
    En basit örnek; Yanı başımızdaki komşu ülkemiz Bulgaristan. Bu ülkeyi Türkiye ile kıyaslarsak ki hiç bir konuda kıyaslayamayız (keşke imkanım olsa da gitsem) internet hem çok daha hızlı hem de daha ucuzdur.

benzin konusuna girmeyeceğim zaten ülkemizdeki kaynakları bilen bilir.

Ev, geçenlerde ahır gibi bodrum katında bir ev buldum adam bana 400 tl çekti ya la. (Bahsettiğim şehir Samsun)
    Yani siz düşünün, durum Samsunda böyleyse, İstanbulda ve Ankarada daha da uçuktur.

7. İnsanların çoğu geri kafa
    Sürekli başkasının özel hayatına karışanlar, her şey din ile daha mükemme olacağını zannedenler, hiç bir şey bilmedikleri halde, biliyormuşçasına bastıra bastıra konuşanlar...

9. Askerliğin zorunlu olması
    Ben askerlik yapmak istemiyorum ama yasalar gereği yapmam isteniyor? Ben neden istemediğim bir şeyi yaptırılmak zorunda bırakılıyorum?

10. Eğitim konusunda tam bir fiyasko
    İnsanlar eğer bu ülkede insan yerine konulmak isteniyorsa, hayatlarının en az 20 yılını ilk-orta-lise-üni eğitim dönemleri için harcamak zorundadır. (hele ki erkekseniz birde bunun askerliği var)
    Sonuç olarak insanların hayatlarının yarısını harcadığı bu kadar yıl boyunca verilen eğitim ise son derece başarısızdır.
    Bu başarısızlığın pek çok nedeni vardır.

Öncelikle bütün derslere girme zorunluluğu, gün içerisinde ders saat sayısının fazla olması, eğitim için harcanan yıl sayısının fazla olması gibi sorunlar başlıcalarıdır.
    Eğitim sistemi öyle bir hale getirilmelidir ki; insanlar offlayarak değil, isteyerek gitmelidirler.
    Eğitim süreci boyunca özellikle lise ve üniversitede aynı zamanda okudukları meslek ile ilgili bir işe başlamaları gerekli ve önemlidir.
    Bu sayede hem para kazanabilir hem de mesleğinde tecrübe edinebilir ancak bu iş şahası özel olmamalıdır devlet bunu kendi imkanlarıyla sağlamlıdır. Eğer özel sektöre bu öğrenciler yani ben de üniversite öğrencisi olarak konuşuyorum ki; bizim yine eşşek damgası yiyerek işkence kadar 12 saat çalıştırılmamızı sağlarlar üstüne 3 kuruş verirler.

edit: alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 1 Temmuz 2019; 22:28:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.