Şimdi Ara

Beyler mantık sorusu bi toplanın hele.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım sordu bilirsem elindeki Lotr extended bluray filmlerini vercek (Orjinal) bi yardım edin hele. Bir adam ben yalancıyım diyorsa o adam yalancımıdır, doğrucumudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonra editlerim az işim var.

Edit: Evet arkadaşlarda açıklamış olay Paradox. Adam gerçekten yalancıysa ben yalancıyım derkende yalan söylüyordur demekki doğrucudur.Eğer doğrucuysa ben yalancıyım derkende doğru söylüyordur demekki yalancıdır.

Yapcak bişey yok mamundadan devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVSEQ01.DAT -- 13 Ocak 2014; 12:27:20 >
  • Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu bir paradoksmuydu?

• Yalancı ve doğrucunun tanımına göre değişebilir, şu yazdığın haliyle bilemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaCMaND

Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu bir paradoksmuydu?

evet paradokstur.

günümüzde yalancı , yalan söyleyen kişiye denir... ama yalanı söyleyebilen kişi yalancı olmaz ; yalanı söyleyemeyen yani kendini ele veren kişi yalancı olur.

neyse yazarken bile aklım karıştı :) sen boşver filmi falan bro :)
  • paradox.

boşver filmi fln, iyisimi internetten indir :)
  • Bu bir paradoksdur.Eğer ben yalancıyım dediğinde doğruyu söylüyorsa o zaman bu sözü de yalan olabilir yani aslında yalancı olmayabilir.Ama ben yalancıyım dediğinde yalan söylüyorsa ben doğru sözlü birisiyim demek istiyordur fakat bu sözü yalan olduğu için kendisiyle çelişir.

• paradoks
  • Cavap paradoks git söyle arkadaşlar açıklamış biraz abartırsan başından yollamak için pes eder

• Paradoks değil ya, adam yalancıdır. Yalancının her söylediği yalan olacak diye bir mantık yok çünkü...
  • Eğerki adam doğrucuysa ben yalancıyım demesi onun yalancı olduğunu gösterir. Eğerki adam yalancıysa ben yalancıyım demesi onun doğrucu olduğunu gösterir. Kısaca anla işte.

• bence o adam i..dir bu kadar net :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: FFAKO

Paradoks değil ya, adam yalancıdır. Yalancının her söylediği yalan olacak diye bir mantık yok çünkü...

Aynen bunu yazacaktım ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.D. Luffy

Eğerki adam doğrucuysa ben yalancıyım demesi onun yalancı olduğunu gösterir. Eğerki adam yalancıysa ben yalancıyım demesi onun doğrucu olduğunu gösterir. Kısaca anla işte.

Sonuçta yalancı yani.
  • Yalanci yalani ortaya cikan kisidir.
    Bu kisi x dersek ve soyledigi sey bi yalansa bu ortaya cikmis ve yalanci olmustur.

Bu kisiye yine x dersek soyledigi seyin dogru oldugunu farz edersek yalanci oldugunu beyan ettiginden yalancidir.

2 yoldada yalanci oluyor.

Ayrica bu kisiye bi soru soruyorsun ona verdigi cevap ile yalan mi yoksa dogru mu konustugunu ogrenebilirsin.
    O sorunun ne oldugunu hatirlamiyorum ama google de filan var arastir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.