Şimdi Ara

Bezelyeli Pilavlı, Patlıcan Kayığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malzemeler:
    1/2 Amerikan kuru bezelye
    ½ bardak pirinç
    2 adet bostan patlıcan
    1.5 su bardağı yeşil mercimek
    1 adet kuru soğan
    1 adet kırmızı biber
    2 adet domates
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Kıyılmış maydanoz
    Tuz
    Kızartmak için;
    Sıvı yağ

    Hazırlanışı:
    Mercimeği ve bezelyeyi bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Mercimeği ve bezelyeyi derin bir tencerede haşlayın. Diğer tarafta küp doğranmış soğanı, pirinci ve domatesi zeytinyağında tuz ekleyerek kavurun. Çekirdekleri ayıklanmış kırmızı biberi jülyen doğrayın (ince uzun doğrama şekli), soğanlı karışıma ilave ederek soteleyin ve önceden haşladığınız mercimeği ekleyerek 5 dakika sonra ateşten alın. Kıyılmış maydanozu karıştırarak bekletin. Derin bir kızartma tenceresinde kızgın yağda alacalı soyduğunuz ikiye keserek ortasını çıkardığınız patlıcanları kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluda bekletin. Bir fırın tepsisine patlıcanları kayık şeklinde dizin. Ortasına hazırlağınız harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180˚C fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dalından Taze Antep Fıstığı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.