Şimdi Ara

Beyler Yazın Dil ve Anlatımdan Sınava gircem Çıkabilcek soruları cevaplamama yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çıkabilcek Dil anlatım soruları Yardım edermisiniz?

1.Türkçe hangi dil ailesine mensuptur?

2.''a'' ve ''e'' ünlüleri ile biten bir kelimeye şimdiki zaman eki ''-yor' geldiğinde 'a'' ünlüsü ''ı'' veya ''u'' -''e'' ünlüsü veya ''ü''ye dönüşür. Bu ses olayına ne denir?

3.Bardaktaki suyu dökmeden bana getir altı çizili sözcükteki ses olayını gösteriniz
    Altı çizili cümle:bardaktaki

4.Herhangi bir sebeple bitirilmemiş cümlelerin sonuna hangi noktalama işareti konur?

5''kırılganlık,sıkılgan'' sözcüklerini ekine ve köküne göre inceleyiniz

6.Bir sözcüğün gerçek anlamından tümüyle sıyrılıp bir başka anlamda kullanılan hakine ne denir

7.Hiç bitmiyor derdi insanların cümlesindeki tamlamanın çeşidini yazınız

8.Geçen gece ışıltılı yollardan mavi suların parıldadığı altın oyalı sahillerden geçerek ülkemizin tarihi en eski şehrine geldik Cümlesinde altı çizili sözcük grubu cümlenin hangi öğesidir. Altı çizili kelime:Işıltılı'dan başlıyor geçerek'te bitiyor

9.Cümleler birbirine bağlaçlarla bağlanmışsa bu tıp cümlelere ne denir

10.Otobüste önümde oturan çocuk,eğiliş annesinin kulağına alçak sesle bir şeyler fısıldıyordur.cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedenini yazınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THR_CaspeR -- 22 Haziran 2010; 18:48:30 >

• haftaya pazartesi sınav beyler .lütfen yardım
  • Şu soruları bile soruyorsan bulmaya bile gayret göstermeyip araştırmadıysan mümkünse sınıfta kal
  • 2.Ünlü Daralması
    3.Benzeşme
    4.Üç nokta
    5.Mecaz anlam
    6.İnsanların derdi = Belirtili isim tamlaması
    7.Dolaylı tümleç ( emin değilim )
    8.Sıralı veya bağlı cümle (emin değilim )
    9.Alçak ses ve fısıldamak aynı anlamda birisi gereksiz kullanılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBaroN!

Şu soruları bile soruyorsan bulmaya bile gayret göstermeyip araştırmadıysan mümkünse sınıfta kal

aslında tam olarak öyle degil ..cevapları bende buldum ..fakat 2-3 sorudan emin degilim bende konu açmışken hepsini yazayım dedim olay budur yani
    garanti olsun bir nevi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.