Bildirim
Beyler mantık sorusu bi toplanın hele.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Sonra editlerim az işim var.
Edit: Evet arkadaşlarda açıklamış olay Paradox. Adam gerçekten yalancıysa ben yalancıyım derkende yalan söylüyordur demekki doğrucudur.Eğer doğrucuysa ben yalancıyım derkende doğru söylüyordur demekki yalancıdır.
Yapcak bişey yok mamundadan devam et
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVSEQ01.DAT -- 13 Ocak 2014; 12:27:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu bir paradoksmuydu?
Yalancı ve doğrucunun tanımına göre değişebilir, şu yazdığın haliyle bilemezsin.
quote:
Orijinalden alıntı: ReaCMaND
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu bir paradoksmuydu?
evet paradokstur.
günümüzde yalancı , yalan söyleyen kişiye denir... ama yalanı söyleyebilen kişi yalancı olmaz ; yalanı söyleyemeyen yani kendini ele veren kişi yalancı olur.
neyse yazarken bile aklım karıştı :) sen boşver filmi falan bro :) -
paradox.
boşver filmi fln, iyisimi internetten indir :) -
Bu bir paradoksdur.Eğer ben yalancıyım dediğinde doğruyu söylüyorsa o zaman bu sözü de yalan olabilir yani aslında yalancı olmayabilir.Ama ben yalancıyım dediğinde yalan söylüyorsa ben doğru sözlü birisiyim demek istiyordur fakat bu sözü yalan olduğu için kendisiyle çelişir.
paradoks -
Cavap paradoks git söyle arkadaşlar açıklamış biraz abartırsan başından yollamak için pes eder
Paradoks değil ya, adam yalancıdır. Yalancının her söylediği yalan olacak diye bir mantık yok çünkü... -
Eğerki adam doğrucuysa ben yalancıyım demesi onun yalancı olduğunu gösterir. Eğerki adam yalancıysa ben yalancıyım demesi onun doğrucu olduğunu gösterir. Kısaca anla işte.
bence o adam i..dir bu kadar net :D -
quote:
Orijinalden alıntı: FFAKO
Paradoks değil ya, adam yalancıdır. Yalancının her söylediği yalan olacak diye bir mantık yok çünkü...
Aynen bunu yazacaktım ben de. -
quote:
Orijinalden alıntı: M.D. Luffy
Eğerki adam doğrucuysa ben yalancıyım demesi onun yalancı olduğunu gösterir. Eğerki adam yalancıysa ben yalancıyım demesi onun doğrucu olduğunu gösterir. Kısaca anla işte.
Sonuçta yalancı yani. -
Yalanci yalani ortaya cikan kisidir.
Bu kisi x dersek ve soyledigi sey bi yalansa bu ortaya cikmis ve yalanci olmustur.
Bu kisiye yine x dersek soyledigi seyin dogru oldugunu farz edersek yalanci oldugunu beyan ettiginden yalancidir.
2 yoldada yalanci oluyor.
Ayrica bu kisiye bi soru soruyorsun ona verdigi cevap ile yalan mi yoksa dogru mu konustugunu ogrenebilirsin.
O sorunun ne oldugunu hatirlamiyorum ama google de filan var arastir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X